Η ημέρα του 89ου τελικού Κυπέλλου Κύπρου έφτασε!

Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο τελικός του Κυπέλλου Coca - Cola θα διεξαχθεί απόψε, στις 19:00 στο ΓΣΠ με την Ομόνοια και τον Εθνικό Άχνας να διεκδικούν το βαρύτιμο τρόπαιο και μαζί, συμμετοχή στα προκριματικά του Europa League της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Ο τελικός θα μεταδοθεί ζωντανά από την τηλεόραση του Άλφα.

Η Ομόνοια επιστρέφει σε τελικό μετά από έξι χρόνια (η τελευταία της συμμετοχή ήταν το 2016, όταν έχασε στο Τσίρειο από τον Απόλλωνα), διεκδικώντας το 15ο Κύπελλο στην ιστορία της και το πρώτο μετά από μια δεκαετία, αφού είχε στεφθεί κυπελλούχος για τελευταία φορά το 2012 (νίκησε την ΑΕΛ στο ΓΣΠ).

Ο Εθνικός Άχνας επιστρέφει σε τελικό μετά από είκοσι χρόνια (η τελευταία του συμμετοχή ήταν το 2002 όταν έχασε από την Ανόρθωση στο ΓΣΠ) και διεκδικεί το πρώτο τρόπαιο της ιστορίας του, σε μια ποδοσφαιρική περίοδο το τέλος της οποίας τον βρήκε να υποβιβάζεται στη Β' Κατηγορία.

Ο φετινός τελικός είναι επετειακός αφού συμπληρώνονται 60 χρόνια από τότε που η Coca - Cola και η ΚΟΠ συνεργάστηκαν για τη χορηγία της διοργάνωσης του Κυπέλλου.

Για αυτό και η χορηγός εταιρεία έχει ετοιμάσει για το φετινό Κυπελλούχο ένα εντυπωσιακό κύπελλο, ύψους 95 εκ., ειδικά κατασκευασμένο για τη φετινή επέτειο των 60 χρόνων.

Τον τελικό ορίστηκε να διαιτητεύσει ο Ιταλός Marco Di Bello με βοηθούς τους Μιχάλη Σωτηρίου και Όμηρο Τζιωρτζή, τέταρτο διαιτητή τον Χρυσοβαλάντη Θεουλή, ενώ στο VAR θα ειναι ο Ιταλός Paolo Valeri και Βοηθός VAR ο Δημήτρης Σολωμού.

Παρατηρητής ορίστηκε ο Μιχάλης Ιωάννου.

Από ιστοσελίδα ΚΟΠ

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ: Τι ισχύει για τα εισιτήρια σύμφωνα με την προκήρυξη-ThemaSports
18/04 @ 08:46

ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ: Τι ισχύει για τα εισιτήρια σύμφωνα με την προκήρυξη

Πάφος και Ομόνοια προκρίθηκαν στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου και στις 18 Μαίου θα διεκδικήσουν το μεγάλο τρόπαιο.

Η ΑΣΥΛΛΗΠΤΗ γκολάρα του Τάνκοβιτς ξύπνησε μνήμες από... Κετσπάγια και Γιαννακόπουλο! (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
17/04 @ 23:00

Η ΑΣΥΛΛΗΠΤΗ γκολάρα του Τάνκοβιτς ξύπνησε μνήμες από... Κετσπάγια και Γιαννακόπουλο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο ποδοσφαιριστής της Πάφου, Μουαμέρ Τάνκοβιτς, πέτυχε μία απίθανη γκολάρα με ασύλληπτο μακρινό σουτ στις καθυστερήσεις του ημιτελικού κυπέλλου απέναντι στον Απόλλωνα στο στάδιο «Αλφαμέγα» και χάρισε μία ιστορική πρόκριση στον τελικό για την Παφιακή ομάδα.

ΤΟΣΑ εισιτήρια «έκοψε» η Ομόνοια στον επαναληπτικό με τον Άρη-ThemaSports
17/04 @ 21:49

ΤΟΣΑ εισιτήρια «έκοψε» η Ομόνοια στον επαναληπτικό με τον Άρη

Τι κι αν η Ομόνοια ουσιαστικά είχε κλειδώσει την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου από τον πρώτο ημιτελικό απέναντι στον Άρη όπου κέρδισε με 0-3;

Η κίνηση του Αναστασίου στον Σπιλέφσκι που δεν πέρασε απαρατήρητη (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)-ThemaSports
17/04 @ 19:41

Η κίνηση του Αναστασίου στον Σπιλέφσκι που δεν πέρασε απαρατήρητη (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Πριν από την έναρξη του ημιτελικού κυπέλλου στο ΓΣΠ ανάμεσα στην Ομόνοια και τον Άρη, ο προπονητής του «τριφυλλιού», Γιάννης Αναστασίου, καλωσόρισε τον συνάδελφο του στη Λεμεσιανή ομάδα, Αλεξέι Σπιλέφσκι, με τους δύο άντρες να τα λένε σε πολύ καλό κλίμα.

ΒΙΝΤΕΟ: Η άφιξη της Ομόνοιας και του Άρη στο ΓΣΠ-ThemaSports
17/04 @ 17:30

ΒΙΝΤΕΟ: Η άφιξη της Ομόνοιας και του Άρη στο ΓΣΠ

Έφτασαν πριν από λίγο στο ΓΣΠ οι αποστολές της Ομόνοιας και του Άρη, για τον αποψινό (19:00) μεταξύ τους αγώνα για τα ημιτελικά του κυπέλλου.

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ: Οι καλύτερες φάσεις από τη ρεβάνς Ομόνοια-Άρης (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
17/04 @ 21:08

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ: Οι καλύτερες φάσεις από τη ρεβάνς Ομόνοια-Άρης (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε από την Primetel, τα στιγμιότυπα του επαναληπτικού ημιτελικού κυπέλλου που διεξήχθη στο ΓΣΠ ανάμεσα στην Ομόνοια και τον Άρη.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ