Ιστορικές στιγμές ζει ο Ακρίτας Χλώρακας! Οι "πράσινοι" στο πρώτο τους παιχνίδι στην ιστορία τους στην Α΄ κατηγορία, επικράτησαν της Ομόνοιας με 1-0 και μπήκαν με το δεξί στο πρωτάθλημα της νέας περιόδου (2022-2023), διαψεύδοντας όλα τα προγνωστικά!

Ακολουθήστε μας στο Google news

Η Ομόνοια από την άλλη απογοήτευσε με την εμφάνιση της και δέχθηκε ένα ηχηρό "χαστούκι" στην πρεμιέρα, ενώ ολοκλήρωσε το ματς με 9 παίκτες, λόγω αποβολής των Κασάμα και Παναγιώτου.

Το πρώτο ημίχρονο ανήκε στον Ακρίτα, ο οποίος μπήκε δυνατά και με ενθουσιασμό στο παιχνίδι και μόλις στο 6΄ άνοιξε το σκορ με τον Δημοσθένους, ο οποίος πέτυχε το πρώτο ιστορικό γκολ για την ομάδα της Χλώρακας στην Α΄ κατηγορία!

Η... λογική έλεγε ότι η Ομόνοια θα έβγαζε αντίδραση, όμως αυτό δεν έγινε ποτέ, αφού αντιμετώπισε προβλήματα σε όλες τις γραμμές και δεν κατάφερε να απειλήσει ούτε μία φορά την αντίπαλη εστία, σε αντίθεση με τους γηπεδούχους, οι οποίοι έλεγξαν πλήρως το παιχνίδι, κράτησαν μπάλα, είχαν καλή κυκλοφορία και έχασαν τουλάχιστον τρεις καλές ευκαιρίες για να πετύχουν δεύτερο γκολ και να... σοκάρουν ακόμη περισσότερο το "τριφύλλι" που σε όλο το πρώτο μέρος έψαχνε τα πατήματα του!

Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν στροφές, κράτησαν μπάλα, πίεσαν κατά διαστήματα και απείλησαν σε δύο περιπτώσεις στο πρώτο δεκάλεπτο, αλλά και στο 77΄, όμως ο Ακρίτας σταδιακά ισορρόπησε και ήταν ιδιαίτερα απειλητικός στην κόντρα, χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες για να πετύχει δεύτερο γκολ.

Στο 78΄ η Ομόνοια έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Κασάμα με δεύτερη κίτρινη κάρτα και από εκείνο το σημείο και μετά, ο Ακρίτας έλεγξε το ρυθμό, με το "τριφύλλι" να ρισκάρει, ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, ενώ στο 90΄+1΄ αποβλήθηκε και ο Παναγιώτου, με το "τριφύλλι" να ολοκληρώνει το ματς με 9 παίκτες...

Η LIVE ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

90΄+3΄ Ευκαιρία για την Ομόνοια. Σουτ του Ζαχαρίου εντός περιοχής, έξω η μπάλα.

90΄+1΄ Δεύτερη αποβολή για την Ομόνοια! Αποβλήθηκε ο Παναγιώτου με απευθείας κόκκινη κάρτα... Αρχικά δόθηκε κίτρινη και μετά από εέλγχο στο VAR, άλλαξε την απόφαση του ο διαιτητής.

81΄ Διπλή ευκαιρία για τον Ακρίτα! Ο Αραούχο έκανε το σουτ, δύσκολη απόκρουση από τον Ουζόχο και στην επαναφορά ο Βαράντα δεν μπόρεσε να νικήσει τον Νιγηριανό πορτιέρο που απέκρουσε σωτήρια!

ΑΠΟΒΟΛΗ για Ομόνοια - Κόκκινη στον Κασάμα, σηκώθηκε όλος ο πάγκος

78΄ Αποβολή για την Ομόνοια. Ο Κασάμα αντίκρισε τη 2η κίτρινη κάρτα και το "τριφύλλι" μένει με δέκα παίκτες για το υπόλοιπο του αγώνα.

77΄ Μεγάλη ευκαιρία για την Ομόνοια με τον Μάταβζ, ο οποίος έκανε το σουτ από θέση βολής, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο έξω από την εστία!

60΄ Μακρινό σουτ του Πική, πάνω από τα δοκάρια.

53΄ Νέα ευκαιρία για την Ομόνοια. Μπαλιά από τον Κασάμα στην περιοχή, γύρισμα του Λέζιακς, με τον Μπάρκερ να μη βρίσκει σωστά την μπάλα από θέση βολής.

51΄ Ευκαιρία για την Ομόνοια. Δυνατό σουτ εκτός περιοχής από τον Ζαχαρίου, λίγο έξω η μπάλα. 

Γκολ, κατοχή και περισσότερες τελικές ο Ακρίτας απέναντι στην Ομόνοια στο Α΄ ημίχρονο! (ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ)

43΄ Και άλλη φάση η ομάδα της Χλώρακας! Ο Μπεσάρτ έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής, η μπάλα κατέληξε εκτός εστίας...

41΄ Άστοχο μακρινό σουτ από τον Λανγκ.

36΄ Σουτ του Πική εντός περιοχής, μπλόκαρε ο Ουζόχο.

30΄ Νέα ευκαιρία για τον Ακρίτα! Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Πικής έκανε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, η μπάλα στην εξωτερική πλευρά των δικτύων!

28΄ Ευκαιρία για τον Ακρίτα! Δυνατό σουτ από τον Σέχιτς εντός περιοχής, διώχνει σε κόρνερ ο Ουζόχο!

18΄ Πρώτη τελική για την Ομόνοια. Ο Μπρούνο έκανε το μακρινό συρτό σουτ, με την μπάλα να καταλήγει στα χέρια του Περντρέου

16΄ Αναγκαστική αλλαγή για την Ομόνοια. Ο Ζαχαρίου μπήκε στο ματς στη θέση του τραυματία Κακουλλή.

ΓΚΟΟΟΛΛ για τον Ακρίτα! Ο Εράσο έκανε το δυνατό σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα κόντραρε στον Δημοσθένους και κατέληξε στα δίχτυα του Ουζόχο για το 1-0!

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 61΄ Εράσο, Περντρέου / 48΄ Μάθιους.

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: / Κασάμα (δύο κίτρινες στο 62΄ και 78΄), 90΄+1΄ Παναγιώτου (απευθείας)

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ακρίτας Χλώρακας (Μπαντία): Περντρέου, Μπεσάρτ (84΄ Ελ Τζεμίλι), Άμπραχαμ, Εράσο (67΄ Βαράντα), Δημοσθένους (67΄ Κονέ), Μπερνάρντι, Σέχιτς, Σαραβάνια, Καραγιάννης, Πικής (74΄ Αμπντουσαλάμοφ), Αραούχο (84΄ Ζουνίνιο).

Ομόνοια (Πάρκερ): Ουζόχο, Μάθιους, Λανγκ, Παναγιώτου, Λέζιακς, Χαραλάμπους (16΄ Κασάμα), Μπασιρού (69΄ Μάταβζ), Μπάρκερ, Κακουλλής (16΄ Ζαχαρίου), Μπέζους (69΄ Ντίσκερουντ), Μπρούνο (69΄ Παπουλής).

Στάδιο: «Στέλιος Κυριακίδης»
Διαιτητής: Κουμή Δημήτρης
Α΄ Βοηθός Διαιτητής: Πέτρου Πέτρος
Β΄ Βοηθός Διαιτητής: Βασιλείου Αδάμος
4ος Διαιτητής: Αντωνίου Μάριος
VAR: Χριστοφόρου Μάριος
AVAR: Γεωργίου Χαράλαμπος
Παρατηρητής: Καπιτανής Κώστας

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δεδομένο για Γκαγιέγο!-ThemaSports
05/05 @ 22:00

Δεδομένο για Γκαγιέγο!

Ο Νταβίντ Γκαγιέγο στο διάστημα που ήταν στην Ανόρθωση, άφησε πολύ καλές εντυπώσεις.

Ορισμοί διαιτητών για τους αγώνες της 13ης αγωνιστικής!-ThemaSports
05/05 @ 17:10

Ορισμοί διαιτητών για τους αγώνες της 13ης αγωνιστικής!

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ανακοινώνει τους Διαιτητές, Βοηθούς Διαιτητές και Παρατηρητές των αγώνων της 13ης Αγωνιστικής της Β’ Φάσης του Πρωταθλήματος CYTA ημερομηνίας 07/08.05.2024 που έχουν ως εξής:

Για το πρώτο!-ThemaSports
05/05 @ 13:45

Για το πρώτο!

Ρικάρντο Σα Πίντο και Ραν Μπεν Σιμόν θα διεκδικήσουν το πρώτο τους πρωτάθλημα στην Κύπρο

Πρωταθλητές... ΠΑΣΧΑ - Ποιοι έκαναν Ανάσταση στην κορυφή!-ThemaSports
04/05 @ 22:02

Πρωταθλητές... ΠΑΣΧΑ - Ποιοι έκαναν Ανάσταση στην κορυφή!

Ο ΑΠΟΕΛ εξασφάλισε την πρώτη θέση καθώς υπερτερεί στην ισοβαθμία (72 βαθμοί) της ΑΕΚ και κάνει Πάσχα στην πρώτη θέση.

Σα Πίντο – Μπεν Σιμόν: Η σημαντικότερη παρτίδα…-ThemaSports
04/05 @ 12:55

Σα Πίντο – Μπεν Σιμόν: Η σημαντικότερη παρτίδα…

ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ θα αναμετρηθούν στις 11 Μαΐου στο ΓΣΠ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Επεξήγηση φάσεων και κανονισμών για 9η (Α΄όμιλος) και 12η (Β' όμιλος) αγωνιστική-ThemaSports
03/05 @ 15:14

Επεξήγηση φάσεων και κανονισμών για 9η (Α΄όμιλος) και 12η (Β' όμιλος) αγωνιστική

Το Τμήμα Διαιτησίας της ΚΟΠ αναλύει και επεξηγεί φάσεις από τους αγώνες του Πρωταθλήματος Cyta για καλύτερη κατανόηση των αποφάσεων των διαιτητών και του VAR, της εφαρμογής των κανονισμών διαιτησίας και του πρωτοκόλλου του VAR. 

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ