Ο πρώην διαιτητής, Μάριος Παναγή, μίλησε στον Super Sport FM 104,0 για την υποψηφιότητά του για την προεδρία του Συνδέσμου Διαιτητών.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Αναλυτικά:

Αν παρακολουθεί τις εξελίξεις: «Παρακολουθώ τα τεκταινόμενα. Πρόσφατα είχα κάνει κάποιες καταγγελίες κατά κάποιων προσώπων της Ομοσπονδίας. Δυστυχώς, ενημερώθηκα πως έχουν αρχειοθετηθεί αυτές οι καταγγελίες και περιμένω ενημέρωση για ποιο λόγο έγινε αυτό».

Για την υποψηφιότητά του: «Η διαιτησία τα τελευταία χρόνια, παρά τις εκατοντάδες χιλιάδες που ξοδεύονται, παραπαίει. Κάθε χρόνο έρχονται από το εξωτερικό διαιτητές. Τα πάντα έχουν ισοπεδωθεί τόσο στη διαιτησία, όσο και σε όλα όσα αφορούν το ποδόσφαιρο, από την ημέρα που έχει αναλάβει ο κος Κούμας την Ομοσπονδία. Ένα πρωτάθλημα όπως είναι της Α’ κατηγορίας, έχει ανέβει επίπεδο. Σε αυτό το ανέβασμα του ποδοσφαίρου, δεν έχει ακολουθήσει η διαιτησία, που παραμένει στάσιμη».

Τι θα κάνει για να αλλάξει η κατάσταση: «Εμένα η θέση μου είναι πως υπάρχουν αξιόλογοι διαιτητές στις μικρές κατηγορίες. Δεν πρέπει να είναι κατ’ ανάγκη παιδιά πρώην διαιτητών, όπως βλέπουμε σήμερα. Πρέπει οι καλύτεροι να αξιολογούνται και να ανεβαίνουν, όπως είναι η δική μου πρόθεση».

Για τη δημοσιογραφική διάσκεψη: «Περιμένω κάποιες απαντήσεις γύρω από το θέμα της διαιτησίας και του ποδοσφαίρου και ίσως την Τρίτη ή την Πέμπτη θα κάνω τη δημοσιογραφική. Θέλω να δώσω χρόνο για κάποιες απαντήσεις».

Για το πλάνο που έχει: «Η διαιτησία μπορεί να αλλάξει από τη μία μέρα στην άλλη. Όποιος και να είναι ο πρόεδρος αύριο, θα πρέπει να αποβάλλει τα σάπια μήλα και να τα στείλει στον κο Κούμα να τα κρατήσει. Γνωρίζεται πως μία κοινωνία δεν είναι όλοι το ίδιο. Αν στήνει αγώνες ένας ποδοσφαιριστής, δεν στήνουν όλοι. Έχουμε μάθει όμως στην Κύπρο να τους βάζουμε όλους στο ίδιο καλάθι. Γίνεται να βγαίνει ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΟΠ, ο κος Λοΐζίδης, να σπέρνει μίσος; Υπάρχουν κανονισμοί για τους αξιωματούχους που πρέπει να τηρούνται. Ο Σύνδεσμος Διαιτητών χρειάζεται και έναν εκπρόσωπο Τύπου που να βγαίνει και να απαντάει σε όσα λέγονται. Υπάρχουν διαιτησίες που οι διαιτητές θα πρέπει να πηγαίνουν σπίτι τους, όμως το σύστημα τους διατηρεί».

Προτάσεις για να αλλαγές: «Πρέπει να γίνουν πάρα πολλά πράγματα. Διατροφολόγοι, διπλές προπονήσεις, μοντέλα που υπάρχουν στο εξωτερικό. Και πρέπει να υπάρχει διαφάνεια. Να επεξηγηθούν δηλαδή κάποιοι κανονισμοί και όπου χρειάζεται να δίνονται οι διάλογοι των διαιτητών με το VAR, ώστε να γνωρίζουν όλοι τι συμβαίνει».

Αν βοήθησε το VAR: «Εγώ δεν είχα VAR. Νομίζω πως ίσως στην Κύπρο γίνεται κακή χρήση. Δε γίνεται σε ένα παιχνίδι ο διαιτητής να πηγαίνει πέντε φορές στο VAR. Οι διαιτητές επαναπαύτηκαν με το VAR. Αν πάμε στα παλιότερα χρόνια, δε γίνονταν τόσα πολλά λάθη. Τώρα έχουν επαναπαυθεί και πηγαίνουν πολλές φορές να βλέπουν τις φάσεις και να καθυστερούν 5-6 λεπτά σε κάθε φάση».

Αν είναι αισιόδοξος για τη διαιτησία: «Το πρόβλημα εστιάζεται σε ένα και μόνο πρόβλημα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι στις μικρές κατηγορίες, όπου εκκολάπτονται οι διαιτητές. Όπως είπα, υπάρχουν νεαροί καλοί διαιτητές. Από εκεί και πέρα εξαρτάται αν θα προωθηθούν και αν θα τους διαβρώσει το σύστημα»

Μάριος Παναγή: «Τηλεφωνούν σε διαιτητές για να καθορίσουν τις εκλογές - Αν συνεχίσει θα τον κατονομάσω»

 

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Β' όμιλος: Το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής-ThemaSports
18/04 @ 10:39

Β' όμιλος: Το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής

Η ΚΟΠ ανακοινώνει ότι το πρόγραμμα διεξαγωγής των αγώνων της 12ης αγωνιστικής για τον Β' όμιλο του Πρωταθλήματος Cyta, περιόδου 2023 - 2024, καθορίστηκε ως ακολούθως:

Αποφάσεις Αθλητικού Δικαστή (17/04)-ThemaSports
17/04 @ 23:25

Αποφάσεις Αθλητικού Δικαστή (17/04)

Ο Αθλητικός Δικαστής της ΚΟΠ Αριστοτέλης Βρυωνίδης, αφού μελέτησε τις παραπομπές που είχε ενώπιον του, επέβαλε τις ακόλουθες ποινές:

«ΤΣΕΚΑΡΕ» εισιτήριο για τελικό η Ομόνοια, ΙΣΤΟΡΙΚΗ πρόκριση για την Πάφο-ThemaSports
17/04 @ 22:25

«ΤΣΕΚΑΡΕ» εισιτήριο για τελικό η Ομόνοια, ΙΣΤΟΡΙΚΗ πρόκριση για την Πάφο

Με γκολ στις καθυστερήσεις ο Τάνκοβιτς ισοφάρισε σε 1-1 τον Απόλλωνα και έστειλε την Πάφο στον τελικό κυπέλλου.

«Ήμασταν ανώτεροι... σκληρός αποκλεισμός»-ThemaSports
17/04 @ 22:24

«Ήμασταν ανώτεροι... σκληρός αποκλεισμός»

Όλα όσα είπε ο προπονητής του Απόλλωνα Πάμπλο Ματσίν μετά την αναμέτρηση με την Πάφο.

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ: Έτσι κρίθηκε η πρόκριση στον τελικό! (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
17/04 @ 22:06

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ: Έτσι κρίθηκε η πρόκριση στον τελικό! (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε τις καλύτερες στιγμές του αγώνα Απόλλωνας-Πάφος...

Στις 17:00 θα αρχίσει ο αγώνας Εθνικός - Απόλλων (23/4)-ThemaSports
16/04 @ 15:42

Στις 17:00 θα αρχίσει ο αγώνας Εθνικός - Απόλλων (23/4)

Ανακοινώνεται ότι εγκρίθηκε κοινό αίτημα των διαγωνιζομένων ομάδων και ο αγώνας Εθνικός Άχνας - Απόλλων θα αρχίσει στις 17:00, αντί στις 19:00 που ήταν αρχικά ορισμένος.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ