Η ΚΟΠ ανακοίνωσε την καταρχήν συμφωνία της με τον Τιμούρ Κετσπάγια, ο οποίος αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της Εθνικής Κύπρου των ανδρών!
Ακολουθήστε μας στο Google news
Αναλυτικά:
«Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, ανακοινώνει την καταρχήν συμφωνία με τον Τιμούρ Κετσπάγια για τη θέση του προπονητή της Εθνικής μας ομάδας των Ανδρών.
Η συμφωνία με τον Τιμούρ Κετσπάγια, προνοεί συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι την ολοκλήρωση των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2026.
Ο Τιμούρ Κετσπάγια διαθέτει μεγάλη εμπειρία και έχει να επιδείξει πολλές επιτυχίες σε συλλογικό και Εθνικό επίπεδο ως προπονητής αλλά και ως ποδοσφαιριστής.
Γεννήθηκε στη Γεωργία στις 18 Μαρτίου 1968 και πρωτοήρθε στην Κύπρο ως ποδοσφαιριστής για λογαριασμό της Ανόρθωσης πριν από 30 χρόνια το 1992. Επέστρεψε στην Κύπρο και στην Ανόρθωση το 2002 και αφού στο μεταξύ είχε αγωνιστεί στην ΑΕΚ Αθηνών, στη Νιούκαστλ, στη Γουλβς και στην Νταντί Γιουνάιτετ.
Άρχισε την προπονητική του καριέρα το 2004 στην Ανόρθωση και ενώ ακόμη ήταν ποδοσφαιριστής της ομάδας. Κατέκτησε δύο πρωταθλήματα με την Ανόρθωση, το 2005 και το 2008, ενώ την ίδια χρονιά έγινε ο πρώτος προπονητής που οδήγησε κυπριακή ομάδα σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης (Champions League).
Από το 2009 μέχρι το 2015 ήταν προπονητής στην Εθνική ομάδα της Γεωργίας ενώ εργάστηκε επίσης στον Ολυμπιακό Πειραιώς, στον ΑΠΟΕΛ, στην ΑΕΚ Αθηνών και στην Όρενμπρουκ Ρωσίας.
Το 2019 επέστρεψε στην Ανόρθωση με την οποία κατέκτησε το Κύπελλο Coca – Cola το 2021, οδηγώντας παράλληλα την ομάδα στους ομίλους του UEFA Conference League. Αποχώρησε από την Ανόρθωση το Μάιο του 2022».
Η Κυπελλούχος ΑΕΚ Λάρνακας, ρίχνεται πρώτη στη μάχη της Ευρώπης, αφού αντιμετωπίζει το βράδυ της Πέμπτης (10/07, 19:30) στην «Αρένα» την Παρτιζάν για τον πρώτο προκριματικό του Europa League και θα επιδιώξει τη νίκη, για να αποκτήσει προβάδισμα, έστω και μικρό, ενόψει του επαναληπτικού στο Βελιγράδι.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
10/07 @ 00:45
Με εμφατικό τρόπο, Γαλλία και Αγγλία σάρωσαν αντίστοιχα 4-1 και 4-0 Ουαλία κι Ολλανδία για τη δεύτερη αγωνιστική του τέταρτου ομίλου του Euro γυναικών κι ετοιμάζονται για τους «16».
09/07 @ 08:26
Η Σουηδία επικράτησε 3-0 της Πολωνίας και πέρασε στα προημιτελικά του Euro γυναικών.
07/07 @ 08:40
Ο Ποτσετίνο τα έβαλε με τη διαιτησία για τρεις φάσεις-κλειδιά στον τελικό του Gold Cup με το Μεξικό. «Ήταν πέναλτι για εμάς, έπρεπε να ακυρωθεί το γκολ», δήλωσε με ένταση.
07/07 @ 08:20
Το Μεξικό του Πινέδα νίκησε τις ΗΠΑ με 2-1 στον τελικό του Gold Cup χάρη σε γκολ του Έντσον Άλβαρες και κατέκτησε τον 10ο τίτλο στην ιστορία του! Συγκίνησε ο Χιμένες με αφιέρωση στον Ζότα.
06/07 @ 20:24
Φοβερό αυτογκόλ στον αγώνα για τους ομίλους του EURO 2025 γυναικών, ανάμεσα στη Φινλανδία και τη Νορβηγία!
04/07 @ 10:14
Ο Μιχάλης Κωνσταντίνου αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για κάθε νέο Κύπριο ποδοσφαιριστή, ανοίγοντας με την πορεία του τον δρόμο και για άλλους Κύπριους να αγωνιστούν σε κορυφαίο επίπεδο στην Ελλάδα.
BEST OF THEMASPORTS