Ο Λούκα Μόντριτς δεν είναι μόνο σπουδαίος ποδοσφαιριστής αλλά και άνθρωπος με μεγάλες ευαισθησίες και το απέδειξε με ένα ξεχωριστό τηλεφώνημα που έκανε: με αποδέκτη ένα παιδί που βίωσε τη φρίκη του πολέμου στην Ουκρανία.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τα ξημερώματα της 24ης Φεβρουαρίου του 2022 είχε προκαλέσει τον αποτροπιασμό της παγκόσμιας κοινής γνώμης και μία από τις φωνές που ζητούσε δημόσια να πρυτανεύσει η λογική και να επικρατήσει η ειρήνη ήταν ο Λούκα Μόντριτς.
"Μεγάλωσα σε περίοδο πολέμου και αυτό είναι κάτι που δεν το εύχομαι σε κανέναν. Πρέπει να σταματήσουμε τις ανοησίες, εξαιτίας των οποίων σκοτώνονται αθώοι άνθρωποι. Θέλουμε ειρήνη", ήταν το μήνυμα του Κροάτη μέσου της Ρεάλ λίγες μόλις ημέρες μετά το ξέσπασμα του πολέμου, που δυστυχώς δεν εισακούστηκε.
Ο πόλεμος συνεχίζεται, τα θύματα αυξάνονται και οι πρόσφυγες πολλαπλασιάζονται, ενώ αμέτρητα είναι τα παραδείγματα οικογενειών που έχουν διαλυθεί, με τους γονείς να χάνουν τις ζώες τους και να αφήνουν πίσω μικρά παιδιά.
Το δράμα αυτών των ανθρώπων εξακολουθεί να βασανίζει τον Μόντριτς, με τον πρωταθλητή Ισπανίας και Ευρώπης με τους μερένγκες να δείχνει μάλιστα τις ευαισθησίες του με ιδιαίτερο τρόπο, έχοντας στην άλλη πλευρά της τηλεφωνικής γραμμής ένα μικρό παιδί.
Ένα παιδί από την Μαριούπολη της Ουκρανίας που στερείται τους γονείς του εξαιτίας επίθεσης με ρουκέτες που έγινε από τους Ρώσους, με τον Ντάριο Σρνα να μεσολαβεί ώστε να έρθει σε τηλεφωνική επαφή το παιδί με το είδωλό του, Λούκα Μόντριτς, και το συγκεκριμένο video να προκαλεί ρίγη συγκίνησης.
sport24.gr
Παρά τις προτροπές μερίδας του κόσμου προς τους διοικούντες, να αποκαθηλώσουν τον Πάολο Τραμετσάνι, δεν υπάρχει «καπνός» ότι θα γίνει τέτοια κίνηση πριν τον αγώνα της προσεχούς Δευτέρας (22/9) με την Ομόνοια στην Λευκωσία.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
15/09 @ 19:09
Γκολ στο 90'+4' στο Turf Moor, απόλυτη Λίβερπουλ χάρη σ' εκείνον και οι αριθμοί του συνεχώς να... εκτοξεύονται. Ο Μο Σαλάχ συνεχίζει αφήνει ολοένα και πιο μεγάλο αποτύπωμα στην ιστορία της παρουσίας του στην Πρέμιερ Λιγκ και δη από τη μέρα που αποφάσισε να βάλει την κόκκινη φανέλα...
15/09 @ 00:09
Η Μίλαν υπέταξε με 1-0 την Μπολόνια του Λυκογιάννη, με τον Λούκα Μόντριτς να λύνει εκείνος τον γόρδιο δεσμό, πετυχαίνοντας το πρώτο του τέρμα ως ποδοσφαιριστής των Ροσονέρι.
15/09 @ 00:04
Ο Άνχελ Ντι Μαρία μάγεψε στο 24ο λεπτό του ματς της Ροζάριο Σεντράλ με την Μπόκα, με τον Αργεντινό να σκοράρει με απευθείας εκτέλεση κόρνερ!
15/09 @ 00:00
Η Μπαρτσελόνα έδωσε μία παράσταση για έναν ρόλο, φιλοδωρώντας τη Βαλένθια με έξι τέρματα, με την ομάδα του Χάνσι Φλικ να επιστρέφει έτσι δυναμικά στα τρίποντα.
14/09 @ 22:33
Η Μάντσεστερ Σίτι έχει γράψει τα τελευταία χρόνια μερικές από τις πιο λαμπρές σελίδες στην ιστορία της Premier League, και πίσω από τις επιτυχίες της βρίσκονται πάντα οι σπουδαίοι σκόρερ.
14/09 @ 20:31
Με δυο γκολ και φτάνοντας στα 50 τέρματα εντός έδρας για τη Σίτι στην Premier League, ο Έρλινγκ Χάαλαντ έκανε… κουμάντο στο ντέρμπι του Μάντσεστερ για το 3-0 της Σίτι επί της Γιουνάιτεντ.
BEST OF THEMASPORTS