Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για μία νέα ενδιαφέρουσα επιλογή του Κορμπεράν μετά από εκείνη του Βρουσάι.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Η πρώτη κίνηση-έκπληξη του Κάρλος Κορμπεράν ήταν να ζητήσει να δηλωθεί ο Βρουσάι (προπονούνταν από τις αρχές της προετοιμασίας με τους εκτός πλάνων ποδοσφαιριστές) στη λίστα για τα παιχνίδια του Ολυμπιακού με τον Απόλλωνα Λεμεσού.

Η δεύτερη κίνηση-έκπληξη αφορά νεαρό ξένο παίκτη του Ολυμπιακού! Στην χθεσινοβραδινή προπόνηση ο Ισπανός προπονητής κάλεσε από τη Β ομάδα τον Ντένις Αλίγιαγκιτς! Τον Τσέχο που αποκτήθηκε τον Ιούνιο από την Σλάβια Πράγας. Κι ο Αλίγιαγκιτς πήγε τόσο καλά στην προπόνηση της πρώτης ομάδας, σκοράροντας κι ένα ωραίο γκολ, σε βαθμό που ο Κάρλος τον ενημέρωσε ότι θα συνεχίσει να προπονείται με τους «μεγάλους».

Μιλάμε για ένα παιδί που ακόμη δεν είναι καν 19,5 ετών και είχε θεωρηθεί ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Τσεχίας. Η ποδοσφαιρική κοινωνία στην Πράγα είχε εκπλαγεί νωρίς το καλοκαίρι όταν η Σλάβια είχε πουλήσει τον (βοσνιακής καταγωγής) σέντερ φορ στον Ολυμπιακό, κρατώντας απλά ένα ποσοστό μεταπώλησης. Βλέπετε, μόλις τον περασμένο χειμώνα, ο Αλίγιαγκιτς παίζοντας ως δανεικός από την Σλάβια στην Βλασίμ ήταν πρώτος σκόρερ στη Β΄κατηγορίας Τσεχίας με 10 γκολ σε 11 εμφανίσεις ως βασικός και τρεις ως αλλαγή, ενώ είχε βάλει κι ένα γκολ σε δύο παιχνίδια Κυπέλλου.

Βασικός στην Κ19 της Τσεχίας (με δύο γκολ κατά της Σουηδίας κι ένα κατά της Κροατίας) και από τον Ιούνιο στέλεχος και της Εθνική Ελπίδων της Τσεχίας, ο ύψους 1μ85 Αλίγιαγκιτς υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό, πιστεύοντας μάλιστα ότι θα έπαιζε στην πρώτη ομάδα, με τον Μαρτίνς όμως να μην είχε διάθεση να τον δοκιμάσει κι έτσι τον έστειλε άμεσα στη Β ομάδα, αφού πρώτα προπονούνταν με τους εκτός πλάνων (Φορτούνη, Λαλά κ.α).

Η αποχώρηση του Τικίνιο για την Μποταφόγκο κι ο τραυματισμός του Αμπού Καμαρά, που είχε υποστεί στο πρώτο ματς με τη Μακάμπι όπως αποδείχθηκε πιο βαριά θλάση απ΄ότι αρχικά είχε εκτιμηθεί, άφησαν τον Κορμπεράν με δύο φορ, τον ΕΛ Αραμπί και τον Χασάν (να θυμίσω ότι στην Μπρατισλάβα σέντερ φορ σε όλη την παράταση έπαιξε ο Μασούρας), οπότε σκέφθηκε να αξιοποιήσει τον Αλίγιαγκιτς, ένα επιθετικό που είναι στο στιλ που του αρέσει, δηλαδή κινητικός, δραστήριος κι όχι αποκλειστικά της περιοχής.

Στο χέρι του μικρού πλέον είναι να εκμεταλλευθεί την ευκαιρία. Στην Τσεχία όλοι λένε ότι το ταλέντο του περισσεύει και ότι αυτό που του λείπει είναι λίγο παραπάνω ωριμότητα στο πως αντιμετωπίζει τα πράγματα έξω από το γήπεδο-η Σλάβια τον είχε πάρει πίσω το Δεκέμβρη για την πρώτη ομάδα της μετά την εκπληκτική παρουσία του στο τετράμηνο του δανεισμού του, αλλά οι κακές γλώσσες λένε ότι τσακώθηκε με το βοηθό προπονητή κι έτσι δόθηκε εκ νέου δανεικός το Γενάρη.

Ο Αγκιμπού το περασμένο καλοκαίρι από το πουθενά έγινε βασικός στον Ολυμπιακό…

Άσχετο: Δεν ήταν…αποκύημα φαντασίας αυτό που γράφτηκε χθες βράδυ στην Αγγλία περί Ολυμπιακού και Χουάνγκ (1μ84). Μόνο που προς το παρόν είναι υπερβολικά προχωρημένο. Διότι ο 30χρονος Κορέατης διεθνής (46 φορές-15 γκολ) σέντερ φορ, που θα πουληθεί από την Μπορντό (29 γκολ μαζί της σε 92 παιχνίδια στο γαλλικό πρωτάθλημα), έχει προτεραιότητα αυτή την στιγμή να παίξει στην Αγγλία (πιθανότατα στη Νότιγχαμ), στην Ισπανία η, την Ιταλία. Δεν είναι προτεραιότητα του αυτή την στιγμή το ελληνικό πρωτάθλημα.

Οπότε πρέπει να κάνουμε υπομονή ένα διάστημα, μπορεί μικρό μπορεί και μεγαλύτερο, προκειμένου να περιμένουμε την έκβαση της υπόθεσης. Ότι υπάρχει θέμα υπάρχει, όμως σε αυτή τη φάση δεν είναι τίποτα τελειωμένο, οπότε ο Ολυμπιακός ασφαλώς και δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει το σχετικό σενάριο για τον Κορεάτη με την χρηματιστηριακή αξία των 7 εκ. Ευρώ και με το συμβόλαιο του με την Μπορντό να λήγει σε ένα χρόνο, το καλοκαίρι του 2023.

Πηγή: www.gazzetta.gr

 
Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ρέντη: Πώς η ΕΛΑΣ έφτασε στα ίχνη των ηθικών αυτουργών της δολοφονίας του Λυγγερίδη-ThemaSports
23/04 @ 08:15

Ρέντη: Πώς η ΕΛΑΣ έφτασε στα ίχνη των ηθικών αυτουργών της δολοφονίας του Λυγγερίδη

Μία εγκληματική οργάνωση που δρούσε υπόγεια μέσα στους οργανωμένους οπαδούς και ακροβατούσε μεταξύ χουλιγκανισμού και οργανωμένου εγκλήματος αποκαλύπτεται μέσα από την τετράμηνη έρευνα της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του 31χρονου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη.

Δολοφονία Λυγγερίδη: Ο «Κοντός», ο Shark, ο «Κοκός» και ο «Ρουμάνος» - Οι 5 ηθικοί αυτουργοί και οι ομάδες εφόδου-ThemaSports
22/04 @ 23:22

Δολοφονία Λυγγερίδη: Ο «Κοντός», ο Shark, ο «Κοκός» και ο «Ρουμάνος» - Οι 5 ηθικοί αυτουργοί και οι ομάδες εφόδου

Ποια είναι τα 5 πρωταγωνιστικά πρόσωπα - 20 στον βασικό πυρήνα, 40 ενισχύσεις - Πώς έφτασαν σε αυτούς και τι τους αποδίδουν

«Γεια σου κούκλε, τι κάνεις;»: Ο Αχιλλέας Μπέος καταγγέλλει σεξουαλική παρενόχληση από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου-ThemaSports
22/04 @ 22:50

«Γεια σου κούκλε, τι κάνεις;»: Ο Αχιλλέας Μπέος καταγγέλλει σεξουαλική παρενόχληση από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου

Με ανάρτησή του στα social media, ο δήμαρχος του Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, κατήγγειλε πως έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Πρωταθλητές Ευρώπης τα παιδιά του Πειραιά, υποκλίθηκε όλος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης στον Ολυμπιακό-ThemaSports
22/04 @ 20:56

Πρωταθλητές Ευρώπης τα παιδιά του Πειραιά, υποκλίθηκε όλος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης στον Ολυμπιακό

Ολυμπιακός - Μίλαν 3-0: Πρωταθλητές Ευρώπης τα θρυλικά παιδιά του Πειραιά, υποκλίθηκε όλος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης στους ερυθρόλευκους μπαλαδόρους

Ένα αδιάφορο παιχνίδι που έμεινε στην «ιστορία»: Η ημέρα που ο Αναστασιάδης έπαιξε με τέσσερις… γκολκίπερ! -ThemaSports
22/04 @ 21:42

Ένα αδιάφορο παιχνίδι που έμεινε στην «ιστορία»: Η ημέρα που ο Αναστασιάδης έπαιξε με τέσσερις… γκολκίπερ!

Πώς ένα Ξάνθη – Ηρακλής μπορεί να μείνει για πάντα γραμμένο στα βιβλία της ιστορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου, χωρίς να έχει κρίνει κάτι; Ο Άγγελος Αναστασιάδης έχει την απάντηση!

Η «Αγία Τριάδα» του Παναθηναϊκού, σκοράρει μόνη της, περισσότερο απ' όλες τις ομάδες των Play Offs! -ThemaSports
22/04 @ 18:51

Η «Αγία Τριάδα» του Παναθηναϊκού, σκοράρει μόνη της, περισσότερο απ' όλες τις ομάδες των Play Offs!

Αν ο Παναθηναϊκός καταφέρει να κατακτήσει το πρωτάθλημα, θα υπάρχουν τρεις, πολύ συγκεκριμένοι λόγοι, που τον έχουν «εκτοξεύσει» στα Play Offs!

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ