H Premier League, το ακριβότερο πρωτάθλημα του κόσμου, έχει φέτος ένα νέο σταρ αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. Ποιοι παίκτες, όμως, βρίσκονται στο top-10 της «χρυσής» λίστας;

Ακολουθήστε μας στο Google news

Χορηγικές συμφωνίες-μαμούθ, πανάκριβα τηλεοπτικά συμβόλαια σε όλο τον κόσμο, κάποιοι εκ των κορυφαίων συλλόγων, αλλά και ελίτ παίκτες που λατρεύονται σαν επίγειοι Θεοί. Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως κάθε χρόνο τα βλέμματα των απανταχού ποδοσφαιρόφιλων στρέφονται απευθείας στην Premier League, το ακριβότερο πρωτάθλημα του πλανήτη, με τις περισσότερες ομάδες που συμμετέχουν σε αυτό, να διαθέτουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για μεταγραφές.

 Από ματς που κρίνουν τον τίτλο μεταξύ των «γιγάντων» της Premier League, μέχρι τις μάχες υποβιβασμού, κάθε 90λεπτο του αγγλικού πρωταθλήματος έχει το δικό του ενδιαφέρον. Αυτά τα παιχνίδια θα τα βλέπουμε από την άνεση του σπιτιού μας και για τις επόμενες έξι σεζόν στο Novasports. Από τις 6 Αυγούστου 2022 έως και το 2028, οι συνδρομητές Nova-Wind θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν και τις 380 συναρπαστικές αναμετρήσεις, ετησίως, της Premier League.

Οι ποδοσφαιρικές μετοχές αλλάζουν όπως και οι κανονικές. Για παράδειγμα, ένας παίκτης μπορεί να εκτοξεύσει την χρηματιστηριακή αξία του μετά από μια εξαιρετική σεζόν με τη φανέλα κάποιου συλλόγου της Premier League, ενώ μπορεί και να τη ρίξει κατακόρυφα, αν οι εμφανίσεις του στο χορτάρι είναι από μέτριες έως κακές. Για την ώρα πάντως, την πιο ακριβή δεκάδα του πρωταθλήματος την «οδηγεί» μια καινούργια μεταγραφή.

Ο λόγος για τον 21χρονο Νορβηγό επιθετικό Έρλινγκ Χάαλαντ. Έναν ποδοσφαιριστή, για τον οποίο έχουν γραφτεί πολλά, θεωρείται το wonderkid της εποχής μας και ανάγκασε την Μάντσεστερ Σίτι να δαπανήσει 60 εκατομμύρια ευρώ (συν περίπου άλλα 40 εκατ. σε ρήτρες), προκειμένου να τον πάρει από την Μπορούσια Ντόρτμουντ και να τον φέρει στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη.

Σύμφωνα με το πάντα έγκυρο Transfermarkt που αναλύει την χρηματιστηριακή αξία κάθε ποδοσφαιριστή, ο Χάαλαντ αυτή τη στιγμή κοστολογείται στα 150 εκατομμύρια ευρώ. Βρίσκεται δηλαδή στο πικ της (μέχρι τώρα) καριέρας του και μπορεί με τις εμφανίσεις του στα αγγλικά γήπεδα να αυξήσει κι άλλο την αξία του. Ειδικά αν η Μάντσεστερ Σίτι κατακτήσει ξανά το πρωτάθλημα.

Στη δεύτερη θέση της «χρυσής λίστας» βρίσκεται ο 29χρονος επιθετικός της Τότεναμ, Χάρι Κέιν, ο πιο ακριβός Άγγλος ποδοσφαιριστής στο Νησί, ο οποίος κοστολογείται στα 90.000.000 ευρώ. Η αξία του αυτή τη στιγμή διαγράφει πτωτική πορεία, καθώς πριν από περίπου τρία χρόνια βρισκόταν στα 150 εκατ. ευρώ. Την τριάδα κλείνει ο - κατά πολλούς καλύτερος παίκτης στον κόσμο - Μοχάμεντ Σαλάχ. Ο 30χρονος Αιγύπτιος επιθετικός της Λίβερπουλ κοστολογείται στα 90 εκατομμύρια ευρώ σύμφωνα με το Transfermarkt, ενώ στα ίδια χρήματα βρίσκεται και η αξία του 22χρονου Άγγλου μεσοεπιθετικού της Μάντσεστερ Σίτι, Φιλ Φοντέν.

Αναλυτικά η λίστα με τους 10 ακριβότερους ποδοσφαιριστές της φετινής Premier League:

  • Έρλινγκ Χάαλαντ - 150 εκατ. ευρώ (Μάντσεστερ Σίτι)
  • Χάρι Κέιν - 90 εκατ. ευρώ (Τότεναμ)
  • Μοχάμεντ Σαλάχ - 90 εκατ. ευρώ (Λίβερπουλ)
  • Φιλ Φοντέν - 90 εκατ. ευρώ (Μάντσεστερ Σίτι)
  • Μπρούνο Φερνάντες - 85 εκατ. ευρώ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)
  • Κέβιν Ντε Μπρόινε - 85 εκατ. ευρώ (Μάντσεστερ Σίτι)
  • Ντέκλαν Ράις - 80 εκατ. ευρώ (Γουέστ Χαμ)
  • Ρόντρι 80 εκατ. - (Μάντσεστερ Σίτι)
  • Τρεντ Αλεξάντερ Άρνολντ - 80 εκατ. ευρώ (Λίβερπουλ)
  • Μπερνάρντο Σίλβα - 80 εκατ. ευρώ (Μάντσεστερ Σίτι)

 

 

gazzetta.gr

 

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απέδρασε από τη Γένοβα και συνεχίζει να ελπίζει για Ευρώπη η Λάτσιο!-ThemaSports
19/04 @ 21:58

Απέδρασε από τη Γένοβα και συνεχίζει να ελπίζει για Ευρώπη η Λάτσιο!

Έπιασε εξάδα, έστω και προσωρινά η Λάτσιο! Η ομάδα του Ιγκόρ Τούντορ επικράτησε με 1-0 της Τζένοα και ανέβηκε στην 6η θέση, έχοντας ελπίδες για την Ευρώπη.

Προτιμάει Γιουνάιτεντ από Μπάγερν ο Ζιντάν!-ThemaSports
19/04 @ 18:44

Προτιμάει Γιουνάιτεντ από Μπάγερν ο Ζιντάν!

O Γάλλος θρύλος έχει αρκετές επιλογές για να επιστρέψει στους πάγκους.

Ριβάλντο: Στραβά και μαγικά βήματα σε έναν απρόσιτο χορό-ThemaSports
19/04 @ 22:21

Ριβάλντο: Στραβά και μαγικά βήματα σε έναν απρόσιτο χορό

Ένα έργο τέχνης είναι ένα έργο μυστηρίου, ακραίας μαγείας.

Όταν ο Ρεδόνδο «χάζεψε» τον Μπεργκ και όλο τον πλανήτη -ThemaSports
19/04 @ 22:40

Όταν ο Ρεδόνδο «χάζεψε» τον Μπεργκ και όλο τον πλανήτη

Σαν σήμερα, το 2000, ο Φερνάντο Ρεδόνδο υποχρέωσε ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό κόσμο να υποκλιθεί στο μεγάλο ταλέντο του όταν στην αναμέτρηση της Ρεάλ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε...χαζό τον Χένινγκ Μπεργκ και έδωσε έτοιμο γκολ στον Ραούλ. Ήταν απλά μια ακόμα στιγμή υπόκλισης στον ποδοσφαιριστή που θα γινόταν θρύλος, αν δεν είχε γυάλινα πόδια.

Ντιέγκο Μαραντόνα: Το πιο διάσημο ζέσταμα στην ιστορία του ποδοσφαίρου! -ThemaSports
19/04 @ 23:22

Ντιέγκο Μαραντόνα: Το πιο διάσημο ζέσταμα στην ιστορία του ποδοσφαίρου!

19 Απριλίου 1989: Για πολλούς αν όχι για όλους τους ποδοσφαιριστές το μισάωρο ζέσταμα πριν μία μεγάλη αναμέτρηση αποτελεί «αγγαρεία», για τον Μαραντόνα όμως ήταν τρόπος έκφρασης. Ο Ντιέγκο μας χάρισε την δημοφιλέστερη προθέρμανση που έγινε ποτέ.

Γκουαρδιόλα για Πάλμερ: «Ήθελε να φύγει, του είπα μείνε, τι μπορούσα να κάνω»-ThemaSports
19/04 @ 17:58

Γκουαρδιόλα για Πάλμερ: «Ήθελε να φύγει, του είπα μείνε, τι μπορούσα να κάνω»

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα ρωτήθηκε για τον Κόουλ Πάλμερ,στην συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα της Μάντσεστερ Σίτι με την Τσέλσι, για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ