Η εθνική ομάδα της Βραζιλίας κατέκτησε το Κόπα Αμέρικα γυναικών, επικρατώντας με 1-0 της «οικοδέσποινας» Κολομβίας, που έπαιξε μπροστά σε περισσότερους από 20.000 φιλάθλους της, στην πόλη Μπουκαραμάνγκα, στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Το «χρυσό» γκολ σημείωσε η Ντεμπίνια με πέναλτι στο 39ο λεπτό για τις Βραζιλιάνες, οι οποίες ολοκλήρωσαν την διοργάνωση με έξι νίκες σε ισάριθμους αγώνες και τον εντυπωσιακό απολογισμό τερμάτων 20-0!

Οι Βραζιλιάνες επιβεβαίωσαν για ακόμη μια φορά την συντριπτική κυριαρχία τους, κατακτώντας για όγδοη φορά το Κόπα Αμέρικα σε εννέα (!) διοργανώσεις, καθώς στον τελικό του 2006 ηττήθηκαν στον τελικό από την Αργεντινή.

Παράλληλα, η Σουηδή Πία Σούντατζ, προπονήτρια της εθνικής Βραζιλίας πρόσθεσε ακόμη έναν τίτλο στην πλούσια συλλογή της, που περιλαμβάνει δύο χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια με την ομάδα των ΗΠΑ, το 2008 και το 2012.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια, απουσίασαν οι θρύλοι του βραζιλιάνικου και τους διεθνούς ποδοσφαίρου, Μάρτα (36 ετών, τραυματίας), Φορμίγκα (44 ετών, αποχώρησε από την εθνική ομάδα) και Κριστιάνε (37 ετών, απόφαση της Σούντατζ).

Πηγή: sdna.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

DEAL με Hollingsworth-ThemaSports
24/06 @ 13:16

DEAL με Hollingsworth

Η Πετρολίνα ΑΕΚ ανακοίνωσε την ανανέωση της συνεργασίας της, με τον Taveion Hollingsworth.

Κλήση Εθνικής Γυναικών για προπονήσεις ενόψει επίσημων αγώνων-ThemaSports
18/06 @ 14:09

Κλήση Εθνικής Γυναικών για προπονήσεις ενόψει επίσημων αγώνων

Η Εθνική μας ομάδα των γυναικών έχει επίσημες υποχρεώσεις τον Ιούλιο και από τις 20 Ιουνίου, μπαίνει σε ρυθμούς προετοιμασίας.

Οι αντίπαλοι της Εθνικής Νεανίδων στη νέα διοργάνωση-ThemaSports
07/06 @ 13:00

Οι αντίπαλοι της Εθνικής Νεανίδων στη νέα διοργάνωση

Οι αντίπαλοι της Εθνικής Νεανίδων στη νέα διοργάνωση Πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Νιόν της Ελβετίας η κλήρωση της πρώτης φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νεανίδων Κ-19 περιόδου 2024 - 2025.

Στις 5 Ιουλίου η κλήρωση για τις Apollon Ladies ενόψει Women's Champions League-ThemaSports
07/06 @ 09:18

Στις 5 Ιουλίου η κλήρωση για τις Apollon Ladies ενόψει Women's Champions League

Στις 5 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί στην Ελβετία η κλήρωση για τις πρώτες φάσεις της διοργάνωσης UEFA Women's Champions League.

Τον ερχόμενο μήνα η συνέχεια για την Εθνική μας-ThemaSports
06/06 @ 09:34

Τον ερχόμενο μήνα η συνέχεια για την Εθνική μας

Τον ερχόμενο μήνα θα ολοκληρώσει η Εθνική μας ομάδα Γυναικών τις υποχρεώσεις της την προκριματική φάση του UEFA Women's EURO 2025.

Σήμερα ο εκτός έδρας αγώνας της Εθνικής μας με τη Γεωργία-ThemaSports
04/06 @ 09:55

Σήμερα ο εκτός έδρας αγώνας της Εθνικής μας με τη Γεωργία

Ενημέρωση από την ΚΟΠ για τον σημερινό αγώνα της Εθνικής Γυναικών

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ