Γιάννης Ιωάννου

Τα είπαμε και χθες ότι η απόκτηση του Μιραλάς προκάλεσε ενθουσιασμό στους οπαδούς της ΑΕΛ.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Σε τέτοιο βαθμό που ξεκίνησαν ήδη τα όνειρα από αρκετό κόσμο ακόμα για κατάκτηση του πρωταθλήματος, παρότι πριν από μερικές εβδομάδες η απαισιοδοξία... ξεχείλιζε από παντού. Μερικές μεταγραφές όμως από το πάνω ράφι, ήταν αρκετές για να "ζωντανέψει" ξανά το γαλαζοκίτρινο οικοδόμημα και να επανέλθει η πίστη και η αισιοδοξία ενόψει της νέας σεζόν.

Ο πρόεδρος Ανδρέας Σοφοκλέους θυμίζει τους παλιούς καλούς καιρούς που τα... έσπρωχνε χωρίς να μεμψιμοιρεί για το μπάτζετ, ο Πλούτης Αβραάμ οργάνωσε το γραφείο Τύπου και υπάρχει καθημερινή ενημέρωση όχι μόνο για τα μεταγραφικά, αλλά και για το αγωνιστικό κομμάτι, τα εισιτήρια διαρκείας φεύγουν με γοργούς ρυθμούς και είναι καθαρά θέμα χρόνου για να σπάσει το... "στοιχειωμένο" ρεκόρ από την εποχή του μακαρίτη Πίτερ Θίο Βασιλείου.

Ακόμη, η ομάδα ετοιμάζεται να μετακομίσει σε νέο γηπεδο γυρίζοντας σελίδα σε όλα τα επίπεδα μετά από δεκαετίες που "μαράζωνε" στο γερασμένο Τσίρειο, ενώ στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας είναι μία ισχυρή προσωπικότητα του Πορτογαλικού ποδοσφαίρου, ο Χόρχε Σίλας, ο οποίος γνωρίζει από πρώτο χέρι τι εστί ΑΕΛ, αφού αγωνίστηκε ως ποδοσφαριστής στους "γαλαζοκίτρινους", κατακτώντας μάλιστα το πρωτάθλημα του 2012 και η παρουσία του και μόνο, είναι ικανή να πείθει παικταράδες όπως ο Μιραλάς και ο Κατσανίκλιτς (αφού πάρουν φυσικά το ανάλογο οικονομικό αντάλλαγμα), να έρχονται στην Κύπρο για να συνεχίσουν την καριέρα τους.

Γιατί λοιπόν ο κόσμος της ΑΕΛ να μην είναι αισιόδοξος; Από την άλλη όμως, θα πρέπει να υπάρχει και ρεαλισμός. Πλέον δεν ζούμε ούτε στο 2012, ούτε στο 2014. Το πρωτάθλημα είναι πιο ανταγωνιστικό από ποτέ και οι διεκδικητές του τίτλου περισσότεροι, ενώ οι διάφοροι επενδυτές άλλαξαν τον χάρτη του Κυπριακού ποδοσφαίρου και ομάδες όπως ο Άρης και η Πάφος που κάποτε πάλευαν για να αποφύγουν τη διαβάθμιση, πλέον το λιγότερο που διεκδικούν είναι το ευρωπαϊκό εισιτήριο, ενώ ακόμα και η Καρμιώτισσα που δεν είναι παραδοσιακή ομάδα Α΄ κατηγορίας, έχει βάλει πολύ ψηλά τον πήχη και όχι άδικα.

Το μεγάλο στοίχημα για τον Χόρχε Σίλας, εκτιμούμε πως θα είναι να φτιάξει μία ομάδα που θα παίζει ωραίο επιθετικό ποδόσφαιρο που να τη χαίρεται και να την καμαρώνει ο κόσμος της και τα υπόλοιπα θα πάρουν τον δρόμο τους. Το ζητούμενο είναι να επιστρέψει η ΑΕΛ σε πρωταγωνιστική πορεία και από εκεί και πέρα, να διεκδικήσει ότι μπορεί περισσότερο. Κλειδί για τη νέα σεζόν, θεωρούμε πως θα είναι οι πρώτες αγωνιστικές. Αν η Λεμεσιανή ομάδα κάνει ένα νικηφόρο/αήττητο σερί, αυτομάτως αποκτά ψυχολογία και αυτοπεποίθηση και σε συνδυασμό με την καταπόνηση και τις απώλειες βαθμών που θα έχουν λογικά οι ομάδες που θα αγωνίζονται σε ευρωπαϊκούς ομίλους (ήδη έχουν σίγουρη θέση ο Απόλλωνας και η Ομόνοια), θα έχει την ευκαιρία να στρογγυλοκαθήσει στα ψηλά και γιατί όχι, να παραμείνει εκεί.

Όμως, ας μην πάμε μακριά. Πρώτα θα πρέπει να περιμένουμε να ολοκληρωθούν οι μεταγραφικές κινήσεις, γιατί υπάρχουν ακόμα αρκετά κενά στο ρόστερ, να αποκτήσει η ομάδα συνοχή και ομοιογένεια και μετά θα μπορούμε να βγάλουμε πιο ασφαλή συμπεράσματα για το που είναι ικανή να φτάσει η "νέα" ΑΕΛ που θα "χτισει" ο Σίλας, αφότου δούμε, κρίνουμε και αξιολογήσουμε και τις υπόλοιπες ομάδες που έχουν πρωταγωνιστικούς στόχους...

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λωρίδα της Γάζας: Η αποθέωση της ήττας της πολιτισμένης ανθρωπότητας-ThemaSports
04/04 @ 17:05

Λωρίδα της Γάζας: Η αποθέωση της ήττας της πολιτισμένης ανθρωπότητας

Βλέποντας καθημερινά τις δραματικές εικόνες από την τηλεόραση στη γειτονική μας Γάζα και στις άλλες πόλεις των Παλαιστινίων  νιώθουμε ντροπή και αποτροπιασμό, πόνο και απογοήτευση για την κατάντια της σύγχρονης ανθρωπότητας.

To πόρισμα-φωτιά για «σημαδεμένη τράπουλα», τα συρτάρια και η κανονική Τετάρτη… -ThemaSports
20/03 @ 08:18

To πόρισμα-φωτιά για «σημαδεμένη τράπουλα», τα συρτάρια και η κανονική Τετάρτη…

Δημοσιογραφικά, χαρακτηρίζεται πόρισμα – φωτιά, τα όσα εντόπισε η επιτροπή δεοντολογίας και προστασίας του αθλητισμού, για χειραγωγημένους αγώνες στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της πρώτης κατηγορίας.

Καλή περίπτωση ο Αναστασίου, υπο τις περιστάσεις… -ThemaSports
21/02 @ 12:27

Καλή περίπτωση ο Αναστασίου, υπο τις περιστάσεις…

Λίγο μπερδεμένο είναι το σκηνικό για την ώρα, αν οριστικά επιστρέψει ο Γιάννης Αναστασίου στην Λευκωσία, για το ποια καθήκοντα θα έχει…

Η ανισότητα  στον κόσμο και η πάλη μεταξύ πλουσίων και φτωχών. Η έκκληση  των πλουσίων για περιορισμό της ανισότητας.-ThemaSports
24/01 @ 11:30

Η ανισότητα  στον κόσμο και η πάλη μεταξύ πλουσίων και φτωχών. Η έκκληση  των πλουσίων για περιορισμό της ανισότητας.

« Η ανισότητα έχει φτάσει σε σημείο καμπής και  χρειαζόμαστε δράση τώρα» αναφέρουν σε ανοικτή επιστολή τους προς τους πολιτικούς στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ 250 εκατομμυριούχοι από 17 χώρες.

Το τράβηξε απίστευτα το σχοινί ο Σάντης – Πως θα απαντήσει ο Πουλλαίδης… -ThemaSports
15/12 @ 09:06

Το τράβηξε απίστευτα το σχοινί ο Σάντης – Πως θα απαντήσει ο Πουλλαίδης…

Συζητιέται από χθες στα στέκια των οπαδών της Ανόρθωσης και όχι μόνο, η τρομερή αυτοπεποίθηση που «έβγαλε» ο πρόεδρος της εταιρίας Αντρέας Σάντης στη διάρκεια της εκδήλωσης για τους χορηγούς.

Ούτε οι «δικοί» του, δεν αναγνωρίζουν πλέον τον Τιμούρ της Εθνικής… -ThemaSports
16/10 @ 08:20

Ούτε οι «δικοί» του, δεν αναγνωρίζουν πλέον τον Τιμούρ της Εθνικής…

Έγινε σάκος του μποξ, από ένα σημείο και μετά, η Εθνική και απέναντι στην Γεωργία στην Τυφλίδα. Το επιχείρημα που προέταξε, μετά από προηγούμενες ήττες ο Τιμούρ Κετσπάγια, δεν μπορεί να σταθεί…

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ