Ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΠΑΣΠ, Σπύρος Νεοφυτίδης, μίλησε το πρωί της Δευτέρας στον ΣΠΟΡ FM.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν: 

Για την απόφαση που πάρθηκε: «Για άλλη μια φορά φαίνεται ο τρόπος διακυβέρνησης της ΚΟΠ. Μονομερώς αγνοώντας τους ποδοσφαιριστές, προχώρησε σε μια απόφαση που δείχνει τη σοβαρότητα που παίρνει τις αποφάσεις. Στο τέλος της ημέρας θα αποδειχτεί ότι η απόφαση είναι παράνομη και ενάντια στους κανονισμούς FIFA και UEFA, ειδικά στο κομμάτι που αφορά την εισήγηση να αφαιρούν δύο ποδοσφαιριστές από τους 17 και να δηλώνουν μόνο 15. Αυτό είναι βούτυρο στο ψωμί μας. Αν το κάνουν θα έχουμε 10 προσφυγές σε κάθε ομάδα. Είναι η βασική αιτία μονομερούς διακοπής συμβολαίου. Καμία ομάδα δεν έχει δικαίωμα να στερεί στον ποδοσφαιριστή να συμμετέχει στην αγωνιστική δράση. Ο ποδοσφαιριστής μπορεί να κερδίσει όλη τη διάρκεια του συμβολαίου, να αποζημιωθεί χωρίς να χρειαστεί να παίξει και να πάει σε άλλη ομάδα».

Για τη διαφωνία που εξέφρασε ο ΑΠΟΕΛ στην εν λόγω εισήγηση: «Ήταν πολύ σωστή η προσέγγιση του ΑΠΟΕΛ. Αποδεικνύεται με πόση σοβαρότητα παίρνονται οι αποφάσεις».

Για τις ενέργειες του ΠΑΣΠ μετά την εν λόγω απόφαση: «Έχει γίνει καταγγελία, θα ληφθεί εντός της ημέρας. Δεν είναι αποδεκτά αυτά τα πράγματα. Παίρνονται αποφάσεις πίσω από κλειστές πόρτες. Είναι γνωστή η τακτική του κ. Κούμα. Οι ομάδες θεωρούν ότι είναι προς το συμφέρον τους. Είναι εις βάρος των Κυπρίων αλλά δεν θα σταθώ στον αριθμό. Το θέμα είναι τι αντισταθμιστικά μέτρα παίρνεις και πόσοι μπορούν να ανταποκριθούν στους 17. Θα φέρνουν απεριόριστους ξένους στον κατάλογο Α. Θα υπάρχουν έξι Κύπριοι στον πάγκο ή στην κερκίδα για να παρακολουθούν τυπικά. Να το κάνουμε τρεις Κυπρίους υποχρεωτικά στην εντεκάδα και ας φέρουν 17.

Σήμερα πάμε σε μαζική συνάντηση. Έχουμε κάτι υπόψιν, θα μιλήσουμε στους ποδοσφαιριστές. Στόχος είναι ο διάλογος. Θα ληφθούν αποφάσεις και θα δούμε πώς θα προχωρήσουμε. Θα λάβουν μέρος όλοι οι διεθνείς ποδοσφαιριστές. Μέχρι το τέλος της ημέρας περιμένουμε ότι θα έχουμε εξελίξεις σε επίπεδο UEFA, θα έχουμε συνάντηση εντός της ημέρας».

Για την καταγγελία της ΑΕΛ περί σκανδαλώδους συμπεριφοράς του ΠΑΣΠ: «Είδαμε με έκπληξη την επιστολή. Ακουμπά τα όρια του λιβέλου. Μίλησα με τους νομικούς συμβούλους και τους είπα να μην προβούν σε ενέργειες. Δεν είχαμε ιδέα περί τίνος επρόκειτο. Μίλησα με τον Θεόδωρο Αντωνίου, μου έδωσε εξηγήσεις και του έδωσα κι εγώ. Η ΑΕΛ είναι σε διαβουλεύσεις με παίκτες που είχαν συμβόλαιο. Κάποιοι, επειδή δεν τηρήθηκαν οι διαδικασίες από πλευράς σωματείου, προχώρησαν σε μονοερή διακοπή συμβολαίου. Ο ΠΑΣΠ πριν προχωρήσει σε οτιδήποτε ενημερώνει τις ομάδες. Στην προκειμένη περίπτωση, δεν είχε να κάνει με τους νομικούς συμβούλους του ΠΑΣΠ. Οι ποδοσφαιριστές προχώρησαν αυτόβουλα. Δεν σημαίνει ότι θα δικαιωθούν».

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Β' όμιλος: Το πρόγραμμα της 13ης και 14ης αγωνιστικής-ThemaSports
26/04 @ 11:56

Β' όμιλος: Το πρόγραμμα της 13ης και 14ης αγωνιστικής

Η ΚΟΠ ανακοινώνει ότι το πρόγραμμα διεξαγωγής των αγώνων της 13ης και της 14ης αγωνιστικής για τον Β' όμιλο του Πρωταθλήματος Cyta, περιόδου 2023 - 2024, καθορίστηκε ως ακολούθως:

Νεοφυτίδης: «Αυτό που βλέπουμε στο Β' γκρουπ, ζημιώνει τα σωματεία και ευνοεί την προκατάληψη»-ThemaSports
25/04 @ 18:11

Νεοφυτίδης: «Αυτό που βλέπουμε στο Β' γκρουπ, ζημιώνει τα σωματεία και ευνοεί την προκατάληψη»

Δηλώσεις στον Super Sport FM έκανε ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΠΑ.Σ.Π., Σπύρος Νεοφυτίδης, ο οποίος μεταξύ άλλων, σχολίασε τις ανακοινώσεις της Επιτροπής Δεοντολογίας.

«Θα αρχίσει εντός των ημερών η έρευνα για τα στημένα»-ThemaSports
25/04 @ 14:02

«Θα αρχίσει εντός των ημερών η έρευνα για τα στημένα»

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου παραχώρησε δηλώσεις στον Super Sport FM 104.0.

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου-ThemaSports
25/04 @ 10:32

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Με οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας προς τον Αρχηγό Αστυνομίας για την έναρξη ποινικής διερεύνησης αναφορικά με το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων, διαβιβάστηκαν την Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024, στην Αστυνομία, το σχετικό πόρισμα για θέματα που αφορούν στη διαιτησία και τη χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου, καθώς και το συλλεχθέν μαρτυρικό υλικό.

 Παράταση στην μαθηματική σωτηρία της Καρμιώτισσας, νίκη για ΑΕΛ – Βαθμολογία και συνέχεια…  -ThemaSports
24/04 @ 22:00

Παράταση στην μαθηματική σωτηρία της Καρμιώτισσας, νίκη για ΑΕΛ – Βαθμολογία και συνέχεια…

Με δύο αναμετρήσεις ολοκληρώθηκε η 11η αγωνιστική των πλέι άουτ.

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ: Τα εννιά γκολ και οι καλύτερες φάσεις από το ΑΕΛ - Νέα Σαλαμίνα-ThemaSports
24/04 @ 21:14

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ: Τα εννιά γκολ και οι καλύτερες φάσεις από το ΑΕΛ - Νέα Σαλαμίνα

Δείτε τα στιγμιότυπα του αγώνα ανάμεσα σε ΑΕΛ και Νέα Σαλαμίνα.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ