Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεκίνησε ιδανικά τον αγώνα κόντρα στον Μπόρνα Τσόριτς, όμως μετά έμεινε από δυνάμεις, έπαθε αγωνιστικό… μπλακάουτ και γνώρισε την ήττα στον τελικό του Σινσινάτι με 2-0 σετ, σπαταλώντας πολύ μεγάλη ευκαιρία για έναν ακόμα Masters τίτλο.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας ηττήθηκε με 7-6(0), 6-2 από τον αναγεννημένο Κροάτη (Νο.152) σε 1 ώρα και 57 λεπτά και παραμένει χωρίς τίτλο σε outdoor hard court. Ο 25χρονος αντίπαλός του, πάντως, άξιζε με το παραπάνω αυτή την κούπα, καθώς άφησε εκτός κατά σειρά Μουζέτι, Ναδάλ, Μπαουτίστα, Αλιασίμ, Νόρι και Τσιτσιπά! Όλα αυτά μετά από πολύμηνη ταλαιπωρία με τραυματισμούς.

Και τώρα, ως επιβράβευση, όχι μόνο παίρνει τον τρίτο τίτλο της καριέρας του, αλλά επιστρέφει και στο Top 30 της παγκόσμιας κατάταξης (Νο.29). Αυτό και αν είναι άλμα!

Ο Στεφ έπαιξε εξαιρετικό τένις όλη την εβδομάδα και φάνηκε να μπαίνει με τον ίδιο ρυθμό στον αγώνα με τον Τσόριτς, αλλά όλα άλλαξαν όταν ο Κροάτης έφερε το σετ στα ίσα. Αρχικά, ο 24χρονος Έλληνας έδειξε να χάνει την αυτοπεποίθησή του και στη συνέχεια έχασε και τη φρεσκάδα του ύστερα από την υπερπροσπάθεια που έκανε απέναντι στον Ντανίλ Μεντβέντεφ στον ημιτελικό.

Από ένα σημείο και μετά, μάλιστα, φάνηκε να μην μπορεί καν να κυνηγήσει τις μπάλες. Μάλλον είχε «αδειάσει» ψυχολογικά και σωματικά... Το κακό, βέβαια, είναι ότι το ρεκόρ του στους τελικούς παραμένει μετριότατο, καθώς έχει πάρει 9 από τους 22...

Οι εμφανίσεις του, ωστόσο, στο Σισνινάτιι μέχρι τον τελικό ήταν ενθαρρυντικές εν όψει US Open (29/8) και σίγουρα ο Στεφ πάει στη Νέα Υόρκη με μεγάλες φιλοδοξίες. Με την πορεία του στο Οχάιο εξασφάλισε και την επιστροφή του στο Top 5, κάτι που σημαίνει ότι θα είναι στο Νο.4 του ταμπλό (με δεδομένη την απουσία του Σάσα Ζβέρεφ).

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του τελικού, ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε γρήγορα και εντυπωσιακά με 3-0 και 4-1, όμως ο Τσόριτς πήρε στη συνέχεια τον έλεγχο του αγώνα και μετά το 4-3 ξεκίνησε η... πτώση του Στέφανου.

Αφού ο Μπόρνα έσωσε τρία μπρέικ πόιντ του Τσιτσιπά στο σημείο αυτό και έκανε το 4-4, τα πάντα κρίθηκαν στο τάι μπρέικ, το οποίο ο Στέφανος ξεκίνησε με διπλό λάθος και στη συνέχεια δεν κατάφερε να πάρει ούτε πόντο.

Στο δεύτερο σετ και μετά από άλλα τρία χαμένα μπρέικ πόιντ στο πρώτο γκέιμ, άρχισε να γίνεται εμφανές ότι ο Στέφανος δεν είχε την ενέργεια που χρειαζόταν. Ο Τσόριτς μπορούσε πλέον πιο εύκολα να χτυπάει το σερβίς του Έλληνα πρωταθλητή και τελικά κατάφερε να το σπάσει στο έκτο γκέιμ (4-2). 

Ο Τσιτσιπάς δεν φαινόταν ικανός να παλέψει για την ανατροπή και όλα τελείωσαν όταν πήρε τις μπάλες υπό πίεση στο 5-2 και σέρβιρε για να μείνει στο ματς. Ο Τσόριτς κατάφερε να σημειώσει άλλο ένα μπρέικ και ο Στέφανος παρέμεινε στους εννιά τίτλους καριέρας...

sport-fm.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η ηγεσία του ΚΟΑ στον Μαραθώνιο Λεμεσού-ThemaSports
15/04 @ 16:27

Η ηγεσία του ΚΟΑ στον Μαραθώνιο Λεμεσού

Η ηγεσία του ΚΟΑ στον Μαραθώνιο Λεμεσού-Η φιλανθρωπική δράση του Οργανισμού.

Πάνω από 17.000 δρομείς και σπουδαίες επιδόσεις στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού-ThemaSports
14/04 @ 13:41

Πάνω από 17.000 δρομείς και σπουδαίες επιδόσεις στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού

Χιλιάδες δρομείς -3.000 από το εξωτερικό- έτρεξαν στις έξι διαδρομές της διοργάνωσης

Κέρδισε τον Απόλλωνα ο Κεραυνός στον πρώτο τελικό και πήρε προβάδισμα τίτλου-ThemaSports
14/04 @ 10:24

Κέρδισε τον Απόλλωνα ο Κεραυνός στον πρώτο τελικό και πήρε προβάδισμα τίτλου

Με νίκη για τον Κεραυνό τελείωσε η πρώτη αναμέτρηση για την τελική φάση των πλέι-οφ στο πρωτάθλημα Τροχοκαθίσματος.

ΟΠΑΠ Μαραθώνιος: Στους δρόμους της Λεμεσού και σήμερα Κυριακή (14/04) χιλιάδες δρομείς (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)-ThemaSports
14/04 @ 09:03

ΟΠΑΠ Μαραθώνιος: Στους δρόμους της Λεμεσού και σήμερα Κυριακή (14/04) χιλιάδες δρομείς (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Χιλιάδες δρομείς από την Κύπρο και το εξωτερικό, ξεχύθηκαν από χθες (13/04) στους δρόμους της Λεμεσού, λαμβάνοντας μέρος στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού, ζώντας μοναδικές εμπειρίες.

Έγραψαν ιστορία στην Ταϊτή οι Erica Nystrom και Αlexandra Gusarova!-ThemaSports
13/04 @ 13:49

Έγραψαν ιστορία στην Ταϊτή οι Erica Nystrom και Αlexandra Gusarova!

Τεράστια επιτυχία για το κυπριακό Beach Volley στη μακρινή Ταϊτή.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ