Γιάννης Ιωάννου

Ανάμικτα συναισθήματα άφησε στην ΑΕΚ η χθεσινή κλήρωση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Πλέον όπως έχει διαμορφωθεί το Γιουρόπα, πολλοί το χαρακτηρίζουν ως ένα μικρό... Τσάμπιονς Λιγκ, με πολύ δυνατές ομάδες που κάποτε αποτελούσαν μόνιμα μέλη της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Γι΄ αυτό και οι άνθρωποι της Λαρνακιώτικης ομάδας, είδαν με θετικό μάτι τους τρεις αντιπάλους, Ντιναμό Κιέβου, Ρεν και Φενερμπαχτσέ, αφού η κλήρωση θα μπορούσε να ήταν και χειρότερη, ενώ το αν θα μπορούσε να ήταν καλύτερη είναι... συζητήσιμο, αν σκεφτούμε ότι στη θέση της Ντιναμό Κιέβου που ήταν στο Α΄ γκρουπ δυναμικότητας (η οποία έχει και τα γνωστά προβλήματα λόγω του πολέμου στην Ουκρανία), θα μπορούσε να ήταν μία εκ των Άρσεναλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρόμα, Μπράγκα και Λάτσιο!

Βέβαια, για να είμαστε ρεαλιστές, η ΑΕΚ είναι το αουτσάιντερ του ομίλου, όμως μπορεί να κυνηγήσει με αυξημένες πιθανότητες την (προνομιούχο) 3η θέση που δίνει εισιτήριο για το Κόνφερενς Λιγκ!

Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να κυνηγήσει νέες υπερβάσεις, αλλά δεν τη θεωρούμε χαμένη από χέρι τουλάχιστον για τη διεκδίκηση της 2ης θέσης που δίνει εισιτήριο για τα μπαράζ πρόκρισης στους "16".

Αυτή η αισιοδοξία πηγάζει ασφαλώς από την εικόνα της ομάδας στα έξι παιχνίδια των προκριματικών που έδωσε απέναντι σε Μίντιλαντ, Παρτίζαν και Ντνίπρο, όπου παρέμεινε αήττητη, μετρώντας τρεις ισοπαλίες και τρεις νίκες!

Με απλά λόγια, ο όμιλος αυτός αποτελεί πρόκληση για το συγκρότημα του Χοσέ Λουίς Όλτρα, το οποίο θα κληθεί να ξεπεράσει τον εαυτό του, για να προσπαθήσει να κερδίσει ένα ακόμα μεγάλο στοίχημα.

Βέβαια, είναι πολύ νωρίς για να αρχίσουμε τις εικασίες και τις προβλέψεις, ειδικά σε μία... περίεργη ευρωπαϊκή σεζόν όπως η φετινή, με το πολύ πιεσμένο πρόγραμμα λόγω του Μουντιάλ, αφού μέχρι τις 3 Νοεμβρίου θα πρέπει να όλοκληρωθεί η φάση των ομίλων με τις έξι αγωνιστικές και καμία Κυπριακή ομάδα δεν έχει ζήσει ανάλογη εμπειρία στο παρελθόν!

Αφήσαμε τελευταίο τον... τουρκικό μπελά που ακούει στο όνομα Φενερμπαχτσέ. Σίγουρα οι άνθρωποι της ΑΕΚ θα προτιμούσαν άλλον αντίπαλο για πολλούς και διάφορους λόγους, αφού πάντα στα παιχνίδια με τουρκικές ομάδες υπάρχει μεγάλη ένταση και φανατισμός και τα μέτρα ασφαλείας είναι κάτι παραπάνω από δρακόντεια. Και σίγουρα χρειάζεται μεγάλη προσοχή, για να αποφευχθούν ενέργειες που θα βάλουν σε κίνδυνο την ομάδα της Λάρνακας, αφού η UEFA έχει αποδείξει πολλάκις πως δεν αστειεύεται. Το κάθε πράγμα όμως στην ώρα του...

Από εκεί και πέρα, στην ΑΕΚ τη δεδομένη στιγμή, μετά το μεθύσι της θριαμβευτικής πρόκρισης, μπήκαν σε ρυθμούς πρωταθλήματος και έχουν στρέψει την προσοχή τους στον αγώνα της πρεμιέρας κόντρα στη Δόξα στην "Αρένα", που θα διεξαχθεί την προσεχή Δευτέρα (29/08, 20:00), όπου το μοναδικό ζητούμενο είναι η νίκη για να μπουν με το δεξί στο νέο ποδοσφαιρικό "μαραθώνιο".

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κομβικός!-ThemaSports
25/04 @ 12:40

Κομβικός!

Μπορεί να ήταν πολλές φορές στον πάγκο αλλά τώρα που καίει η μπάλα είναι κομβικός

Να αποδείξει σε όλους ότι μπορεί-ThemaSports
25/04 @ 12:00

Να αποδείξει σε όλους ότι μπορεί

Η ΑΕΚ θέλει να ξορκίσει τις σκιές από το παρελθόν

ΠΑΡΑΜΟΝΗ / ΤΟΝΓΚΙΑ-ThemaSports
24/04 @ 21:48

ΠΑΡΑΜΟΝΗ / ΤΟΝΓΚΙΑ

Ο Φράνκο Τόνγκια είναι από τους κορυφαίους της φετινής ΑΕΚ.

ΝΤΙΜΕΡΣ / ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ-ThemaSports
24/04 @ 17:00

ΝΤΙΜΕΡΣ / ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ

Ο Μαρκ Ντίμερς έδειξε πολύ καλά στοιχεία με την φανέλα της ΑΕΚ, την φετινή σεζόν.

Κερδίζει και πάει για το όνειρο!-ThemaSports
24/04 @ 15:00

Κερδίζει και πάει για το όνειρο!

Η ΑΕΚ δεν θέλει να πατήσει μπανανόφλουδα, έτσι ώστε να πάει έτοιμη στον τελικό...

Όλα όσα είδε η... άλλη κάμερα στο ΑΕΚ-Ομόνοια (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
23/04 @ 20:00

Όλα όσα είδε η... άλλη κάμερα στο ΑΕΚ-Ομόνοια (ΒΙΝΤΕΟ)

Την παρακάμερα του ντέρμπι κόντρα στην Ομόνοια ανάρτησε η ΑΕΚ.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ