Όλα όσα ειπώθηκαν συνέντευξη Τύπου του τελικού Κυπέλλου Coca Cola.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Εθνικός και Ομόνοιας θα αναμετρηθούν την Τετάρτη 25 Μαίου (19:00-ΓΣΠ) για το τρόπαιο του Κυπέλλου αλλά και για το εισιτήριο που οδηγεί στα προκριματικά του Europa League.

Στο συνεδριακό του ΓΣΠ έδωσαν το παρών τους ο πρόεδρος της ΚΟΠ, Γιώργος Κούμας, οι προπονητές, Αντρέι Ράζτραχ και Νιλ Λένον, οι αρχηγοί Κούσουλος και Μπογκατίνοφ, ο πρόεδρος του Εθνικού, Κίκης Φιλίππου, ο πρόεδρος της Ομόνοιας, Σταύρος Παπασταύρου και η εκπρόσωπος της χορηγού εταιρείας Coca - Cola

 

Αναλυτικά

Κούμας: «Άλλη μια σεζόν φτάνει στο τέλος, μια χρονιά με έντονες συγκινήσεις αγωνία και θέαμα. Ο τελικός αποστείλει το επιστέγασμα αυτής της χρονιάς και είμαι σίγουρος θα τον χαρούμε. Συγχαίρω Ομόνοια και Εθνικό για τη συμμετοχή στον τελικό. Η φετινή είναιια σημαδιακη χρόνια. Θα έχουμε πέντε ομάδες στην Ευρώπη. Περιμένοντας την επίσημη επιβεβαίωση από Ουέφα, εκτός απροόπτου, ο Κυπελλούχος έχει εξασφαλίσει συμμετοχή σε όμιλο. Μετά από δύο δύσκολα χρόνια πανδημίας θα έχουμε πολύ κόσμο στις κερκίδες. Σας ενημερώνω ότι η ΚΟΠ σε συνεργασία με τον Άλφα Κύπρου θα μεταδοθεί ζωντανά και δωρεάν μεσω της ιστοσελίδας του Άλφα για όσους είναι εξωτερικό.»

Ράζτραχ: «Εκπλήξαμε όλους στην Κύπρο, ίσως λιγότερο από το 5% πίστευαν ότι μπορούσαμε να φτάσουμε στον τελικό. Εγώ και οι παίκτες ήμασταν ανάμεσά τους. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε δύσκολος αντίπαλος. Αν δώσουμε πέντε παιχνίδια με την Ομόνοια μπορεί να χάσουμε τα τέσσερα, όμως αύριο είναι ένα παιχνίδι και ελπίζουμε να κερδίσουμε. Αντιμετωπίζουμε μια ομάδα με βαριά φανέλα σε Κύπρο και Ευρώπη, αλλά αποδείξαμε ειδικά στους ημιτελικούς όπου κερδίσαμε την ομάδα που θα είναι στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ότι μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Είμαστε έτοιμοι για το παιχνίδι, προετοιμαστήκαμε και θα δώσουμε τα πάντα για να γράψουμε ιστορία για τον σύλλογο κάνοντας μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στο κυπριακό ποδόσφαιρο»

Λένον: «Είμαστε περήφανοι που είμαστε στον τελικό. Είναι επίτευγμα για την ομάδα, ξεπεράσαμε δύσκολες ομάδες όπως η ΑΕΛ και η Ανόρθωση. Αναλύσαμε πολύ τους δύο ημιτελικούς του Εθνικού με την ΑΕΚ. Θα δώσουμε τα πάντα για να κερδίσουμε το τρίποντο. Οι παίκτες πρέπει να παίξουν το παιχνίδι τους και να μην παρασυρθούν. Έχουμε μια προπόνηση ακόμα, οι παίκτες είναι έτοιμοι. Ανυπομονούμε να δούμε γεμάτο το γήπεδο»

Για την πίεση: «Δεν υπάρχει έξτρα πίεση, η ομάδα παίζει καλά. Ξέρω ότι δεν κερδίσαμε φέτος τον Εθνικό, είναι κάτι που πρέπει να αλλάξουμε. Η ομάδα έπαιζε εξαιρετικά, από πλευράς ποιότητας και ψυχολογίας είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο. Δεν έχω ψευδαισθήσεις ως προς το πόσο δύσκολο μπορεί να είναι το παιχνίδι. Τα πάντα μπορούν να γίνουν ανά πάσα στιγμή. Η προετοιμασία κύλησε καλά, έχουμε ακόμα μια προπόνηση και η ομάδα θα είναι έτοιμη. Είναι σημαντικό να ελέγξουμε τα συναισθήματά μας».

Για Λέζιακς: «Έχει πιθανότητες, θα δούμε απόψε και θα αποφασίσουμε μετά την προπόνηση».

Γιάννης Κούσουλος (αρχηγός Ομόνοιας): «Είναι μεγάλη μας χαρά που βρισκόμαστε στον τελικό, μετά από μια χρονιά που δεν ήταν η καλύτερη στο πρωτάθλημα. Θα προσπαθήσουμε να απολαύσουμε το παιχνίδι. Είμαστε έτοιμοι. Εύχομαι ότι όλα θα πάνε καλά και θα πανηγυρίσουμε και φέτος ένα τρόπαιο. Ευχαριστούμε τον κόσμο που είναι πάντα δίπλα μας και μας στηρίζουν και στις δύσκολες στιγμές».

-Για την πορεία της αποθεραπείας του: «Είμαι σε πολύ καλό δρόμο. Εύχομαι πως θα είμαι έτοιμος στην προετοιμασία. Ήταν μια κακή χρονιά για μένα. Προσπάθησα να είμαι κοντά στην ομάδα όσο μπορούσα».

-Για την αλλαγή στην εικόνα της ομάδας με τον Νιλ Λένον: «Προσπάθησε να αλλάξει την ψυχολογία και να βάλει το δικό του πλάνο. Παιχνίδι με παιχνίδι ήμασταν καλύτεροι».

Μάρτιν Μπογκατίνοφ (αρχηγός Εθνικού): «Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαστε στον τελικό, είναι μεγάλη υπόθεση για όλους και ένα από τα σπουδαιότερα πράγματα που μπορεί να τύχουν σε έναν ποδοσφαιριστή. Παίζουμε με την Ομόνοια, έναν αντίπαλο με μεγάλη ιστορία και πολύ κόσμο, πιθανότατα τους περισσότερους στην Κύπρο. Θα έχουμε ωραία ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Η ομάδα μας είναι έτοιμη, θα δώσουμε το μάξιμουμ. Στο χαρτί είναι φαβορί, αλλά όπως είπε και ο προπονητής της Ομόνοιας είναι ένας τελικός και οι πιθανότητες είναι 50-50».

Κίκης Φιλίππου: «Εγώ θα πω ότι η φετινή χρονιά είναι σημαδιακή. Ξεκινήσαμε με όνειρα όμως δυστυχώς δεν έβγαινε τίποτε. Είχαμε κτυπηθει αλύπητα από κάποιες καταστάσεις όμως μέσα σε αυτό το πνεύμα φάνηκε μια μικρή όαση στην άκρη της σήραγγας ότι ο Εθνικός μπορούσε για το Κύπελλο. Ειλικρινά νιώθω μεγάλη περηφάνια για τους προπονητές και τους παίκτες γιατί δεν ήταν εύκολο. Είναι ένα ιστορικό γεγονός η πρόκριση στον τελικό, ένα ανδραγάθημα. Με πίστη και αγωνιστικότητα μπορούμε για όλα, μπορούμε να πάμε πίσω στην Κερύνεια και στα κατεχόμενα χωριά μας. Εμείς στο Δασάκι δεν καλλιεργούμε μόνο το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό. Ο τελικός για μένα είναι η μεγαλύτερη γιορτή του ποδοσφαίρου και αφού έχουμε την τιμή να παίζουμε με την Ομόνοια το γήπεδο θα είναι γεμάτο. Όπως έχω πληροφορηθεί οι φίλοι του Εθνικού έχουν διαθέσει 2400 εισιτήρια. Θα καλέσω τον κόσμο να μην φοβάται και να έρθει γήπεδο, υπάρχουν ακόμη χίλια εισιτήρια, εμείς θα προσπαθήσουμε να περάσουμε όλοι όμορφα. Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, ότι έχουμε και δεν έχουμε για να πάρουμε αυτό το κύπελλο. Πριν 20 χρόνια είχαμε πάει τελικό με Ανόρθωση, τώρα με Ομόνοια. Είναι ο δρόμος δεν είναι μόνο ο στόχος το Κύπελλο. Εμείς αυτές τις μέρες νιώθουμε όλοι περήφανοι στο Δασακι. Βλέπω ανθρώπους από Βελγιο και το εξωτερικό για αυτόν τον τελικό. Θα ήταν μεγάλη μου χαρά να σηκώσουμε το κύπελλο.»

Παπασταύρου: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε στον τελικό μετά από μια που δύσκολη σεζόν. Ευτυχώς πήραμε κάποιες δύσκολες αποφάσεις και καταφέραμε να αλλάξουμε το σκηνικό για να φτάσουμε στον τελικό. Δεν είναι μόνο ο τελικός αλλά και η ευκαιρία για έξοδο στην Ευρώπη. Ελπίζουμε να είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Θέλουμε ένα καθαρό παιχνίδι και ο καλύτερος να νικήσει και να τιμήσουμε το ποδόσφαιρο. Συγχαρητήρια στον Εθνικό για την παρουσία του στον τελικό. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο της Ομόνοιας, περιμένουμε 18-19 χιλιάδες αύριο και ελπίζουμε στο τέλος να είμαστε νικητές»

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βλέπει τον τελικό στο Δασάκι ο «Πούρσα» - Δίπλα του το... «τανκ»! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)-ThemaSports
25/04 @ 19:17

Βλέπει τον τελικό στο Δασάκι ο «Πούρσα» - Δίπλα του το... «τανκ»! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Στο Δασάκι βρίσκεται ο Ελλαδίτης προπονητής, Σάββας Πουρσαϊτίδης, ο οποίος παρακολουθεί τον τελικό κυπέλλου Κ-19 ανάμεσα στον ΑΠΟΕΛ και την ΕΝΠ.

Κυπελλούχος ο ΑΠΟΕΛ Κ19, λύγισε στην παράταση την αξιόμαχη ΕΝΠ με 4-2-ThemaSports
25/04 @ 21:40

Κυπελλούχος ο ΑΠΟΕΛ Κ19, λύγισε στην παράταση την αξιόμαχη ΕΝΠ με 4-2

Η ομάδα Κ19 του ΑΠΟΕΛ επικράτησε απόψε στο Δασάκι της αντίστοιχης ομάδας της ΕΝΠ με 4-2 στην παράταση και κατέκτησε το κύπελλο!

Στις 20:00 ο τελικός - Tα εισιτήρια για κάθε ομάδα-ThemaSports
25/04 @ 13:35

Στις 20:00 ο τελικός - Tα εισιτήρια για κάθε ομάδα

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στα γραφεία της ΚΟΠ η σύσκεψη για τις λεπτομέρειες διεξαγωγής του τελικού του Κυπέλλου Coca - Cola περιόδου 2023 - 2024.

Κούρης-Σπάρτακος διεκδικούν σήμερα το τρόπαιο του Κυπέλλου Μικρών Κατηγοριών-ThemaSports
24/04 @ 09:00

Κούρης-Σπάρτακος διεκδικούν σήμερα το τρόπαιο του Κυπέλλου Μικρών Κατηγοριών

Κούρης Ερήμης και Σπάρτακος Κιτίου διεκδικούν σήμερα το τρόπαιο του Κυπέλλου Coca - Cola Μικρών Κατηγοριών.

«Εύχομαι να γίνει ένας ωραίος τελικός και ο καλύτερος να κερδίσει», τονίζει ο προπονητής του Σπάρτακου (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
23/04 @ 15:00

«Εύχομαι να γίνει ένας ωραίος τελικός και ο καλύτερος να κερδίσει», τονίζει ο προπονητής του Σπάρτακου (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Σπάρτακος Κιτίου προκρίθηκε για πρώτη φορά στον τελικό Κυπέλλου Coca - Cola Μικρών Κατηγοριών και μετά την ιστορική άνοδο του στη Β' Κατηγορία, στοχεύει στην κατάκτηση του τροπαίου του Κυπέλλου.

«Να απολαύσουμε τη μεγάλη γιορτή», δηλώνει ο προπονητής του Κούρη Ερήμης ενόψει τελικού (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
23/04 @ 14:48

«Να απολαύσουμε τη μεγάλη γιορτή», δηλώνει ο προπονητής του Κούρη Ερήμης ενόψει τελικού (ΒΙΝΤΕΟ)

Ιστορική πρόκριση στον τελικό Κυπέλλου Coca - Cola Γ' Κατηγορίας & Επίλεκτης ΣΤΟΚ για τον Κούρη Ερήμης.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ