Σωφρόνης καλεί.... ΦΑΜΠΙΑΝΟ!
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός θέλει τον Φαμπι στην Εθνική
Ακολουθήστε μας στο Google news
Στην Αθήνα όπου ζει μόνιμα αναμένεται τα ξημερώματα της Πέμπτης (16/6) έχοντας κρεμασμένα στο λαιμό της δύο χρυσά μετάλλια: αυτό στα 100μ πρόσθιο της κατηγορίας SB11 που κέρδισε την Τρίτη (14/6) με 1.21.01 και ένα ακόμα από τα 50μ ελεύθερο που κατέκτησε την Κυριακή (12/6) στην S11. Και στις δύο αποστάσεις σημείωσε ρεκόρ αγώνων.
Είναι προφανές ότι η Πελενδρίτου διανύει ίσως την καλύτερη περίοδο της καριέρας της. Για πρώτη φορά κατακτά δύο μετάλλια σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Στη συλλογή της διαθέτει πλέον επτά, έξι εκ των οποίων στο πρόσθιο - το αργυρό του 2002 ακολούθησαν χρυσά τα έτη 2010, 2013, 2015, 2017 και φυσικά το φετινό.
Πριν από δέκα μήνες είχε κερδίσει δύο Παραολυμπιακά μετάλλια, χρυσό στα 100μ πρόσθιο και χάλκινο στα 50μ ελεύθερο. Συνολικά έχει έξι Παραολυμπιακά μετάλλια. Πριν δύο μήνες στο διεθνές μίτινγκ του Βερολίνου ήταν χρυσή στο πρόσθιο και αργυρή στο ελεύθερο.
Εξουθενωμένη αλλά πανευτυχής
«Είναι πολλές στιγμές που πιστεύω ότι είναι δύσκολο πια να ανταποκρίνομαι σε αυτό το επίπεδο ψυχικά και σωματικά. Αλλά μέχρι σήμερα έχω ξεπεράσει και διαψεύσει τον εαυτό μου πολλές φορές. Όσο καλά και να προπονηθείς, χρειάζεται τεράστια πνευματική δουλειά για να μπορέσεις να αποτύπωσης την προπόνησή σου σε ένα καλό αποτέλεσμα. Έχω κολυμπήσει σε πάρα πολλούς αγώνες και θα μπορούσε να πει κάποιος ότι δεν υπάρχει άγχος πλέον αλλά αυτό δε φεύγει ποτέ! Κάθε φορά αισθάνομαι ότι είναι η πρώτη, με τη διαφορά ότι λόγω της εμπειρίας μου μπορώ να καταλάβω καλύτερα τον εαυτό μου και να μην με πιάνει τόσο μεγάλος πανικός όταν κάτι πάει στραβά», δηλώνει από τη Μαδέιρα, πανευτυχής αλλά εξουθενωμένη από την προσπάθεια, η Πελενδρίτου, η οποία το Σεπτέμβριο κλείνει τα 36 της χρόνια.
«Κάθε χρονιά, κάθε αγώνας είναι διαφορετικός, έχει διαφορετικά δεδομένα, άλλες συνθήκες και εξωτερικοί παράγοντες που πάντα προκύπτουν. Όταν όμως μπορέσεις να είσαι παρατηρητικός και να κάνεις σωστό απολογισμό μετά από κάθε αποτέλεσμα όλα αυτά σε βοηθούν να είσαι πιο σοφός στην συνέχεια» καταλήγει.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Πελενδρίτου προετοιμάστηκε για τους αγώνες αυτούς με πρόβλημα στον προσαγωγό ενώ με την άφιξη στη Μαδέιρα είχαν χαθεί κάποιες αποσκευές της αποστολής με αποτέλεσμα να χαθεί μαζί και το τάπερ, το εργαλείο (κοντάρι) με το οποίο ο αθλητής με οπτική αναπηρία ενημερώνεται πχ για το γύρισμα ή τον τερματισμό.
Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης για άτομα με αναπηρίες ήταν η σημαντικότερη φετινή διοργάνωση στο πρόγραμμα της Πελενδρίτου η οποία έχει ως μεγάλο στόχο τους Παραολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024».
Μαζί με την Καρολίνα στη Μαδέιρα βρέθηκαν ο προπονητής της Στέλιος Κακαβογιάννης, ο βοηθός προπονητή – τάπερ Ιωάννης Αλεξάκης, ο φυσιοθεραπευτής Γεώργιος Γραμματικός και ο Ευθύμιος Πολυδώρου, αρχηγός αποστολής.
Και σε αυτή της την προσπάθεια η Πελενδρίτου είχε πλάι της τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού, την ΟΠΑΠ Κύπρου, την εταιρεία Χαραλαμπίδης – Κρίστης, την κυπριακή φαρμακοβιομηχανία Remedica, την BMW Hellas και την Swans Japan.