Για πρώτη φορά μετά το 2005 ο Λιονέλ Μέσι δεν θα είναι υποψήφιος για τη «Χρυσή Μπάλα» και οι άνθρωποι του «France Football» θέλησαν να... δικαιολογήσουν την απουσία του από τη σχετική λίστα.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Τόσο ο Αργεντινός σούπερ σταρ όσο και ο Νεϊμάρ δεν θα μπορέσουν να διεκδικήσουν φέτος το βραβείο του καλύτερου ποδοσφαιριστή στον κόσμο καθώς αμφότεροι έμειναν εκτός της λίστας των 30 υποψηφίων.

Και, προφανώς, υπάρχουν λόγοι που συνέβη αυτό.

Ο Μέσι σημείωσε μόλις έντεκα γκολ την προηγούμενη σεζόν, την πρώτη που αγωνίστηκε με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ο Εμανουέλ Μποζάν, δημοσιογράφος του περιοδικού, προσπάθησε μέσω μιας διαδικτυακής κουβέντας που είχε με φιλάθλους να εξηγήσει τι συνέβη...

«Αναπόφευκτα, ο Λιονέλ Μέσι, με τις 15 συνεχόμενες εμφανίσεις του από το 2006, τις επτά νίκες του στη Χρυσή Μπάλα, την ιδιότητα του κατόχου του τίτλου, βαραίνει πολύ όταν πρόκειται για την τελική επιλογή.

Ο Αργεντινός συμμετείχε στις συζητήσεις για την λίστα των 30, αλλά τα νέα κριτήρια για τη Χρυσή Μπάλα δεν ήταν ευνοϊκά γι' αυτόν: εξαφάνιση του κριτηρίου ολόκληρης της καριέρας ενός παίκτη και περιοδικότητα, σύμφωνα με το πρότυπο μιας σεζόν και όχι πλέον για το μεγαλύτερο μέρος ενός ημερολογιακού έτος, γεγονός που δεν καθιστά δυνατή την ενσωμάτωση του Κόπα Αμέρικα της 11ης Ιουλίου του 2021.

Πρέπει να παραδεχτούμε ότι η πρώτη του σεζόν στο Παρίσι ήταν πολύ απογοητευτική τόσο από θεάματος όσο και από πλευράς στατιστικών» σχολίασε ο Μποζάν, ο οποίος αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι μεταξύ των υποψηφίων:

«Ο Ρονάλντο έγινε ο πρώτος σκόρερ στο ποδόσφαιρο σε εθνικό επίπεδο αυτή τη σεζόν [117 γκολ]. Ήταν εξαιρετικά καθοριστικός στη φάση των ομίλων του Champions League με τέσσερα γκολ που έδωσαν στην Γιουνάιτεντεπτά βαθμούς. Στην Πρέμιερ Λιγκ, είχε 18 γκολ, συμπεριλαμβανομένων δύο χατ-τρικ. Συνολικά, τα 32 γκολ σε 49 αγώνες δεν είναι τόσα όσα στις καλύτερες σεζόν του, αλλά αρκετά για να είναι ανάμεσα στους 30 καλύτερους παίκτες του κόσμου».

Πηγή: sdna.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

La Liga-32η αγωνιστική: Mατσάρες, αλλά... έχουμε clasico!-ThemaSports
19/04 @ 15:48

La Liga-32η αγωνιστική: Mατσάρες, αλλά... έχουμε clasico!

Ώρα για ντέρμπι και πιθανώς για... στέψη στη La Liga!

Κοντά στο «μπαμ» με Ζιντάν! -ThemaSports
19/04 @ 15:20

Κοντά στο «μπαμ» με Ζιντάν!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ, ο Ζινεντίν Ζιντάν είναι ένα... βήμα πριν από την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Μπάγερν Μονάχου!

«Μάχη» ανάμεσα σε δύο μεγαθήρια της Πρέμιερ Λιγκ για τον Μουσιάλα!-ThemaSports
19/04 @ 14:26

«Μάχη» ανάμεσα σε δύο μεγαθήρια της Πρέμιερ Λιγκ για τον Μουσιάλα!

«Μάχη» αγγλικών ομάδων για τον Τζαμάλ Μουσιάλα.

Τυχαίο ή ο... ορισμός της «σπόντας»; Η ανάρτηση της Γιουνάιτεντ μετά τον αποκλεισμό της Σίτι-ThemaSports
18/04 @ 23:27

Τυχαίο ή ο... ορισμός της «σπόντας»; Η ανάρτηση της Γιουνάιτεντ μετά τον αποκλεισμό της Σίτι

Η Μάντσεστερ Σίτι έχει μόλις αποκλειστεί από τη Ρεάλ Μαδρίτης και δεν θα κάνει όλο τον δρόμο στο φετινό Champions League, ώστε να βρεθεί στο Wembley. Απεναντίας, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα είναι εκεί για το Κύπελλο Αγγλίας. Και θέλησε να το... υπενθυμίσει, παρότι και οι «πολίτες» βρίσκονται στους «4» του ίδιου θεσμού!

Καταργούνται οι επαναληπτικοί του Κυπέλλου Αγγλίας από τη σεζόν 2024-25!-ThemaSports
18/04 @ 16:42

Καταργούνται οι επαναληπτικοί του Κυπέλλου Αγγλίας από τη σεζόν 2024-25!

Οι επαναληπτικοί του Κυπέλλου Αγγλίας θα καταργηθούν από τον πρώτο γύρο την επόμενη σεζόν ως μέρος μιας εξαετούς συμφωνίας με την Premier League για την ενίσχυση της εγχώριας διοργάνωσης, ανακοίνωσε σήμερα (18/4) η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (FA).

Καταγγελία για ρατσιστικές προσβολές των οπαδών της Μπαρτσελόνα στον Ντεμπελέ!-ThemaSports
18/04 @ 15:15

Καταγγελία για ρατσιστικές προσβολές των οπαδών της Μπαρτσελόνα στον Ντεμπελέ!

Επιστολή στην UEFA με καταγγελίες για ρατσιστικές προσβολές οπαδών της Μπαρτσελόνα στον Ουσμάν Ντεμπελέ έστειλε η Παρί Σεν Ζερμέν.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ