Την ήττα με 2-0 γνώρισε στο Τελ Αβίβ από την Μακάμπι ο Άρης, ο οποίος πλέον είναι αναγκασμένος να ψάξει μια μεγάλη ανατροπή στη Θεσσαλονίκη, αν θέλει να πανηγυρίσει την πρόκριση.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Δεν κατάφερε να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από το Ισραήλ και την έδρα της Μακάμπι Τελ Αβίβ ο Άρης, αφού γνώρισε την ήττα με 2-0 και η πρόκριση στον επόμενο (και τελευταίο) προκριματικό γύρο του Conference League αποτελεί πλέον πολύ δύσκολη υπόθεση για την ομάδα του Χερμάν Μπούργος.

Στο… μυαλό των κόουτς:

Ο Χερμάν Μπούργος άφησε το 4-4-2 που χρησιμοποίησε κόντρα στην Γκόμελ και παρέταξε τον Άρη με 4-2-3-1, επιλέγοντας τον Κουέστα κάτω από τα δοκάρια και τους Εμπακατά, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν στην τετράδα της άμυνας. Οι Ντουκουρέ και Νταμπό ξεκίνησαν στον άξονα, ο Μαντσίνι ως δεξί εξτρέμ, ο Ιτούρμπε ως αριστερό και ο Ματέο Γκαρσία πίσω από τον σέντερ φορ Γκρέι.

Από την άλλη, ο Βλάνταν Ίβιτς επέλεξε το 4-3-3, με τον Πέρετζ τερματοφύλακα και τους Ζεράλδες, Γεϊνί, Σαμπορίτ, Χοζέζ αμυντική τετράδα. Ο Χοζέζ πήρε τη θέση του Νταβιντζάντα, ο οποίος τραυματίστηκε την τελευταία στιγμή, κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης. Οι Μπιτόν, Γκλέιζερ και Φαν Όφερεμ ξεκίνησαν ως οι τρεις του άξονα, πίσω από τους Κούβας, Κανιτσόφσκι και Γιοβάνοβιτς.



Το ματς:

Το παιχνίδι ξεκίνησε με γρήγορο ρυθμό και αρκετά δυνατά μαρκαρίσματα, ενδεικτικό της μεγάλης θέλησης των δύο ομάδων να αιφνιδιάσουν τον αντίπαλο. Η πρώτη καλή ευκαιρία του ματς ήταν για τους γηπεδούχους και ήρθε στο 9’, όταν ο Κανιτσόφσκι δέχθηκε πάσα στην πλάτη της άμυνας, αλλά δεν κατάφερε να βγει νικητής στο τετ-α-τετ με τον Κουέστα.

Η Μακάμπι πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και συνέχισε να ασκεί πίεση έξω από τη μεγάλη περιοχή του Άρη, απειλώντας ξανά στο 13’, με τον Σαμπορίτ να σουτάρει από πλάγια θέση και τον Κουέστα να αποκρούει με δυσκολία, ενώ στη συνέχεια ο Κούβας πήρε το… ριμπάουντ, αλλά δεν κατάφερε να βρει τελική.

Ο Άρης δημιούργησε την πρώτη του ευκαιρία για γκολ στο 19’, όταν μετά από αντεπίθεση ο Ιτούρμπε βρήκε με όμορφη κάθετη πάσα τον Μαντσίνι, αλλά ο Πέρετζ είχε απάντηση στο διαγώνιο σουτ του Αργεντινού. Η Μακάμπι απάντησε στο 23’, με τον Ζεράλδες να κάνει συρτή σέντρα από τα δεξιά και τον Γιοβάνοβιτς να σουτάρει ψηλά άουτ από το ύψος του πέναλτι.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μετατρέψουν την υπεροχή του σε προβάδισμα στο 29’, όταν μετά από λάθος του Ντουκουρέ στον χώρο του κέντρου, η μπάλα έφτασε στον Κανιτσόφκσι και εκείνος έβγαλε την ασίστ στον Γιοβάνοβιτς, ο οποίος πλάσαρε με τη μία και εύστοχα στην αριστερή γωνία του Κουέστα.

Στο 31’ ο Κούβας σούταρε από μακριά στην αγκαλιά του αρχηγού του Άρη, με τον ρυθμό να πέφτει αισθητά στη συνέχεια. Λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου (44’) ο Άρης έφτασε κοντά στην ισοφάριση, με τον Μαντσίνι να σουτάρει ξανά από πλάγια θέση και τον Πέρεθ να αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Με ευκαιρία της Μακάμπι ξεκίνησε και το δεύτερο μέρος, αφού στο 49’ ο Κανιτσόφσκι βρέθηκε απέναντι στον Κουέστα και ο Ισπανός γκολκίπερ κατάφερε να υπερασπιστεί ξανά με επιτυχία την εστία του. Στο 51΄ο Μπούργος πέρασε ως αλλαγή τον Μανού Γκαρθία για να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Άρη, ενώ στο 58’ ο Μπίτον απείλησε με μακρινό σουτ που πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κουέστα.

Στο 67’ η Μακάμπι έχασε διπλή ευκαιρία για το 2-0 με τον Ζάχαβι να παίρνει κεφαλιά και τον Κουέστα να έχει απάντηση, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Γκλοχ σούταρε με δύναμη εκτός εστίας. Στο 69’ μετά από λάθος του Μπράμπετς ο Πέριτσα βγήκε τετ-α-τετ, αλλά άνοιξε την μπάλα και ο τερματοφύλακας του Άρη τον πρόλαβε, ενώ στο 75’ ο Άρης δημιούργησε την πρώτη του ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο, με ένα μακρινό σουτ του Καμάτσο να κοντράρει και να δυσκολεύει τον αντίπαλο γκολκίπερ.

Στο 78' ο Ζάχαβι πλάσαρε ψηλά άουτ από το ύψος του πέναλτι, ωστόσο ο μεγάλος σταρ της Μακάμπι κατάφερε να σκοράρει με όμορφο πλασέ στο 84', μετά από ωραία ενέργεια και πάσα του Πέριτσα. Στα τελευταία λεπτά ο Άρης ανέβασε ρυθμό και πίεσε μπροστά στην εστία των γηπεδούχων. Στο 87' ο Πάλμα εκτέλεσε φάουλ και ο Πέρετς απέκρουσε την κεφαλιά του Ντουκουρέ, ενώ στο 90'+5' μετά από υπέροχη ομαδική προσπάθεια, η μπάλα κατάληξε στον Καμάτσο, ο οποίος δεν κατάφερε να σκοράρει με προβολή από το ένα μέτρο και προ κενής εστίας.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Άρης (Μπούργος, 4-2-3-1): Κουέστα - Εμπακατά, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν (81' Μαζικού)- Νταμπό (81' Ντιοπ), Ντουκουρέ – Μαντσίνι (62’ Καμάτσο), Ματέο Γκαρσία (51’ Μανού Γκαρθία), Ιτούρμπε (62’ Πάλμα) – Γκρέι

Στον πάγκο έμειναν οι: Σιαμπάνης, Χατζηϊωάννου, Οντουμπαγιο, Τανούλης

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ίβιτς, 4-3-3): Πέρετζ - Ζεράλδες, Γεϊνί, Σαμπορίτ, Χόζεζ (62’ Γκλοχ) – Μπιτόν (62’ Ναχμιάς), Γκλέιζερ, Φαν Όβερεμ (90’+1’ Ρίκαν) - Κούβας (66' Πέριτσα), Γιοβάνοβιτς (66' Ζάχαβι), Κανιτσόβσκι

Στον πάγκο έμειναν οι: Τενενμπάουμ, Μπίτον, Αλμόγκ, Νίνταμ, Καντίλ, Ρεβίβο

Διαιτητής: Ντένις Χίγκλερ (Ολλανδός)
Βοηθοί: Μάριο Ντιξ, Ρότζερ Χόνινγκ
Τέταρτος: Τζόι Κούι

sport-fm.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το μήνυμα του ήρωα Τζολάκη μετά την πρόκριση επί της Φενέρ - Με δύο λέξεις τα είπε όλα!-ThemaSports
19/04 @ 10:16

Το μήνυμα του ήρωα Τζολάκη μετά την πρόκριση επί της Φενέρ - Με δύο λέξεις τα είπε όλα!

Δείτε την ανάρτηση του Κωνσταντίνου Τζολάκη, ο οποίος ήταν ο ήρωας του Ολυμπιακού στο χθεσινό ματς με τη Φενέρμπαχτσε και την πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League.

Η πανηγυρική φωτογραφία του Μαρινάκη μετά την επική πρόκριση του Ολυμπιακού και το deja vu-ThemaSports
19/04 @ 09:57

Η πανηγυρική φωτογραφία του Μαρινάκη μετά την επική πρόκριση του Ολυμπιακού και το deja vu

Έτσι πανηγύρισε την επική πρόκριση του Ολυμπιακού επί της Φενέρμπαχτσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

«Για όλα αυτά τα χαμένα ματς του Ολυμπιακού στο 90’. Για τη Γιουβέντους, τον Τζέραρντ, το Ριαθόρ…»-ThemaSports
19/04 @ 08:58

«Για όλα αυτά τα χαμένα ματς του Ολυμπιακού στο 90’. Για τη Γιουβέντους, τον Τζέραρντ, το Ριαθόρ…»

Ο Γιώργος Μασούρας αφιέρωσε τη μεγάλη επιτυχία του Ολυμπιακού σε προηγούμενες ομάδες των Πειραιωτών.

Πανζουρλισμός για τους θριαμβευτές του Ολυμπιακού: Ασύλληπτες εικόνες στο «Ελ. Βενιζέλος» (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
19/04 @ 08:24

Πανζουρλισμός για τους θριαμβευτές του Ολυμπιακού: Ασύλληπτες εικόνες στο «Ελ. Βενιζέλος» (ΒΙΝΤΕΟ)

Οπαδοί του Ολυμπιακού υποδέχθηκαν την αποστολή των ερυθρόλευκων μετά την μεγάλη πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League. Εκπληκτική η ατμόσφαιρα στο Ελευθέριος Βενιζέλος.

 «Λήξη συναγερμού»: Η UEFA ενημέρωσε την ΕΠΟ πως δεν υπάρχει θετικό δείγμα Έλληνα ποδοσφαιριστή-ThemaSports
17/04 @ 20:31

«Λήξη συναγερμού»: Η UEFA ενημέρωσε την ΕΠΟ πως δεν υπάρχει θετικό δείγμα Έλληνα ποδοσφαιριστή

Η UEFA πήρε θέση και έσβησε τη… φωτιά που είχε ανάψει με την είδηση πως Έλληνα παίκτης βγήκε θετικός σε ντόπινγκ τεστ. Η ΕΠΟ ενημερώθηκε πως δεν υπάρχει θετικό δείγμα.

Μεντιλίμπαρ: «Σκοπός είναι η νίκη, η φιλοσοφία μας δεν πρόκειται να αλλάξει»-ThemaSports
17/04 @ 20:19

Μεντιλίμπαρ: «Σκοπός είναι η νίκη, η φιλοσοφία μας δεν πρόκειται να αλλάξει»

Διαβάστε αναλυτικά τις δηλώσεις του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, για την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Φενέρμπαχτσε για τα προημιτελικά του Europa Conference League.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ