22 Απριλίου 2022: Οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς κάνουν το 3-0 απέναντι στους Ντένβερ Νάγκετς, στον πρώτο γύρο των πλέι οφ, και ουσιαστικά επιβεβαιώνουν ότι είναι και πάλι εδώ… Ο ηγέτης τους, Στεφ Κάρι κάνει για πρώτη φορά την χαρακτηριστική κίνηση με τα χέρια, στέλνοντας όσους τον αμφισβήτησαν για… ύπνο!

Ακολουθήστε μας στο Google news

 Οι Ουόριορς είναι ξανά πρωταθλητές του ΝΒΑ για τη σεζόν 2021/2022, κατακτώντας το 7ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους και 4ο τα τελευταία 8 χρόνια.

 Ξεπέρασαν τα 6 των Σικάγο Μπουλς και είναι μόνοι 3οι σε κατακτήσεις, πίσω μόνο από τους Μπόστον Σέλτικς και τους Λος Άντζελες Λέικερς, των 17 τίτλων! Το εντυπωσιακό είναι ότι ο προπονητής τους, Στιβ Κερ έχει υπάρξει παρών, στην πλευρά των νικητών, στο 12% των συνολικών πρωταθλημάτων που έχουν διεξαχθεί ποτέ! Σε πέντε ως παίκτης (Σικάγο ΜπουλςΣαν Αντόνιο Σπερς) και σε 4 ως προπονητής των Dubs!
thumbnail_1656091866591.jpg

Μια «πραγματική δυναστεία», που τα τελευταία 3 χρόνια, δέχτηκε έντονη αμφισβήτηση και σφοδρή κριτική, με την πλειοψηφία να πιστεύει ότι οι… χρυσές μέρες αποτελούσαν παρελθόν. Η φυγή του Κέβιν Ντουράντ, οι δύο πολύ σοβαροί τραυματισμοί του Κλέι Τόμπσον και η αποτυχία των πολεμιστών να μπουν έστω στα πλέι-οφ, για δύο σερί σεζόν, έκανε πολλούς να πιστέψουν ότι δεν υπάρχει επιστροφή… Και όμως ο Στεφ και η παρέα του το έκαναν ξανά, φόρεσαν το δαχτυλίδι του πρωταθλητή και είπαν… όνειρα γλυκά σε όσους τους αμφισβήτησαν!

Η χαρακτηριστική κίνηση του Στεφ με τα χέρια, το λεγόμενο «night-night», μάλιστα έγινε σήμα κατατεθέν των Dubs στην φετινή πορεία προς τον τίτλο… Όλα ξεκίνησαν στη σειρά με τους Ντένβερ Νάγκετς, όταν λίγο πριν το τέλος τους 3ου αγώνα ο Κάρι πέτυχε ένα δύσκολο lay-up μπροστά από τον Νίκολα Γιόκιτς, λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος, που ουσιαστικά κλείδωσε το ματς και τη σειρά, στέλνοντας για… ύπνο το κοινό του Ντένβερ.

Ο ίδιος έλεγε πως: «Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο αυθόρμητα και όχι χορογραφημένα είναι αυτά τα πράγματα. Περνούσα καλά εκείνη την ώρα και γενικά λέτε πόσο σημαντικό είναι να κάνουμε παιδιά και να έχουμε μια ρουτίνα πριν τον ύπνο μαζί τους… Για μας αυτό είναι το τελευταίο σινιάλο, ότι η μέρα έκλεισε και σήμερα όμορφα και "η δουλειά" έγινε σωστά…».

Στην πορεία των πλέι-οφς, η δουλειά έγινε σωστά… αρκετές ακόμα φορές, με τον Στεφ να κάνει την χαρακτηριστική κίνηση της καληνύχτας... συνήθεια, όποτε έδινε την… χαριστική βολή για να κλείσει ένα παιχνίδι ή μια σειρά. Το έκανε μετά από τρίποντο και στο 6ο παιχνίδι των ημιτελικών της Δύσης, ρίχνοντας στο… καναβάτσο τους Γκρίζλις και το επανέλαβε στους τελικούς περιφέρειας, απέναντι στον Λούκα Ντόντσιτς και την παρέα του από το 2ο μόλις νικηφόρο παιχνίδι στο Σαν Φρανσίσκο

 
 
Remaining Time-0:00
Fullscreen
Mute
 

Φυσικά ο εν λόγω πανηγυρισμός κορυφώθηκε στους τελικούς με τους Σέλτικς, όταν στο 6ο ματς, μέσα στη Βοστώνη με τρίποντο από τη γωνία σφράγισε το δαχτυλίδι για την ομάδα του! Στους πανηγυρισμούς που ακολούθησαν τόσο στο «Γκάρντεν», όσο και λίγες μέρες αργότερα στο Σαν Φρανσίσκο, η κίνηση της... καληνύχτας έγινε κομμάτι του «Dub culture», με όλους σχεδόν τους παίκτες και τους προπονητές να τον υιοθετούν και να τυπώνονται και τα αντίστοιχα μπλουζάκια!

Μπορεί ο ίδιος να ισχυρίζεται ότι όλα ξεκίνησαν από ένα… αθώο σινιάλο που κάνει στα τρία υπέροχα παιδιά του, ώστε να πάνε για ύπνο και δεν υπάρχει κάποιο απώτερο μήνυμα, όμως αυτό μάλλον δεν πείθει πολλούς… Βέβαια, όποιος πιστεύει το αντίθετο,  θα πρέπει πρώτα να κερδίσει τον Στεφ αν θέλει να τον… τιμωρήσει για ασέβεια και να τον βάλει για… ύπνο!

www.bnsports.gr 

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ απάντηση Μπαρτζώκα: «Στοχευμένη προπαγάνδα εναντίον μου από Γιαννακόπουλο και τους γύρω-γύρω» (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
18/04 @ 19:58

ΝΕΑ απάντηση Μπαρτζώκα: «Στοχευμένη προπαγάνδα εναντίον μου από Γιαννακόπουλο και τους γύρω-γύρω» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για τα όσα τον κατηγορεί ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ΚΑΙ στη συνέντευξη Τύπου μετά το Ολυμπιακός-Προμηθέας.

Μπαρτζώκας: «Ο Γιαννακόπουλος μου επιτίθεται εδώ και μήνες - Μάλλον θέλουν να φύγω από τον Ολυμπιακό»-ThemaSports
18/04 @ 19:33

Μπαρτζώκας: «Ο Γιαννακόπουλος μου επιτίθεται εδώ και μήνες - Μάλλον θέλουν να φύγω από τον Ολυμπιακό»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για στοχοποίηση του από πλευράς Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Ολυμπιακός-Προμηθέας 80-69: Rotation δέκα παικτών στην επιστροφή του Πετρούσεφ και τώρα Βαρκελώνη-ThemaSports
18/04 @ 19:19

Ολυμπιακός-Προμηθέας 80-69: Rotation δέκα παικτών στην επιστροφή του Πετρούσεφ και τώρα Βαρκελώνη

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μοίρασε το χρόνο συμμετοχής σε 10 παίκτες, στο ματς κόντρα στον Προμηθέα, στο οποίο επέστρεψε στη δράση ο Φιλίπ Πετρούσεφ, με τον Ολυμπιακό να κερδίζει με 80-69 και να στρέφει το ενδιαφέρον του στα playoffs της EuroLeague με την Μπαρτσελόνα.

Η αντίδραση του Γιαννακόπουλου κάτω από το ποστ του Ολυμπιακού για τα συλλυπητήρια στον Αταμάν-ThemaSports
18/04 @ 17:05

Η αντίδραση του Γιαννακόπουλου κάτω από το ποστ του Ολυμπιακού για τα συλλυπητήρια στον Αταμάν

Ο Ολυμπιακός εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στον Εργκίν Αταμάν για την απώλεια του πατέρα του και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος απάντησε με ένα emoji κάτω από την ανάρτηση των ερυθρόλευκων.

Μάρκους Χάουαρντ: Η σεζόν της «απογείωσης», με τον γρηγορότερο ρυθμό σκοραρίσματος στην ιστορία της EuroLeague!  -ThemaSports
16/04 @ 18:00

Μάρκους Χάουαρντ: Η σεζόν της «απογείωσης», με τον γρηγορότερο ρυθμό σκοραρίσματος στην ιστορία της EuroLeague!

Η σεζόν του Μάρκους Χάουαρντ στέκεται επάξια δίπλα στις κορυφαίες που έχουμε δει στην EuroLeague από άποψη σκοραρίσματος. Και υπάρχουν ορισμένοι ιδιαίτεροι αριθμοί που το αποδεικνύουν.

Μπορίς Ντιαό: H μορφή στη δαγκεροτυπία-ThemaSports
16/04 @ 22:44

Μπορίς Ντιαό: H μορφή στη δαγκεροτυπία

Χάλκινες πλάκες εμποτισμένες με ιώδιο διαμορφώνουν μέσω αναθυμιάσεων φωτοευαίσθητο ιωδίδιο του αργύρου.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ