Μπορεί η Premier League να είναι το πιο… απρόβλεπτο πρωτάθλημα του κόσμου, όμως κανένας δεν θα μπορούσε να προβλέψει τα επίπεδα των θερμοκρασιών στην 2η αγωνιστική. Η ζέστη ήταν αφόρητη, πολλοί παίκτες αναφέρθηκαν στις δηλώσεις τους στις κλιματικές συνθήκες και οι ομάδες προσπάθησαν με διάφορες καινοτομίες, να αντιμετωπίσουν τον καύσωνα, μιας και επρόκειτο για συνθήκες που δεν αντιμετωπίζουν συχνά.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Ακούμε για 40 βαθμούς στο «Νησί» και την Αγγλία και θεωρούμε πως είναι φυσιολογικό. Για τον λόγο αυτό, δεν ενδείκνυται σε καμία περίπτωση να μπούμε σε σύγκριση με τους βαθμούς θερμοκρασίας στη χώρα μας. Ακόμη και οι Έλληνες άλλωστε, δεν συνηθίζουν να αγωνίζονται σε τόσο μεγάλη ζέστη. Πόσο μάλλον οι Άγγλοι, οι οποίοι για πρώτη φορά είδαν το θερμόμετρο να δείχνει 40 βαθμούς κελσίου, από το 1880 και μετά που γίνονται συστηματικά μετρήσεις!

Είναι ο δεύτερος καύσωνας μέσα σε λιγότερο από 30 ημέρες και ήταν δεδομένο πως αυτό θα επηρεάσει και το ποδόσφαιρο. Έπρεπε λοιπόν η Premier League να πάρει μέτρα. Ο λόγος; Διότι οι 9 από τις 10 αναμετρήσεις, πλην της Λίβερπουλ δηλαδή που διεξήχθη πιο αργά την Δευτέρα, έλαβαν χώρα υπό αυτές τις συνθήκες:

  • Μπρέντφορντ 4-0 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Σάββατο, 17.30 ώρα, 34C
  • Άρσεναλ 4-2 Λέστερ, Σάββατο, 15.00, 33C
  • Σαουθάμπτον 2-2 Λιντς, Σάββατο, 15.00, 33C
  • Τσέλσι 2-2 Τότεναμ, Κυριακή, 16.30, 33C
  • Γουλβς 0-0 Φούλαμ, Σάββατο, 15.00, 32C
  • Νότιγχαμ Φόρεστ 1-0 Γουέστ Χαμ, Κυριακή, 14.00, 32C
  • Άστον Βίλα 2-1 Έβερτον, Σάββατο, 12.30, 31C
  • Μάντσεστερ Σίτι 4-0 Μπόρνμουθ, Σάββατο, 15.00, 31C
  • Μπράιτον 0-0 Νιούκαστλ, Σάββατο, 15.00, 29C

Δεν θα μπορούσε λοιπόν η Premier League να αφήσει απροστάτευτους τους ποδοσφαιριστές της, που δίνουν ρεαλιστική υπόσταση και βελτιώνουν το προϊόν. Η αντίδραση ήταν άμεση, εισάγοντας διαλείμματα για ενεργειακά «ποτά» στη μέση κάθε ημιχρόνου, πράγμα που σχολίασαν ο Γκρανίτ Τσάκα και ο Μάρτιν Κας μετά τις νίκες των ομάδων τους (Άρσεναλ και Άστον Βίλα).

Παράλληλα, οι παίκτες ζύγισαν τους παίκτες πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από ένα παιχνίδι για να παρακολουθούν τα επίπεδα ενυδάτωσης τους, δοκιμάζοντας ακόμη και τα ούρα τους, χρησιμοποιώντας ένα μικρό μηχάνημα για την παρακολούθηση των βασικών ηλεκτρολυτών.

Αρκετοί σύλλογοι επίσης χρησιμοποίησαν βρεγμένες πετσέτες για να δροσίσουν γρήγορα τα μέλη της ενδεκάδας, πράγμα που έγινε ευδιάκριτο στο cooling break της Γουέστ Χαμ με τη Νότιγχαμ Φόρεστ.

Τέλος, σημαντικές κινήσεις για την χαλάρωση των ποδοσφαιριστών πραγματοποιήθηκαν και κατά την διάρκεια των ημιχρόνων, με τα πόδια τους να βρίσκονται σε κρύο νερό στο τέταρτο της… ξεκούρασης.

Και φτάνουμε στα αποτελέσματα… Ποιο ήταν το αντίκτυπο της ζέστης στα 9 ματς που πραγματοποιήθηκαν υπό αυτές τις συνθήκες; Σημειώθηκαν 27 γκολ. Τρία ανά παιχνίδι, με δύο «λευκές» ισοπαλίες, ένα ματς να λήγει στο 1-0 και πέντε με 3+ τέρματα. Μάλλον οι καινοτομίες της Premier League βοήθησαν σημαντικά!

www.bnsports.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απέδρασε από τη Γένοβα και συνεχίζει να ελπίζει για Ευρώπη η Λάτσιο!-ThemaSports
19/04 @ 21:58

Απέδρασε από τη Γένοβα και συνεχίζει να ελπίζει για Ευρώπη η Λάτσιο!

Έπιασε εξάδα, έστω και προσωρινά η Λάτσιο! Η ομάδα του Ιγκόρ Τούντορ επικράτησε με 1-0 της Τζένοα και ανέβηκε στην 6η θέση, έχοντας ελπίδες για την Ευρώπη.

Προτιμάει Γιουνάιτεντ από Μπάγερν ο Ζιντάν!-ThemaSports
19/04 @ 18:44

Προτιμάει Γιουνάιτεντ από Μπάγερν ο Ζιντάν!

O Γάλλος θρύλος έχει αρκετές επιλογές για να επιστρέψει στους πάγκους.

Ριβάλντο: Στραβά και μαγικά βήματα σε έναν απρόσιτο χορό-ThemaSports
19/04 @ 22:21

Ριβάλντο: Στραβά και μαγικά βήματα σε έναν απρόσιτο χορό

Ένα έργο τέχνης είναι ένα έργο μυστηρίου, ακραίας μαγείας.

Όταν ο Ρεδόνδο «χάζεψε» τον Μπεργκ και όλο τον πλανήτη -ThemaSports
19/04 @ 22:40

Όταν ο Ρεδόνδο «χάζεψε» τον Μπεργκ και όλο τον πλανήτη

Σαν σήμερα, το 2000, ο Φερνάντο Ρεδόνδο υποχρέωσε ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό κόσμο να υποκλιθεί στο μεγάλο ταλέντο του όταν στην αναμέτρηση της Ρεάλ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε...χαζό τον Χένινγκ Μπεργκ και έδωσε έτοιμο γκολ στον Ραούλ. Ήταν απλά μια ακόμα στιγμή υπόκλισης στον ποδοσφαιριστή που θα γινόταν θρύλος, αν δεν είχε γυάλινα πόδια.

Ντιέγκο Μαραντόνα: Το πιο διάσημο ζέσταμα στην ιστορία του ποδοσφαίρου! -ThemaSports
19/04 @ 23:22

Ντιέγκο Μαραντόνα: Το πιο διάσημο ζέσταμα στην ιστορία του ποδοσφαίρου!

19 Απριλίου 1989: Για πολλούς αν όχι για όλους τους ποδοσφαιριστές το μισάωρο ζέσταμα πριν μία μεγάλη αναμέτρηση αποτελεί «αγγαρεία», για τον Μαραντόνα όμως ήταν τρόπος έκφρασης. Ο Ντιέγκο μας χάρισε την δημοφιλέστερη προθέρμανση που έγινε ποτέ.

Γκουαρδιόλα για Πάλμερ: «Ήθελε να φύγει, του είπα μείνε, τι μπορούσα να κάνω»-ThemaSports
19/04 @ 17:58

Γκουαρδιόλα για Πάλμερ: «Ήθελε να φύγει, του είπα μείνε, τι μπορούσα να κάνω»

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα ρωτήθηκε για τον Κόουλ Πάλμερ,στην συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα της Μάντσεστερ Σίτι με την Τσέλσι, για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ