Κόντρα στη Σλόβαν, ο Ολυμπιακός έσωσε την παρτίδα χάρη στον Ελ Αραμπί (1-1) και τα πάντα θα κριθούν στη ρεβάνς στη Μπρατισλάβα

Ακολουθήστε μας στο Google news

Μετά το 0-4 από τη Μακάμπι Χάιφα, ο Ολυμπιακός όφειλε στην ίδια του την ιστορία να επιδείξει άμεσα αντανακλαστικά.

H νύχτα ντροπής που εκτυλίχθηκε την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου θα έπρεπε να αποτελέσει καμπανάκι για τους Πειραιώτες.

Μπορεί να μην ακούστηκε στο 100%, αλλά τουλάχιστον δεν βίωσε νέο κάζο στην έδρα του. Το τελικό 1-1 με τη Σλόβαν στο Φάληρο αφήνει μοιρασμένες τις πιθανότητες πρόκρισης.

Σαφώς καλύτερο από το 0-1, το οποίο παρέμενε υπέρ των φιλοξενούμενων μέχρι το 86ο λεπτό. Ας όψονται οι δύο γερόλυκοι, Βαλμπουενά και Ελ Αραμπί, οι οποίοι έσωσαν την παρτίδα. 

Τα πάντα λοιπόν για την πρόκριση στα Play-Off του Europa League, θα κριθούν στη ρεβάνς της Μπρατισλάβας

Ολυμπιακός – Σλόβαν: Φλέρταρε με τον κίνδυνο, αλλά δεν το πλήρωσε

Αρκετά δυναμικά μπήκαν στο παιχνίδι οι «ερυθρόλευκοι». Μάλιστα, στο 9ο λεπτό, ο Μασούρας αστόχησε από το ύψος του πέναλτι, με τον πορτιέρε των φιλοξενούμενων εξουδετερωμένο.

Ωστόσο, κάπου εκεί, άρχισαν να φανερώνονται οι αδυναμίες στον άξονα, αλλά και την αμυντική λειτουργία των πρωταθλητών Ελλάδος.

Στο 15΄ μάλιστα, κινδύνευσαν να δεχτούν γκολ. Ο Γκρίν με κίνηση πίβοτ απέφυγε τον Σισέ, έκανε ένα άστοχο γύρισμα, ο Βάτσλικ άφησε την μπάλα να καταλήξει άουτ, αλλά ο επερχόμενος Ζρμχαλ με προβολή σημάδεψε το δοκάρι, πριν εκείνη καταλήξει άουτ.

Οι ευκαιρίες της Σλόβαν συνεχίζονταν, με τον Τσέχο να κάνει την απόκρουση του αγώνα στο τετ – α – -τετ με τον Μπαρσεγιάν.

Τρίτη και… τυχερή για τον Ολυμπιακό, με τον Κούτσκα να στέλνει εξ επαφής την μπάλα άουτ (38΄). Οι γηπεδούχοι φλέρταραν με τον κίνδυνο, αλλά το ημίχρονο έκλεισε με το 0-0.

Σκληρή τιμωρία με τραγικό λάθος

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι Πειραιώτες επιχείρησαν να πιέσουν τους Σλοβάκους με τα ανεβάσματα του Άβιλα. Από ένα τέτοιο, ο Μασούρας απείλησε με δυνατό σουτ στο 52΄, αλλά ο Χόβαν ήταν σωστά τοποθετημένο.

Λίγο αργότερα, ο Κορμπεράν είδε ότι η αριστερή αμυντική πλευρά της Σλόβαν είχε προβλήματα, έριξε στην μάχη και τον Λάζαρ Ραντζέλοβιτς, ο οποίος επέστρεψε σε επίσημη υποχρέωση της ομάδας.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Χόβαν κράτησε ξανά την εστία του ανέπαφη στο γύρισμα του Καμαρά (60΄).

Κι εκεί που νόμιζε κανείς ότι οι γηπεδούχοι θα έφταναν στο γκολ τελικώς έγινε το ανάποδο!

Ο Παπασταθόπουλος υπέπεσε σε τραγικό λάθος για την κλάση του και ο Γκριν ανενόχλητος πλάσαρε τον Βάτσλικ για το 0-1 (65΄).

Ειρωνεία της τύχης, μιας και στο πρώτο μέρος με πιο κλασικές ευκαιρίες δεν σκόραραν οι Σλοβάκοι και το κατάφεραν από λάθος αντιπάλου.

Η επόμενη ευκαιρία από τους «ερυθρόλευκους» ήρθε στο 79΄. Το πλασέ του Ροντρίγκες όμως πέρασε ψηλά άουτ.

Οι γερόλυκοι έσωσαν την παρτίδα

Ο Κορμπεράν προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί τον πάγκο του και σαν τελευταία έμπνευση, έριξε στη μάχη τους Ελ Αραμπί και Βαλμπουενά.

Στο 86΄, οι δυο γερόλυκοι συνεργάστηκαν και σε μια συνύπαρξη από τις καλές εποχές της προηγούμενης τριετίας, ο Γάλλος σέρβιρε με κόρνερ και ο Μαροκινός εκτέλεσε με το κεφάλι.

Η παρτίδα σώθηκε, αλλά οι Σλοβάκοι λίγο έλειψαν να φτάσουν και σε δεύτερο γκολ. Ωστόσο, ο Βάτσλικ είπε όχι στον Ραμίρες (88΄).

Ολυμπιακός – Σλόβαν: Η Καρτέλα του Αγώνα

MVP: Σε παιχνίδι που τελειώνει 1-1, άξιος συγχαρητηρίων ήταν ο Τόμας Βάτσλικ.

UP: Ο

DOWN: Μ

Γκολ: 86΄ Ελ Αραμπί / 63΄ Γκριν

Κίτρινες: 58΄ Εμβιλά,  70΄ Μασούρας / 73΄ Κάσια

Κόκκινη: –

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κάρλος Κορμπεράν): Βάτσλικ, Ρέαμπτσιουκ, Σισέ, Παπασταθόπουλος, Άβιλα, Μ, Καμαρά (68΄ Βαλμπουενά), Κουντέ, Εμβιλά, Ζίνκερναγκελ (55΄ Ραντζέλοβιτς), Μασούρας (79΄ Γκάρι Ροντρίγκες), Τικίνιο (68΄ Ελ Αραμπί).

ΣΛΟΒΑΝ ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑΣ (Βλάντιμιρ Βάις): Χόβαν, Πάουσεκ, Κάσια, Αμπένα, Ντε Μάρκο, Κανκάβα, Κούτσκα (90΄ Αγκμπο), Τσακβετάτζε (90΄ Τσάβριτς), Μπαρσεγιάν (82΄ Ραμίρες), Ζρμχαλ (85΄ Μεντβέντεφ), Γκριν.

Πηγή: www.sportime.gr

 
Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τυχαίο ή ο... ορισμός της «σπόντας»; Η ανάρτηση της Γιουνάιτεντ μετά τον αποκλεισμό της Σίτι-ThemaSports
18/04 @ 23:27

Τυχαίο ή ο... ορισμός της «σπόντας»; Η ανάρτηση της Γιουνάιτεντ μετά τον αποκλεισμό της Σίτι

Η Μάντσεστερ Σίτι έχει μόλις αποκλειστεί από τη Ρεάλ Μαδρίτης και δεν θα κάνει όλο τον δρόμο στο φετινό Champions League, ώστε να βρεθεί στο Wembley. Απεναντίας, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα είναι εκεί για το Κύπελλο Αγγλίας. Και θέλησε να το... υπενθυμίσει, παρότι και οι «πολίτες» βρίσκονται στους «4» του ίδιου θεσμού!

Καταργούνται οι επαναληπτικοί του Κυπέλλου Αγγλίας από τη σεζόν 2024-25!-ThemaSports
18/04 @ 16:42

Καταργούνται οι επαναληπτικοί του Κυπέλλου Αγγλίας από τη σεζόν 2024-25!

Οι επαναληπτικοί του Κυπέλλου Αγγλίας θα καταργηθούν από τον πρώτο γύρο την επόμενη σεζόν ως μέρος μιας εξαετούς συμφωνίας με την Premier League για την ενίσχυση της εγχώριας διοργάνωσης, ανακοίνωσε σήμερα (18/4) η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (FA).

Καταγγελία για ρατσιστικές προσβολές των οπαδών της Μπαρτσελόνα στον Ντεμπελέ!-ThemaSports
18/04 @ 15:15

Καταγγελία για ρατσιστικές προσβολές των οπαδών της Μπαρτσελόνα στον Ντεμπελέ!

Επιστολή στην UEFA με καταγγελίες για ρατσιστικές προσβολές οπαδών της Μπαρτσελόνα στον Ουσμάν Ντεμπελέ έστειλε η Παρί Σεν Ζερμέν.

«Encara Messi»: Όταν ο Μέσι «ντύθηκε» για πρώτη φορά, Μαραντόνα! (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
18/04 @ 14:17

«Encara Messi»: Όταν ο Μέσι «ντύθηκε» για πρώτη φορά, Μαραντόνα! (ΒΙΝΤΕΟ)

18 Aπριλίου 2007: Ο Λιονέλ Μέσι, αποφασίζει ότι έχει έρθει η στιγμή να περάσει στους αιώνες. Πως; Προσφέροντας στο κοινό, την «μοντέρνα» εκδοχή της μυθικής κούρσας του Ντιέγκο Μαραντόνα κόντρα στην Αγγλία, στην αναμέτρηση με τη Χετάφε.

Οι επτάψυχοι Μαδριλένοι επιβίωσαν στη ρωσική ρουλέτα και πέταξαν στους "4" του Champions League-ThemaSports
18/04 @ 00:44

Οι επτάψυχοι Μαδριλένοι επιβίωσαν στη ρωσική ρουλέτα και πέταξαν στους "4" του Champions League

Η Μάντσεστερ Σίτι στρίμωξε στα σχοινιά την Ρεάλ, την «σφυροκόπησε», όμως Βασίλισσα της Ευρώπης είναι μία! Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι επιβίωσε στη διαδικασία των πέναλτι (1-1 κανονική διάρκεια και παράταση), πέταξε εκτός συνέχειας την πρωταθλήτρια και προκρίθηκε στους «4» του CL!

Λύγισε την Άρσεναλ με «χρυσό» σκόρερ Κίμιχ και προκρίθηκε στα ημιτελικά η Μπάγερν Μονάχου!-ThemaSports
17/04 @ 23:55

Λύγισε την Άρσεναλ με «χρυσό» σκόρερ Κίμιχ και προκρίθηκε στα ημιτελικά η Μπάγερν Μονάχου!

Η Μπάγερν Μονάχου επιβλήθηκε 1-0 της Άρσεναλ, με τον Κίμιχ να σκοράρει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης και με τους Βαυαρούς να προκρίνονται στα ημιτελικά του Champions League με συνολικό σκορ 3-2!

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ