Ο Αλεξάντερ Ρίτσαρντ (Νο188) έβαλε δύσκολα στον Στέφανο Τσιτσιπά, αλλά ο Έλληνας τενίστας επικράτησε 3-1 και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του Wimbledon μετά από τέσσερα χρόνια.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Για πρώτη φορά από το 2018 ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεπέρασε τον πρώτο γύρο στο Wimbledon. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας ίδρωσε αλλά επικράτησε 3-1 σετ του Αλεξάντερ Ρίτσαρντ.

Το Νο 188 της Παγκόσμιας κατάταξης έβαλε δύσκολα στον Στεφ, ο οποίος αν και έχασε αρκετές φορές την ψυχραιμία του, κατάφερε τελικά να πάρει τη νίκη.

Στον δεύτερο γύρο θα αντιμετωπίσει τον Αυστραλό, Τζόρνταν Τόμπσον. Ο 28χρονος (Νο78) επικράτησε 3-0 σετ του Καρμπάλες Μπαένια.

Το ματς: Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπήκε νευρικά στον αγώνα και αυτό το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο ο αντίπαλός του. Ο Ρίτσαρντ έκανε δύο γρήγορα breaks για να προηγηθεί με 4-1.

Κάπου εκεί όμως ήρθε η αντίδραση του κορυφαίου Έλληνα τενίστα. Από το 1-4, ο Τσιτσιπάς ανέβασε στροφές και με τέσσερα διαδοχικά κερδισμένα games κατάφερε να προηγηθεί με 5-4.

Οι δύο τενίστες στη συνέχεια κράτησαν το σερβίς τους και έτσι έλυσαν τις διαφορές τους στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Τσιτσιπάς κυριάρχησε απόλυτα για να φτάσει στο 1-0 σετ με 7-6 (1).

Το δεύτερο σετ ουσιαστικά κρίθηκε σε δύο games. Μετά από μάχη ο Τσιτσιπάς έκανε το break στο τρίτο game και ο Ρίτσαρντ προσπάθησε να απαντήσει αμέσως.

Ο Ελβετός είχε έξι break points, όμως ο Τσιτσιπάς τα έσβησε όλα για να κάνει το 3-1. Ο Τσιτσιπάς έλεγχε απόλυτα το σετ και με νέο break στο ένατο game κατάφερε να το κλείσει με 6-3.

Στο τρίτο σετ οι δύο τενίστες κράτησαν το σερβίς τους μέχρι το δέκατο game. Στο ενδέκατο ο Ρίτσαρντ κατάφερε να κάνει το break και στη συνέχεια κράτησε το δικό του για να μειώσει σε 2-1 σετ.

Το τέταρτο σετ άρχισε με δύο breaks, ένα για κάθε αθλητή, τα οποία θα είχαν γίνει τρία αν ο Τσιτσιπάς δεν έσβηνε διπλό break point του Ελβετού για να κρατήσει τελικά το σερβίς του και να προηγηθεί με 2-1.

Οι δύο τενίστες κράτησαν το σερβίς τους μέχρι και το δέκατο game, όπου ο Τσιτσιπάς έκανε εκείνος αυτή τη φορά break για να κλείσει το σετ και το ματς.

Πηγή: www.sport24.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τσιτσιπάς - Ρουντ 0-2: Ο Νορβηγός πήρε ρεβάνς για την ήττα του στο Μόντε Κάρλο, κατακτώντας το Barcelona Open! -ThemaSports
21/04 @ 19:25

Τσιτσιπάς - Ρουντ 0-2: Ο Νορβηγός πήρε ρεβάνς για την ήττα του στο Μόντε Κάρλο, κατακτώντας το Barcelona Open!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν μπόρεσε να κάνει deja vu, με τον Κάσπερ Ρουντ να παίρνει τη ρεβάνς και να κατακτά με 2-0 σετ τον τίτλο του Barcelona Open.

Στον τελικό του Barcelona Open με επιβλητική ανατροπή ο Τσιτσιπάς!-ThemaSports
20/04 @ 20:10

Στον τελικό του Barcelona Open με επιβλητική ανατροπή ο Τσιτσιπάς!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς υπέταξε με 2-1 σετ τον Ντούσαν Λάγιοβιτς στα ημιτελικά του Barcelona Open έπειτα από ανατροπή και με εντυπωσιακή εμφάνιση στο 3ο σετ. Ο Κάσπερ Ρουντ αντίπαλός του στον τελικό της Κυριακής (19:00).

Μαρία Σαράποβα: Η «Σειρήνα» του παγκόσμιου τένις-ThemaSports
19/04 @ 23:41

Μαρία Σαράποβα: Η «Σειρήνα» του παγκόσμιου τένις

Τον Μάιο του 1988, λίγες ημέρες μετά το πυρηνικό ατύχημα στο Τσερνόμπιλ, ο Γιούρι Σαράποβ και η σύζυγός του, Γιέλενα, αποφάσισαν να φύγουν από την περιοχή και να ζήσουν στο Γκόμελ, περιοχή της Λευκορωσίας σήμερα.

Άντεξε την πίεση στου μαχητικού Μπαένα ο Τσιτσιπάς και πέρασε στους «8» του Barcelona Open!-ThemaSports
18/04 @ 21:12

Άντεξε την πίεση στου μαχητικού Μπαένα ο Τσιτσιπάς και πέρασε στους «8» του Barcelona Open!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς συνεχίζει με το πόδι στο γκάζι, άντεξε την πίεση του Ρομπέρτο Καρμπάγιες Μπαένα και πήρε την πρόκριση στους "8" του Barcelona Open με 2-0 σετ (5-7, 3-6).

Τσιτσιπάς: «Μου δίνει κίνητρο για μεγάλα πράγματα η χωμάτινη σεζόν»-ThemaSports
17/04 @ 15:39

Τσιτσιπάς: «Μου δίνει κίνητρο για μεγάλα πράγματα η χωμάτινη σεζόν»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θεωρεί ότι μπορεί να κάνει... κάτι καλό και στη Βαρκελώνη, ωστόσο δεν υποτιμάει τον Ράφα Ναδάλ.

ΑΛΜΑ πέντε θέσεων για τον Τσιτσιπά, επέστρεψε στο Νο7 της παγκόσμιας κατάταξης-ThemaSports
15/04 @ 12:48

ΑΛΜΑ πέντε θέσεων για τον Τσιτσιπά, επέστρεψε στο Νο7 της παγκόσμιας κατάταξης

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά την κατάκτηση του Monte Carlo Masters έκανε άλμα πέντε θέσεων στην παγκόσμια κατάταξη, επέστρεψε στην πρώτη δεκάδα και πλέον είναι στο Νο7 του κόσμου.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ