«Στον Τύπο υπονοήθηκε ότι δεν είμαι πραγματικά γυναίκα, αλλά ένας άντρας που προσποιείται ότι είναι γυναίκα για να κακοποιεί κορίτσια στα αποδυτήρια», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Αποσύρεται από το ποδόσφαιρο η Βαλεντίνα Μπερ! Πρόκειται για τη δεύτερη τρανσέξουαλ ποδοσφαιρίστρια στην Ισπανία που κατάφερε να παίξει στο ομοσπονδιακό γυναικείο ποδόσφαιρο και μοιράστηκε μέσω των social media πως «της κρεμάνε» τα παπούτσια της σε ηλικία 29 ετών.

«Δεν κρεμάω τα παπούτσια μου. Μου τα κρεμάνε. Μέχρι εδώ μπορώ να συνεχίσω», έγραψε μεταξύ άλλων στο Instagram της και καταγγέλλει ρατσιστικές επιθέσεις.

Η Βαλεντίνα Μπερ μίλησε και σε διάφορα ραδιόφωνα της Ισπανίας για την κατάσταση που ζει: «Είναι τσουνάμι. Εδώ και τέσσερα χρόνια που έπαιζα, γινόταν συνέχεια. Όταν παίξαμε τον τελευταίο αγώνα με την Ατλέτικο Μπαλεάρες ένιωσα πανικό για το ότι θα συνεχίσω να είμαι μέρος αυτού και είναι ένα σημάδι ότι κάτι δεν λειτουργούσε καλά.

Η παρενόχληση στο διαδίκτυο ήταν μαζική, χωρίς να πειράξω κανέναν. Επειδή είμαι τρανς γυναίκα, η παρενόχληση είναι τεράστια. Επιθέσεις στο δρόμο, άρρωστα πράγματα.

Αποχωρώ λόγω επιδείνωσης της ψυχικής μου υγείας λόγω των επιθέσεων που έχω υποστεί. Εάν είσαι ύποπτη ότι είσαι τρανς γυναίκα, πρέπει να περάσεις από έναν έλεγχο που δεν περνάνε όλοι».

Το μήνυμα της μέσω των social media ήταν συγκινητικό. Μιλάει για τα όσα έζησε, για την απόφαση της να αποσυρθεί αποκαλύπτοντας τις επιθέσεις που δέχτηκε...

«Δεν κρεμάω τα παπούτσια μου. Μου τα κρεμάνε. Σήμερα είναι μια πολύ περίεργη μέρα. Αφενός, δεν ήθελα ποτέ να έρθει. Από την άλλη, το χρειαζόμουν εδώ και μήνες. Σήμερα, Διεθνής Ημέρα Υπερηφάνειας LGTBI+, ανακοινώνω την απόσυρσή μου ως ποδοσφαιρίστρια. Και θέλω να εξηγήσω γιατί και γιατί σήμερα.

Δεν άντεχα τις κρίσεις πανικού και άγχους που είχα όλο και πιο συχνά, μετά από προπονήσεις και αγώνες. Υποφέρω σιωπηλά εδώ και τέσσερα χρόνια το μίσος και τη βία κατά των τρανς γυναικών από ιδρύματα, δημοσιογράφος στα Μέσα ενημέρωσης και επίσης από πολλούς ανθρώπους που αφιερώνουν χρόνο οι ίδιοι για να παρενοχλούν ανθρώπους που είναι εκτός “κανόνα”.

Έπρεπε να σταματήσω για την ψυχική μου υγεία. Ψυχολογικά δεν μπόρεσα να αντέξω την πίεση να είμαι μόνιμα καχύποπτη και να αναγκάστηκα να τηρήσω ένα όριο τεστοστερόνης (το οποίο πολλοί μη τρανς παίκτες μπορούν να υπερβούν κατά πολύ).

Ή ότι υπάρχουν εκατοντάδες μηνύματα στο διαδίκτυο που με προσβάλλουν και με ταπεινώνουν. Ή ότι πρέπει να κρύψω από την οικογένειά μου ότι στον Τύπο υπονοήθηκε ότι δεν είμαι πραγματικά γυναίκα, αλλά "ένας άντρας που προσποιείται ότι είναι γυναίκα για να κακομεταχειριστεί κορίτσια στα αποδυτήρια”. Γράφτηκε με ξεκάθαρη πρόθεση να σπείρουν μίσος και να βλάψουν εμένα και τους αγαπημένους μου και όλους τους ανθρώπους που βιώνουν κάτι παρόμοιο.

Γιατί οι επιθέσεις λόγω LGTBI φοβίας δεν είναι επώδυνες μόνο για αυτούς που τις δέχονται. Το γυναικείο ποδόσφαιρο είναι ανοιχτό και ποικιλόμορφο και έχω αισθανθεί ότι με υποστηρίζουν ακόμα και εκείνοι που δεν καταλαβαίνουν την πραγματικότητα μου.

Είμαστε λεσβίες, στρέιτ, αμφιφυλόφιλα, πολύ αρρενωπά κορίτσια, πολύ θηλυκά, μη δυαδικά άτομα και ακόμη και τρανς κορίτσια. Το γυναικείο ποδόσφαιρο είναι πλούσιο. Η πραγματικότητα είναι πολύμορφη και το γυναικείο είναι η πραγματικότητα».

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Valentina Berr (@valentina.berr)

Πηγή: sport-fm.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στον τελικό της 26ης Απριλίου Apollon Ladies και Λευκοθέα Λατσιών-ThemaSports
21/04 @ 18:51

Στον τελικό της 26ης Απριλίου Apollon Ladies και Λευκοθέα Λατσιών

Apollon Ladies και Λευκοθέα Λατσιών θα διεκδικήσουν το τρόπαιο του Κυπέλλου αγωνιστικής περιόδου 2023 - 2024.

Λευκοθέα - Άρης απευθείας από τη Cytavision (21/4)-ThemaSports
18/04 @ 10:30

Λευκοθέα - Άρης απευθείας από τη Cytavision (21/4)

Την ερχόμενη Κυριακή 21 Απριλίου θα διεξαχθούν οι επαναληπιτκές αναμετρήσεις της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Γυναικών.

Σήμερα ο αγώνας της Εθνικής μας στη Λιθουανία-ThemaSports
09/04 @ 10:55

Σήμερα ο αγώνας της Εθνικής μας στη Λιθουανία

Νέες υποχρεώσεις για την Εθνική μας ομάδα Γυναικών με στόχο το θετικό αποτέλεσμα που θα ενισχύσει τις ελπίδες για ανάλογη παρουσία στον όμιλο που συμμετέχει.

Δηλώσεις Στέφανου Βοσκαρίδη ενόψει Λευκορωσίας (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
04/04 @ 16:01

Δηλώσεις Στέφανου Βοσκαρίδη ενόψει Λευκορωσίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Εθνική μας ομάδα Γυναικών την Παρασκευή 5 Απριλίου στο Στάδιο Εθνικός Άχνας, θα αντιμετωπίσει την αντίστοιχη της Λευκορωσίας για την πρεμιέρα της προκριματικής φάσης του UEFA Women's EURO 2025.

Σε ρυθμούς Λευκορωσίας η Εθνική μας-ThemaSports
04/04 @ 15:01

Σε ρυθμούς Λευκορωσίας η Εθνική μας

Σε ρυθμούς Λευκορωσίας η Εθνική μας ομάδα Γυναικών ενόψει της πρεμιέρας στα προκριματικά του UEFA Women's EURO 2025.

Σε ρυθμούς πρεμιέρας η Εθνική Νεανίδων Κ-19-ThemaSports
02/04 @ 12:41

Σε ρυθμούς πρεμιέρας η Εθνική Νεανίδων Κ-19

Στην Αλβανία βρίσκεται η αποστολή της Εθνικής μας ομάδας Νεανίδων Κ-19 ενόψει της συμμετοχής της στο Β’ όμιλο της Β’ Κατηγορίας του Β΄ προκριματικού γύρου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της UEFA.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ