Ανδρέας Χρίστου

Υποστολή σημαίας για τον 37χρονο Ζόρντι Γκόμεθ μετά από τέσσερα χρόνια στην Ομόνοια.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο 37χρονος Ισπανός με το φαρμακερό αριστερό πόδι που αγαπήθηκε όσο λίγοι από τους φίλους της Ομόνοιας αποχωρεί μετά από τέσσερις σεζόν γεμάτες επιτυχίες, δυσκολίες, μαγικά γκολ και ασίστ. Γεννημένος στη Βαρκελώνη και μεγαλωμένος στη φημισμένη ακαδημία της Μπαρτσελόνα στη «Λα Μασία» ο Ισπανός μέσος με το Ζεν στυλ και την ποιότητα του κατάφερε να γράψει το όνομα του με χρυσά γράμματα στην ιστορία της Ομόνοιας.

Από τους πιο σημαντικούς ξένους παίκτες στη σύγχρονη ιστορία των πρασίνων, ο Ισπανός με το περιβραχιόνιο στο χέρι σημάδεψε και υπόγραψε μερικές από τις μεγαλύτερες στιγμές της Ομόνοιας σε Κύπρο και Ευρώπη.

Μπορεί να αποχωρεί κάπως άδοξα αφού ένας σοβαρός τραυματισμός τον κράτησε εκτός γηπέδων από τον Φεβρουάριο και μετά, και ίσως να είναι και ο κύριος λόγος που ολοκληρώθηκε η πορεία του με το τριφύλλι στο στήθος, όμως σήκωσε στο τέλος της σεζόν το Κύπελλο και σίγουρα οι Ομονοιάτες δεν θα τον ξεχάσουν ποτέ.

Το αριστερό πόδι που σημάδεψε τη μεσαία γραμμή της Ομόνοιας για μια τετραετία 

Ήρθε στην Κύπρο στα μέσα Αυγούστου του 2018 με βιογραφικό βαρύ αφού πρόκειται για βλαστάρι της Μασία ενώ είχε θητεία σε Πρέμιερ Λιγκ και Λα Λίγκα. Η σεζόν ήταν καταστροφική όμως ο Ισπανός ήταν μια όαση. Οκτώ γκολ, μια ασίστ και χάιλαιτ εκείνο το γκολ κόντρα στον ΑΠΟΕΛ λίγο κάτω από κέντρο... Αυτό ήταν μονάχα η αρχή!

 

Τη σεζόν 2019-20 αποτέλεσε ακρογωνιαίο λίθο στη μεσαία γραμμή του Μπεργκ και έδειξε όλα τα ηγετικά χαρακτηριστικά του. Και πάλι από το αριστερό του πόδι προήλθε ίσως το πιο σημαντικό γκολ της σεζόν: Το αυτογκόλ του Ντούρις στο ΓΣΠ κόντρα στην Ανόρθωση από δικό του κόρνερ, που στο τέλος με τη διακοπή λόγω κορωνοϊού οι πράσινοι πήραν το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ...

 

Μετά από δύο χρόνια στο νησί, όλοι κατάλαβαν πως πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή άλλης κλάσης, με ένα ιδιαίτερο στυλ και μια ηρεμία που σπάζει κόκκαλα. Αυτό αποδείχθηκε περίτρανα στην πιο πετυχημένη σεζόν της Ομόνοιας, το 2020-21.

Στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ ήταν αυτός που πήρε την μπάλα στην παράταση με τη Λέγκια και έγραψε το 0-1 μέσα στην Πολωνία, ανοίγοντας το δρόμο για μια μεγάλη πορεία στην Ευρώπη.

 

Ακολούθησε το ιστορικό παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα. Κόρνερ από δεξιά, το αριστερό του Ζόρντι έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα και ο Λούφτνερ έγραψε το 1-0. Στη διαδικασία των πέναλτι και πάλι εκείνο το «ψυχρό» αριστερό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και στο τέλος με ήρωα τον Φαμπιάνο οι πράσινοι πήραν την πρόκριση που τους έστειλε για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό όμιλο!

 

Οι μεγάλες στιγμές όμως δεν σταμάτησαν εκεί και το αριστερό του Ζόρντι συνέχισε να μαγεύει. Στις 29 Οκτωβρίου του 2020 ο Ισπανός μέσος αποφάσισε να κάνει όλη την Ευρώπη να μιλάει για αυτόν: Πήρε την μπάλα από τα 56 μέτρα και κρέμασε τον τερματοφύλακα της Αιντχόφεν! Μια στιγμή που θα μείνει για πάντα χαραγμένη με χρυσά γράμματα στο βιογραφικό του αλλά και στα μάτια των Ομονοιατών.

 

Λίγες εβδομάδες αργότερα, στις 3 Δεκεμβρίου του 2020 το αριστερό του Ζόρντι υπέγραψε την πρώτη νίκη του τριφυλλιού σε ευρωπαϊκό όμιλο. Ο Ζόρντι είχε σκοράρει από την άσπρη βούλα στο 84ο λεπτό στη νίκη επί του ΠΑΟΚ με 2-1 στο ΓΣΠ.

 

Η σεζόν έκλεισε πανηγυρικά με το πρωτάθλημα και τον Ζόρντι ως αδιαμφισβήτητο αρχηγό και ηγέτη των πρασίνων.

Πλέον στην τέταρτη του σεζόν ο Ισπανός συνέχισε να ηγείται της μεσαίας γραμμής της Ομόνοιας αν και η σεζόν δεν εξελίχθηκε ιδανικά στο πρωτάθλημα.

Και πάλι όμως βρήκε τρόπο με το μαγικό του αριστερό να κάνει όλη την Ευρώπη να μιλά για την Ομόνοια και τον εαυτό του. Κόντρα στην Καραμπάχ, σε μια αφιλόξενη έδρα, με την Ομόνοια πίσω στο σκορ με 2-1, ο Καταλανός πήρε την μπάλα στο 90ο λεπτό και με σουτ πίσω από το κέντρο μας πρόσφερε άλλη μια στιγμή μαγείας...

 

Αυτό το αριστερό σίγουρα θα λείψει από τους Ομονοιάτες και το κυπριακό ποδόσφαιρο. Αυτή η υπερβολική και πολλές φορές «σπαστική» ηρεμία του Ζόρντι που έγινε σήμα κατατεθέν του και έκανε τον πράσινο λαό να τον λατρέψει.

Μετά από 122 συμμετοχές, 18 γκολ, 1 πρωτάθλημα, 1 σούπερ καπ, 1 κύπελλο, ομίλους Γιουρόπα και Κόνφερενς και πολλές στιγμές μαγείας ο Ισπανός με το φαρμακερό αριστερό πόδι και την ηρεμία που έσπαζε κόκκαλα λέει αντίο στο τριφύλλι.

Ανδρέας Χρίστου

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ / ΣΕΜΕΔΟ-ThemaSports
30/04 @ 19:10

ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ / ΣΕΜΕΔΟ

Η χρηματιστηριακή αξία του Γουίλι Σεμέδο, έφθασε το 1εκ. σύμφωνα με το transfermarkt.

ΔΙΕΨΕΥΣΕ / ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ-ThemaSports
30/04 @ 23:03

ΔΙΕΨΕΥΣΕ / ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

Διέψευσε μεγάλη μερίδα οπαδών της Ομόνοιας ο Γιάννης Αναστασίου.

Η αλήθεια για Μίλετιτς...-ThemaSports
30/04 @ 16:24

Η αλήθεια για Μίλετιτς...

Δεύτερη σεζόν του Νεμάνια Μίλετιτς με την φανέλα της Ομόνοιας.

Κορυφαίος στο «αιώνιο» ο Μίλετιτς-ThemaSports
30/04 @ 13:00

Κορυφαίος στο «αιώνιο» ο Μίλετιτς

MVP της αναμέτρησης με το ΑΠΟΕΛ αναδείχτηκε ο Νεμάνια Μίλετιτς.

Για πρώτη φορά!-ThemaSports
30/04 @ 20:41

Για πρώτη φορά!

Ακούγεται απίστευτο αλλά η Ομόνοια φέτος δεν κέρδισε την Πάφο στο ΓΣΠ.

Δημητρίου: «Η Ομόνοια πάντα διεκδικεί την 1η θέση και δεν συμβιβάζεται με κάτι λιγότερο»-ThemaSports
30/04 @ 11:45

Δημητρίου: «Η Ομόνοια πάντα διεκδικεί την 1η θέση και δεν συμβιβάζεται με κάτι λιγότερο»

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ομόνοιας, Ανδρέας Δημητρίου, μίλησε στον ΣΠΟΡ FM και το γραφείο Τύπου του «τριφυλλιού», δημοσίευσε κείμενο με αυτούσιες τις δηλώσεις του.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ