Πόλυς Χαραλάμπους

Απέτυχε να μαζέψει το πρώτο της τρίποντο στο πρωτάθλημα η ΑΕΛ, αντιμετωπίζοντας τον Ολυμπιακό μια από τις πιο αδύνατες ομάδες του πρωταθλήματος.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Νιώθουν απογοήτευση στο γαλαζοκίτρινο στρατόπεδο, επειδή έφτιαξαν περισσότερες φάσεις για γκολ, έχοντας και το διπλό δοκάρι στο φινάλε, με τους Μπεραχίνο και Κατσανίκλιτς.

Η αλήθεια είναι ότι μπορούσαν να φύγουν και με… άδεια χέρια, αφού στα προηγούμενα λεπτά, έχασαν δυο καλές ευκαιρίες οι γηπεδούχοι, με κορυφαία εκείνη του Γκεριέ, που ευστόχησε (στέλνοντας την κεφαλιά έξω) από πολύ ευνοϊκή θέση.

Η Λεμεσιανή ομάδα, έπαιζε με παίχτη λιγότερο, σχεδόν για ένα ημίχρονο, αφού στο 50ο λεπτό αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη ο Πορτογάλος στόπερ Μπάστο (ήταν σωστή η απόφαση του διαιτητή, ο οποίος είδε πολλές φορές την φάση από την οθόνη του VAR).

Θα έπαιρνε άλλη τροπή το ματς, αν ο Μολ δεν «ψάρευε» τον Τσέποβιτς στο ξεκίνημα στο πέναλτι του 9ου λεπτού. Την μπάλα στα δίχτυα είχε στείλει ο Χάσα στο 28ο λεπτό – μετά από οργανωμένη επιθετική προσπάθεια- αλλά δεν μέτρησε το γκολ, επειδή στο ξεκίνημα της φάσης, το… τράβηγμα της γραμμής από το VAR, έδειξε ελαφρώς εκτεθειμένο τον Μιλιντσεάνου.  

Παρα την απογοήτευση από το αποτέλεσμα, η χθεσινή παρουσία της ΑΕΛ είχε θετικά σημεία. Συμφωνούμε με την άποψη που κυριαρχεί, ότι ο υπό διαθεσιμότητα τεχνικός Ζόρζε Σίλας, μαζί με το επιτελείο του, κάτι έκαμαν λάθος στο καλοκαιρινό πρόγραμμα προετοιμασίας.

Όπως και ότι έφεραν παίχτες, που δεν έχουν το… ειδικό βάρος, να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις μιας ομάδας του βεληνεκούς της ΑΕΛ.

Ωστόσο, ο άνθρωπος που θα λάβει εντολή να διαδεχθεί τον Πορτογάλο τεχνικό (δεν είναι δεδομένο ότι θα προλάβει να κάτσει στον πάγκο την Παρασκευή με την Δόξα), δεν θα παραλάβει «καμένη γη».

Πέραν από τους παίχτες του βασικού κορμού, που ηταν και τα προηγούμενα χρόνια στο προπονητικό κέντρο στο Τσίρειο, έχουν έλθει κι άλλοι παίχτες, με ποιοτικά χαρακτηριστικά και… περπατημένοι σε ψηλό επίπεδο.

Ο Μπεραχίνο, εκτιμούμε, πως όταν μπει για τα καλά στο πετσί της ομάδας, θα τον νιώθουν εντονότερα οι αντίπαλες άμυνες. Είχε σωστές τοποθετήσεις, στις φάσεις που τροφοδοτήθηκε.

Κι ο Σουηδός Κατσανίκλιτς, αν δεν αντιμετωπίσει τα προβλήματα με τραυματισμούς που είχε την περασμένη σεζόν στην Κροατία, επίσης είναι παίχτης που μπορεί να κάνει την διαφορά.

Θετικές προσπάθειες είχε ο Γκανέζος εξτρέμ Σις, στο διάστημα που αγωνίστηκε. Με το πέρασμα του χρόνου, ίσως να… εκτοπίσει τον Χάσα από το αρχικό σχήμα.

Χθες μας άρεσε και ο Άγγλος κεντρικός χαφ Άαρον Τσιμπόλα. Πέρασαν πολλές… μπάλες από τα πόδια του, ειδικά κατά το πρώτο ημίχρονο που η ΑΕΛ είχε την πλήρη υπεροχή.

Φυσικά όταν «φτιαχτεί» περισσότερο η ΑΕΛ, θα της δώσει… πράγματα (και γκολ) ο σούπερ σταρ Κέβιν Μιραλάς. Όπως λέχθηκε πριν ξεκινήσει το ματς, ο λόγος που δεν έπαιξε χθες ήταν γιατί είχε κάποιες ενοχλήσεις.

Δεν ξεχάσαμε τον πορτιέρο Μουριέλ Μπέκερ, ο οποίος στις φάσεις που χρειάστηκε να επέμβει στα τελευταία λεπτά, είχε σωστά αντακλαστικά. Μη επιτρέποντας παραβίαση της εστίας του. 

Ότι υπάρχουν οπαδοί της ΑΕΛ που αγαπούν παθολογικά την ομάδα τους, είναι ευρέως γνωστό. Χθες πήγαν καμιά 700αριά-800αριά στην ανατολική κερκίδα του ΓΣΠ, ειδικά οι οργανωμένοι δεν σταμάτησαν δευτερόλεπτο να τραγουδάνε. Ακουγόντουσαν από τους τηλεοπτικές δέκτες.  

*Θεωρούμε λίγο «ξεχειλωμένες» τις δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου Πλουτή Αβραάμ στην Cytavision, ότι «κλάπηκαν βαθμοί» από την ομάδα τους στην ψεσινή αναμέτρηση στην Λευκωσία. Είναι μια τακτική που την συνηθίζουν οι εκπρόσωποι τύπου, ακόμα και σε ματς που δεν γίνονται «καραμπινάτα» λάθη από την διαιτησία.

Δεν… ξέφυγε απ’ αυτό τον δρόμο, ούτε ο «Spoke Man» της Λεμεσιανής ομάδας, ίσως επειδή ήταν εν βρασμώ ψυχής.

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Γιάννου της «τετράδας» και το «ποτάμι» για Γαρπόζη… -ThemaSports
30/04 @ 13:02

Ο Γιάννου της «τετράδας» και το «ποτάμι» για Γαρπόζη…

Έχει διαρρεύσει από το πρωί, ότι ένας από τους υποψήφιους για το πόστο του αθλητικου διευθυντή στην ΑΕΛ, είναι ο Παναγιώτης Γιάννου (τεχνικός διευθυντής της Ακαδημίας της ΑΕΚ). Επιβεβαιώνεται από ενημερωμένες πηγές, ότι βρίσκεται στην μικρή λίστα (με τέσσερα ονόματα), αλλά όχι ότι είναι μια ανάσα από την πρόσληψη του…

ΓΑΡΠΟΖΗΣ: «Είχα πολύωρο ραντεβού με τον νέο πρόεδρο και ανταλλάξαμε απόψεις»-ThemaSports
29/04 @ 22:04

ΓΑΡΠΟΖΗΣ: «Είχα πολύωρο ραντεβού με τον νέο πρόεδρο και ανταλλάξαμε απόψεις»

Οι δηλώσεις του Αλέξη Γαρπόζη μετά το ματς με την Δόξα.

Τεχνικός Διευθυντής / ΑΕΛ-ThemaSports
27/04 @ 11:00

Τεχνικός Διευθυντής / ΑΕΛ

Έχει παρθεί η απόφαση στην ΑΕΛ, ότι θα προχωρήσουν στην πρόσληψη τεχνικού διευθυντή.

Τεχνικός διευθυντής - ΑΕΛ: Τρία ονόματα στη λίστα και φήμες μέχρι (και) για… Ταραπουλούζη!-ThemaSports
26/04 @ 20:00

Τεχνικός διευθυντής - ΑΕΛ: Τρία ονόματα στη λίστα και φήμες μέχρι (και) για… Ταραπουλούζη!

Από ενημερωμένες πηγές μάθαμε, ότι έχουν καταλήξει σε λίστα με τρεις υποψήφιους, αυτοί που θα αποφασίσουν ποιος θα αναλάβει το πόστο του τεχνικού διευθυντή στην ΑΕΛ.

O Μάριος Ζαχαρίου στο πλάι του Συμεού…-ThemaSports
26/04 @ 12:38

O Μάριος Ζαχαρίου στο πλάι του Συμεού…

Αρχές του επόμενου μήνα, επιστρέφει στο καίριο πόστο του αθλητικού διευθυντή των ακαδημιών της ΑΕΛ, ο Πάμπος Συμεού. Στενός του συνεργάτης θα είναι ο Μάριος Ζαχαρίου, ο οποίος ήταν για μια οκταετία σε διάφορες θέσεις, στα τμήματα υποδομής και στην επαγγελματική ομάδα των γαλαζοκίτρινων.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ