Themasports

Η τελευταία επιστροφή του Τιμούρ Κετσπάγια στο τιμόνι της Ανόρθωσης είχε πολλά σκαμπανεβάσματα, αλλά και επιτυχίες που της έλειπαν εδώ και χρόνια.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Τρία χρόνια μετά από την επανένωση του Γεωργιανού κόουτς με την ομάδα της Αμμοχώστου, ήρθε το οριστικό αντίο. Μπορεί ο εν λόγω προπονητής να αποτέλεσε κομμάτι της ιστορίας της Ανόρθωσης, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό στην απόφαση της διοίκησης για την αποχώρησή του. 

Η επιστροφή το 2019 και οι πρώτες δηλώσεις:

«Δεν είναι μόνη δική μου επιστροφή. Βλέπω και άλλες επιστροφές. Δεν λέω ότι ξεκινώ κάτι καινούργιο. Συνεχίζω από εκεί που ξεκίνησα το 1991 όταν ήρθα στην Κύπρο. Κάθε φορά που ήμουν στην Ανόρθωση, υπήρχαν προβλήματα. Δεν είναι κάτι καινούργιο για μένα. Με αυτούς που είναι δίπλα μου έχουμε πίστη ότι θα κάνουμε αυτά που θέλει ο κόσμος της Ανόρθωσης. Όλοι μαζί ενωμένοι, αυτή η ομάδα έχει μέλλον. Πιστεύω ότι και αυτή τη στιγμή θα βρουν τους τρόπους για να προχωρήσει και να πρωταγωνιστήσει. Η ομάδα πρέπει να πρωταγωνιστήσει, να παίρνει τίτλους. Έχω δύο χρόνια για να φέρω τίτλο στην ομάδα. Δεν θέλω να κοροϊδεύω τον κόσμο. Χρειάζεται χρόνος, αλλά χρόνος δεν υπάρχει. Με τη στήριξη όλων αυτών θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε μια καλή ομάδα και να φέρουμε τίτλους πίσω, αυτούς που έχουμε χάσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη».

Δείτε σχετικές φωτογραφίες από την επιστροφή του Γεωργιανού

Τι κατάφερε μέσα σε τρία χρόνια;

Το 2019 «ανέστησε» την «κυρία»

Η επιστροφή του και η παρουσία του στην ομάδα της Αμμοχώστου, έδωσε τέτοια ψυχολογία στους ποδοσφαιριστέςπου έφερε την ομάδα ξανά σε τροχιά τίτλου. Εν τέλει κατέκτησαν την δεύτερη θέση του πρωταθλήματος ισοβαθμώντας με την Ομόνοια μετά τη διακοπή λόγω κορωνοϊού. Τα μεταξύ τους παιχνίδια ήταν αυτά που έδωσαν την πρωτιά και το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ στην ομάδα της Λευκωσίας.

2020 - Το κύπελο και η Ευρώπη

Μετά την εξαιρετική πρώτη σεζόν που δεν... τελείωσε ποτέ, ήρθε η πολυπόθητη κατάκτηση ενός τροπαίου, του κυπέλλου. Ο τελικός ανάμεσα στην Ανόρθωση και τον Ολυμπιακό, έδωσε την ευκαιρία στους «μπλε» να ονειρεύονται και να κατακτούν ένα τρόπαιο, μετά από 13 ολόκληρα χρόνια αποχής. Παράλληλα, την ίδια χρονιά, η «κυρία» επέστρεψε μετά από 13 χρόνια στους ομίλους των Ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

2021-22  - Η απογοήτευση

Η φετινή χρονιά αποτέλεσε μεγάλη απογοήτευση και για την ομάδα της Ανόρθωσης αλλά και για τον κόσμο της. Ενώ όλα έδειχναν πως η Ανόρθωση θα ήταν ένα από τα φετινά φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ειδικότερα μετά την είσοδο στους ομίλους, η ομάδα βρέθηκε εκτός τετράδας, και συνεπακόλουθα, εκτός  Ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Η πέμπτη θέση στην κατάταξη του πρωταθλήματος, ήταν κάτι που δημιούργησε ερωτηματικά στην διοίκηση, για το κατά πόσο ο Τιμούρ Κετσπάγια και το επιτελείο του, θα ήταν αντάξιοι να «ανεβάσουν» την ομάδα στην επόμενη σεζόν.

Συνοπτικά, μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια, η Ανόρθωση κατάφερε να κατακτήσει ένα τρόπαιο κυπέλλου και να μπει σε ομίλους για δευτέρη φορά από το 2008. Ωστόσο, η πορεία του Τιμούρ Κετσπάγια ως προπονητής, μόνο αποτυχημένη δεν μπορεί να θεωρηθεί αφού έδωσε ξανά το δικαίωμα σε κάθε «κυανόλευκο» να ελπίζει.

 

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανόρθωση: ΕΚΚΛΗΣΗ προς κατόχους εισιτηρίων διαρκείας για προπληρωμή ενόψει της νέας σεζόν-ThemaSports
25/04 @ 19:29

Ανόρθωση: ΕΚΚΛΗΣΗ προς κατόχους εισιτηρίων διαρκείας για προπληρωμή ενόψει της νέας σεζόν

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Ανόρθωσημ απευθύνει έκκληση στους κατόχους εισιτηρίων διαρκείας.

Ανόρθωση: Ανακοίνωση για την Συνέλευση!-ThemaSports
24/04 @ 21:40

Ανόρθωση: Ανακοίνωση για την Συνέλευση!

Ανακοίνωση από την Ανόρθωση:

Ανόρθωση: Ορίστηκε νέα Εκλογική Συνέλευση!-ThemaSports
24/04 @ 19:20

Ανόρθωση: Ορίστηκε νέα Εκλογική Συνέλευση!

Στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ανόρθωσης, αποφασίστηκε όπως οριστεί νέα Εκλογική Συνέλευση.

Ανόρθωση: Ολοκληρώθηκε η Συνέλευση / Συστάθηκε τετραμελής Επιτροπή-ThemaSports
24/04 @ 20:35

Ανόρθωση: Ολοκληρώθηκε η Συνέλευση / Συστάθηκε τετραμελής Επιτροπή

Στην αίθουσα «Κυριάκος Θεοχάρους» στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ανόρθωσης, μετά την παραίτηση της Διοίκησης Ανδρέα Σάντη.

Τεράστια η ανταπόκριση για το «Αντώνης Παπαδόπουλος» - Έσπασε το φράγμα των 100 χιλιάδων σε λιγότερο από 48 ώρες! -ThemaSports
24/04 @ 16:11

Τεράστια η ανταπόκριση για το «Αντώνης Παπαδόπουλος» - Έσπασε το φράγμα των 100 χιλιάδων σε λιγότερο από 48 ώρες!

Μεγάλη η ανταπόκριση από τον κόσμο της Ανόρθωσης (και όχι μόνο) για την εξόφληση του «Αντώνης Παπαδόπουλος».

Ανόρθωση: Με μεγάλη δυσκολία…-ThemaSports
24/04 @ 17:52

Ανόρθωση: Με μεγάλη δυσκολία…

Η Ανόρθωση βρίσκεται σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση, πράγμα που έφερε στην έξοδο πολλούς ποδοσφαιριστές.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ