Ο πρώτος τελικός Κυπέλλου με τη χορηγία της Coca - Cola έγινε στις 16 Ιουνίου 1962 στο Στάδιο ΓΣΠ, όπου συναντήθηκαν Ανόρθωση - Ολυμπιακός και η Ανόρθωση κατέκτησε το τρόπαιο κερδίζοντας με 5-2.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Συμπληρώθηκαν ήδη 60 χρόνια συνεργασίας και η χορηγός εταιρεία συνεχίζει να στηρίζει το θεσμό και στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, είχαμε και επέκταση που καλύπτει και τη διοργάνωση του Κυπέλλου Coca – Cola Γ’ Κατηγορίας & Επίλεκτης ΣΤΟΚ.

Για τη συνεργασία της ΚΟΠ με την Coca – Cola όπως σημειώνεται και στη λογοδοσία της εποχής, έγινε ιδιαίτερη αναφορά από τον τότε Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Νίκο Στυλιανάκη και μεταφέρουμε αυτούσια το πρακτικό:

«Είμαι ευτυχής αναφέρων ότι, επρόβαλαν εις τον ορίζοντα οι πρώται μας ευεργέται. Αναφέρομαι εις τα δωρεάς και αθληθετήσεις της εταιρείας Αδελφοί Λανίτη Λτδ. (Κόκα - Κόλα) αι οποίαι ανεκοινώθησαν κατά τον παρελθόντα Ιούνιον και οι οποίαι, συνολικώς, αντιπροσωπεύουν ποσόν άνω των 800 λιρών. Αι εν λόγω δωρεαί και αθλοθετήσεις είναι οι εξής:

(α). Κύπελλο επαμειβόμενον δι' επτά έτη, αξίας 200 λιρών, διά το Πρωτάθλημα Κυπέλλου Κύπρου. Χρηματικόν βραβείον 100 λιρών εις την Πρωταθλήτρια Κυπέλλου 1962-63 και πλήρης ποδοσφαιρικός ιματισμός διά την δευτέραν ομάδα.

(β'). Χρηματικόν βραβείο 100 λιρών εις την Πρωταθλήτρια Κύπρου α' κατηγορίας και πλήρης ποδοσφαιρικός ιματισμός διά την δευτέραν ομάδα.

(γ). Χρηματικόν βραβείο 30 λιρών εις την πρωταθλήτριαν Κύπρου β' κατηγορίας 1962 πλήρης ποδοσφαιρικός ιματισμός διά την δευτέραν ομάδα.

(δ). Επί πλέον η εταιρεία ανέλαβε να δωρήση προς την ΚΟΠ όλα τα κύπελλα και μετάλλια τα οποία απονέμει κατ΄ έτος η Ομοσπονδία είς τας διαφόρους πρωταθλητρίας κλπ διά τας περιόδους 1961-62 και 1962-63.

Επιθυμώ και κατά την επίσημην τούτην στιγμήν να εκφράσω τας ευγνωμόνους ευχαριστίας της Ομοσπονδίας μας προς την εταιρεία Αδελφοί Λανίτη Λτδ. διά την ευγενή των τούτην χειρονομία και ταυτοχρόνως την ελπίδα ότι το υψηλόν των παράδειγμα θα εύρη και άλλους μιμητάς προς ενίσχυσιν του αθλητισμού του τόπου μας».

Δείτε το εξώφυλλο του περιοδικού για τον τελικό 1971-1972:

 

Από ιστοσελίδα ΚΟΠ

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η ΑΣΥΛΛΗΠΤΗ γκολάρα του Τάνκοβιτς ξύπνησε μνήμες από... Κετσπάγια και Γιαννακόπουλο! (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
17/04 @ 23:00

Η ΑΣΥΛΛΗΠΤΗ γκολάρα του Τάνκοβιτς ξύπνησε μνήμες από... Κετσπάγια και Γιαννακόπουλο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο ποδοσφαιριστής της Πάφου, Μουαμέρ Τάνκοβιτς, πέτυχε μία απίθανη γκολάρα με ασύλληπτο μακρινό σουτ στις καθυστερήσεις του ημιτελικού κυπέλλου απέναντι στον Απόλλωνα στο στάδιο «Αλφαμέγα» και χάρισε μία ιστορική πρόκριση στον τελικό για την Παφιακή ομάδα.

ΤΟΣΑ εισιτήρια «έκοψε» η Ομόνοια στον επαναληπτικό με τον Άρη-ThemaSports
17/04 @ 21:49

ΤΟΣΑ εισιτήρια «έκοψε» η Ομόνοια στον επαναληπτικό με τον Άρη

Τι κι αν η Ομόνοια ουσιαστικά είχε κλειδώσει την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου από τον πρώτο ημιτελικό απέναντι στον Άρη όπου κέρδισε με 0-3;

Η κίνηση του Αναστασίου στον Σπιλέφσκι που δεν πέρασε απαρατήρητη (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)-ThemaSports
17/04 @ 19:41

Η κίνηση του Αναστασίου στον Σπιλέφσκι που δεν πέρασε απαρατήρητη (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Πριν από την έναρξη του ημιτελικού κυπέλλου στο ΓΣΠ ανάμεσα στην Ομόνοια και τον Άρη, ο προπονητής του «τριφυλλιού», Γιάννης Αναστασίου, καλωσόρισε τον συνάδελφο του στη Λεμεσιανή ομάδα, Αλεξέι Σπιλέφσκι, με τους δύο άντρες να τα λένε σε πολύ καλό κλίμα.

ΒΙΝΤΕΟ: Η άφιξη της Ομόνοιας και του Άρη στο ΓΣΠ-ThemaSports
17/04 @ 17:30

ΒΙΝΤΕΟ: Η άφιξη της Ομόνοιας και του Άρη στο ΓΣΠ

Έφτασαν πριν από λίγο στο ΓΣΠ οι αποστολές της Ομόνοιας και του Άρη, για τον αποψινό (19:00) μεταξύ τους αγώνα για τα ημιτελικά του κυπέλλου.

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ: Οι καλύτερες φάσεις από τη ρεβάνς Ομόνοια-Άρης (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
17/04 @ 21:08

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ: Οι καλύτερες φάσεις από τη ρεβάνς Ομόνοια-Άρης (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε από την Primetel, τα στιγμιότυπα του επαναληπτικού ημιτελικού κυπέλλου που διεξήχθη στο ΓΣΠ ανάμεσα στην Ομόνοια και τον Άρη.

Στον τελικό με κανονιά από ΤΑΝΚοβιτς η Πάφος!-ThemaSports
17/04 @ 21:53

Στον τελικό με κανονιά από ΤΑΝΚοβιτς η Πάφος!

Απόλλωνας και Πάφος συμβιβάστηκαν στο ισόπαλο 1-1 (Σαγκάλ 70' πεν./Τάνκοβιτς 90'+4') στην ρεβάνς της ημιελικής φάσης του κυπέλλου και σε συνδυασμό με την νίκη του πρώτου αγώνα η παφιακή ομάδα εξασφάλισε θέση στον τελικό για πρώτη φορά στην ιστορία της.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ