Γιάννης Ιωάννου

Μηνάς Αντωνίου, Κωνσταντίνος Σωτηρίου, Άλαν Ρέινολντς, Ανδρέας Κεραυνός, Βασίλης Παπαφώτης, Άγγελος Ανδρέου και Χριστόφορος Φραντζής. Από τους επτά Κύπριους παίκτες που είχαν ενεργό ρόλο στην περσινή ΑΕΛ, οι πρώτοι τέσσερις δεν θα βρίσκονται στο ρόστερ της νέας περιόδου, αφού έχουν τεθεί εκτός πλάνων από τον Ζόρζε Σίλας.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Ως εκ τούτου, για να έχει βάθος στο ρόστερ η Λεμεσιανή ομάδα, επιβάλλεται να ενισχύσει σημαντικά το Κυπριακό στοιχειο, αποκτώντας όμως ποδοσφαιριστές που θα έχουν ενεργό ρόλο στο ροτέισιον και δεν θα είναι απλά παίκτες ρολίστες για... ειδικές καταστάσεις.

Για την ώρα, φαίνεται να "επιβιώνουν" οι Παπαφώτης, Ανδρέου και Φραντζής, όμως είναι αυτονόητο πως δεν μπορεί να βγει μία μακρά σεζόν υψηλών απαιτήσεων με 36 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα, χώρια τα ματς κυπέλλου, με τους 15 ξένους και κοινοτικούς παίκτες του Καταλόγου Α΄, συν τους τρεις Κύπριους που προαναφέραμε.

Να σημειωθεί οτι στο πρώτο στάδιο προετοιμασίας που θα πραγματοποιηθεί στο Πελένδρι, ο Πορτογάλος τεχνικός θα... τσεκάρει τον Στυλιανό Παντελή που επέστρεψε από τον δανεισμό του στη Νέα Σαλαμίνα και θα αποφασίσει για το μέλλον του στην ΑΕΛ.

Βέβαια, θεωρείται δεδομένο πως οι Σίλας και Μπεμπέ θα ενισχύσουν την ομάδα και με νεαρούς ποδοσφαιριστές από το εξωτερικό για τον Κατάλογο Β΄ για να αυξηθούν οι επιλογές για τη νέα σεζόν, αλλά το ποσοστό επιτυχίας στις συγκεκριμένες κινήσεις τα προηγούμενα χρόνια δεν είναι ενθαρρυντικό, γι΄ αυτό και είναι απαραίτητη η ενίσχυση με Κύπριους "πρώτης γραμμής" για τους λόγους που επισημάναμε.

Βέβαια, η ΑΕΛ διαθέτει και πλειάδα νεαρών παικτών από τη δεύτερη ομάδα που πέρσι πήραν κάποια λεπτά συμμετοχής, όπως οι Αβραάμ, Θεμιστοκλέους, Νικολεττίδης, Κόλιας, Αντωνίου και Ζαχαρία. Θεωρητικά, στο πλάνο του Πορτογάλου τεχνικού είναι η αξιοποίηση κάποιων από αυτών σε βάθος χρόνου, όμως άλλο η θεωρία και άλλο η πράξη...

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έριξε τα... «καρφιά» του ο Χριστοδουλίδης λίγο πριν παραδώσει και επίσημα την σκυτάλη!-ThemaSports
26/04 @ 08:21

Έριξε τα... «καρφιά» του ο Χριστοδουλίδης λίγο πριν παραδώσει και επίσημα την σκυτάλη!

Στην ψεσινή ομιλία του στην Εκλογική Γενική Συνέλευση της ΑΕΛ, λίγο πριν παραδώσει και επίσημα την προεδρική σκυτάλη στον Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου, ο απερχόμενος πρόεδρος, Νίκος Χριστοδουλίδης, έριξε τα... «καρφιά» του.

Θεωρεί ΚΛΕΙΔΙ την πρόσληψη επαγγελματία Τεχνικού Διευθυντή ο νέος πρόεδρος της ΑΕΛ-ThemaSports
25/04 @ 22:55

Θεωρεί ΚΛΕΙΔΙ την πρόσληψη επαγγελματία Τεχνικού Διευθυντή ο νέος πρόεδρος της ΑΕΛ

Στην ομιλία του προς τα μέλη της ΑΕΛ ο νέος πρόεδρος της Λεμεσιανής ομάδας, Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, τόνισε μεταξύ άλλων, τη σημασία της πρόσληψης επαγγελματία Τεχνικού Διευθυντή, εξηγώντας τους λόγους...

Κωνσταντίνου: «Οι βασικοί μας στόχοι για το μέλλον της ΑΕΛ - Δεν υπάρχει κάτι προς ανακοίνωση για επενδυτές»-ThemaSports
25/04 @ 20:34

Κωνσταντίνου: «Οι βασικοί μας στόχοι για το μέλλον της ΑΕΛ - Δεν υπάρχει κάτι προς ανακοίνωση για επενδυτές»

Διαβάστε την ομιλία του νέου Προέδρου της ΑΕΛ, Κωνσταντίνου Κωνσταντίνου, στην αποψινή εκλογική συνέλευση του Σωματείου που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Saint George 1930» στο «Νίκος Σολομωνίδης».

Αυτό είναι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΛ-ThemaSports
25/04 @ 20:22

Αυτό είναι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΛ

Η ανακοίνωση της ΑΕΛ για το νέο διοικητικό συμβούλιο:

Αλλαγή «φρουράς» στην ΑΕΛ και επίσημα - Νέος πρόεδρος ο Κωνσταντίνου (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)-ThemaSports
25/04 @ 19:47

Αλλαγή «φρουράς» στην ΑΕΛ και επίσημα - Νέος πρόεδρος ο Κωνσταντίνου (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Στην αποψινή (25/04) Εκλογική Γενική Συνέλευση της ΑΕΛ, ο απερχόμενος πρόεδρος, Νίκος Χριστοδουλίδης, παρέδωσε την σκυτάλη στον νέο πρόεδρο, Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου.

ΓΑΡΠΟΖΗΣ: «Κάποιοι είναι εκτός για να προστατέψουμε τα συμφέροντα της ομάδας»-ThemaSports
24/04 @ 21:27

ΓΑΡΠΟΖΗΣ: «Κάποιοι είναι εκτός για να προστατέψουμε τα συμφέροντα της ομάδας»

Όσα δήλωσε ο τεχνικός της ΑΕΛ, Αλέξης Γαρπόζης, μετά το τέλος του αγώνα με τη Νέα Σαλαμίνα.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ