Αν και βρέθηκε πίσω με 2-0 σετ, ο Τσιτσιπάς έδειξε χαρακτήρα και έκανε τη μεγάλη ανατροπή κόντρα στον Λορέντζο Μουσέτι, πανηγυρίζοντας την πρόκριση στον δεύτερο γύρο του Roland Garros!

Ακολουθήστε μας στο Google news

Μπορεί να αγχώθηκε και να βρέθηκε κοντά σε έναν οδυνηρό αποκλεισμό από τον πρώτο γύρο του Roland Garros, όντας πίσω με 2-0 σετ κόντρα στον Ιταλό, Λορέντζο Μουσέτι, ωστόσο ο Στέφανος Τσιτσιπάς αντέδρασε, ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του και τελικά κατάφερε να κάνει τη μεγάλη ανατροπή, επικρατώντας με 3-2 και πανηγυρίζοντας την πολυπόθητη πρόκριση!

Δυναμικό το ξεκίνημα του Τσιτσιπά, ο οποίος πήρε το πρώτο γκέιμ της αναμέτρησης, προστάτευσε το σερβίς του για το 2-1 και έκανε το πρώτο μπρέικ της βραδιάς, κάνοντας το 4-1 χωρίς να χάσει ούτε πόντο στο πέμπτο γκέιμ του πρώτου σετ. Ο Μουσέτι απάντησε με δικό του μπρέικ και μείωσε σε 4-3, ενώ μετά από ένα γκέιμ που κράτησε περισσότερα από δέκα λεπτά, ο Ιταλός ισοφάρισε σε 4-4. Ο Τσιτσιπάς έκανε το 5-4 και έφτασε πολύ κοντά στην κατάκτηση του πρώτου σετ, αλλά ο Μουσέτι είχε απάντηση και αφού ισοφάρισε σε 5-5, έκανε το μπρέικ για το 6-5 και εκμεταλλεύτηκε το σερβίς του για να κάνει το 7-5 και να κατακτήσει το πρώτο σετ.

 

 
Ο Τσιτσιπάς έδειξε να επηρεάζεται από τον τρόπο που έχασε το πρώτο σετ και αυτό φάνηκε στο κορτ, με τον Μουσέτι να αποκτά αυτοπεποίθηση, να ξεκινάει με μπρέικ το δεύτερο σετ και να προηγείται με 4-0, παίρνοντας επτά συνεχόμενα γκέιμ, εκμεταλλευόμενος τα πολλά λάθη του Έλληνα τενίστα. O Στέφανος αντέδρασε και πήρε τρία διαδοχικά γκέιμ για να μειώσει σε 4-3, με τον Ιταλό όμως να μην χάνει την ψυχραιμία του και να κάνει το 2-0 στα σετ, επικρατώντας με 6-4.
 

 


«Με την πλάτη στον τοίχο» από εκεί και πέρα ο Τσιτσιπάς, ανέβασε την απόδοσή του και πήρε τα τρία πρώτα γκέιμ, έχοντας ως μεγαλύτερο όπλο του τα πολύ καλά σερβίς του. Ο Μουσέτι μείωσε σε 4-2, αλλά δεν μπόρεσε να κοντράρει τον Στέφανο στο τρίτο σετ, με τον κορυφαίο Έλληνα τενίστα να διαμορφώνει το υπέρ του 6-2 με μπρέικ, μειώνοντας σε 2-1 σετ!

Ο Τσιτσιπάς είχε ξεκάθαρα το μομέντουμ στο ξεκίνημα του τέταρτου σετ και προηγήθηκε με 3-0, πριν απαντήσει με δικό του μπρέικ ο Μουσέτι, μειώνοντας σε 3-2. Ωστόσο, ο Στέφανος στηρίχθηκε ξανά στο σερβίς του και περιόρισε στο ελάχιστο τα λάθη του, κάνοντας το 6-2 και ισοφαρίζοντας σε 2-2 σετ!

Το πέμπτο και καθοριστικό σετ ξεκίνησε ιδανικά για τον Τσιτσιπά, ο οποίος αρχικά έκανε το μπρέικ και στη συνέχεια έκανε το 2-0 χωρίς να χάσει ούτε πόντο! Ο Στέφανος είχε ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοσή του, επιτρέποντας στον αντίπαλό του απλώς να μειώσει σε 3-1 και 5-2, πριν ολοκληρώσει τη μεγάλη ανατροπή, κατακτώντας το πέμπτο σετ με 6-2!

Τα σετ: 7-5, 6-4, 2-6, 3-6, 2-6

sport-fm.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρώτη σε όλη την Ευρώπη η Καρολίνα Πελενδρίτου!-ThemaSports
21/04 @ 22:56

Πρώτη σε όλη την Ευρώπη η Καρολίνα Πελενδρίτου!

Κάνοντας μία εξαιρετική κούρσα, αγγίζοντας το ατομικό της ρεκόρ, η Καρολίνα Πελενδρίτου τερμάτισε πρώτη στον τελικό των 50μ. ελεύθερο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξάγεται στη Μαδέιρα.

Με γκολ οκτώ δευτερόλεπτα πριν από το τέλος, ο Παρνασσός έκανε το 3-1 επί της Sabbianco Ανόρθωση-ThemaSports
20/04 @ 20:04

Με γκολ οκτώ δευτερόλεπτα πριν από το τέλος, ο Παρνασσός έκανε το 3-1 επί της Sabbianco Ανόρθωση

Με τέρμα του Χάιντουκ, οκτώ δευτερόλεπτα πριν από το τέλος, ο Παρνασσός κέρδισε με 28-27 την Sabbianco Ανόρθωση, στον πρώτο τελικό της σειράς στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Ανδρών Α’ κατηγορίας, που έγινε στο στάδιο «Κυριάκος Πίσσης».

Εκδικήθηκε τη Ματαρό και έκλεισε ραντεβού με τη Σαμπαντέλ στον μεγάλο τελικό του Champions League ο Ολυμπιακός!-ThemaSports
20/04 @ 16:57

Εκδικήθηκε τη Ματαρό και έκλεισε ραντεβού με τη Σαμπαντέλ στον μεγάλο τελικό του Champions League ο Ολυμπιακός!

Πραγματοποιώντας επιβλητική εμφάνιση, ο Ολυμπιακός επικράτησε 16-12 της Ματαρό και θα προσπαθήσει να κατακτήσει το τέταρτο Champions League της ιστορίας του, στον μεγάλο τελικό με τη Σαμπαντέλ.

Στη Μαδέιρα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα η Καρολίνα Πελενδρίτου-ThemaSports
19/04 @ 12:43

Στη Μαδέιρα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα η Καρολίνα Πελενδρίτου

Από τη Μαδέιρα, όπου θα λάβει μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ξεκινάνε οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της Καρολίνας Πελενδρίτου για το 2024. Η Τρις Χρυσή Παραολυμπιονίκης, στη διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί από τις 21 μέχρι τις 28 Απριλίου, θα αγωνιστεί σε δυο κατηγορίες.

Ξεκινούν οι μάχες για ανάδειξη του πρωταθλητή στο Χάντμπολ-ThemaSports
19/04 @ 11:29

Ξεκινούν οι μάχες για ανάδειξη του πρωταθλητή στο Χάντμπολ

Στη μάχη για κατάκτηση του φετινού τίτλου στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Ανδρών Α’ κατηγορίας μπαίνουν Παρνασσός και Sabbianco Aνόρθωση, με τη σειρά των παιχνιδιών της τελικής φάσης να αρχίζει το Σάββατο, 20 Απριλίου, στο στάδιο «Κυριάκος Πίσσης», στις 16:30. Η ομάδα του Στροβόλου ξεκινάει με προβάδισμα τη διαδικασία, καθώς προηγείται με 2-1 στις νίκες, με την πρωταθλήτρια να αναδεικνύεται στα πέντε νικηφόρα αποτελέσματα.

Στην Κύπρο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σάμπο 2024 για U20, U18 και U16!-ThemaSports
19/04 @ 10:38

Στην Κύπρο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σάμπο 2024 για U20, U18 και U16!

Η απόλυτη εμπιστοσύνη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Σάμπο (FIAS) προς την αντίστοιχη Κυπριακή Ομοσπονδία, αποδεικνύεται γι΄ άλλη μια φορά, με την παραχώρηση στη χώρα μας, της ευθύνης διοργάνωσης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Σάμπο 2024 για Cadets (U16), Youth (U18), Junior (U20) και Combat Σάμπο για Juniors (U20)!

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ