Οι σημερινές «μάχες» του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και του Άρη, ίσως κρίνουν πολλά για το ευρωπαϊκό μέλλον των ελληνικών ομάδων. Η ανάλυση, τα σενάρια και το αρνητικό ρεκόρ.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Σύμφωνα με όσα τονίζει ο Ανδρέας Δημάτος στην σελίδα «Στάση Νιόν» στα social media, η αποψινή βραδιά ίσως παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην ευρωπαϊκή παρουσία των ελληνικών ομάδων. Επιπρόσθετα, γίνεται αναφορά στο φετινό αρνητικό ρεκόρ και στα σενάρια για το μέλλον.

Αναλυτικά:

«Ενα από τα πιο κρίσιμα ευρωπαϊκά βράδια των τελευταίων ετών είναι το σημερινό για το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι το σημερινό και μετά την ολοκλήρωση των αγώνων του τρίτου προκριματικού γύρου στα τρία ευρωπαϊκά κύπελλα θα μπορούμε να βγάλουμε πολλά συμπεράσματα σχετικά με την εφετινή παρουσία των ομάδων μας που θα καθορίσει την εκπροσώπηση στο νέο κύκλο τριετίας των διοργανώσεων της UEFA, 2024-27!

Δεδομένα οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί μέχρι σήμερα είναι εξαιρετικά δυσμενείς και πέρα από την εγχώρια… καζούρα θα έπρεπε ήδη να έχουν προβληματίσει σοβαρά όλους τους φορείς του ελληνικού ποδοσφαίρου που εξακολουθεί να σφυρίζει αδιάφορα, αλλά σίγουρα η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία και δεν χρειάζεται να μεμψιμοιρούμε πριν από τα τρία αποψινά ματς των εκπροσώπων μας οι οποίοι καλούνται να ανατρέψουν τα δεδομένα.

Εννιά είναι οι μέχρι σήμερα αγώνες των ομάδων μας στην προκριματική φάση της ευρωπαϊκής σεζόν 2022-23 με τον απογοητευτικό απολογισμό των 2 νικών, 3 ισοπαλιών και 4 ηττών και οι εξασφαλισμένοι αγώνες που θα παιχθούν θα φτάσουν μίνιμουμ τους 14, αφού εκτός των τριών αποψινών είναι δεδομένη η συμμετοχή του πρωταθλητή Ολυμπιακού στη χειρότερη περίπτωση στα πλέι οφ του Conference League.

Oι ελληνικοί αγώνες της τρέχουσας προκριματικής φάσης μπορούν να φτάσουν το ανώτερο τους 18, αν απόψε ο Παναθηναϊκός και ο Αρης ανατρέψουν το σε βάρος τους 2-0 των πρώτων αγώνων του τρίτου προκριματικού από Σλάβια και Μακάμπι αντίστοιχα.

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα πάντως και με δύο νίκες σε εννιά αγώνες μιλάμε για αρνητικό ρεκόρ δεκαετίας για το ελληνικό ποδόσφαιρο, όπως μπορείτε να δείτε και στον πίνακα με τις επιδόσεις του ελληνικού ποδοσφαίρου στα καλοκαιρινά προκριματικά από την περίοδο 2013-14 μέχρι σήμερα.

Μόλις δύο νίκες στα καλοκαιρινά προκριματικά είχαν να κάνουν οι ομάδες μας από την περίοδο 2013-14, όταν η Ελλάδα είχε εκπροσωπηθεί στην Ευρώπη από Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Αστέρα Τρίπολης, Ξάνθη και Ατρόμητο! Ο Ολυμπιακός ήταν απευθείας στους ομίλους του Champions League και δεν είχε παίξει το καλοκαίρι, o ΠΑΟΚ αποκλείστηκε στα πλέι οφ του Champions League, αλλά συνέχισε σε όμιλο του Europa και οι δύο καλοκαιρινές νίκες είχαν γίνει από Ατρόμητο και Ξάνθη που όπως και ο Αστέρας Τρίπολης δεν κατάφεραν να φτάσουν μέχρι την κλήρωση του Μονακό. Δεν υπήρχαν στην Ευρώπη, ούτε ο Αρης, ούτε ο Παναθηναϊκός, αλλά ούτε και η ΑΕΚ…

Δεν χρειάζεται καν να πούμε ότι αν κι αυτό το καλοκαίρι το ελληνικό ποδόσφαιρο μείνει στις δύο νίκες του Αρη επί της Γκόμελ, θα μιλάμε για την απόλυτη καταστροφή! Υπάρχουν, όμως, ακόμα, τα περιθώρια αντίδρασης, που θα αφορούν μόνο τον Ολυμπιακό αν απόψε δεν έχουμε τουλάχιστον τη θετική ανταπόκριση από Παναθηναϊκό και Αρη σε Λεωφόρο και Βικελίδης αντίστοιχα.

Με τρεις ελληνικές νίκες απόψε, που είναι και το ζητούμενο, αν μη τι άλλο θα ξεκολλήσουμε από την ταπεινωτική 48η θέση που βρισκόμαστε στην τρέχουσα βαθμολογία της UEFA για αυτή τη σεζόν και από εκεί και πέρα όλα θα κριθούν από το πόσες ομάδες θα έχουμε στη φάση των ομίλων του Europa ή του Conference. Oσο το ταμπλό δείχνει βεβαίως δύο νίκες ενώ πηγαίνουμε στην ολοκλήρωση των καλοκαιρινών προκριματικών δεν μπορεί να γίνει η παραμικρή συζήτηση.

Αυτή τη στιγμή προέχουν τα σημερινά ματς Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και Αρη.

Τα υπόλοιπα έπονται…».

Πηγή: sdna.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 «Λήξη συναγερμού»: Η UEFA ενημέρωσε την ΕΠΟ πως δεν υπάρχει θετικό δείγμα Έλληνα ποδοσφαιριστή-ThemaSports
17/04 @ 20:31

«Λήξη συναγερμού»: Η UEFA ενημέρωσε την ΕΠΟ πως δεν υπάρχει θετικό δείγμα Έλληνα ποδοσφαιριστή

Η UEFA πήρε θέση και έσβησε τη… φωτιά που είχε ανάψει με την είδηση πως Έλληνα παίκτης βγήκε θετικός σε ντόπινγκ τεστ. Η ΕΠΟ ενημερώθηκε πως δεν υπάρχει θετικό δείγμα.

Μεντιλίμπαρ: «Σκοπός είναι η νίκη, η φιλοσοφία μας δεν πρόκειται να αλλάξει»-ThemaSports
17/04 @ 20:19

Μεντιλίμπαρ: «Σκοπός είναι η νίκη, η φιλοσοφία μας δεν πρόκειται να αλλάξει»

Διαβάστε αναλυτικά τις δηλώσεις του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, για την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Φενέρμπαχτσε για τα προημιτελικά του Europa Conference League.

Πέταξε για το όνειρο του ΤΕΛΙΚΟΥ η Κ19 του Ολυμπιακού!-ThemaSports
17/04 @ 16:41

Πέταξε για το όνειρο του ΤΕΛΙΚΟΥ η Κ19 του Ολυμπιακού!

Η Κ19 του Ολυμπιακού αναχώρησε σήμερα για τη Νιόν της Ελβετίας με σκοπό να συμμετάσχει στο final-4 του Youth League.

«Δεν είναι του Ιωαννίδη το θετικό δείγμα ντόπινγκ - Επιβεβαιώνεται και από τον ΕΟΚΑΝ»-ThemaSports
17/04 @ 16:36

«Δεν είναι του Ιωαννίδη το θετικό δείγμα ντόπινγκ - Επιβεβαιώνεται και από τον ΕΟΚΑΝ»

Δεν είναι ο Φώτης Ιωαννίδης ο διεθνής, το δείγμα του οποίου βρέθηκε θετικό σε αντικανονικές ουσίες, σύμφωνα με τον Κυριάκο Θωμαΐδη.

Τρομερό γκολ με απευθείας φάουλ σε παιχνίδι μεικτών Κ14 -ThemaSports
17/04 @ 23:22

Τρομερό γκολ με απευθείας φάουλ σε παιχνίδι μεικτών Κ14

Απίθανο γκολ με εκτέλεση φάουλ σημειώθηκε στο Ηράκλειο-Μεσσηνία για το πανελλήνιο πρωτάθλημα προεπιλογής Εθνικών ομάδων Κ14.

Σκάουτ από Στουτγκάρδη και Λεβερκούζεν στο Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός! -ThemaSports
17/04 @ 14:55

Σκάουτ από Στουτγκάρδη και Λεβερκούζεν στο Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός!

Σύμφωνα με πληροφορίες σκάουτ των Στουτγκάρδη και Μπάγερ Λεβερκούζεν θα βρίσκονται στο «Σουκρού Σαράτσογλου» προκειμένου να παρακολουθήσουν δια ζώσης τον Σαντιάγκο Έσε στην αναμέτρηση της Φενέρμπαχτσε με τον Ολυμπιακό.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ