Themasports

Κάνοντας μια αναδρομή στην ιστορία των προπονητών της Ανόρθωσης, παρατηρείται πως μέσα σε 13 χρόνια άλλαξε 18 προπονητές.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Το πιθανότερο είναι πως αυτή η αστάθεια που υπάρχει την τελευταία δεκαετία και ... βάλε στον πάγκο της Ανόρθωσης, να είναι και ο λόγος που η «Κυρία» έχει να πανηγυρίσει πρωτάθλημα από τη σεζόν 2007-08.

Αναλυτικά οι προπονητές που πέρασαν από την Ανόρθωση:

Ernst Middendorp (Μάιος – Ιούλιος 2009)

Σύντομη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η πορεία του Γερμανού κόουτς, ο οποίος στάθηκε στον πάγκο της Ανόρθωσης για 4 μόνο ευρωπαϊκά παιχνίδια. Ο αποκλεισμός της ομάδας στον δεύτερο γύρο του Europa Leage από την Petrovac Μαυροβουνίου σήμανε και τον αποκλεισμό του Middendorp από τη θέση του προπονητή.

 

Slavo Muslin (Αύγουστος – Φεβρουάριος 2010)

Ο Σέρβος κόουτς ήρθε στο νησί λίγο πριν την έναρξη της νέας σεζόν 2009-10 για να αντικαταστήσει τον Middendorp. Ωστόσο, αποδείχθηκε εξίσου «κακός» όπως και ο Γερμανός προπονητής, αφού δεν κατάφερε να εντυπωσιάσει την ομάδα. Παράδειγμα αποτελεί ο αποκλεισμός της ομάδας στα ημιτελικά κυπέλλου από τον Απόλλωνα.

 

Νίκος Νικολάου (Φεβρουάριος - Ιούνιος 2010)

Ο πρώην αρχηγός της Ανόρθωσης, ανέλαβε την ομάδα του πλέον ως προπονητής από τον Φεβρουάριο του 2010 μέχρι το τέλος της σεζόν. Κατάφερε να κάνει το restart και να τερματίσει στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 64 βαθμούς.

 

Γκιγιέρμο Όγιος (Ιούλιος - Νοέμβριος 2010)

Παρά το μικρό χρονικό διάστημα που κοούτσαρε την Ανόρθωση, ο Αργεντίνος κατόρθωσε να οδηγήσει την ομάδα στα play off του Europa League. Σημειώνεται πως ήταν ο προπονητής που έφερε τον Λαβόρφε στην ομάδα της Αμμοχώστου. Ένα πρόβλημα με το δίπλωμα του, ήταν ένας από τους λόγους που τον ώθησαν να απομακρυνθεί από την «Κυρία».

 

Σλόμπονταν Κρισμάρεβιτς (Νοέμβριος – Δεκέμβριος 2010)

Καταστροφική θεωρήθηκε η παρουσία του Σλόμπονταν Κρισμάρεβιτς στον πάγκο της Ανόρθωσης και αυτό το ομολογεί ο ένας μήνας παραμονής του στην ομάδα. Σε πέντε παιχνίδια, δεν κατάφερε να εξασφαλίσει ούτε μία νίκη, με αποτέλεσμα οι της Ανόρθωσης να τον διώξουν.

 

Στανιμίρ Στοΐλοφ (Δεκέμβριος 2010 - Μάιος 2011)

Ο Βούλγαρος Στοΐλοφ ανέλαβε την θέση του προπονητή από τον Ιανουάριο του 2011 μέχρι και το τέλος της σεζόν. Μαζί με την ομάδα κατάφεραν να εξασφαλίσουν το πολυπόθητο εισιτήριο για την Ευρώπη, κάτι όμως που στο τέλος δεν αποδείχτηκε αρκετό για να τον κρατήσουν.

 

Ρόνι Λέβι (Οκτώβριος 2011 - Απρίλης 2013)

Μακράς διαρκείας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η παραμονή του Ισραηλινού κόουτς Ρόνι Λέβι στον πάγκο της Ανόρθωσης. Για όσο έμεινε στην ομάδα, είχε καταφέρει αυτό στο οποίο οι προηγούμενοι προπονητές απέτυχαν. Να κάνει δηλαδή μια ομάδα που να εντυπωσιάζει. Ωστόσο, στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος δεν τα κατάφερε εξίσου καλά.

 

Πάμπος Χριστοδούλου (Απρίλιος - Ιούνιος 2013)

 

Ο Κύπριος προπονητής Πάμπος Χριστοδούλου πήγε στην Λάρνακα για να κοουτσάρει την Ανόρθωση στην διαδικασία των play-off. Παρόλα αυτά, το αποτέλεσμα δεν ήταν το επιθυμητό, αφού τερμάτησε στη δεύτερη θέση.

 

Χριστάκης Κασσιανός (Ιούνιος - Αύγουστος 2013)

Ήρθε και έφυγε το ίδιο καλοκαίρι. Ο πρώην άσσος της Ανόρθωσης αποδείχτηκε αποτυχημένη επιλογή αφού παρέμεινε μόνο για δύο αγώνες στον πάγκο της ομάδας. Ο αγώνας που έκρινε την αποχώρησή του ήταν κόντρα στην Γκέφλε, όπου το 3-0 υπέρ της Ανόρθωσης μετατράπηκε σε 4-3 εναντίων της Ανόρθωσης. Η στιγμή εκείνη ήταν από τις πιο ντροπιαστικές στην ιστορία των «μαχητών». 

Δείτε ξανά την ανατροπή της Γκέφλε εδώ.

 

Ζόρζε Κόστα (Αύγουστος - Ιανουάριος 2014)

Ο Πορτογάλος προπονητής Ζόρζε Κόστα ξεκίνησε ελπιδοφόρα, κερδίζοντας μάλιστα δύο ντέρμπι στις πρώτες δύο αγωνιστικές κόντρα σε Ομόνοια και Απόλλωνα. Εντούτοις, η συνέχεια δεν ήταν η αναμενόμενη με αποτέλεσμα να αποχωρήσει από την ομάδα τον Ιανουάριο του 2014.

 

Νίκος Κωστένογλου (Φεβρουάριος - Μάιος 2014)

Ο πρώην προπονητής της Ανόρθωσης και νυν προπονητής της Εθνικής Κύπρου αποτέλεσε έναν από τους χειρότερους προπονητές στην ιστορία της Ανόρθωσης, αφού κατά την περίοδο της παραμονής του, η ομάδα δέχθηκε την πιο ντροπιαστική της ήττα. Συγκεκριμένα, η ομάδα της Αμμοχώστου συντρήφθηκε από τον ΑΠΟΕΛ με 8-1

Θυμηθείτε εδώ τον αγώνα.

Αντρέ Πάους (Ιούνιος 2014 - Φεβρουάριος 2016)

Ο Ολλανδός προπονητής ήταν από τους λίγους που κατάφεραν να ολοκληρώσουν μία ολόκληρη σεζόν. Έφτιαξε μια ομάδα η οποία διεκδικούσε και εντυπωσίαζε. Επιπλέον, ανέδειξε τους Λαΐφη και Μακρή. 

 

Ζόραν Μιλίνκοβιτς (Φεβρουάριος - Μάρτιος 2016)

Άλλη μία ανεπιτυχής επιλογή προπονητή ήταν αυτή του Μιλίνκοβιτς ο οποίος έκανε μία από τις συντομότερες παραμονές στον πάγκο της ομάδας. Σε έξι αγώνες, κατάφερε να κερδίσει μόνον ένα. Αυτός ήταν και ο λόγος της απομάκρυνσής του.

 

Νεόφυτος Λάρκου (Μάρτιος - Μάιος 2016)

Ο Κύπριος προπονητής και πλέον τεχνικός διευθυντής της Ανόρθωσης παρέμεινε στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» μέχρι το τέλος της σεζον. Παρόλα αυτά, δεν κατάφερε να φτιάξει την ήδη κακή εικόνα που είχε η ομάδα.

 

Αντόνιο Πούτσε (Ιούνιος – Οκτώβρης 2016)

Ο Ισπανός πέρασε και δεν ... άρεσε. Η παραμονή του στην ομάδα ήταν σύντομη αφού η εικόνα που παρουσιάζαν οι ποδοσφαιριστές ήταν απογοητευτική. Συγκεκριμένα, σε εφτά αγώνες κέρδισε μόνο έναν. 

 

Ρόνι Λέβι (Οκτώβρης 2016 - Σεπτέμβρης 2018)

Η δεύτερη θητεία του Ισραηλινού πήρε θετικό πρόσημο στο πρωτάθλημα, αφού κατάφερε να φτιάξει ότι χάλασε ο Πούτσε και να οδηγήσει την ομάδα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για πρώτη φορά μετά από 5 χρόνια. Ο αποκλεισμός από την Λάτσι άλλαξε την κατάσταση στην Ανόρθωση που εμφανίστηκε απροετοίμαστη και δέχθηκε οδυνηρή ήττα. Στις 26 Σεπτεμβρίου 2018 έπεσε η αυλαία και ο Λέβι αποχώρησε μετά από αρνητικά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα.

 

Γιούργκεν Στρέπελ (Σεπτέμβριος 2018 - Μάιος 2019)

Επεισοδιακή ήταν η κατάσταση στην οποία βρέθηκε ο Ολλανδός Γιούργκεν Στρέπελ, αφού η Αμμοχωστιανή ομάδα αντιμετώπιζε πολλά οικονομικά προβλήματα. 

 

Τιμούρ Κετσπάγια (Μάιος 2019 - Ιούνιος 2022)

Ο Γεωργιανός ως παλιός γνώριμος με την «Κυρία» γνώριζε πολύ καλά τι εστί Ανόρθωση. Ωστόσο, κατάφερε να ενδυναμώσει την ομάδα και να φέρει πολύ καλά αποτελέσματα, με αποκορύφωμα την κατάκτηση του κυπέλλου και την επιστροφή της Κυρίας στους ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Οι διαφωνίες του με την διοίκηση, όπως και η 5η θέση, ήταν οι λόγοι αποχώρησης του από την ομάδα. Ωστόσο, μπορεί να θεωρηθεί ένας από τους καλύτερους προπονητές που πέρασαν από την «Κυρία».

 

Ντάρκο Μίλανιτς (Ιούνιος 2022 - )

Την σκυτάλη πλέον παίρνει ο Σλοβένος που θα κληθεί να αναστήσει την ομάδα και να την κάνει πρωταγωνίστρια. Μια μεγάλη πρόκληση για τον Ντάρκο Μίλανιτς που έδειξε από την πρώτη του εμφάνιση κατά την παρουσίαση του από την Ανόρθωση έτοιμος για να αναλάβει το βαρύ φορτίο και να οδηγήσει την Κυρία στο δρόμο των επιτυχιών.

 

 

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απίστευτη στήριξη...-ThemaSports
26/04 @ 10:53

Απίστευτη στήριξη...

Είναι όντως εκπληκτική η ανταπόκριση των Ανορθωσιατών στην έκκληση των οργανωμένων οπαδών της ομάδας για οικονομική βοήθεια, με στόχο την εξόφληση του χρέους του γηπέδου «Αντώνης Παπαδόπουλος»...

Αμίρ Τζέμα: «Η ανταπόκριση του κόσμου της Ανόρθωσης για το 'Αντώνης Παπαδόπουλος' είναι τεράστια»-ThemaSports
26/04 @ 10:14

Αμίρ Τζέμα: «Η ανταπόκριση του κόσμου της Ανόρθωσης για το 'Αντώνης Παπαδόπουλος' είναι τεράστια»

Δηλώσεις στον Super Sport FC έκανε ο Αμίρ Τζέμα, μέλος της πρωτοβουλίας του Παν.Συ.Φι. Ανόρθωσις Αμμοχώστου για εξόφληση του χρέους για το «Αντώνης Παπαδόπουλος».

Ανόρθωση: ΕΚΚΛΗΣΗ προς κατόχους εισιτηρίων διαρκείας για προπληρωμή ενόψει της νέας σεζόν-ThemaSports
25/04 @ 19:29

Ανόρθωση: ΕΚΚΛΗΣΗ προς κατόχους εισιτηρίων διαρκείας για προπληρωμή ενόψει της νέας σεζόν

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Ανόρθωσημ απευθύνει έκκληση στους κατόχους εισιτηρίων διαρκείας.

Ανόρθωση: Ανακοίνωση για την Συνέλευση!-ThemaSports
24/04 @ 21:40

Ανόρθωση: Ανακοίνωση για την Συνέλευση!

Ανακοίνωση από την Ανόρθωση:

Ανόρθωση: Ορίστηκε νέα Εκλογική Συνέλευση!-ThemaSports
24/04 @ 19:20

Ανόρθωση: Ορίστηκε νέα Εκλογική Συνέλευση!

Στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ανόρθωσης, αποφασίστηκε όπως οριστεί νέα Εκλογική Συνέλευση.

Ανόρθωση: Ολοκληρώθηκε η Συνέλευση / Συστάθηκε τετραμελής Επιτροπή-ThemaSports
24/04 @ 20:35

Ανόρθωση: Ολοκληρώθηκε η Συνέλευση / Συστάθηκε τετραμελής Επιτροπή

Στην αίθουσα «Κυριάκος Θεοχάρους» στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ανόρθωσης, μετά την παραίτηση της Διοίκησης Ανδρέα Σάντη.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ