Γιάννης Ιωάννου

Αναμονή τέλος, η μεγάλη ώρα για τον Εθνικό έφτασε!

Ακολουθήστε μας στο Google news

Η ομάδα της Άχνας θα αντιμετωπίσει απόψε (19:00) στο ΓΣΠ την Ομόνοια στον τελικό του κυπέλλου και κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, θα κυνηγήσει το "θαύμα", να στεφθεί Κυπελλούχος Κύπρου για πρώτη φορά στην ιστορία της, στη 2η συμμετοχή της σε τελικό και παράλληλα, να κλειδώσει στη... χειρότερη περίπτωση τους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ, για να πάρουν τεράστια οικονομική ανάσα τα ταμεία της προσφυγικής ομάδας με τα εκατομμύρια της UEFA!

Θυμίζουμε ότι η πρώτη συμμετοχή σε τελικό ήταν πριν 20 χρόνια, το 2002. Τότε ο Εθνικός δεν τα κατάφερε κόντρα στην Ανόρθωση, όπου ηττήθηκε με 1-0 και απόψε θα επιδιώξει να γράψει ιστορία με χρυσά και κεφαλαία γράμματα, ξέροντας ότι τέτοιες ευκαιρίες του παρουσιάζονται σπάνια...

Ο Αντρέι Ραζντρ έδωσε μεγάλη έμφαση στην πνευματική προετοιμασία της ομάδας του, "ντοπάροντας" ψυχολογικά τους παίκτες για να το πιστέψουν και να μην αρκεστούν στη... χαρά της συμμετοχής, αλλά και για να μην επηρεαστούν από την "καυτή" ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσουν οι χιλιάδες οπαδοί της Ομόνοιας, η οποία ουσιαστικά παίζει εντός έδρας και είναι το φαβορί για τη νίκη.

Σε έναν τελικό όμως, όλα είναι πιθανά και έχει και το αουτσάιντερ σημαντικές πιθανότητες για να κερδίσει. Ο Εθνικός άλλωστε φέτος έχει περάσει νικηφόρα από το ΓΣΠ, σε ματς "must win" για την Ομόνοια και παρότι υποβιβάστηκε, έχει αποδείξει πως στην καλή του μέρα, μπορεί να κερδίσει οποιαδήποτε ομάδα.

Ο Σλοβένος τεχνικός ανέλυσε στους παίκτες του τα δυνατά και αδύνατα σημεία του "τριφυλλιού" και κατέστρωσε πλάνο... "απόδρασης", ζητώντας μεταξύ άλλων, μεγάλη προσοχή στους παίκτες-"κλειδιά" του αντιπάλου.

Θεωρητικά, ο Εθνικός αναμένεται να παραταχθεί με ενισχυμένη μεσοαμυντική διάταξη και να επιδιώκει κυρίως να κτυπήσει στην κόντρα ή από στατικές φάσεις, αλλά... όλα αυτά θα τα δούμε στο χορτάρι και δεν αποκλείεται ο Ραζντρ, ο οποίος είναι στην ευχάριστη θέση να έχει όλους τους παίκτες στη διάθεση του, να αιφνιδιάσει τον Λένον με τον τρόπο παιχνιδιού που θα επιλέξει, σε ένα ματς όπου κανείς δεν θα "κατηγορήσει" την ομάδα του αν χάσει, σε αντίθεση με την Ομόνοια όπου η πίεση για τη νίκη είναι πολύ μεγάλη για πολλούς και διάφορους λόγους.

Πιθανή ενδεκάδα:

Χριστοδούλου, Γκόρουπετς, Άδωνη, Ταράσοφς, Πηλέας, Χουντόμπιακ, Άμπραχαμ, Μάζουρεκ, Ντούρις, Ζάκπα, Μάριος Ηλία (Βοϊτκόφσκι).

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΖΟΥΡΕΦ: «Οι παίκτες κατάλαβαν ότι αν δεν δίνουν το 100%, δεν θα έρχονται νίκες»-ThemaSports
19/04 @ 21:17

ΤΖΟΥΡΕΦ: «Οι παίκτες κατάλαβαν ότι αν δεν δίνουν το 100%, δεν θα έρχονται νίκες»

Όσα δήλωσε ο τεχνικός του Εθνικού, Μπόρτζε Τζούρεβ, μετά το τέλος του αγώνα με τον Οθέλλο.

ΔΗΛΩΣΗ για Καμπρέρα: «Έχουμε τον πρώτο λόγο, στόχος είναι να τον αγοράσουμε»-ThemaSports
19/04 @ 12:59

ΔΗΛΩΣΗ για Καμπρέρα: «Έχουμε τον πρώτο λόγο, στόχος είναι να τον αγοράσουμε»

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Εθνικού, Μάριος Μιτσίδης παραχώρησε δηλώσεις στον ΣΠΟΡ FM 95,0.

Ανακοίνωσε το «διαζύγιο» με Σατσιά ο Εθνικός-ThemaSports
18/04 @ 21:37

Ανακοίνωσε το «διαζύγιο» με Σατσιά ο Εθνικός

Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Εθνικός Άχνας, ενημερώνει για την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας του με τον Κύπριο προπονητή, Μαρίνο Σατσιά.

Παρελθόν ο Σατσιάς!-ThemaSports
16/04 @ 12:44

Παρελθόν ο Σατσιάς!

Παρελθόν από τον πάγκο του Εθνικού αποτελεί ο Μαρίνος Σατσιάς.

Σατσιάς: «Το αποτέλεσμα μιλά από μόνο του»-ThemaSports
13/04 @ 21:25

Σατσιάς: «Το αποτέλεσμα μιλά από μόνο του»

Διαβάστε τι δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα με την ΑΕΖ ο προπονητής του Εθνικού, Μαρίνος Σατσιάς.

Back2back «Προπονητής του Μήνα» ο Μαρίνος Σατσιάς-ThemaSports
11/04 @ 13:37

Back2back «Προπονητής του Μήνα» ο Μαρίνος Σατσιάς

Για δεύτερο συνεχόμενο μήνα ο Μαρίνος Σατσιάς, αναδεικνύεται «Προπονητής του Μήνα».

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ