Η 4η Ιουλίου αποτελεί μία ημερομηνία που κανένας Έλληνας δεν πρόκειται να ξεχάσει. Το BN Sports, ωστόσο, σας παρουσιάζει τα διαμάντια που «ξεπετάγονται» τώρα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και δεν είχαν καν γεννηθεί την ημέρα που η χώρα μας σήκωνε το EURO.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Το τρόπαιο του EURO που έχει στα χέρια της η Εθνική Ελλάδας έκλεισε τα… 18 χρόνια καθώς μία τέτοια μέρα σαν και σήμερα, στις 4 Ιουλίου του 2004, η χώρα μας ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλοπάτι της Ευρώπης. Μία στιγμή που κανείς δεν πρόκειται να ξεχάσει όσα χρόνια και αν περάσουν. Ωστόσο, μία ματιά στο τωρινό ποδόσφαιρο, γίνεται εύκολα αντιληπτό πως υπάρχουν ποδοσφαιριστές που έχουν αρχίσει να γράφουν ιστορία και δεν είχαν καν γεννηθεί τότε.

Το BN Sports σας τους δίνει στο πιάτο και σας παρουσιάζει 5+1 ταλέντα που ξεπετάχτηκαν τους τελευταίους μήνες και δεν είχαν έρθει στον κόσμο όταν η Εθνική μας σήκωνε στον ουρανό το τρόπαιο του EURO.

Γκάβι

Ο Τσάβι δεν είχε καταφέρει να αγωνιστεί απέναντι στην Εθνική Ελλάδας στους ομίλους του EURO 2004, καθώς προτιμήθηκε να μείνει στον πάγκο. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως δεν θυμάται την ισοπαλία με 1-1 επί της χώρας μας, η οποία ουσιαστικά την πέταξε εκτός συνέχειας. Άρα, είναι ο κατάλληλος για να… διδάξει στον Γκάβι όλη την ιστορία από τότε.

Ο 18χρονος χαφ γεννήθηκε στις 25 Αυγούστου του 2004, δηλαδή 1,5 μήνα μετά την κατάκτηση του EURO από την Ελλάδα. Αυτή την στιγμή μαγεύει στους αγωνιστικούς χώρους με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, αποτελώντας το επόμενο μεγάλο αστέρι της Ισπανίας.

Γιουσούφα Μουκοκό

Άπαντες… ανυπομονούσαν για να πατήσει τα 16 του χρόνια ώστε να μπορεί να αγωνιστεί με την πρώτη ομάδα της Ντόρτμουντ. Ο Γιουσούφα Μουκοκό είναι αναμφίβολα από τα κορυφαία και πιο ανερχόμενα αστέρια του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, ωστόσο ούτε εκείνος, κατάφερε να… προλάβει το EURO του 2004.

Συγκεκριμένα, ήρθε στη ζωή στις 20 Νοεμβρίου του 2004 στο Γιαουντέ του Καμερούν πριν μετακομίσει μόνιμα στη Γερμανία και στη Βεστφαλία. Ο 17χρονος φορ μετράει ήδη πέντε γκολ και δύο σε 35 συμμετοχές με την πρώτη ομάδα ενώ έσπασε τα κοντέρ με τα μικρά κλιμάκια, αφού σκόραρε 142 τέρματα.

Άντζελο Γκάμπριελ

Μετά από χρόνια, η Σάντος είναι έτοιμη να βγάλει ακόμα ένα μεγάλο αστέρι. Ο Άντζελο Γκάμπριελ έχει δείξει ένα μεγάλο δείγμα από το ταλέντο του, από τις πρώτες του συμμετοχές με την βραζιλιάνικη ομάδα. Φυσικά, μπαίνει στη λίστα με τους παίκτες που δεν είχαν γεννηθεί όταν πήρε η Ελλάδα το ευρωπαϊκό, καθώς ήρθε στον κόσμο στις 21 Δεκεμβρίου του 2004.

Παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχει στο παλμάρε του 74 συμμετοχές με την πρώτη ομάδα σε όλες τις διοργανώσεις και κοστολογείται στα 10 εκατ. ευρώ σύμφωνα με το transfermarkt.

Αρντά Γκιουλέρ

Το καμάρι της Τουρκίας. Ο Αρντά Γκιουλέρ έχει κάνει όλη την Ευρώπη να παραμιλάει με το απαράμιλλο ταλέντο του στα χρώματα της Φενέρμπαχτσε. Ήδη έχει κάνει τις πρώτες του συμμετοχές με την πρώτη ομάδα και άπαντες κρέμονται από το ταλέντο του για το ποδοσφαιρικό μέλλον της χώρας.

Είναι από τα λίγα παιδιά που έχουν έρθει στη ζωή το 2005 και αυτή την στιγμή είναι στην πρώτη γραμμή των ομάδων τους. Για αυτό τον λόγο, δεν κατάφερε να δει τη γειτονική χώρα να σηκώνει το ευρωπαϊκό μέσα στην Πορτογαλία.

 
 
Remaining Time-0:00
Fullscreen
Mute
 

Ρότζερ Φερνάντες

Όσο «θόρυβο» έχει κάνει ο Γκιουλέρ άλλο τόσο… δεν έχει κάνει ο Ρότζερ Φερνάντες. Με απολογισμό τρία γκολ σε δέκα συμμετοχές, ο 16χρονος εξτρέμ έχει κάνει την απόλυτη διαφορά με τη φανέλα της Μπράγκα αλλά το χαμηλό προφίλ που κρατάει, δεν τον έχει αφήσει να κάνει το μπαμ στην Ευρώπη.

Ήρθε στη ζωή στις 21 Νοεμβρίου του 2005 και αποτελεί τον «βενιαμίν» της λίστας. Φυσικά, θεωρείται από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Πορτογαλίας με κόστος τέσσερα εκατ. ευρώ αυτή την στιγμή.

Αλέξης Καλογερόπουλος

Και φυσικά, δεν θα έλειπε από τη λίστα και ένας Έλληνας. Ο Αλέξης Καλογερόπουλος γεννήθηκε 22 μέρες μετά την κατάκτηση της Ελλάδας στο EURO και αυτή τη στιγμή, ακολουθεί το όνειρο του ως ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού. Στα 16 του έκανε ντεμπούτο και πλέον είναι βασικό μέλος της δεύτερης ομάδας με στόχο να ανέβει σύντομα ξανά στην πρώτη.

Ο ταλαντούχος άσος δεν έζησε ούτε σαν… άκουσμα τον πανικό που έγινε σε ολόκληρη την Ελλάδα, αφού δεν είχε έρθει στη ζωή, ωστόσο, θα ήθελε να ζήσει ως παίκτης μία παρόμοια στο μέλλον.

 

bnsports.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανησυχία για Τέβες - Στο νοσοκομείο άρον-άρον με πόνους στο στήθος-ThemaSports
24/04 @ 11:32

Ανησυχία για Τέβες - Στο νοσοκομείο άρον-άρον με πόνους στο στήθος

Ο Κάρλος Τέβες, από το βράδυ της Τρίτης (23/4) έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Αργεντινής με έντονους πόνους στο στήθος, γεγονός που έχει αναστατώσει τόσο τους φιλάθλους όσο και την Ιντεπεντιέντε, η οποία εξήγγειλε ανακοίνωση για το περιστατικό.

Σκάνδαλο στην Premier League: Συνελήφθησαν δύο ποδοσφαιριστές για υπόθεση βιασμού-ThemaSports
24/04 @ 08:15

Σκάνδαλο στην Premier League: Συνελήφθησαν δύο ποδοσφαιριστές για υπόθεση βιασμού

Από ένα νέο σκάνδαλο ταλανίζεται το αγγλικό ποδόσφαιρο, αφού δύο ποδοσφαιριστές ομάδας της Premier League συνελήφθησαν με την κατηγορία του βιασμού.

Ο Μίλικ... έσωσε τη Γιουβέντους και την έστειλε στον τελικό του Coppa Italia-ThemaSports
24/04 @ 00:11

Ο Μίλικ... έσωσε τη Γιουβέντους και την έστειλε στον τελικό του Coppa Italia

Η Γιουβέντους απώλεσε το προβάδισμα του Τορίνο (2-0), έσωσε όμως την παρτίδα με γκολ του Μίλικ στο 84΄και παρά την ήττα με 2-1 από τη Λάτσιο σφράγισε το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας.

Ισοπέδωσε τη Σαουθάμπτον και ετοιμάζεται για τη μεγάλη επιστροφή η Λέστερ!-ThemaSports
24/04 @ 00:08

Ισοπέδωσε τη Σαουθάμπτον και ετοιμάζεται για τη μεγάλη επιστροφή η Λέστερ!

Ντέρμπι ανόδου μόνο στα χαρτιά! Η Λέστερ συνέτριψε με 5-0 τη Σαουθάμπτον εντός έδρας με τρομερό ξέσπασμα στο δεύτερο ημίχρονο και είναι πλέον αγκαλιά με την απευθείας άνοδο στην Premier League.

Πεντάμορφη Άρσεναλ, ταπείνωσε την Τσέλσι και φωνάξε για τον τίτλο!-ThemaSports
24/04 @ 00:03

Πεντάμορφη Άρσεναλ, ταπείνωσε την Τσέλσι και φωνάξε για τον τίτλο!

Ταπείνωσε τη συμπολίτισσα και φώναξε (ξανά) για το πρωτάθλημα η... πεντάμορφη Άρσεναλ!

«Συνελήφθησαν δύο ποδοσφαιριστές ομάδας της Premier League για υπόθεση βιασμού»-ThemaSports
23/04 @ 22:11

«Συνελήφθησαν δύο ποδοσφαιριστές ομάδας της Premier League για υπόθεση βιασμού»

Μία πολύ σοβαρή είδηση μεταφέρουν αγγλικά Μέσα, σύμφωνα με τα οποία δύο ποδοσφαιριστές ομάδας της Premier League συνελήφθησαν για υπόθεση βιασμού!

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ