Ανδρέας Χρίστου

Επιβλήθηκε κατά κράτος της Κιζιλζάρ στο ΓΣΠ ο ΑΠΟΕΛ όμως το τελικό 1-0 με την γκολάρα του Εφραίμ αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Και λέμε γλυκόπικρη γιατί με βάση την εμφάνιση και την κυριαρχία των γαλαζοκιτρίνων επί των Καζάκων το σκορ θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο και να καθάριζαν την πρόκριση από το πρώτο ματς.

Η ομάδα του Σωφρόνη παρουσιάστηκε ακόμη καλύτερη στο ματς της Πέμπτης και μπροστά σε 13 χιλιάδες φιλάθλους της έδειξε από νωρίς ποιος είναι το αφεντικό στην αναμέτρηση.

Με καλή οργάνωση από πίσω αλλά και από τα πλάγια, με πολλά τρεξίματα και ανεβάσματα από τους μπακ ο ΑΠΟΕΛ ήταν η ομάδα που έδειξε ότι είναι το... αφεντικό μέσα στο γήπεδο. Χαρακτηριστικό ότι οι Καζάκοι δεν έφτιαξαν ούτε μια τελική...

Απέναντι σε μια ομάδα που έπαιζε με δέκα παίκτες πίσω από το κέντρο οι γαλαζοκίτρινοι έφτιαξαν ευκαιρίες και για περισσότερα γκολ όμως τελικά έμειναν με το ένα αλλά εξαιρετικό γκολ του Εφραίμ στο 27'.

Πότε ο αντίπαλος πορτιέρο Λομπάντσεφ που ήταν εξαιρετικός, πότε το δοκάρι και πότε η αστοχία κράτησαν το σκορ στο στενό 1-0 και η πρόκριση θα κριθεί στο Καζακστάν την άλλη Πέμπτη. Κάπου εδώ φαίνεται και αυτό το κάτι που λείπει από τον ΑΠΟΕΛ μέχρι τώρα...

Οι γαλαζοκίτρινοι παρουσιάζονται σφριγηλοί στα μετώπισθεν (τρία συνεχόμενα ματς χωρίς να δεχθεί γκολ), με καλή οργάνωση και ανάπτυξη όμως μέσα στο κουτί έχουν θέμα για δύο κυρίως λόγους. Από τη μια δεν πατούν πολλοί παίκτες περιοχή, δεν τη γεμίζουν, και από την άλλη με μοναδική επιλογή τον Μάριο Ηλία για την κορυφή δεν υπάρχει... πλουραλισμός επιλογών.

Οι απουσίες των Μάγκλιτσα και Κβιλιτάια στερούν από τον Σωφρόνη δύο πολύτιμες επιλογές ενώ ο Κύπριος φορ ακόμη δεν κατάφερε να σπάσει το ρόδι. Αν καταφέρει να βρει και σε αυτό λύση ο Αυγουστή τότε θα αυξήσει κι άλλο τις πιθανότητες για πρόκριση.

Στα θετικά για Σωφρόνη ότι είδε τους Βιγιαφάνιες και Μαρκίνιος να μπαίνουν ως αλλαγή και να παίρνουν λεπτά συμμετοχής με τον Βραζιλιάνο να είναι ιδιαίτερα κινητικός.

Σε μια εβδομάδα στο Καζακστάν σίγουρα η Κιζιλζάρ θα είναι άλλη ομάδα όμως εάν ο ΑΠΟΕΛ ανεβάσει κι άλλο ρυθμούς τότε η πρόκριση θα περάσει πρώτα από τα δικά του... πόδια.

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ: Έτσι σήκωσε το ΚΥΠΕΛΛΟ ο ΑΠΟΕΛ στα Κ19 - Τα έξι γκολ και όλες οι φάσεις!-ThemaSports
26/04 @ 14:51

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ: Έτσι σήκωσε το ΚΥΠΕΛΛΟ ο ΑΠΟΕΛ στα Κ19 - Τα έξι γκολ και όλες οι φάσεις!

Τα στιγμιότυπα από τη νίκη του ΑΠΟΕΛ με 4-2 στον τελικό Κυπέλλου Κ19 επί της ΕΝΠ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Το νέο Orange Shop άνοιξε σε κεντρική λεωφόρο της Λευκωσίας!-ThemaSports
26/04 @ 12:31

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Το νέο Orange Shop άνοιξε σε κεντρική λεωφόρο της Λευκωσίας!

Το Orange Shop μετακόμισε στη Λεωφόρο Σταυρού στη Λευκωσία και μπαίνει σε νέα εποχή.

Κυπελλούχος ο γιος του «Μιχαλάκη»!-ThemaSports
26/04 @ 10:00

Κυπελλούχος ο γιος του «Μιχαλάκη»!

Πήγε κι ο Μιχάλης Κωνσταντίνου χθες στο Δασάκι, για να παρακολουθήσει το παιδί του. Ο 18χρονος (7/9/2005) Ιωάννης Κωνσταντίνου, αγωνίζεται στον ΑΠΟΕΛ. Η Β’ ομάδα των γαλαζοκίτρινων κατέκτησε το κύπελλο χθες βράδυ, κερδίζοντας στον τελικό την αντίστοιχη ομάδα της ΕΝΠ με 4-2 στην παράταση (κανονική διάρκεια 2-2).

Ο Παναγιώτης Καττιρτζής πολυτιμότερος του τελικού κυπέλλου Νέων Κ-19-ThemaSports
25/04 @ 23:23

Ο Παναγιώτης Καττιρτζής πολυτιμότερος του τελικού κυπέλλου Νέων Κ-19

Ο Παναγιώτης Καττιρτζής του ΑΠΟΕΛ αναδείχτηκε πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής του τελικού Νέων Κ-19 Cablenet αγωνιστικής περιόδου 2023-2024.

Έκτη παρουσία για τον ΑΠΟΕΛ Κ-19 σε τελικό-ThemaSports
25/04 @ 16:35

Έκτη παρουσία για τον ΑΠΟΕΛ Κ-19 σε τελικό

Έκτη παρουσία με τη φετινή για τον ΑΠΟΕΛ σε τελικό Κυπέλλου Νέων Κ-19 που με αντίπαλο την ΕΝ Παραλιμνίου διεκδικεί το τέταρτο τρόπαιο της ιστορίας του.

Χημείες!-ThemaSports
25/04 @ 13:45

Χημείες!

Στα δύο τελευταία ματς δεν έκανε χημείες ο Σα Πίντο και αυτό ευνόησε την ομάδα

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ