Ακόμα δεν έχει «φύγει» ο Ιούνιος και οι μεγάλοι σύλλογοι της Ευρώπης, όχι όλοι, αλλά αρκετοί, έχουν δείξει τις… προθέσεις τους σε ό,τι αφορά της μεταγραφές! Τι… μπαμ έχουν γίνει ως τώρα, τι περιμένουμε ακόμα από τους «μεγάλους» της Ευρώπης.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Με δεδομένο ότι λήγουν πολλά συμβόλαια στις 30 Ιουνίου, από 1η Ιουλίου οι προσπάθειες στο μεταγραφικό παζάρι θα ενταθούν και αναμένονται νέες συμφωνίες για μετακινήσεις ποδοσφαιριστών. 

 

Μέχρι τώρα οι αγγλικοί σύλλογοι έχουν αρχίσει πολύ δυναμικά τις κινήσεις τους για την ενίσχυσή τους δαπανώντας ήδη ποσό που φτάνει τα 448 εκατομμύρια ευρώ. 

Σε κανένα άλλο από τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα δεν έχουν δοθεί ως τώρα τόσα πολλά χρήματα. Ούτε καν μπορούν να πλησιάσουν την Πρέμιερ Λιγκ! 

Είναι ενδεικτικό ότι οι σύλλογοι της μεγάλης κατηγορίας της Αγγλίας έχουν έξι παίκτες στην πρώτη δεκάδα των πιο ακριβών μεταγραφών:  Ντάρβιν Νούνιες, από τη Μπενφίκα στη Λίβερπουλ (75 εκατομμύρια ευρώ), Έρλινγκ Χάαλαντ από τη Ντόρτμουντ στη Σίτι (60 εκατομμύρια ευρώ), Φάμπιο Βιέιρα από την Πόρτο στην Άρσεναλ (35 εκατομμύρια ευρώ), Ναγιέφ Αγκέρντ από τη Ρεν στη Γουέστ Χαμ (35 εκατομμύρια ευρώ), Μπρέντεν Αάρονσον από Σάλτσμπουργκ στη Λιντς (33 εκατομμύρια ευρώ), Ντιέγκο Κάρλος από τη Σεβίλλη στην Άστον Βίλα (31 εκατομμύρια ευρώ). 

 
 

Η πιο ακριβή μεταγραφή ως σήμερα, πάντως, είναι αυτή του Ορελιέν Τσουαμενί, για τον οποίο η Ρεάλ Μαδρίτης έχει πληρώσει 80 εκατομμύρια ευρώ στη Μονακό.

Αυτά είναι τα ποσά που έχουν δοθεί ως τώρα για μεταγραφές
Πρέμιερ Λιγκ: 448 εκατομμύρια ευρώ 
Serie A: 284 εκατομμύρια ευρώ 
Μπούντεσλιγκα: 218 εκατομμύρια ευρώ 
Πριμέρα Ντιβιζιόν: 141 εκατομμύρια ευρώ 
Ligue 1: 115 εκατομμύρια ευρώ 

Αυτές είναι οι ομάδες που έχουν δώσει τα περισσότερα χρήματα
Λίβερπουλ 86 εκατομμύρια ευρώ 
Ρεάλ Μαδρίτης 80 εκατομμύρια ευρώ 
Μάντσεστερ Σίτι 60 εκατομμύρια ευρώ 
Λιντς 58 εκατομμύρια ευρώ 
Ντόρτμουντ 55 εκατομμύρια ευρώ 
Άστον Βίλα 54,5 εκατομμύρια ευρώ
Μπάγερν 50,5 εκατομμύρια ευρώ 
Άρσεναλ 45 εκατομμύρια ευρώ 
Μαρσέιγ 43 εκατομμύρια ευρώ 
Αταλάντα 42 εκατομμύρια ευρώ

Τι έχουν κάνει ως τώρα και τι σχεδιάζουν οι… μεγάλοι της Ευρώπης: 

 

Μάντσεστερ Σίτι: έκανε το… μπαμ του καλοκαιριού, δίνοντας τα 60 εκατομμύρια ευρώ στη Ντόρτμουντ για την ρήτρα του Έρλινγκ Χάαλαντ (και αλλα 30 εκατομμύρια στον πατέρα και στον ατζέντη του) και αποκτώντας τον Νορβηγό επιθετικό, που βρέθηκε στο στόχαστρο και άλλων μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων. Είναι ένας παίκτης τον οποίο χρειαζόταν οπωσδήποτε ο Πεπ Γκουαρδιόλα για να… τελειοποιήσει την ομάδα του. Και αφού «έκλεισε» ο βασικός μεταγραφικός στόχος, η Σίτι κινείται τώρα για τον Ισπανό αμυντικό Μαρκ Κουκουρέγια της Μπράιτον και για να επισημοποιήσει τη συμφωνία με τη Λιντς για τον Άγγλο μέσο Κάλβιν Φίλιπς. 

Λίβερπουλ: η… απάντηση των «κόκκινων» στη μεταγραφή του Χάαλαντ στη Σίτι ήταν η απόκτηση του Ντάργουιν Νούνιες, δίνοντας στην Μπενφικά ένα ποσό που μπορεί να φτάσει τα 100 εκατομμύρια ευρώ μαζί με τα μπόνους. Ο Σαντιό Μανέ αποχώρησε από το «Άνφιλντ» για την Μπάγερν, ενώ η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ πήρε και τον ταλαντούχο 19χρονο μέσο Φάμπιο Καρβάλιο από τη Φούλαμ και τον 18χρονο αμυντικο Κάλβιν Ράμσεϊ από την Αμπερντίν. Στον… αέρα παραμένει το μέλλον του Μοχάμεντ Σαλάχ και δεν αποκλείεται να γίνει κίνηση για έναν… σταρ αν φύγει ο Αιγύπτιος. 

 

Τσέλσι: η αλλαγή της ιδιοκτησίας, με την αποχώρηση του Ρόμαν Αμπράμοβιτς, έχει πάει λιγο πισω τον μεταγραφικό σχεδιασμό εν όψει της νέας σεζόν. Όλα δείχνουν πως ο Ρομέλου Λουκάκου θα επιστρέψει στην Ίντερ ως δανεικός και επομένως αναζητείται παίκτης για την ενίσχυση της επίθεσης. Υπάρχουν σενάρια, που δεν επιβεβαιώνονται, για τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος εμφανίζεται εξαιρετικά απογοητευμένος με την κατάσταση στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Και για την ενίσχυση της άμυνας «παίζουν» ο Ζιλ Κουντέ και ο Ματάις Ντε Λιχτ, χωρίς να έχει προχωρήσει ως τώρα καμία από τις δύο περιπτώσεις. 

Τότεναμ: με τον Φάμπιο Παρατίτσι στη θέση του υπεύθυνου, η Τότεναμ κινείται μάλλον αθόρυβα για την ενίσχυσή της. Πήρε τον Ιβ Μπισούμα δίνοντας 30 εκατομμύρια ευρώ στην Μπράιτον και απέκτησε… τζάμπα τον Ιβάν Πέρισιτς και τον Φρέιζερ Φορστερ για αναπληρωματικό τερματοφύλακα. Ο Αντόνιο Κοντε θέλει και άλλον παίκτη στην επίθεση και «παίζει» πολύ το όνομα του Ριτσάρλισον, καθώς ο Γκαμπριέλ Ζεσούς, για τον οποίο υπήρχε ενδιαφέρον, θα συνεχίσει στην Άρσεναλ. 

Άρσεναλ: οι «κανονιέρηδες» επισημοποίησαν την απόκτηση του Γκαμπριέλ Ζεσούς προσφέροντας 52 εκατομμύρια ευρώ στη Μάντσεστερ Σίτι, ενώ πήραν και τον 22χρονο Πορτογάλο μέσο Φάμπιο Βιέϊρα με 35 εκατομμύρια ευρώ από την Πόρτο. Λεφτά υπάρχουν για την απόκτηση και άλλων παικτών, αλλά είναι το… στάτους της ομάδας αυτό που δεν πείθει τους μεταγραφικούς στόχους. 

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: το μεγάλο ερώτημα είναι τι θα γίνει με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος δεν νιώθει καθόλου καλά βλέποντας την ομάδα του να μην κινείται δυναμικά κατά τη μεταγραφική περίοδο. Η πιο σημαντική προσθήκη, βέβαια, είναι αυτή του Έρικ Τεν Χαγκ καθώς ο Ολλανδός προπονητής είναι αυτός που θα ηγηθεί της δυσκολης προσπάθειας για αναγέννηση. Ο Πολ Πογκμπά, ο Έντινσον Καβάνι και ο Χουάν Μάτα είναι μεταξύ των παικτών που αποχωρούν, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει γίνει καμία μεταγραφή. Βασικοί μεταγραφικοί στόχοι για την μεσαία γραμμή είναι ο Φρένκι Ντε Γιονγκ και για την επίθεση ο Άντονι, αλλά ακόμα υπάρχει στασιμότητα. 

 

Ρεάλ Μαδρίτης: η «βασίλισσα», που επέστρεψε την προηγούμενη σεζόν στον ευρωπαϊκό θρόνο και πήρε και το πρωτάθλημα στην Ισπανία, έχει κάνει την πιο ακριβή μεταγραφή ως τώρα δίνοντας 80 εκατομμύρια ευρώ στη Μονακό για τον Ορελιέν Τσουαμενί. Στη Μαδρίτη μετακόμισε και ο Αντόνιο Ρούντιγκερ, του οποίου έληξε το συμβόλαιο με την Τσέλσι, ενώ παρελθόν αποτελούν οι Γκάρεθ Μπέιλ, Μαρσέλο και Ίσκο. Αναμένονται και άλλες αποχωρήσεις από το «Σαντιάγο Μπερναμπέου» με τους Λούκα Γιόβιτς και Μάρκο Ασένσιο να είναι στη σχετική λίστα, ενώ δεν αποκλείονται και άλλες μεταγραφές χωρίς, πάντως, το… μπαμ που θα έκανε αίσθηση. 

Μπαρτσελόνα: πολλά ονόματα ακούγονται, αλλά ακόμα τίποτα δεν είναι σίγουρο. Ο Λεβαντόφσκι θέλει πολύ να μετακομίσει στη Βαρκελώνη, οι Καταλανοί όμως δεν μπορούν να ικανοποιήσουν οικονομικά την Μπάγερν, που δεν εχει πρόθεση να δώσει όσο όσο τον σταρ της. Ο Άνχελ Ντι Μαρία και ο Μπερνάρντο Σίλβα είναι, επίσης, δυο ονόματα που «παίζουν» δυνατά, ενώ όλα δείχνουν αποχώρηση του Φρένκι Ντε Γιονγκ για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Ολλανδός μέσος είναι, έτσι κι αλλιώς, ένας από τους ελάχιστους παίκτες που θα μπορούσαν να βάλουν πολλά εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία της Μπαρτσελόνα. Πιθανή είναι και η πώληση του Μέμφις Ντεπάι, ενώ δεν φαινεται να προχωρά του Ραφίνια λόγω των υψηλών οικονομικών απαιτήσεων της Λιντς.

Μπάγερν: οι Βαυαροί έχουν δώσει 50 εκατομμυρια ευρώ και έχουν κάνει δικούς τους τρεις παίκτες ως τώρα. Πρώτο και καλύτερο, φυσικά, τον Μανέ από τη Λίβερπουλ και τους Ράιαν Γκράβενμπερχ και Νουσαΐρ Μαζραουί. Το θέμα, φυσικά, είναι τι θα γίνει με τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο οποίος επιμένει να φύγει, ενώ η διοίκηση επιμένει ότι ο Πολωνός θα μείνει. Σε παρόμοια κατάσταση είναι και ο Σερζ Γκνάμπρι, με το μέλλον του να παραμένει στον… αέρα. 

Ντόρτμουντ: μπορεί να έχασαν τον Έρλινγκ Χάαλαντ οι Βεστφαλοί, αλλά ξέρουν πολύ καλα πως να καλύψουν τα κενά και να πάρουν παίκτες οικονομικά. Αντεγέμι, Οζκάν, Σίλε και Σλότεμπεργκ είναι οι τέσσερις προσθήκες εν όψει της νέας περιόδου, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και άλλη μεταγραφή στην άμυνα σε μια προσπάθεια να… αντεπιτεθούν στην Μπάγερν και να διεκδικήσουν τον τίτλο στη Γερμανία. 

 

Παρί Σεν Ζερμέν: η μεγάλη… μεταγραφή ήταν η παραμονή του Κιλιάν Μπαπέ. Ο Γάλλος επιθετικός μπορεί να «φλέρταρε» έντονα με τη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά τελικά αποφάσισε να μείνει πιστός στους Παριζιάνους. Ο Κριστόφ Γκαλτιέ, όπως όλα δείχνουν, θα είναι ο αντικαταστάτης του Μαουρίσιο Ποτσετίνο στον πάγκο και αναμένονται οι κινήσεις για την απόκτηση παικτών όπως ο Ρενάτο Σάντσες κααι ο Μίλαν Σκρίνιαρ. Διάφορα γράφονται για το μέλλον του Νεϊμάρ, αλλά δημόσια τόσο ο Βραζιλιάνος όσο και ο σύλλογος δηλώνουν ευχαριστημένοι με τη συνεργασία τους. 

Μίλαν: είναι το καλοκαίρι μετά την κατάκτηση του σκουντέτο και άπαντες περιμένουν τις κινήσεις των «ροσονέρι» σχετικά με τις μεταγραφές. Η Μίλαν ήθελε τον Ρενάτο Σάντσες, αλλά μάλλον θα χάσει τη μάχη με την Παρί, ενώ όλα είναι ανοιχτά για τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Διακαής πόθος είναι η απόκτηση του Μάρκο Ασένσιο, αν η Ρεάλ Μαδρίτης αποφασίσει να τον πουλήσει, και σίγουρα θα γίνουν κινήσεις και για νεαρούς, ταλαντούχους ποδοσφαιριστές, που έχουν ήδη εντοπιστεί. 

Ίντερ: όλα δείχνουν επιστροφή του Λουκάκου και γίνεται μεγάλη προσπάθεια για την απόκτηση του Πάουλο Ντιμπάλα, ο οποίος έφυγε από τη Γιουβέντους. Με αυτούς τους δύο συν τον Λαουτάρο Μαρτίνες η επίθεση θα… πετάει φωτιές. Αναμένεται μια καλή πρόταση από την Παρί για τον Σκρίνιαρ, ενώ αναζητείται ο διάδοχος του Πέρισιτς, ο οποίος έφυγε παρά την αντίθεση του Σιμόνε Ιντζάγκι. Προς το παρόν δεν έχει κλείσει καμία μεταγραφή, αλλά θα γίνουν δυναμικές κινήσεις για την επιστροφή στον θρόνο του καμπιονάτο. ‘

Γιουβέντους: εκτός απροόπτου, η μεγάλη κίνηση θα είναι η επιστροφή του Πολ Πογκμπά. Ο Γάλλος μέσος θα γυρίσει στο Τορίνο χωρίς οι «μπιανκονέρι» να δώσουν ούτε ένα ευρώ, ενώ είχα πάρει 100 εκατομμύρια ευρώ όταν τον πούλησαν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Άλβαρο Μοράτα και Φεντερίκο Μπερνταρντέσκι θα ακολουθήσουν τον Ντιμπάλα στην έξοδο, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να γίνουν μεταγραφές για την επίθεση. Ο Άνχελ Ντι Μαρία «ακούγεται» πολύ και δεν αποκλείεται και ο Νεϊμάρ, σε περίπτωση που δεν μείνει στην Παρί. 

 

sdna.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θέλει τον Κομπανί, αν χάσει τον προπονηταρά της! -ThemaSports
24/04 @ 16:24

Θέλει τον Κομπανί, αν χάσει τον προπονηταρά της!

H Λίβερπουλ και η Μπάγερν, που ψάχνουν για προπονητή, εξετάζουν τη λύση του Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι, ο οποίος έχει συμβόλαιο με την Μπράιτον έως το 2026.

Μετά το Σκουντέτο, οπαδοί της Ίντερ πήγαν έξω από τον καθεδρικό ναό και... «κήδεψαν» τη Μίλαν (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
24/04 @ 15:10

Μετά το Σκουντέτο, οπαδοί της Ίντερ πήγαν έξω από τον καθεδρικό ναό και... «κήδεψαν» τη Μίλαν (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι οπαδοί της Ίντερ πανηγύρισαν το πρωτάθλημα τοποθετώντας ένα φέρετρο στα χρώματα της μισητής συμπολίτισσας Μίλαν έξω από τον καθεδρικό ναό της πόλης.

Ράις, Χάβερτς και Ζορζίνιο έχουν αφήσει την... πρώην στο μακρινό παρελθόν! (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
24/04 @ 14:38

Ράις, Χάβερτς και Ζορζίνιο έχουν αφήσει την... πρώην στο μακρινό παρελθόν! (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα... 60 πεταμένα εκατομμύρια απάντησαν. Ο χαφ που δεν τον εμπιστεύθηκαν, πεισμώνει και τα καταφέρνει. Το «παιδί του Σάρι» τραγουδά μαζί με την εξέδρα. Οι Χάβερτς, Ράις και Ζορζίνιο δεν σκέφτονται καθόλου πια την Τσέλσι και η νέα τους «σχέση», η Άρσεναλ, τους προσφέρει όλα όσα επιθυμούν.

Η Μπαρτσελόνα παέι στα δικαστήρια για το γκολ που δεν μέτρησε κόντρα στη Ρεάλ-ThemaSports
24/04 @ 14:04

Η Μπαρτσελόνα παέι στα δικαστήρια για το γκολ που δεν μέτρησε κόντρα στη Ρεάλ

Η διαμάχη για το γκολ-φάντασμα του Λαμίν Γιαμάλ κατά τη διάρκεια του Clasico Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα την περασμένη Κυριακή δεν δείχνει να υποχωρεί.

Ρονάλντο: Η σέλφι με την Χεορχίνα μέσα στη σάουνα (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)-ThemaSports
24/04 @ 13:52

Ρονάλντο: Η σέλφι με την Χεορχίνα μέσα στη σάουνα (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο απόλαυσε τη σάουνα μαζί με την Χεορχίνα Ροντρίγκες και ανήρτησε σέλφι στο Instagram.

Ανησυχία για Τέβες - Στο νοσοκομείο άρον-άρον με πόνους στο στήθος-ThemaSports
24/04 @ 11:32

Ανησυχία για Τέβες - Στο νοσοκομείο άρον-άρον με πόνους στο στήθος

Ο Κάρλος Τέβες, από το βράδυ της Τρίτης (23/4) έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Αργεντινής με έντονους πόνους στο στήθος, γεγονός που έχει αναστατώσει τόσο τους φιλάθλους όσο και την Ιντεπεντιέντε, η οποία εξήγγειλε ανακοίνωση για το περιστατικό.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ