Ανδρέας Χρίστου

Το Αργεντίνικο μηχανάκι του Απόλλωνα, Ίσρα Κολ μιλάει αποκλειστικά στο ThemaSports για την κατάκτηση του τίτλου και όχι μόνο!

Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο Ίσρα Κολ ήρθε αθόρυβα το καλοκαίρι του 2021 στη Λεμεσό και έκανε... «θόρυβο» με την σταθερή του απόδοση μέσα στο γήπεδο για τους πρωταθλητές Κύπρου.

Συνέντευξη στον Ανδρέα Χρίστου

Ένα μηχανάκι από την Αργεντινή στη μεσαία γραμμή του Απόλλωνα, άξιος αντικαταστάτης του Εστεμπάν Σακέτι, που βοήθησε στα μέγιστα ώστε οι κυανόλευκοι να φτάσουν στον τίτλο.

Το βιογραφικό του δεν έλεγε... πολλά πριν τον Απόλλωνα αφού στην Αργεντινή μέχρι τα 24 του δεν είχε να επιδείξει κάτι σπουδαίο. Το καλοκαίρι του 2018 ξενιτεύτηκε για την Ελλάδα και την Παναχαϊκή παίζοντας στην Σούπερ Λιγκ 2 και μετά πήρε... προαγωγή στα σαλόνια με τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Οι κυανόλευκοι της Λεμεσού τον έφεραν Κύπρο πέρυσι το καλοκαίρι και ο 28χρονος Αργεντινός αποδείχθηκε λίρα εκατό. Βασικός και αναντικατάστατος με 30 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, ακούραστος και μπροστάρης όταν έκαιγε το σίδερο στο φινάλε.

Στη συνέντευξη που μας έδωσε μιλάει για την απόφαση του να έρθει στον Απόλλωνα, τις δύσκολες στιγμές μετά τη Ζίλινα, τον ρόλο του στα αποδυτήρια και την πίεση του πρωταθλητισμού, τι έγινε μετά το παιχνίδι με την Πάφο, πως προέκυψε το... «Καραμέλα» της Φουρέιρα και πως έζησε τους πανηγυρισμούς με τον κόσμο.

Αναλυτικά όσα μας είπε:

  • Πρώτα πες μας ποια ήταν η πρώτη αντίδραση σου όταν σου έκανε πρόταση ο Απολλωνας. Πώς πήρες την απόφαση να έρθεις;

Πολύ χαρούμενος επειδή ο Απόλλωνας επειδή είναι μια μεγάλη ομάδα και αποτέλεσε μεγάλη ευκαιρία για εμένα να αγωνιστώ σε έναν σύλλογο που πρωταγωνιστεί. Ήταν πολύ εύκολη η απόφαση καθώς πρόκειται για μια ιστορική ομάδα που διεκδικεί τίτλους κι αγωνίζεται ανελλιπώς στην Ευρώπη.

  • Τα ματς με τη Ζίλινα... Πόσο δύσκολα περάσατε και τι σας είπε τότε ο προπονητής σας; Πιστεύατε ότι μπορείτε για τίτλο;

Ήταν πολύ δύσκολη περίοδος αφού αποκλειστήκαμε πολύ νωρίς από την Ευρώπη. O Τσόρνιγκερ μας είπε ότι θα πρέπει να δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας για το πρωτάθλημα και να αφοσιωθούμε στις εγχώριες διοργανώσεις. Πάντοτε πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα.

  • Ποια είναι η άποψη σου για τον πρόεδρο Νίκο Κίρζη και τον προπονητή σας, Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ;

Ο κ. Τσόρνιγκερ είναι τελειομανής, αυστηρός, σοβαρός και του αρέσει πολύ η πειθαρχεία. Ο πρόεδρος Νίκος Κίρζης είναι πολύ καλός άνθρωπος και είμαι πολύ χαρούμενος για τη συνεργασία μας. Πάντοτε ήταν στο πλάι μας και ποτέ δεν εξέφρασε κάποιο παράπονο από τους παίκτες.

  • Πολλοι λένε ότι είσαι από τους ηγέτες της ομάδας στα αποδυτήρια. Πώς είναι το κλίμα και ποιοι παίκτες ξεχωρίζουν στην ομάδα;

Δεν νιώθω τον εαυτό μου ως ηγέτη. Όλοι οι ποδοσφαιριστές των πρωταθλητών είναι ηγέτες για να καταφέρουν αυτό που πετύχαμε. Είναι πολύ οικογενειακό το κλίμα. Δεν έγινε ποτέ κάποια παρεξήγηση ή φασαρία. Υπάρχουν πολλές προσωπικότητες ωστόσο δεν ξεχωρίζει κανείς. Όλοι είμαστε ίσοι κι αγαπημένοι μεταξύ μας.

  • Έπαιξες ποτέ σε ομάδα που είχε στόχο το πρωτάθλημα; Πώς διαχειρίστηκες την πιεση του κόσμου και της μεγάλης ομάδας;

Όχι πρώτη φορά αγωνίστηκα σε ομάδα που πρωταγωνιστεί. Δεν υπήρχε πίεση στην ομάδα. Γνωρίζαμε τι πρέπει να κάνουμε και το κάναμε.

  • Πολλοί οπαδοί φοβήθηκαν ότι το χάνατε το πρωτάθλημα, ύστερα από την ήττα με την Πάφο. Εσύ πως ένιωσες εκείνο το βράδυ;

Ήταν απλά ένα παιχνίδι. Δεν μπορούσε να μηδενίσει όλη τη προσπάθεια που κάναμε όλη τη σεζόν. Πεισμώσαμε ακόμη περισσότερο για τα επόμενα παιχνίδια.

  • Αληθεύει ότι μετα την Πάφο, η αποστολή της ομάδας, πήγε για μερικά 24ωρα σε ξενοδοχείο;

Ναι είναι αλήθεια. Όλοι μας σκεφτήκαμε ότι θα έπρεπε να κάναμε κάτι για να δεθούμε ακόμη περισσότερο.

  • Ποιο γεγονός σου έκανε μεγάλη εντύπωση, κατά τους πανηγυρισμούς της περασμένης Κυριακής;

Όλη η βραδιά μετά τη λήξη του αγώνα. Που μπήκαν μέσα οι οπαδοί, που μας αγκάλιασαν, που μας έλεγαν ότι μας αγαπούν. Και το πάρτι ύστερα στα αποδυτήρια με όλους τους συμπαίκτες μου και το προπονητικό επιτελείο. Αξέχαστη ήταν και η ατμόσφαιρα στον κυκλικό κόμβο με τους οπαδούς της ομάδας μας. Ήταν όλα υπέροχα! Δεν ξεχωρίζω κάτι συγκεκριμένο.

  • Πες μας λίγο το στόρυ, πως προέκυψε η κίνηση σου, να τραγουδήσεις… Ελένη Φουρέιρα, μετά την μαθηματική εξασφάλιση του τίτλου;

Όταν πήγαμε στο ξενοδοχείο μετά το παιχνίδι με την Πάφο, αποφασίσαμε να βρούμε μερικά τραγούδια για να βάζαμε στα αποδυτήρια. Όταν άκουσα το «καραμέλα» μου άρεσε πάρα πολύ και όταν το βάλαμε να παίξει τρελαθήκαμε όλοι και κάναμε τρενάκι μέσα στο λεωφορείο. Από εκείνη τη μέρα είπαμε πως αυτό θα είναι το τραγούδι μας! Όταν έκανα δηλώσεις στη τηλεόραση, δεν ήξερα ότι ήταν ζωντανά, μου έφερε ο Φάνος το ραδιόφωνο και έκανα ότι κάναμε πάντα. Τραγούδησα και χόρεψα μαζί με τους συμπαίκτες μου.

  • Σου έχουν πει, ότι μερικοί συμπατριώτες σου, που ήταν ίσως πιο… γνωστά ονόματα από σένα όπως Σανγκοι και Κιντερος, δεν κατάφεραν να πάρουν πρωτάθλημα με τον Απόλλωνα;

Ναι τους γνωρίζω αυτούς ποδοσφαιριστές όπως και τον Σακέτι. Ήταν σπουδαίοι παίκτες που πρόσφεραν στην ομάδα. Δεν ξέρω τι συνέβη και δεν πήραν κάποιο πρωτάθλημα αλλά εγώ νιώθω πολύ χαρούμενος και περήφανος που καταφέραμε αυτό το επίτευγμα φέτος.

  • Ποιο ήταν το πιο συγκινητικό μήνυμα, που έλαβες τις τελευταίες πέντε μέρες;

Έχω λάβει πάρα πολλά μηνύματα. Από την οικογένεια μου στην Αργεντινή που έχω ένα χρόνο να τους δω, φίλους, πρώην συμπαίκτες μου σε άλλες ομάδες, οπαδούς του Απόλλωνα και τους ευχαριστώ όλους. Δεν μπορώ να θυμηθώ ή να ξεχωρίσω κάποιον. Τους ευχαριστώ πολύ για την αγάπη τους!

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βαλμπουενά / Απόλλων-ThemaSports
26/04 @ 23:35

Βαλμπουενά / Απόλλων

Πριν από λίγο, ο ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα, Ματιέ Βαλμπουενά, ανακοίνωσε με ανάρτηση του στα social media, τη συμφωνία του με τον Ολυμπιακό για να ανοίξει ακαδημία στου Ρέντη από τη νέα σεζόν (2024-2025), η οποία θα ανήκει στο δίκτυο των Πειραιωτών.

Η Φρίντα πολυτιμότερη ποδοσφαιρίστρια του τελικού-ThemaSports
26/04 @ 21:58

Η Φρίντα πολυτιμότερη ποδοσφαιρίστρια του τελικού

Η Φρίντα, σκόρερ δύο τερμάτων για τις Apollon Ladies, αναδείχτηκε ως η πολυτιμότερη ποδοσφαιρίστρια του τελικού Κυπέλλου αγωνιστικής περιόδου 2023-2024.

Νέα «πυρά» προς Φοίβο Βάκη: «Κάθε χρόνο παθαίναμε 'ζημιά',  για 16 ολόκληρα χρόνια»-ThemaSports
26/04 @ 15:41

Νέα «πυρά» προς Φοίβο Βάκη: «Κάθε χρόνο παθαίναμε 'ζημιά', για 16 ολόκληρα χρόνια»

Ο πρόεδρος της Απόλλων Ladies, Ανδρέας Μαραγκός παραχώρησε δηλώσεις στον Super Sport FM μετά το θέμα που προέκυψε με τον εκπρόσωπο των κυανόλευκων στην ΚΟΠ, Φοίβο Βάκη.

Δεν ιδρώνει τ’ αυτί του Φοίβου Βάκη… -ThemaSports
26/04 @ 13:03

Δεν ιδρώνει τ’ αυτί του Φοίβου Βάκη…

Μετά την καυστική ανακοίνωση, πριν μερικά 24ωρα, έδωσε συνέχεια σήμερα σε ραδιοφωνική εκπομπή, ο πρόεδρος της γυναικείας ομάδας Αντρέας Μαραγκός, σε σχέση με την απαίτηση τους για παραίτηση του Φοίβου Βάκη από την ΚΟΠ.

Θα το πάει μέχρι τέλους ο Μαραγκός, μίλησε και με Κίρζη: «Παλλαϊκό αίτημα η παραίτηση Φοίβου Βάκη»-ThemaSports
26/04 @ 10:39

Θα το πάει μέχρι τέλους ο Μαραγκός, μίλησε και με Κίρζη: «Παλλαϊκό αίτημα η παραίτηση Φοίβου Βάκη»

Δηλώσεις στον ΣΠΟΡ FM έκανε ο πρόεδρος της Απόλλων Ladies, Ανδρέας Μαραγκός, με αφορμή την ανακοίνωση για τον εκπρόσωπο της Λεμεσιανής ομάδας στην ΚΟΠ, Φοίβο Βάκη, αλλά και τον αποψινό τελικό κυπέλλου με αντίπαλο τη Λευκοθέα.

ΣΑΓΚΑΛ / ΤΟΝ ΚΡΑΤΑΕΙ;-ThemaSports
24/04 @ 18:55

ΣΑΓΚΑΛ / ΤΟΝ ΚΡΑΤΑΕΙ;

Γίνεται συζήτηση ανάμεσα στους Απολλωνίστες, κατά πόσο η ομάδα τους θα πρέπει να κρατήσει τον Άνχελο Σαγκάλ και τη νέα χρονιά, με τις απόψεις να διίστανται!

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ