Ο Παναθηναϊκός μετά από 5 χρόνια απουσίας επιστρέφει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και χρειάζεται δύο καλοκαιρινές προκρίσεις για να επιστρέψει και στους ομίλους, αυτή τη φορά του Conference League.
Ακολουθήστε μας στο Google news![](https://themasports.tothemaonline.com/assets/images/gnews.svg)
Οι πράσινοι περιμένουν με αγωνία την 18η Ιουλίου, όπου θα μάθουν από την κληρωτίδα τον αντίπαλο τους για τον 3ο προκριματικό γύρο του Conference League, οι αγώνες του οποίου θα διεξαχθούν στις 4 και 11 Αυγούστου.
Ένεκα της πενταετούς απουσίας του από την Ευρώπη, ο Παναθηναϊκός δεν έχει κατακτήσει βαθμούς για να ανεβάσει το συλλογικό του ranking και ως εκ τούτου θα μπει στην κλήρωση με τον εθνικό συντελεστή (5.640).
Με άλλα λόγια θα βρίσκεται προτελευταίος στο γκρουπ των 27 ανίσχυρων πιο πάνω μόνο από την σλοβένικη Μούρα (5.500).
Ωστόσο, αν προκριθεί στα πλέι-οφ, τότε θα μπει στην κλήρωση ως ισχυρός (!), αφού αυτή θα διεξαχθεί στις 2 Αυγούστου πριν από τους αγώνες για τον τρίτο προκριματικό.
Ως εκ τούτου, ο Παναθηναϊκός έχει μία χρυσή ευκαιρία να έχει πιο βατό αντίπαλο στα πλέι-οφ, παρά στον 3ο προκριματικό, κάτι που βέβαια δεν του εξασφαλίζει και την πρόκριση.
Ένα ανάλογο παράδειγμα είχε συμβεί πέρσι με τον ΠΑΟΚ, ο οποίος ως ανίσχυρος είχε κληρωθεί και αποκλείσει την Μπενφίκα στον 3ο προκριματικό του Champions League για το μονοπάτι των μη πρωταθλητών και βρέθηκε ως ισχυρός να παίζει στα πλέι-οφ με την Κράσνονταρ, δίχως ωστόσο να καταφέρει να αποκλείσει την ρωσική ομάδα.
Το να μιλάει κανείς για πιθανούς αντιπάλους στον 3ο προκριματικό για το τριφύλλι είναι εξαιρετικά παρακινδυνευμένο.
Στην πραγματικότητα οι μόνοι πέντε σίγουροι (από τους 27) πιθανοί αντίπαλοι είναι η Ζόρια Λουχάνσκ από την Ουκρανία (18.000) η Άντερλεχτ (11.500), η Βόλφσμπεργκερ από την Αυστρία (11.000), η Ζιλ Βιθέντε από την Πορτογαλία (10.676) και η Τβέντε από την Ολλανδία (9.860) που όπως και ο Παναθηναϊκός θα ξεκινήσουν από τον τρίτο προκριματικό.
Όλες οι άλλες ομάδες θα πρέπει να προκριθούν από τον 2ο προκριματικό για να βρεθούν στο γκρουπ των ισχυρών στην κλήρωση για τον τρίτο.
Αν επιβεβαιωθούν τα φαβορί και περάσουν οι ομάδες με το υψηλότερο ranking, τότε η λίστα με τους υπόλοιπους πιθανούς αντιπάλους του τριφυλλιού συμπληρώνεται με τις εξής ομάδες:
Βασιλεία (Ελβετία) 55.000
Σλάβια Πράγας (Τσεχία) 52.000
Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία) 37.000
Μπασάκσεχιρ (Τουρκία) 25.000
Μακάμπι Τελ-Αβίβ (Ισραήλ) 24.500
Αστάνα (Καζακστάν) 20.500
Μόλντε (Νορβηγία) 19.000
ΑΠΟΕΛ (Κύπρος) 18.000
Στεάουα (Ρουμανία) 17.500
ΜΠΑΤΕ Μπόρισοφ (Λευκορωσία) 17.500
Φίτεσε ή Άλκμααρ (Ολλανδία)
Ριέκα (Κροατία) 15.000
Αντβέρπ (Βέλγιο) 14.500
Χάποελ Μπερ-Σεβά (Ισραήλ) 14.000
Σπάρτα Πράγας (Τσεχία) 13.500
Φέχερβαρ (Ουγγαρία) 11.500
Γκιμαράες (Πορτογαλία) 10.676
ΤΣΣΚΑ Σόφιας (Βουλγαρία) 10.500
Σούντουβα (Λιθουανία) 10.000
Φλόρα Ταλίν (Εσθονία) 9.860
ΛΑΣΚ Λίντσερ (Αυστρία) ή Σκέντια Τέτοβο (Β. Μακεδονία)
* Στο γκρουπ των ισχυρών για την κλήρωση του 3ου προκριματικού θα βρίσκεται και ο ΠΑΟΚ εφόσον προκριθεί από τον 2ο, ωστόσο όπως είναι φυσικό δεν μπορεί να κληρωθεί με το τριφύλλι.
Πηγή: sdna.gr
Με γκολ του Ίλιεφ στο 83΄, η Ανόρθωση «απέδρασε» με το τρίποντο από το στάδιο «Αλφαμέγα», επικρατώντας της ΑΕΛ με 0-1 στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Cyprus League by Stoiximan, ανέβηκε στους 35 πόντους και έπιασε τον Απόλλωνα στην 6η θέση!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
08/02 @ 19:48
Με... buzzer beater του Φακούντο Πέρες στο 92', ο Παναιτωλικός «απέδρασε» (0-1) με το «τρίποντο» από τον Βόλο κι έβαλε πλώρη για την εδραίωσή του στην οκτάδα της βαθμολογίας.
08/02 @ 15:10
Μέσα σε κλίμα έντονης συγκινησιακής φόρτισης τελέστηκε το απόγευμα του Σαββάτου το ετήσιο μνημόσυνο για τα θύματα της Θύρας 7, με τα τμήματα του Ολυμπιακού σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ να αποτίουν φόρο τιμής στις 21 αθώες ψυχές.
08/02 @ 14:30
Με ένα συγκινητικό post στον επίσημο λογαριασμό της στο twitter η ΑΕΚ Betsson έδειξε ότι δεν ξεχνάει τους 21 φίλους του Ολυμπιακού που χάθηκαν άδικα στις 8 Φλεβάρη 1981 στην Θύρα 7.
08/02 @ 11:45
Τον θέλουν και τους θέλει, ο Βάσκος προπονητής έστειλε το μήνυμα και προσεχώς αναμένονται εξελίξεις. Ο Ισπανός θα κλείσει σε τρία εικοσιτετράωρα ένα χρόνο στην τεχνική ηγεσία των "ερυθρόλευκων", ενώ στις αρχές του περασμένου Μαρτίου είχε δώσει τα χέρια με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη για νέο συμβόλαιο.
08/02 @ 10:15
Ανήμερα της συμπλήρωσης 44 χρόνων από τη μεγαλύτερη αθλητική τραγωδία στην ιστορία της Ελλάδας, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έστειλε το δικό της ξεχωριστό μήνυμα για τα 21 θύματα της Θύρας 7 μέσω των λογαριασμών της στα social media
08/02 @ 09:23
Ο Ολυμπιακός είπε μία διαφορετική "καλημέρα" από ότι συνήθως στον επίσημο λογαριασμό του στο twitter και με ένα συγκινητικό post στάθηκε στην μαύρη επέτειο της "ερυθρόλευκης" ιστορίας, με τον θάνατο 21 ανθρώπων στις 8 Φεβρουαρίου 1981
BEST OF THEMASPORTS