Το 7ο γκολ της καριέρας του απέναντι στην Τσέλσι πέτυχε ο Χάρι Κέιν, ο οποίος αν και δεν συνεργάστηκε με τον Σον, πράγμα που δεν έχουν κάνει ποτέ απέναντι στους «μπλε», έγινε ο τέταρτος σκόρερ στην ιστορία της Premier League, «γράφοντας» ιστορία!

Ακολουθήστε μας στο Google news

 Ποιος άλλος θα μπορούσε σε ένα τόσο επεισοδιακό ματς, που ο Τόμας Τούχελ με τον Αντόνιο Κόντε έχουν «κλέψει» την παράσταση, να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής στο φινάλε; Μόνο ο Χάρι Κέιν, ο οποίος με το πρώτο του γκολ στην φετινή Premier League, έδωσε την ισοπαλία στην Τότεναμ σε «νεκρό χρόνο».

Όλα έδειχναν πως έχουν τελειώσει. Οι «μπλε» ήταν ανώτεροι. Το 2-1 στις καθυστερήσεις έμοιαζε πως δεν θα ανατραπεί και πως το πρώτο ντέρμπι της σεζόν θα καταλήξει στους γηπεδούχους… Και όμως. Ο πρώτος σκόρερ των «spurs» εμφανίστηκε από το πουθενά και με την κεφαλιά του 96ου λεπτού, έγινε ο 4ος σε αριθμό γκολ στην ιστορία της Premier League, ισοφαρίζοντας με τα 184 του τέρματα πλέον, τον Κουν Αγουέρο.

Ποιο είναι όμως ακόμη πιο εντυπωσιακό στο «στόρυ» του Κέιν με την Τσέλσι; Το γεγονός πως ναι μεν ο Άγγλος επιθετικός, επί της ουσίας, έκρινε την αναμέτρηση, αλλά το ότι το έκανε, χωρίς να έχει ανάμειξη στο γκολ του ο Χέουνγκ Μιν Σον.

Είναι γεγονός πως αποτελούν το κορυφαίο δίδυμο στην ιστορία της Premier League. Έχουν συνεργαστεί σε 53 γκολ. Έχουν «πληγώσει» κάθε αντίπαλο που έχει βρεθεί στον δρόμο τους και για περισσότερες από μία φορές όλους τους συλλόγους του Big 6, με την Άρσεναλ να αποτελεί την αγαπημένη τους αντίπαλο.

Όχι όμως την Τσέλσι, απέναντι στην οποία έχουν τεθεί αντιμέτωποι σε 12 περιπτώσεις σε όλες τις διοργανώσεις, αλλά ποτέ δεν έχουν συνεργαστεί σε γκολ, ανεξαρτήτου έδρας. Το ερώτημα φυσικά σε αυτή την περίπτωση είναι ένα…

Το εν λόγω στατιστικό αποτελεί επιτυχία των «μπλε» ή απλά μία σύμπτωση για τους Σον και Κέιν; Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με σιγουριά, αλλά δεδομένο είναι πως ο Τόμας Τούχελ δεν θα αισθάνεται χαρούμενος που ο Άγγλος βρήκε δίχτυα σε εκείνο το χρονικό σημείο, ακόμη και αν το γκολ δεν προήλθε από ασίστ του Νοτιοκορεάτη.

Κάπως έτσι λοιπόν, η Τότεναμ απέσπασε ισοπαλία στο Στάμφορντ Μπριτζ, πέρασε αλώβητη το πρώτο «τεστ» της χρονιάς και σημείωσε στο Λονδίνο, περισσότερα γκολ από όσα είχε πετύχει κόντρα στην Τσέλσι αθροιστικά, στα 7 τελευταία παιχνίδια τους. Και ναι, ο Κέιν με τον Σον δεν συνεργάστηκαν, αλλά ο Άγγλος «πλήγωσε» την Τσέλσι μόνος του!


www.bnsports.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απέδρασε από τη Γένοβα και συνεχίζει να ελπίζει για Ευρώπη η Λάτσιο!-ThemaSports
19/04 @ 21:58

Απέδρασε από τη Γένοβα και συνεχίζει να ελπίζει για Ευρώπη η Λάτσιο!

Έπιασε εξάδα, έστω και προσωρινά η Λάτσιο! Η ομάδα του Ιγκόρ Τούντορ επικράτησε με 1-0 της Τζένοα και ανέβηκε στην 6η θέση, έχοντας ελπίδες για την Ευρώπη.

Προτιμάει Γιουνάιτεντ από Μπάγερν ο Ζιντάν!-ThemaSports
19/04 @ 18:44

Προτιμάει Γιουνάιτεντ από Μπάγερν ο Ζιντάν!

O Γάλλος θρύλος έχει αρκετές επιλογές για να επιστρέψει στους πάγκους.

Ριβάλντο: Στραβά και μαγικά βήματα σε έναν απρόσιτο χορό-ThemaSports
19/04 @ 22:21

Ριβάλντο: Στραβά και μαγικά βήματα σε έναν απρόσιτο χορό

Ένα έργο τέχνης είναι ένα έργο μυστηρίου, ακραίας μαγείας.

Όταν ο Ρεδόνδο «χάζεψε» τον Μπεργκ και όλο τον πλανήτη -ThemaSports
19/04 @ 22:40

Όταν ο Ρεδόνδο «χάζεψε» τον Μπεργκ και όλο τον πλανήτη

Σαν σήμερα, το 2000, ο Φερνάντο Ρεδόνδο υποχρέωσε ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό κόσμο να υποκλιθεί στο μεγάλο ταλέντο του όταν στην αναμέτρηση της Ρεάλ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε...χαζό τον Χένινγκ Μπεργκ και έδωσε έτοιμο γκολ στον Ραούλ. Ήταν απλά μια ακόμα στιγμή υπόκλισης στον ποδοσφαιριστή που θα γινόταν θρύλος, αν δεν είχε γυάλινα πόδια.

Γκουαρδιόλα για Πάλμερ: «Ήθελε να φύγει, του είπα μείνε, τι μπορούσα να κάνω»-ThemaSports
19/04 @ 17:58

Γκουαρδιόλα για Πάλμερ: «Ήθελε να φύγει, του είπα μείνε, τι μπορούσα να κάνω»

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα ρωτήθηκε για τον Κόουλ Πάλμερ,στην συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα της Μάντσεστερ Σίτι με την Τσέλσι, για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας.

Ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ έβαλε στο στόχαστρο τον Γκνάμπρι!-ThemaSports
19/04 @ 17:15

Ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ έβαλε στο στόχαστρο τον Γκνάμπρι!

Η Τότεναμ παλεύει με την Άστον Βίλα για την τέταρτη θέση της Premier League και την εξασφάλιση εισιτηρίου για το Champions League της επόμενης περιόδου, όμως, ο σχεδιασμός για τη νέα σεζόν έχει ξεκινήσει.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ