Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε σήμερα το απόγευμα ο προπονητή της Κιζιλζάρ, Αλί Αλίγιεφ, ενόψει του αυριανού (11/08, 16:30) επαναληπτικού με αντίπαλο το ΑΠΟΕΛ, για τον Γ΄ προκριματικό του Κόνφερενς Λιγκ.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Αναλυτικά όσα είπε:

«Πιστεύω ότι πρέπει να έχουμε τη μέγιστη συγκέντρωση και πειθαρχία. Πρέπει να είμαστε οργανωμένοι. Ο ΑΠΟΕΛ είναι ένας αντίπαλος που όλοι γνωρίζετε καλά. Αρκετές φορές ήρθε αυτός ο αντίπαλος εδώ. Οι τίτλοι μιλούν για αυτούς. Ναι, στην έδρα τους παίζουν πιο επιθετικά, πιο επίμονα. Στο γήπεδο τους χρειάζεται εμπειρία. Εκεί έχουν δύο ομάδες, την Ομόνοια και τον ΑΠΟΕΛ. Εκεί όλη η πόλη ζει με αυτή την αντιπαράθεση. Το γήπεδο γέμισε και τους βοήθησε ο κόσμος να κερδίσουν.

Αφού αναλύσαμε τον αγώνα με την Μπότεφ, παρατηρήσαμε ότι έπαιξαν πιο προσεκτικά εκτός έδρας. Νομίζω ότι αύριο θα επιλέξουν διαφορετική τακτική. Περιμένω ότι θα προσθέσουμε πειθαρχία, οργάνωση και επιθετικές δυνατότητες. Αυτή τη στιγμή το σκορ δεν είναι υπέρ μας, αλλά είναι εύθραστο και πιστεύω ότι θα μας εξυπηρετήσει. Θα βρούμε τις στιγμές. Αυτές τις τέσσερις μέρες προετοιμαστήκαμε κατάλληλα.

Φυσικά και υπάρχει κάποια πίεση για το αποτέλεσμα. Πρώτον, ο αντίπαλος ασκεί πίεση με την κλάση του και το δεύτερο είναι η ιδιότητα του πρωτοεμφανιζόμενου. Κάποιοι έκαναν το ευρωπαϊκό τους ντεμπούτο στα 30 τους. Υπάρχει μια αίσθηση πίεσης, αλλά είναι ευχάριστη. Νομίζω ότι τα παιδιά έχουν ήδη αποκτήσει εμπειρία για αυτούς τους αγώνες σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις και αντέχουν αυτό το άγχος. Από τις προπονήσεις και τα προηγούμενα παιχνίδια, βλέπω ότι υπάρχει πρόοδος σε ψυχολογικό επίπεδο».

Για το αν αποτελεί πλεονέκτημα για την ομάδα του, ότι ο ΑΠΟΕΛ δεν έχει κερδίσει ποτέ στην Αστάνα Αρένα: «Δεν μπορείς να ξεγελάσεις τα στατιστικά. Δύο ημέρες στη σειρά, στα θεωρητικά μαθήματα μιλάμε με τους παίκτες για αυτά τα στοιχεία. Λέμε ότι αυτό μπορεί να επηρεάσει και την ψυχολογία των παικτών. Στα συν, η αύρα της "Αστάνα Αρένα" στα ματς της Ευρώπης και της Εθνικής ομάδας. Έδειξε ότι είναι ευνοϊκή για τις ομάδες του Καζακστάν. Ελπίζουμε να το χρησιμοποιήσουμε προς όφελος μας αυτό».

Για το αν είναι έτοιμος ο Ζόριτς: «Ναι, σχεδόν όλοι είναι έτοιμοι και είναι πολύ ευχάριστο. Ο Ζόριτς είναι πρόθυμος να "πολεμήσει". Θα δούμε πως θα εξελιχθεί το παιχνίδι. Το πιθανότερο είναι να αγωνιστεί. Είναι ένας σημαντικός παίκτης για την ομάδα μας και αξίζει να είναι σε αυτά τα παιχνίδια».

Για το αν έκανε προετοιμασία για το ενδεχόμενο το ματς να οδηγηθεί στα πέναλτι: «Νομίζω πως όσα πέναλτι κι αν εκτελεστούν στην προπόνηση, όλα είναι θέμα ψυχολογίας. Άλλο να προπονείσαι και άλλο όταν αγχώνεσαι, όταν εκτοξεύονται 15.000 κροτίδες σε ένα παιχνίδι. Ακόμα και μεγάλοι κορυφαίοι παίκτες αστόχησαν στα πέναλτι».

Για το αν έχει συνηθίσει η ομάδα του στην "Αστάνα Αρένα": «Το αρνητικό είναι ότι δεν θα έχουμε αρκετούς οπαδούς. Το να κάνεις 500 χιλιόμετρα είναι δύσκολο. Οι άνθρωποι δουλεύουν. Ελπίζω το γήπεδο μας να ανακαινιστεί σύντομα. Το να παίζεις σε μια τέτοια Αρένα, είναι μεγάλη χαρά. Το μόνο αρνητικό όπως είπα, είναι οι οπαδοί. Στο Petropavlovsk, μαζεύουμε σταθερά 5-8 χιλιάδες.

Για τις δηλώσεις παικτών και εκπροσώπων του ΑΠΟΕΛ, ότι η Κιζιλζάρ πήγε στην Κύπρο για να μη χάσει με μεγάλο σκορ: «Είχαμε τη δική μας στρατηγική, το δικό μας στυλ. Μπορώ να τους κάνω την ίδια ερώτηση. Τι έκαναν με την Μπότεφ; Εκτός έδρας 0-0 και τους κέρδισαν 2-0 εντός. Σε αναμετρήσεις δύο αγώνων, αυτή είναι η στρατηγική. Δεν είναι πρωτάθλημα. Νομίζω ότι ο ΑΠΟΕΛ έχει τη δική του στρατηγική, κι εμείς τη δική μας. Είχαν επίσης στόχο να σκοράρουν όσο το δυνατόν περισσότερα γκολ. Είμαι ευγνώμων στα παιδιά που τα κατάφεραν. Έκανε πολύ ζέστη εκεί και έβαλαν το παιχνίδι στις 20:00. Ήταν επίσης μία στρατηγική και αυτό. Η Κύπρος είναι ένα νησί που θερμαίνεται πολύ. Γιατί να βάλεις το παιχνίδι σε τέτοια ζέστη τόσο νωρίς; Γνωρίζουμε την ιδιοσυγκρασία του Κυπριακού ποδοσφαίρου και είμαστε έτοιμοι για αυτά».

Για το ότι οι Κύπριοι υποτιμούν την ομάδα του και λένε πως δεν έκαναν τελική προσπάθεια στο πρώτο ματς: «Ας θυμηθούν οι Κύπριοι το γκολ του Μαξίμοβιτς που τους στέρησε το Τσάμπιονς Λιγκ. Ένα χτύπημα ήταν αρκετό για την Αστάνα. Ήταν "θανατηφόρο". Ή ας θυμηθούν την στιγμή που ο Έριχ εκτέλεσε το πέναλτι. Νομίζω ότι όποιος προετοιμαστεί καλύτερα για το αυριανό ματς, ο Θεός θα του δώσει τη νίκη».

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απέδρασε από τη Γένοβα και συνεχίζει να ελπίζει για Ευρώπη η Λάτσιο!-ThemaSports
19/04 @ 21:58

Απέδρασε από τη Γένοβα και συνεχίζει να ελπίζει για Ευρώπη η Λάτσιο!

Έπιασε εξάδα, έστω και προσωρινά η Λάτσιο! Η ομάδα του Ιγκόρ Τούντορ επικράτησε με 1-0 της Τζένοα και ανέβηκε στην 6η θέση, έχοντας ελπίδες για την Ευρώπη.

Προτιμάει Γιουνάιτεντ από Μπάγερν ο Ζιντάν!-ThemaSports
19/04 @ 18:44

Προτιμάει Γιουνάιτεντ από Μπάγερν ο Ζιντάν!

O Γάλλος θρύλος έχει αρκετές επιλογές για να επιστρέψει στους πάγκους.

Ριβάλντο: Στραβά και μαγικά βήματα σε έναν απρόσιτο χορό-ThemaSports
19/04 @ 22:21

Ριβάλντο: Στραβά και μαγικά βήματα σε έναν απρόσιτο χορό

Ένα έργο τέχνης είναι ένα έργο μυστηρίου, ακραίας μαγείας.

Όταν ο Ρεδόνδο «χάζεψε» τον Μπεργκ και όλο τον πλανήτη -ThemaSports
19/04 @ 22:40

Όταν ο Ρεδόνδο «χάζεψε» τον Μπεργκ και όλο τον πλανήτη

Σαν σήμερα, το 2000, ο Φερνάντο Ρεδόνδο υποχρέωσε ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό κόσμο να υποκλιθεί στο μεγάλο ταλέντο του όταν στην αναμέτρηση της Ρεάλ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε...χαζό τον Χένινγκ Μπεργκ και έδωσε έτοιμο γκολ στον Ραούλ. Ήταν απλά μια ακόμα στιγμή υπόκλισης στον ποδοσφαιριστή που θα γινόταν θρύλος, αν δεν είχε γυάλινα πόδια.

Ντιέγκο Μαραντόνα: Το πιο διάσημο ζέσταμα στην ιστορία του ποδοσφαίρου! -ThemaSports
19/04 @ 23:22

Ντιέγκο Μαραντόνα: Το πιο διάσημο ζέσταμα στην ιστορία του ποδοσφαίρου!

19 Απριλίου 1989: Για πολλούς αν όχι για όλους τους ποδοσφαιριστές το μισάωρο ζέσταμα πριν μία μεγάλη αναμέτρηση αποτελεί «αγγαρεία», για τον Μαραντόνα όμως ήταν τρόπος έκφρασης. Ο Ντιέγκο μας χάρισε την δημοφιλέστερη προθέρμανση που έγινε ποτέ.

Γκουαρδιόλα για Πάλμερ: «Ήθελε να φύγει, του είπα μείνε, τι μπορούσα να κάνω»-ThemaSports
19/04 @ 17:58

Γκουαρδιόλα για Πάλμερ: «Ήθελε να φύγει, του είπα μείνε, τι μπορούσα να κάνω»

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα ρωτήθηκε για τον Κόουλ Πάλμερ,στην συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα της Μάντσεστερ Σίτι με την Τσέλσι, για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ