Με πέναλτι του Ζορζίνιο στα… χασομέρια του πρώτου ημιχρόνου, η Τσέλσι πέρασε από το «Γκούντισον Παρκ» επικρατώντας 1-0 της Έβερτον για την πρώτη αγωνιστική της Premier League.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Ξεκίνημα με χαμόγελα για την Τσέλσι! Στο πρώτο τους επίσημο παιχνίδι με τον Τοντ Μπόελι στην ιδιοκτησία, οι Λονδρέζοι πέρασαν έστω και δύσκολα από το «Γκούντισον Παρκ», επικρατώντας 1-0 της Έβερτον για την πρεμιέρα της Premier League.
Ένα ματς με όχι και τον καλύτερο ρυθμό, μπόλικη δύναμη και ένταση, όπως και δέκα λεπτά καθυστερήσεις στο πρώτο ημίχρονο και άλλα τόσα στο δεύτερο, διαρκώντας περισσότερο από δύο ώρες συνολικά! Ντεμπούτο για τον Κουκουρέγια παρότι βρισκόταν μια ημέρα στην ομάδα, ο οποίος αντικατέστησε τον Κουλιμπαλί που αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού.
Δύναμη και ένταση συνέθεταν το σκηνικό στο ξεκίνημα του παιχνιδιού, με τον Γκόντφρεϊ να έχει έναν σοκαριστικό τραυματισμό και να αποχωρεί με φορείο μόλις στο 18ο λεπτό, με τον Χόλγκεϊτ να παίρνει τη θέση του. Αυτός ο τραυματισμός φάνηκε να ρίχνει την Έβερτον, με την Τσέλσι να παίρνει τη σκυτάλη και να φτιάχνει φάσεις, βρίσκοντας τελικά το γκολ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους όταν ο Τσίλγουελ ανατράπηκε στην περιοχή και ο Ζορζίνιο άνοιξε το σκορ από την άσπρη βούλα στο 45’+9’ (0-1).
Το δεύτερο μέρος είχε διαφορετική εικόνα, με την Τσέλσι από ένα διάστημα και έπειτα να προσπαθεί να διαχειριστεί το προβάδισμά της και η Έβερτον να ψάχνει το γκολ της ισοφάρισης. Παρόλα αυτά, ήταν φλύαρη στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου και δεν κατάφερε την υπεροχή να την μετουσιώσει σε σοβαρή φάση ή ακόμη και κάποιο τέρμα, γνωρίζοντας την εντός έδρας ήττα από τους Λονδρέζους στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.
Aναλυτικά το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής:
Παρασκευή (5/8)
Κρίσταλ Πάλας-Άρσεναλ 0-2
(20' Μαρτινέλι, 85' αυτ. Γκουέχι)
Σάββατο (6/8)
Φούλαμ-Λίβερπουλ 2-2
(32’, 72’ πέν. Μίτροβιτς – 64’ Νούνιες, 80’ Σαλάχ)
Λιντς-Γουλβς 2-1
(24’ Ροντρίγκο, 74’ αυτ. Αΐτ Νουρί - 6’ Ποντένσε)
Μπόρνμουθ-Άστον Βίλα 2-0
(3’ Λέρμα, 80’ Μουρ)
Νιούκαστλ-Νότιγχαμ Φόρεστ 2-0
(58’ Σερ, 78’ Γουίλσον)
Τότεναμ-Σαουθάμπτον 4-1
(21’ Σεσενιόν, 31’ Ντάιερ, 61’ αυτ. Σαλισού, 63’ Κουλουσέφσκι - 12’ Γουόρντ-Πράουζ)
Έβερτον-Τσέλσι 0-1
(45'+9' πέν. Ζορζίνιο)
Κυριακή (7/8)
Λέστερ-Μπρέντφορντ (16:00)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μπράιτον (16:00)
Γουέστ Χαμ-Μάντσεστερ Σίτι (18:30)
Το πρόγραμμα της επόμενης (2ης) αγωνιστικής:
Σάββατο (13/8)
Άστον Βίλα-Έβερτον (14:30)
Άρσεναλ-Λέστερ (17:00)
Γουλβς-Φούλαμ (17:00)
Μάντσεστερ Σίτι-Μπόρνμουθ (17:00)
Μπράιτον-Νιούκαστλ (17:00)
Σαουθάμπτον-Λιντς (17:00)
Μπρέντφορντ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (19:30)
Κυριακή (14/8)
Νότιγχαμ Φόρεστ-Γουέστ Χαμ (16:00)
Τσέλσι-Τότεναμ (18:30)
Δευτέρα (15/8)
Λίβερπουλ-Κρίσταλ Πάλας (22:00)
sport-fm.gr
Με μακροσκελή ανάρτηση του στο Instagram, ο Ισπανός εξτρέμ, Αϊτόρ Κανταλαπιέντρα, αποχαιρετά τον κόσμο της ΑΕΚ Λάρνακας, μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για το χρονικό διάστημα που φόρεσε την κιτρινοπράσινη φανέλα.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
13/07 @ 14:37
Από τη στιγμή που το VAR εισήχθη στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, άλλαξε η ροή του παιχνιδιού. Ποιες ομάδες κυριάρχησαν στην εποχή της τεχνολογίας;
13/07 @ 13:24
Παντοτινά στο μυαλό όλων στη Λίβερπουλ θα παραμείνει ο Ντιόγο Ζότα, με τον Άρνε Σλοτ να περιγράφει την ψυχολογική κατάσταση του ιδίου και των παικτών του αυτό το διάστημα, μετά τον θάνατο του Πορτογάλου. «Να προπονηθούμε; Να γελάσουμε; Τι επιτρέπεται; Δεν ξέρεις πώς να πράξεις...» είπε.
13/07 @ 12:17
Ο Τζιάνι Ινφαντίνο δικαιώνεται σε ό,τι αφορά τις προσδοκίες στο οικονομικό κομμάτι από το Μουντιάλ Συλλόγων και τόνισε πως τα έσοδα για τη FIFA έφτασαν σε απίστευτα επίπεδα!
13/07 @ 12:32
Στη Σπόρτινγκ έχουν αποφασίσει να μην υποκύψουν στις πιέσεις της Άρσεναλ και του Γκιόκερες και ξεκαθαρίζουν πως αν δεν καταβληθεί το ποσό που επιθυμούν, θα συνεχίσουν να κρατούν τον παίκτη!
13/07 @ 12:54
Ο Λαμίν Γιαμάλ γιόρτασε τα 18 του με τούρτα Dragonball και οικογενειακό δείπνο, πριν το VIP πάρτι στην Ίμπιζα με αυστηρή λίστα και χωρίς κινητά.
13/07 @ 10:49
Ο Λιονέλ Μέσι πέτυχε δύο γκολ για πέμπτο διαδοχικό αγώνα στο MLS, οδηγώντας την Ιντερ Μαϊάμι στη νίκη με 2-1 επί της Νάσβιλ.
BEST OF THEMASPORTS