Όπως συνηθίζει ο Ανδρέας Μουσκάλλης αναφέρεται συχνά για διάφορα θέματα που απασχολούν την αθλητική επικαιρότητα.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Σήμερα αναφέρεται για τον ποδοσφαιριστή, Αμρ Ουάρντα, όπου με τίτλο «Ο ποδοσφαιριστής Ουάρντα και οι απαιτήσεις του! Σκέψεις – Απόψεις – Προβληματισμοί – Εισηγήσεις» αναφέρει τα εξής:

«Θεωρώ ότι ένα αξεπέραστο και διαρκές  αγαθό για μια ομάδα ανθρώπων, πόσο μάλλον ποδοσφαιρική, είναι η αξιοπρέπεια το ήθος και η κουλτούρα της όπως και των ποδοσφαιριστών της, που συντελούν την ομάδα.

Παρακολούθησα και την περσινή ποδοσφαιρική χρονιά, καθώς και την μέχρι τώρα διαδρομή και διαπίστωσα και εξερεύνησα τον χαρακτήρα του ποδοσφαιριστή  Ουάρντα. Μέσα από τις δηλώσεις και ενέργειες  του καταλαμβαίνεις εύκολα τον χαρακτήρα του.

Από ποδοσφαιρικής άποψης, δηλώνω ότι είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Εδειξε τεράστια ποιοτικά στοιχεία και χαρακτηριστικά αγωνιζόμενος με την ομάδα της ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ. Φυσικά ανταμείφθηκε πλουσιοπάροχα για τις επιδόσεις του.

Ανακηρύχθηκε δε δίκαια ο MVP του Κυπριακού Ποδοσφαιρικού Πρωταθλήματος. Ένα σημαντικό και μοναδικό στοιχείο για ένα ποδοσφαιριστή το οποίο είναι ακρογώνιαιος, λίθος της προσωπικότητας, σταθερότητας, ισορροπίας και αξίας του είναι ο χαρακτήρας του κάθε ανθρώπου . Φαίνεται ότι η Ουάρντα διαθέτει ένα ευάλωτο , ανισόρροπο, ιδιόρυθμο και ανάστατο χαρακτήρα. Αυτό μαρτυρούν οι δηλώσεις του πριν και τώρα οι ενέργειες του. Είναι κρίμα και άδικο, η τόσο όμορφη, ποιοτική παρουσία του στα γήπεδα να μην συνδιάζεται και με ένα ποιοτικό χαρακτήρα.

Παρ’ όλες τις προτιμήσεις, απόψεις και ιδέες μας για κάθε ποδοσφαιριστή, μια πρέπει να είναι η καθολική απαίτηση μας. Κάθε ποδοσφαιριστής να σέβεται την Κύπρο και τους ανθρώπους της, τις ομάδες μας και τους φιλάθλους τους.

Ο Ουάρντα αμείβετο με εξωφρενικά ποσά  την περσινή αγωνιστική περίοδο. Πάρα πολλά χρήματα στις συνθήκες και την έκταση της Κύπρου. Και όμως φέτος ζητάει ακόμα περισσότερα και  μάλιστα εκβιάζοντας, θεωρόντας  τον εαυτό του, τον βασιλιά και τον μοναδικό στην ομάδα. Θεωρώ ότι ο Ουάρντα , θέλει  να εξαγοράσει την περσινή του καλή απόδοση, καθώς και την αγάπη των φιλάθλων της Ανόρθωσης προς το  πρόσωπο του και ότι οι τελευταίοι θα πιέζουν την διοίκηση τους, για  συμφωνία μαζί του με τους δικούς του απαράδεκτους όρους.

Νοιώθω ότι οποιοσδήποτε ποδοσφαιριστής, οποιασδήποτε ποδοσφαιρικής Κυπριακής ομάδας, ανεξάρτητα από επενδυτές και μη, εμπαίζει, υβρίζει, υποβιβάζει, την ομάδα του, τους φιλάθλους και την Διοίκηση του, με τραυματίζει και με  ενοχλεί αφάνταστα.

Από ποδοσφαιρικής καθαρά άποψης, ο  Ουάρντα δεν μας απέδειξε τις ικανότητες  και την απόδοση του, σε μια ομάδα , κατά συνεχή περίοδο. Οι διαδοχικές του  ποδοσφαιρικές διαδρομές , είναι και παράξενες και πολύ θαμπές. Κανένας δεν γνωρίζει, τις αποδόσεις και συμπεριφορές του σε μια ομάδα σε διαρκή βάση. Είναι δυνατό στην δεύτερη του χρονιά να είναι απελπιστικά τραγικός. Είναι πιθανό να μην αντέχει για μεγάλο χρονικό διάστημα σε ένα χώρο και στο ίδιο περιβάλλον.

Δεν υπάρχει μια ωρίμανση στο χαρακτήρα του, η οποία να διασφαλίζει σταθερότητα, ισορροπία, αντοχή, πειθαρχία.

Ομάδες ποδοσφαιρικές που διαπρέπουν, έχουν στις τάξεις τους ποδοσφαιριστές ώριμους ψυχολογικά, με σταθερότητα στον χαρακτήρα  και αντιδράσεις τους, με ψηλό ποιοτικό δείκτη προσωπικότητας. Κατά την άποψη μου οι ομάδες μας δεν πρέπει να ενδιαφέρονται μόνο για τις τεχνικές, τακτικές συμπεριφορές ενός ποδοσφαιριστή, αλλά κυρίαρχο στοιχείο να αναζητείται  στον χαρακτήρα και στην προσωπικότητα του ποδοσφαιριστή που θα εργοδοτήσουν, μάλιστα με υπέρογκα οικονομικά ανταλλάγματα που απαιτούνται τώρα. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή , ανάλυση, επαγγελματισμός  και υποψία στην αναζήτηση νέων ποδοσφαιριστών.

Διάβασα για την απόφαση της Διοίκησης της ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ όσον αφορά τον ποδοσφαιριστή Ουάρντα και την  συγχαίρω για την αξιοπρεπή στάση και συμπεριφορά της, παρ’ όλη την μεγάλη  της θέληση και την πλούσια οικονομική της πρόταση να υπογράψει ξανά τον εν λόγω ποδοσφαιριστή. Η συζήτηση , η αντιπαλότητα, η καθυστέρηση και η εσωστρέφεια σε τέτοια θέματα , δημιουργούν προβλήματα στην ομάδα και στο αρραγές ποδοσφαιρικό μέτωπο το οποίο είναι αναγκαίο για να κτιστεί μια ομάδα πρωταγωνιστική με πειθαρχία και πυγμή.

Ανδρέας Μουσκάλλης

Προπονητής Ποδοσφαίρου».

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Β' όμιλος: Το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής-ThemaSports
18/04 @ 10:39

Β' όμιλος: Το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής

Η ΚΟΠ ανακοινώνει ότι το πρόγραμμα διεξαγωγής των αγώνων της 12ης αγωνιστικής για τον Β' όμιλο του Πρωταθλήματος Cyta, περιόδου 2023 - 2024, καθορίστηκε ως ακολούθως:

Αποφάσεις Αθλητικού Δικαστή (17/04)-ThemaSports
17/04 @ 23:25

Αποφάσεις Αθλητικού Δικαστή (17/04)

Ο Αθλητικός Δικαστής της ΚΟΠ Αριστοτέλης Βρυωνίδης, αφού μελέτησε τις παραπομπές που είχε ενώπιον του, επέβαλε τις ακόλουθες ποινές:

«ΤΣΕΚΑΡΕ» εισιτήριο για τελικό η Ομόνοια, ΙΣΤΟΡΙΚΗ πρόκριση για την Πάφο-ThemaSports
17/04 @ 22:25

«ΤΣΕΚΑΡΕ» εισιτήριο για τελικό η Ομόνοια, ΙΣΤΟΡΙΚΗ πρόκριση για την Πάφο

Με γκολ στις καθυστερήσεις ο Τάνκοβιτς ισοφάρισε σε 1-1 τον Απόλλωνα και έστειλε την Πάφο στον τελικό κυπέλλου.

«Ήμασταν ανώτεροι... σκληρός αποκλεισμός»-ThemaSports
17/04 @ 22:24

«Ήμασταν ανώτεροι... σκληρός αποκλεισμός»

Όλα όσα είπε ο προπονητής του Απόλλωνα Πάμπλο Ματσίν μετά την αναμέτρηση με την Πάφο.

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ: Έτσι κρίθηκε η πρόκριση στον τελικό! (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
17/04 @ 22:06

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ: Έτσι κρίθηκε η πρόκριση στον τελικό! (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε τις καλύτερες στιγμές του αγώνα Απόλλωνας-Πάφος...

Στις 17:00 θα αρχίσει ο αγώνας Εθνικός - Απόλλων (23/4)-ThemaSports
16/04 @ 15:42

Στις 17:00 θα αρχίσει ο αγώνας Εθνικός - Απόλλων (23/4)

Ανακοινώνεται ότι εγκρίθηκε κοινό αίτημα των διαγωνιζομένων ομάδων και ο αγώνας Εθνικός Άχνας - Απόλλων θα αρχίσει στις 17:00, αντί στις 19:00 που ήταν αρχικά ορισμένος.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ