Η μεγάλη ώρα για τον 67ο τελικό του Champions League έχει φτάσει! Η Λίβερπουλ συναντά την Ρεάλ Μαδρίτης στο Παρίσι, με στόχο το «τρεμπλ» και οι Μαδριλένοι θέλουν να κατακτήσουν το 14ο τρόπαιό τους στον θεσμό, συνδυάζοντας μόλις για 3η φορά στην ιστορία τους, το Κύπελλο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης με το πρωτάθλημα. Μοιάζει ένας τελικός πάνω σε ένα απόλυτα ισορροπημένο σχοινί.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Έφτασε η 28η Μαΐου. Ο τελικός της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, όπου φέτος φιλοξενεί στο Παρίσι την Λίβερπουλ και την Ρεάλ Μαδρίτης. Τις ομάδες που στην ίδια χώρα και την ίδια πόλη, το 1981 μας είχαν χαρίσει ένα εξίσου σπουδαίο παιχνίδι, αλλά που τώρα συναντιούνται ξανά, υπό διαφορετικούς όρους και διαφορετικές προϋποθέσεις.

Από τη μία έχουμε την Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ. Την ομάδα που κατάφερε να παρευρεθεί σε όλα τα ματς, τα οποία ήταν διαθέσιμα σε μία αγωνιστική περίοδο, έχοντας κατακτήσει το FA Cup και το Λιγκ Καπ, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Στα πέναλτι, απέναντι στην Τσέλσι, έχοντας παίξει αθροιστικά 240 αγωνιστικά λεπτά, με την ειδοποιό διαφορά να είναι το γεγονός, πως ο ιστορικότερος θεσμός στο «Νησί», κρίθηκε από την εύστοχη εκτέλεση του Κώστα Τσιμίκα.

Περιττό να σας πω πως αν η Λίβερπουλ κατακτήσει απόψε το Champions League πραγματοποιεί την κορυφαία σεζόν σε ολόκληρη την ιστορία της. Θα έχει κάνει τρεμπλ και θα μπορεί να επουλώσει τις όποιες πληγές ένιωσε, μετά την απώλεια της Premier League. Ακόμη και σε επίπεδο πρωταθλήματος όμως, χρειάστηκε μία επική ανατροπή της Μάντσεστερ Σίτι, για να μην «βαφτεί» κόκκινη και η κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Χρειάστηκε ένα απίστευτο δεκάλεπτο των «γαλάζιων», για να πάρουν αυτοί το πρωτάθλημα και να μην αφήσουν την Λίβερπουλ να γίνει η πρώτη ομάδα στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, που θα κάνει πραγματικότητα το 4/4.

Ακόμη και έτσι όμως, ο Γιούργκεν Κλοπ και η ομάδα του, έχουν μπροστά τους μία ιστορική πρόκληση. Να γίνουν η πρώτη ομάδα από το 1981 και έπειτα που θα κερδίσουν την Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό του Champions League.

Διότι από ένα σημείο και μετά, παύει να θεωρείται τυχαίο. Είναι τέτοιο το ειδικό βάρος της φανέλας της Ρεάλ, η τεχνογνωσία της σε τέτοιο επίπεδο και οι επικές ανατροπές της, που σε όποια κατάσταση και αν είναι, ουδείς μπορεί να την αμφισβητήσει και να της προσδώσει τον τίτλο του αουτσάιντερ.

Πώς μπορείς να χαρακτηρίσεις άλλωστε φαβορί μία ομάδα όταν συναντά τους Μαδριλένους, σε μονό ματς, την στιγμή που τα επτά προηγούμενα τέτοιου είδους παιχνίδια, οδήγησαν το τρόπαιο στη Μαδρίτη;

Μοιάζει αδύνατο! Και μην ξεχνάμε πως η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι θέλει επίσης να πραγματοποιήσει κάτι το εντυπωσιακό για αυτήν. Να «τριτώσει» τις φορές που κατέκτησε το Champions League και το συνδύασε με την κατάκτηση και της La Liga.

Συνέβη την δεκαετία του 1950 και εν συνεχεία έγινε άλλη μία φορά, υπό τις οδηγίες του Ζινεντίν Ζιντάν πριν από μία πενταετία.

Για να ακριβολογώ, η αλήθεια είναι πως έχω βρεθεί σε 31 τελικούς Champions League και τώρα προστίθεται στο νούμερο, ακόμη ένας. Ποτέ άλλοτε, δεν έχω θεωρήσει πιο ισορροπημένο έναν τελικό. Ποτέ στο παρελθόν δεν υπήρχαν δύο ομάδες με φόντο την κατάκτηση ενός τροπαίου, που είχαν τόσα κοινά και τόσα διαφορετικά χαρακτηριστικά, που όμως δεν μπορούσες να τις δεις πρωταθλήτριες.

Τώρα συμβαίνει ακριβώς αυτό. Θα είναι επικό να πάρει η Λίβερπουλ τον τίτλο, αλλά από την άλλη, φανταστείτε τι θα λέμε και θα γράφουμε, αν η Ρεάλ Μαδρίτης έχει προσπεράσει την Παρί Σεν Ζερμέν, την περσινή πρωταθλήτρια, Τσέλσι, τη Μάντσεστερ Σίτι με απίστευτη ανατροπή και την Λίβερπουλ, για να κάνει 14 τα Champions League της.

Συνεπώς, το ματς δεν επιδέχεται καμία πρόβλεψη! Παρόλα αυτά, σε συζήτηση που είχα με τον Πίτερ Σμάιχελ, μου είπε πως έστω και με ελάχιστες διαφορές, φαβορί είναι η Λίβερπουλ, επισημαίνοντας ωστόσο πως η Ρεάλ Μαδρίτης έχει το know how.

Ένας άνθρωπος με φοβερή εμπειρία σε τέτοιου είδους καταστάσεις, ο οποίος θεωρεί πως και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα μπορέσει να βελτιώσει την εικόνα της, υπό τις οδηγίες του Έρικ Τεν Χαγκ.

Στα σημερινά όμως, η κρίσιμη ώρα πλησιάζει και ο τελικός ισορροπεί απόλυτα πάνω σε ένα τεντωμένοι σχοινί. Το ποιος διαθέτει καλύτερη ισορροπία θα το γνωρίζουμε σε μερικές ώρες!

Πηγή: www.england365.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με πέντε ομάδες στο επόμενο Champions League η Ιταλία!-ThemaSports
19/04 @ 12:06

Με πέντε ομάδες στο επόμενο Champions League η Ιταλία!

Τα χθεσινά (18/04) αποτελέσματα σε Europa League και Europa Conference League οριστικοποίησαν την παρουσία πέντε ομάδων από την Ιταλία στο νέο Champions League!

Πήρε το κασκόλ της και πανηγύρισε την πρόκριση της Μπάγερν η σύζυγος του Κέιν-ThemaSports
18/04 @ 18:42

Πήρε το κασκόλ της και πανηγύρισε την πρόκριση της Μπάγερν η σύζυγος του Κέιν

Η σύζυγος του Χάρι Κέιν, Κέιτι, πανηγύρισε με την ψυχή της την πρόκριση της Μπάγερν Μονάχου ενάντια στην Άρσεναλ.

Η Ρεάλ πέρασε, γιατί ο Αντσελότι έπεισε τους σταρ να βάλουν το εγώ κάτω από το εμείς, σε μια παρτίδα σκάκι με τον Πεπ!-ThemaSports
18/04 @ 17:45

Η Ρεάλ πέρασε, γιατί ο Αντσελότι έπεισε τους σταρ να βάλουν το εγώ κάτω από το εμείς, σε μια παρτίδα σκάκι με τον Πεπ!

Υπάρχει η χρονιά του 2021/22, όπου η Ρεάλ ξεπέρασε κάθε λογική σε διάφορους γύρους για να μπορέσει να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου. Αυτή την φορά, είχαμε την πιο τέλεια σκακιστική παράσταση του Κάρλο Αντσελότι...

Μάντσεστερ Σίτι-Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ… μάντεψε που θα εκτελέσει το πέναλτι ο Κόβατσιτς!-ThemaSports
18/04 @ 13:52

Μάντσεστερ Σίτι-Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ… μάντεψε που θα εκτελέσει το πέναλτι ο Κόβατσιτς!

Εκτός από το νικητήριο πέναλτι της Ρεάλ Μαδρίτης, ο Αντόνιο Ρούντιγκερ καθοδήγησε τον Αντρέι Λούνιν και στην εκτέλεση του Μάτεο Κόβατσιτς, συμβάλλοντας… διπλά στον αποκλεισμό της Μάντσεστερ Σίτι!

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ: Η δραματική πρόκριση της Ρεάλ στα πέναλτι και τα καλύτερα από το Μπάγερν-Άρσεναλ-ThemaSports
18/04 @ 08:10

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ: Η δραματική πρόκριση της Ρεάλ στα πέναλτι και τα καλύτερα από το Μπάγερν-Άρσεναλ

Τα στιγμιότυπα των μεγάλων αγώνων της Τετάρτης στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Champions League: Τιτανομαχίες σε Μάντσεστερ και Μόναχο για μια θέση στα ημιτελικά-ThemaSports
17/04 @ 11:06

Champions League: Τιτανομαχίες σε Μάντσεστερ και Μόναχο για μια θέση στα ημιτελικά

Οι ματσάρες της Μάντσεστερ Σίτι με τη Ρεάλ Μαδρίτης και εκείνη της Μπάγερν Μονάχου με την Άρσεναλ, δίνουν τα τελευταία δύο εισιτήρια για τα ημιτελικά του Champions League.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ