Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στην αίθουσα διασκέψεων του «ΑΕΚ Arena» η δημοσιογραφική διάσκεψη για παρουσίαση του νέου προπονητή της ΑΕΚ, Χοσέ Λουίς Όλτρα.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Το Themasports.com ήταν εκεί και σας ενημέρωσε για όλα όσα λέχθηκαν...

Στο πάνελ ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ, Τσάβι Ρόκα, καθώς και ο νέος προπονητής της ομάδας, Χοσέ Λουίς Όλτρα.

Τσάβι Ρόκα: 

Σας καλωσορίσω στην παρουσίαση του προπονητή μας. Είναι ένα άνθρωπος με σημαντική καριέρα στην Ισπανία. Ήρθε για να μας βοηθήσει να πετύχουμε τους στόχους μας, πρώτα από όλα την ωραία πρόκληση που έχουμε ενώπιον μας. Τον καλωσορίζω και του εύχομαι τα καλύτερα

Χοσέ Λουίς Όλτρα:  

Πρώτα από όλα απολογούμαι γιατί δεν μπορώ να μιλήσω τόσο καλά την Αγγλική γλώσσα και θα μου επιτρέψετε να μιλήσω στα Ισπανικά.

Είμαι πολύ ευχαριστημένος που είμαι εδώ και πολύ καλύτερα όταν είναι έξω από τη χώρα σου.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Τσάβι Ρόκα, η επικοινωνία που είχε μαζί μου, καθώς και ευχαριστώ όλο το κλαμπ που έχει εμπιστοσύνη σε μένα, για να κάνω ότι μπορώ για να επιτύχουμε τους στόχους μας.

Η εμπειρία που έχω μέχρι στιγμής έδειξε ότι όταν είμαστε όλοι μαζί, ενωμένοι, μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας.

Ερωτήσεις: 

Στόχος για ΑΕΚ είναι ο τίτλος! Αυτός είναι ο στόχος; Το πιο σημαντικό για εμάς, είναι να κερδίζουμε παιχνίδι με παιχνίδι. Όταν κερδίζουμε το ένα ματς, τότε θα είμαστε πιο έτοιμοι για το επόμενο.  Εάν κερδίσουμε πρωτάθλημα, θα είναι ότι το καλύτερο. Ο στόχος τώρα, όμως, είναι να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι που έχουμε μπροστά μας. Είμαι ένας προπονητής που μου αρέσει να κερδίζω... Δεν μας αρέσει κάποτε να μιλούμε, εμείς θέλουμε να εκπληρώσουμε όλους τους στόχους.

Για τη φιλοσοφία του: «Μου αρέσει να είμαστε πρωταγωνιστές, να παίζουμε πρωταγωνιστικά. Είτε έχουμε την μπάλα είτε όχι. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Η φιλοσοφία μου είναι να πολεμάμε μέχρι το τέλος. Αυτός είναι ο στόχος. Μπορούμε να το κάνουμε, αλλά πρέπει να περιμένουμε να δούμε πως θα πάει το παιχνίδι». 

Για την ποιότητα του ρόστερ: Έχω εμπιστοσύνη στον Τσάβι Ρόκα, έχει την εμπειρία να φτιάχνει καλές ομάδες.  Η ομάδα έχει μία καλή βάση, μετά και τη 2η θέση που πήρε στο περσινό πρωτάθλημα.  Πρέπει να περιμένουμε, όμως, για να συμπληρωθεί το ρόστερ και από εκεί και πέρα βλέπουμε...

Τι σημαίνει για τον ίδιο η πρώτη του παρουσία σε ευρωπαϊκή διοργάνωση; «Είναι μεγάλη πρόκληση για εμένα να έρχομαι σε μια καλή ομάδα που έχει τις δυνατότητες να πάει καλά στην Ευρώπη. Θα κάνουμε τα πάντα για να κερδίσουμε το κάθε παιχνίδι. Μου αρέσει να έχω στόχους. Μαζί με την ομάδα μπορούμε να τους πετύχουμε». 

Είδατε παιχνίδια της ΑΕΚ ή και άλλων ομάδων; Και ποια η άποψη σας για το επίπεδο του Κυπριακού ποδοσφαίρου; «Είδα πολλά παιχνίδια, είδα όλες τις ομάδες. Είναι ψηλό το επίπεδο και είναι πρόκληση για εμένα». 

Φαίνεται ότι το σύστημα που παίζεται είναι το 4-2-3-1. Θα το δούμε και στην ΑΕΚ αυτό; «Μπορεί να παίξω με αυτό το σύστημα, αλλά όλα εξαρτώνται από το παιχνίδι. Θα αλλάζουμε συστήματα. Εξαρτάται ποιοι παίκτες θα παίζουν».

Ερώτηση σε Ρόκα για τον προγραμματισμό και δη εάν θα αποκτηθεί επιτελικός μέσος (10άρι); Έχουμε παίκτες που μπορούν να παίξουν σαν επιθετικοί μέσοι. Η ιδέα είναι τώρα για ένα επιθετικό και ένα εξτρέμ, αυτά ψάχνουμε τώρα. Έχουμε ήδη ποιοτικούς παίκτες που μπορούν να παίξουν σε διάφορες θέσεις. Αν αναφέρεστε σε καθαρό δεκάρι δεν ψάχνουμε τέτοιο παίκτη. Ο κόουτς δεν παίζει με καθαρό δεκάρι. Ψάχνουμε παίκτες να μας προσφέρουν επιλογές για να αποδώσουμε όπως πρέπει. Θα δούμε πως θα ολοκληρώσουμε τις μεταγραφές.

Ερώτηση σε Ρόκα για την απόφαση του να επιλέξει προπονητή της ΑΕΚ τον Χοσέ Λουίς Όλτρα: Δεν είναι ένας συγκεκριμένος λόγος που διάλεξα τον Όλτρα. Είναι ένας κόουτς που τον ήξερα καλά, κουβαλά μια μεγάλη καριέρα στην Ισπανία. Είναι το καθήκον μου να παρακολουθώ τους προπονητές. Το διαπίστωσα από την πρώτη συνάντηση, έχουμε καλή χημεία. Είναι πολλοί οι λόγοι που τον επιλέξαμε. Είναι ηγέτης που μέσα από την εμπειρία του μπορεί να καθοδηγήσει την ομάδα. Διαθέτει καλό επίπεδο. Το πιο σημαντικό αν με ρωτάτε, είναι πως πρόκειται για ένα φυσιολογικό και καλό άνθρωπο. Είναι το πιο σημαντικό. Όποιος είναι εδώ, είναι σημαντικό να είναι καλός άνθρωπος.

Ερώτηση σε Ρόκα πως προηγούμενες φορές προχώρησε στην πρόσληψη νεαρών και άπειρων προπονητών, ενώ τώρα αποφάσισε ένα πιο έμπειρο προπονητή: «Δεν έχω προτιμήσεις, δεν είμαι από αυτούς που επιλέγουν ανάλογα με την εμπειρία. Εξαρτάται από τις επιλογές. Και στις προηγούμενες περιπτώσεις ήταν θέμα συγκυριών. Αυτή την χρονική περίοδο υπήρχαν διαφορετικές επιλογές στην αγορά. Δεν είναι πάντα οι ίδιοι διαθέσιμοι σε κάθε περίοδο. Δεν ψάχνω κάτι συγκεκριμένο για την εμπειρία. Ψάχνω αυτόν που θεωρώ καταλληλότερο για την ομάδα. Να πω ότι τώρα όσοι έφταιγαν τους προπονητές που δεν έχουν εμπειρία, τώρα θα πρέπει να βρουν ένα άλλο λόγο».

Ερώτηση σε Ρόκα για τα επόμενα όνειρα του στην ΑΕΚ, μετά και τη συμμετοχή της στο Τσάμπιονς Λιγκ: «Έχω πολλά όνειρα. Μόλις πετύχουμε κάτι το αμέσως επόμενο που σκέφτομαι είναι τι θα πετύχουμε περισσότερο. Είμαι πολύ απαιτητικός. Θέλω μια ομάδα ανταγωνιστική σε όλα. Το είπε ο προπονητής, το λέω εγώ, το λέει και ο πρόεδρος. Μεγαλώνουμε κάθε χρόνο και θα δούμε που μπορούμε να φτάσουμε».

Ερώτηση στον Χοσέ Λουίς Όλτρα για τους νεαρούς παίκτες της ΑΕΚ: Δεν βλέπω ηλικία, ούτε από που είναι, φτάνει να είναι ένας καλός παίκτης, να δίνει τον πραγμστικό καλό αγωνιστικό του εαυτό.

Εάν έμαθε για την ατμόσφαιρα που φτιάχνει ο κόσμος στο γήπεδο: Ο κόσμος εδώ έχει πάθος και αυτό περιμένω, να έχει ακόμη παραπάνω πάθος για να μας δίνουν κίνητρα για να ανεβαίνουμε. Έχει πάθος και είναι ωραίο! Θέλω να κερδίσω τον κόσμο, διότι είδα πως ο κόσμος βοηθά στους παίκτες.

Για πρώτη φορά εκτός Ισπανίας, ποιος ο λόγος; Είναι η πρώτη φορά που φεύγω από Ισπανία. Είχα ευκαιρίες, αλλά δεν ήθελα, αλλά τώρα με ΑΕΚ ένιωσα ότι είναι μεγάλη ευκαιρία, γεμίζει τον εαυτό μου ως άνθρωπο και ως προπονητή.

Χρειάζεται χρόνο προσαρμογής; Θα δώσω όσο μπορώ για να προσαρμοστώ όσο μπορώ πιο νωρίς, έχω τις βοήθειες των ανθρώπων εδώ στην ΑΕΚ και παικτών.

 

 

 

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΕΚ: Δυνατό ΒΙΝΤΕΟ ενόψει Ομόνοιας!-ThemaSports
19/04 @ 18:29

ΑΕΚ: Δυνατό ΒΙΝΤΕΟ ενόψει Ομόνοιας!

Ντομπάρει με δυνατό βίντεο η ΑΕΚ, ενόψει του αγώνα με την Ομόνοια.

ΑΕΚ Λάρνακας: 30 χρόνια Ζωής και 100 χρόνια Ιστορίας-ThemaSports
19/04 @ 15:00

ΑΕΚ Λάρνακας: 30 χρόνια Ζωής και 100 χρόνια Ιστορίας

Το 1994 έγινε μια συνένωση ψυχών και αισθημάτων των ανθρώπων

ΑΕΚ: Τα τρία ραντεβού με την... ιστορία!-ThemaSports
18/04 @ 23:00

ΑΕΚ: Τα τρία ραντεβού με την... ιστορία!

Στην ΑΕΚ ζουν και αναπνέουν για τον πρώτο τελικό πρωταθλήματος...

Δημητρίου: «Νίκη από ατόφιο χρυσάφι - Ήταν δωρεάν καρδιογράφημα το χθεσινό παιχνίδι»-ThemaSports
15/04 @ 13:27

Δημητρίου: «Νίκη από ατόφιο χρυσάφι - Ήταν δωρεάν καρδιογράφημα το χθεσινό παιχνίδι»

Δηλώσεις στον ΣΠΟΡ FM έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΑΕΚ, Κυριάκος Δημητρίου, την επομένη της δραματικής νίκης της ομάδας του επί του Άρη στο στάδιο «Αλφαμέγα».

Δημητρίου: «Να ενημερώσω πως είμαστε όλοι καλά, ήταν ένα δωρεάν τεστ αντοχών για όλους»!-ThemaSports
15/04 @ 11:35

Δημητρίου: «Να ενημερώσω πως είμαστε όλοι καλά, ήταν ένα δωρεάν τεστ αντοχών για όλους»!

Δηλώσεις στον Super Sport FM έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΑΕΚ, Κυριάκος Δημητρίου, την επομένη της τεράστιας εκτός έδρας νίκη επί του Άρη με... δραματικό μάλιστα τρόπο.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ