Άλλη μια μεταγραφική «βόμβα» ενεργοποίησε ο Άρης, την ακριβότερη μάλιστα στην ιστορία του, αποκτώντας από την Σπόρτινγκ Χιχόν τον Μάνου Γκαρσία. Ο Ισπανός επιθετικός μέσος, πρώην ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Σίτι, έρχεται στην Ελλάδα με «πλούσιο» βιογραφικό για να γίνει το νέο μέλος του… κλαμπ «αποφοίτων» ακαδημιών της Premier League.

Ακολουθήστε μας στο Google news

 Παίκτης του Άρη είναι και με κάθε επισημότητα ο Μάνου Γκαρσία. Οι Θεσσαλονικείς πραγματοποίησαν την ακριβότερη μεταγραφή της ιστορίας τους, ξοδεύοντας σχεδόν 4 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσουν από την Σπόρτινγκ Χιχόν και να φέρουν στις τάξεις του ακόμα έναν ποδοσφαιριστή από το «πάνω ράφι».

Ο Ισπανός επιθετικός μέσος μπορεί να είναι μόλις 24 χρονών, έχει προλάβει όμως να αναδείξει το ταλέντο του και να «τραβήξει τα βλέμματα» από νωρίς, κάτι που τον έφερε από νεαρή ηλικία στην Μάντσεστερ Σίτι. Πλέον, όμως, θα αγωνίζεται στην Ελλάδα, όπου θα συναντήσει αρκετούς ακόμα ποδοσφαιριστές με εμπειρία από τις αγγλικές ακαδημίες!

 
 
Remaining Time-0:00
Fullscreen
Mute
 
 
Remaining Time-0:00
Fullscreen
Mute
 

Άρης – Ραφαέλ Καμάτσο

Στον Άρη ο Γκαρσία θα βρει έναν… παλιό γνώριμο. Με τον Ραφαέλ Καμάτσο έχουν υπάρξει συμπαίκτες στους «πολίτες», ενώ μάλιστα πήγαν και οι δύο στην ομάδα το καλοκαίρι του 2013. Ο Πορτογάλος εξτρέμ έφυγε πιο νωρίς από τον Ισπανό, παραμένοντας όμως στην Αγγλία, καθώς «μετακόμισε» στην Λίβερπουλ. Με τους… μικρούς «κόκκινους» είχε μεγαλύτερη συμμετοχή, συμπληρώνοντας περισσότερες από 60 εμφανίσεις και διαπρέποντας τόσο στην Premier League νέων όσο και στο Youth League, ενώ πραγματοποίησε και δύο εμφανίσεις με την αντρική ομάδα.

Εκτός από Γκαρσία και Καμάτσο, ο Άρης έχει ακόμα δύο παίκτες που έχουν βγει από αγγλικές ακαδημίες, όχι όμως ομάδων της Premier League. Ο Άντρε Γκρέι, επίσης μια «ηχηρή» μεταγραφή του καλοκαιριού, έχει υπάρξει ποδοσφαιριστής των μικρών ομάδων της Σρούσμπερι, ενώ και ο Μόζες Οντουμπάγιο έχει… αποφοιτήσει από την Λέιτον Όριεντ.


ΟΦΗ - Τζον Τοράλ

Μπορεί η καριέρα του να μην πήγε όπως πολλοί περίμεναν, ο Τζον Τοράλ όμως κάποτε εντυπωσίαζε τον Αρσέν Βενγκέρ ως ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα, αναγκάζοντάς τον να τον φέρει στο Λονδίνο. Από το 2011 μέχρι το 2014 θα αποτελούσε μέλος των ακαδημιών της Άρσεναλ, καταγράφοντας 27 εμφανίσεις σε Αγγλία και Ευρώπη. Δεν θα κατάφερνε όμως να φορέσει την φανέλα της πρώτης ομάδας, μιας και από το 2014 μέχρι και το 2017, όταν αποχώρησε για την Χαλ, στάλθηκε δανεικός τέσσερις διαδοχικές φορές.

Εκτός από τον Ισπανό μεσοεπιθετικό, στην Αγγλία έχει ζήσει ως νέος και ο Αμπντούλ Ραχμάν Ουές, όχι όμως σε ομάδα της Premier League. Ο Σύριος δεξιός μπακ αγωνίστηκε για μια σεζόν στην Κ18 της Μπρέντφορντ, την αγωνιστική περίοδο 2014-15, πριν έρθει στην χώρα μας για τον Πλατανιά.


Ατρόμητος – Αντίλ Ναμπί

Στην Ελλάδα βρίσκεται από το 2019, όταν και ήρθε για λογαριασμό του ΟΦΗ, αλλά o Ναμπί έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Γουέστ Μπρομ, όταν αυτή ακόμα βρισκόταν στην Premier League. Από το 2012 μέχρι και το 2016, όταν αποχώρησε για την Πίτερμπρο, συμπλήρωσε 74 εμφανίσεις για την Κ23 των «baggies», με 26 γκολ και 13 ασίστ, στατιστικά που όμως δεν αρκούσαν για να του χαρίσουν μια θέση στην πρώτη ομάδα. 


Παναιτωλικός – Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης

Δύο… ξενιτεμένα ελληνόπουλα έφερε την φετινή μεταγραφική περίοδο ο Παναιτωλικός. Ο ένας είναι ο πρώην αριστερός μπακ του ΠαναθηναϊκούΗλίας Χατζηθεοδωρίδης, ο οποίος έχει επίσης αγωνιστεί στις ακαδημίες της Άρσεναλ και της Μπρέντφορντ. Αν και η δεύτερη δεν αγωνιζόταν στην Premier League, οι «κανονιέρηδες» είχαν και πρωταγωνιστικό ρόλο, με τον 24χρονο να βρίσκεται στην ομάδα μέχρι το 2016
ΕΛΛΑΣ-2018-19-ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ.jpeg

Ο δεύτερος είναι ο Αντώνης Στεργιάκης, ο 23χρονος τερματοφύλακας που ήρθε από την Μπλάκμπερν, όπου βρισκόταν από το 2020. Τα «ρόδα» δεν βρίσκονταν στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, έδωσαν όμως στον Έλληνα κίπερ αρκετές ευκαιρίες με την δεύτερη ομάδα. 
stergiakis-1.jpeg

Βόλος – Πάολο και Βίκτορ Φερνάντες

Οι δύο… Φερνάντες του Βόλου έχουν περάσει από τα αγγλικά γήπεδα ως νέοι. Πρώτα ο Πάολο, ο οποίος έγινε παίκτης της Μάντσεστερ Σίτι το 2013, όπου βρίσκονταν τόσο ο Ραφαέλ Καμάτσο όσο και ο Μάνου Γκαρσία. Στους νεαρούς «πολίτες» έπαιξε περισσότερα από 30 παιχνίδια, δεν πήρε όμως ποτέ ευκαιρία με την πρώτη ομάδα και αποχώρησε τελικά το 2020 για την Καστεγιόν.

Ο Βίκτορ, το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Βόλου, αγωνιζόταν επί τέσσερα χρόνια στην Νιούκαστλ. Στην ομάδα πήγε το 2017, όταν αυτή βρισκόταν στην Championship, πρόλαβε όμως να ζήσει και εποχές… Premier League, καθώς από τον Σεντ Τζέιμς Παρκ αποχώρησε το 2020. Με την πρώτη ομάδα των «καρακαξών» δεν αγωνίστηκε ποτέ, πρόλαβε όμως να συμπληρώσει 37 εμφανίσεις με την Κ23.
VICTOR-FERNANDEZ-scaled-e1594993897769-1024x682.jpeg

www.bnsports.gr 

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι επτάψυχοι Μαδριλένοι επιβίωσαν στη ρωσική ρουλέτα και πέταξαν στους "4" του Champions League-ThemaSports
18/04 @ 00:44

Οι επτάψυχοι Μαδριλένοι επιβίωσαν στη ρωσική ρουλέτα και πέταξαν στους "4" του Champions League

Η Μάντσεστερ Σίτι στρίμωξε στα σχοινιά την Ρεάλ, την «σφυροκόπησε», όμως Βασίλισσα της Ευρώπης είναι μία! Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι επιβίωσε στη διαδικασία των πέναλτι (1-1 κανονική διάρκεια και παράταση), πέταξε εκτός συνέχειας την πρωταθλήτρια και προκρίθηκε στους «4» του CL!

Λύγισε την Άρσεναλ με «χρυσό» σκόρερ Κίμιχ και προκρίθηκε στα ημιτελικά η Μπάγερν Μονάχου!-ThemaSports
17/04 @ 23:55

Λύγισε την Άρσεναλ με «χρυσό» σκόρερ Κίμιχ και προκρίθηκε στα ημιτελικά η Μπάγερν Μονάχου!

Η Μπάγερν Μονάχου επιβλήθηκε 1-0 της Άρσεναλ, με τον Κίμιχ να σκοράρει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης και με τους Βαυαρούς να προκρίνονται στα ημιτελικά του Champions League με συνολικό σκορ 3-2!

Συμπληρώθηκαν τρία χρόνια από τον τελευταίο τίτλο του Μέσι με την Μπαρτσελόνα-ThemaSports
17/04 @ 20:38

Συμπληρώθηκαν τρία χρόνια από τον τελευταίο τίτλο του Μέσι με την Μπαρτσελόνα

Ιδιαίτερη μέρα η σημερινή για τον Λιονέλ Μέσι και την Μπαρτσελόνα, καθώς τρία χρόνια πριν, στις 17 Απριλίου του 2021, ο Αργεντινός κατέκτησε τον τελευταίο του τίτλο με τους «μπλαουγκράνα».

Όλα τα είχαν, η Σαουθάμπτον τους έλειπε: Μπήκε και τέταρτη ομάδα στη μάχη της ανόδου της Championship!-ThemaSports
17/04 @ 21:47

Όλα τα είχαν, η Σαουθάμπτον τους έλειπε: Μπήκε και τέταρτη ομάδα στη μάχη της ανόδου της Championship!

Με τρεις συνεχόμενες νίκες, η Σαουθάμπτον πλησίασε τις Ίπσουιτς, Λέστερ και Λιντς και ελπίζει βάσιμα σε άνοδο στην Premier League.

Η απάντηση της UEFA: «Θα διεξαχθεί ενδελεχής έρευνα για τα γεγονότα στο Μπριζ»-ThemaSports
17/04 @ 17:00

Η απάντηση της UEFA: «Θα διεξαχθεί ενδελεχής έρευνα για τα γεγονότα στο Μπριζ»

Άμεση ήταν η απάντηση της UEFA στην επιστολή του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Στέλιου Αγγελούδη, σχετικά με τα περιστατικά που έλαβαν χώρα πριν μια εβδομάδα στo Μπριζ σε βάρος των φιλάθλων του ΠΑΟΚ.

Ο απόλυτος σεβασμός: Απέφυγαν να πατήσουν το σήμα της Σίτι (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
17/04 @ 16:12

Ο απόλυτος σεβασμός: Απέφυγαν να πατήσουν το σήμα της Σίτι (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι Μαδριλένοι επέδειξαν τον απόλυτο σεβασμό προς τη Μάντσεστερ Σίτι κατά την παρουσία τους στο Etihad για την τελευταία προπόνηση πριν από τον αποψινό, δεύτερο προημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ