Με ένα μακροσκελές μήνυμά του στο Instagram ο Αντρέ Σιμόες έσπευσε να πει το δικό του "αντίο" στην ΑΕΚ, αναλαμβάνοντας την ευθύνη που του αναλογεί για την αποτυχία της φετινής χρονιάς, αλλά κάλεσε και όσους έχτισαν το ρόστερ να πράξουν το ίδιο.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Αναλυτικά όσα έγραψε ο Πορτογάλος μέσος: 

«Τη βαθιά μου και ειλικρινή ευγνωμοσύνη σε όλο τον κόσμο της ΑΕΚ. Εφτασα από το πουθενά και γρήγορα έγινα ένας από εσάς. Η αγάπη ήταν τόσο μεγάλη και δεν υπήρχε περίπτωση να μην είναι αμοιβαίο. Η παράξενη αίσθηση του να είσαι αναγνωρίσιμος, να σε εκτιμούν και να σε αγαπούν. Χωρίς αμφιβολία ήταν ένα πράγμα απίστευτο που δεν μπορούσε να με… προσπεράσει. Άνοιξα την καρδιά μου και έδωσα την ψυχή μου για τα πάντα. Προσπαθούσα πάντα να κάνω το καλύτερο για το σύλλογο. Νιώθω μία μεγάλη περηφάνια που αποτέλεσα μέρος της ιστορίας ενός τόσο μεγάλου συλλόγου. Είμαι πολύ ευγνώμων σε όλο τον κόσμο της ΑΕΚ και στον πρόεδρό της Δημήτρη Μελισσανίδη. 

Σε όλους τους οπαδούς της ΑΕΚ και κυρίως στην ORIGINAL 21. Σε όλο το σταφ στα Σπάτα, σε όλους τους εργαζόμενους στο Μαρούσι, σε όλους τους προπονητές που αποτέλεσαν μέρος αυτής πορείας, σε όλους τους συμπαίκτες μου αυτά τα 7 χρόνια. Γνώρισα φανταστικά άτομα που ποτέ δεν θα ξεχάσω. Θα μπορούσε όλα να ήταν πολύ καλύτερα, θα μπορούσα να απολαύσω, αλλά μου άρεσε κάθε στιγμή που έζησα με τεράστιο πάθος.

Κάτι τελευταίο: Δε συμφωνώ με την ιδέα ότι οι ποδοσφαιριστές πρέπει να ζητάνε «συγγνώμη». Εμείς επίσης ταπεινώνουμε το όνομά μας, εκτός του ότι ταπεινώνουμε και το όνομα του συλλόγου. Ενας ποδοσφαιριστής υπογράφει ένα συμβόλαιο και πληρώνεται για: να είναι «παρών» σε κάθε προπόνηση, να τα δίνει όλα στην προπόνηση, να τα δίνει όλα σε κάθε παιχνίδι, να είναι όλες τις ημέρες «παρών», ακόμα κι αν είναι άρρωστος ή τραυματίας. Ακόμα και κάτω από τις χειρότερες συνθήκες.

Να χειροκροτεί στις νίκες, αλλά το κυριότερο να είναι «παρών» στις ήττες. Να μην κρύβεται από κανέναν. Να σηκώνει το κεφάλι, να το δείχνει και να αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Να ιδρώνει τη φανέλα. Να δίνει τα πάντα για την ομάδα, ξεχνώντας το προσωπικό του συμφέρον. Ποτέ να μην αφήνει ένα συμπαίκτη να πηγαίνει στον πόλεμο μόνος του, να δίνει κίνητρο στους συμπαίκτες, να βοηθά αυτούς που έρχονται από κάτω, να δίνει δύναμη και κουράγιο στους ανεβαίνουν στην πρώτη ομάδα. Να σέβεται όλους τους υπαλλήλους του συλλόγου με τον ίδιο τρόπο.

Δυστυχώς δεν μπορούμε να είμαστε όλοι έτσι. Εφυγα με το κεφάλι ψηλά γιατί έχω προσπαθήσει τα πάντα. Έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό. Προφανώς έχω κι εγώ μερίδιο για την αποτυχία αυτής της σεζόν, που ήταν χωρίς αμφιβολία η χειρότερη της επταετίας που πέρασα εδώ. Σαν αρχηγός νιώθω την ανάγκη να αναλάβω την ευθύνη μου και το μερίδιο της αποτυχίας που μου αναλογεί σε αυτή τη σεζόν. Ετσι πρέπει να κάνουν και οι άλλοι που έχτισαν αυτό το ρόστερ.

Είμαι πολύ ευγνώμων για την Ελλάδα και για όλους τους ανθρώπους της. Είναι και θα είναι το σπίτι μου για πάντα».

 
 
 
Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός: Ντερμπάρα ΚΟΡΥΦΗΣ στην OPAP Arena! (Πιθανές ενδεκάδες)-ThemaSports
24/04 @ 08:39

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός: Ντερμπάρα ΚΟΡΥΦΗΣ στην OPAP Arena! (Πιθανές ενδεκάδες)

Η ΑΕΚ για να γίνει το γκράντε φαβορί, ο Παναθηναϊκός για να περάσει πρώτος! Μεγάλο ντέρμπι κορυφής διεξάγεται την Τετάρτη (24/4, 20:30) στην κατάμεστη OPAP Arena.

ΑΕΚ: Προπονήθηκαν Γκατσίνοβιτς και Στάνκοβιτς ενόψει Παναθηναϊκού - Εκτός ο Μουκουντί-ThemaSports
23/04 @ 19:58

ΑΕΚ: Προπονήθηκαν Γκατσίνοβιτς και Στάνκοβιτς ενόψει Παναθηναϊκού - Εκτός ο Μουκουντί

Σημαντικές επιστροφές για την ΑΕΚ ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, καθώς οι Γκατσίνοβιτς και Στάνκοβιτς προπονήθηκαν με την υπόλοιπη ομάδα.

«Χρυσάφι» το πριμ στους Νέους του Ολυμπιακού-ThemaSports
23/04 @ 19:38

«Χρυσάφι» το πριμ στους Νέους του Ολυμπιακού

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός "ξετρελάθηκε" από το έπος της Κ19 και δίνει απίστευτο ποσό ως πριμ για την ιστορική επιτυχία.

Ολυμπιακός: Με Φορτούνη, Κάρμο και Ροντινέι κόντρα στον Άρη - Εκτός οι Ρέτσος-Όρτα-ThemaSports
23/04 @ 18:55

Ολυμπιακός: Με Φορτούνη, Κάρμο και Ροντινέι κόντρα στον Άρη - Εκτός οι Ρέτσος-Όρτα

Στην αποστολή του Ολυμπιακού ενόψει της αναμέτρησης με τον Άρη επιστρέφουν οι Φορτούνης, Κάρμο και Ροντινέι.

«Έλληνας με πέντε γκολ στο Youth League;» Ο τελευταίος, σε έναν χρόνο βρέθηκε πλάι στον Κριστιάνο Ρονάλντο! -ThemaSports
23/04 @ 22:22

«Έλληνας με πέντε γκολ στο Youth League;» Ο τελευταίος, σε έναν χρόνο βρέθηκε πλάι στον Κριστιάνο Ρονάλντο!

Ο Χρήστος Μουζακίτης έφτασε τα έξι. Ο Μπάμπης Κωστούλας σταμάτησε στα πέντε. Θυμάστε, όμως, ποιος ήταν ο αμέσως προηγούμενος Έλληνας, που έφτασε σε τέτοια επίπεδα σκοραρίσματος στο Youth League, ξανά με τη φανέλα του Ολυμπιακού;

Σωτήρης Συλαϊδόπουλος: Ο «μαέστρος» από την Κω, που μετέτρεψε τον Ολυμπιακό σε... Θρύλο της Ευρώπης! -ThemaSports
23/04 @ 23:00

Σωτήρης Συλαϊδόπουλος: Ο «μαέστρος» από την Κω, που μετέτρεψε τον Ολυμπιακό σε... Θρύλο της Ευρώπης!

Ιστορικές στιγμές ζει ο Πειραιάς και ολόκληρη η Ελλάδα, με την Κ-19 του Ολυμπιακού να κατακτά το Youth League, «τρελαίνοντας» την Ευρώπη. Τίποτα, όμως, δεν θα μπορούσε να είχε συμβεί, εαν στην άκρη του «ερυθρόλευκου» πάγκου, δεν βρισκόταν ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ