Οι 5 τελευταίες φορές, που το Scudetto κρίθηκε στο φινάλε της κούρσας.

Ακολουθήστε μας στο Google news

2009-10: Στην πιο πετυχημένη σεζόν στην ιστορία της, με την κατάκτηση του τρεμπλ (η μοναδική ιταλική ομάδα που το έχει καταφέρει), μεγάλη αντίπαλος της Ίντερ εντός συνόρων ήταν η Ρόμα. Απέναντι της κατέκτησε το κύπελλο στον τελικό, ενώ οι δυο τους μονομάχησαν ως την τέλος στο πρωτάθλημα. Οι «νερατζούρι» ήταν στο +2 πριν την τελευταία αγωνιστική, στην οποία αμφότερες είχαν εκτός έδρας αποστολές. Την ώρα που η Ρόμα «καθάριζε» εύκολα στην έδρα της Κιέβο, η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο δυσκολευόταν αρκετά απέναντι στη Σιένα. Η «λύτρωση» ήρθε στο δεύτερο ημίχρονο από το – συνήθη ύποπτο – Ντιέγκο Μιλίτο, με την Ίντερ να επικρατεί με 1-0 και να πανηγυρίζει τον τίτλο.

 

int

2007-08: Μετά τον υποβιβασμό της Γιουβέντους το 2006, λόγω του σκανδάλου Calciopolis, τα επόμενα χρόνια ο τίτλος στη Serie A ήταν υπόθεση Ίντερ-Ρόμα. Τη σεζόν 2007-08, οι «νερατζούρι» βρίσκονταν στο +1, πριν τις αναμετρήσεις της τελευταίας αγωνιστικής. Ένα φινάλε, που ήταν δραματικό, με πολλές διακυμάνσεις και τον τίτλο να αλλάζει χέρια κατά τη διάρκεια των αναμετρήσεων. Στο ημίχρονο, η Ρόμα στεφόταν πρωταθλήτρια, αφού η ίδια νικούσε στην έδρα της Κατάνια, ενώ η Ίντερ είχε κολλήσει στο «μηδέν» στο γήπεδο της Πάρμα. Στη διάρκεια της επανάληψης, όμως, όλα άλλαξαν. Η Ρόμα ήρθε ισόπαλη (1-1), ενώ η Ίντερ βρήκε δύο γκολ (2-0) από τον Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς και κατέκτησε τελικά με τρεις βαθμούς διαφορά το πρωτάθλημα.

int

2001-02: Πριν από 20 ακριβώς χρόνια, η υπόθεση-τίτλος στη Serie A εξελίχθηκε στο απόλυτο θρίλερ. Αυτό το πρωτάθλημα δεν το διεκδικούσαν δύο ομάδες, αλλά τρεις, με την πρώτη θέση να αλλάζει χέρια στο φινάλε και να γίνεται η ανατροπή. Ίντερ (69), Γιουβέντους (68) και Ρόμα (67) είχαν από ένα βαθμό διαφορά μεταξύ τους, με τους «νερατζούρι» να εξαρτώνται αποκλειστικά από το δικό τους αποτέλεσμα στην τελευταία αγωνιστική και να έχουν το προβάδισμα. Μόνο που η Λάτσιο είχε αντίθετη γνώμη. Η ομάδα της Ρώμης εξελίχθηκε σε «θύτη» της Ίντερ, καθώς τη νίκησε με 4-2 στο Ολίμπικο και της στέρησε τον τίτλο. Αυτήν την γκέλα δεν την άφησε ανεκμετάλλευτη η Γιουβέντους, η οποία την ίδια ώρα νικούσε στην έδρα της Ουντινέζε και «έκλεβε» το πρωτάθλημα.

 laz

2000-01: Η απόκτηση του Γκαμπριέλ Μπατιστούτα από τη Φιορεντίνα το καλοκαίρι του 2000 αποτέλεσε για τη Ρόμα το «κλειδί» της επιστροφής στην κορυφή του ιταλικού ποδοσφαίρου, μετά από 18 χρόνια. Μεγάλη αντίπαλος των «τζιαλορόσι» εκείνη τη σεζόν ήταν η Γιουβέντους, με την οποία ήταν σχεδόν μαζί στο φινάλε της κούρσας. Πριν την τελευταία αγωνιστική, η Ρόμα ήταν στο +2 από τη «Μεγάλη Κυρία», όμως το έργο της στο φινάλε μόνο εύκολο δεν ήταν, καθώς είχε να αντιμετωπίσει την πολύ δυνατή Πάρμα των Μπουφόν, Καναβάρο και Τουράμ. Παρόλα αυτά, τίποτα δε στάθηκε ικανό να χαλάσει το πάρτι στο Ολίμπικο. Η Ρόμα επικράτησε με 3-1 και κατέκτησε το πρωτάθλημα, χωρίς να την ενδιαφέρει τι έκανε η Γιουβέντους την ίδια ώρα.

rom

1999-00: Μόλις οκτώ αγωνιστικές πριν το τέλος της κούρσας, τίποτα δεν έδειχνε ικανό να στερήσει τον τίτλο από τη Γιουβέντους. Η «Μεγάλη Κυρία» ήταν στο +9 από τη δεύτερη Λάτσιο και ετοιμαζόταν να πανηγυρίσει το 26ο πρωτάθλημα στην ιστορία της. Μόνο που υπέστη ένα ολικό μπλακ άουτ στο φινάλε, με αποτέλεσμα η διαφορά των δύο ομάδων πριν την τελευταία αγωνιστική να έχει πέσει στους δύο πόντους. Την ώρα που οι Ρωμαίοι νικούσαν άνετα με 3-0 τη Ρετζίνα, η Γιούβε αγωνιζόταν στην έδρα της Περούτζια, υπό καταρρακτώδη βροχή. Οι άνθρωποι των «μπιανκονέρι» πίεζαν για αναβολή του αγώνα, όμως ο Πιερλουίτζι Κολίνα έδωσε εντολή το ματς να γίνει κανονικά. Η «Μεγάλη Κυρία» ηττήθηκε με 1-0 και η Λάτσιο στέφθηκε πρωταθλήτρια.

col

 

 
 

gazzetta.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αταλάντα - Φιορεντίνα 4-1: Ξέσπασε στις καθυστερήσεις και πέρασε στον τελικό του Coppa Italia-ThemaSports
25/04 @ 00:03

Αταλάντα - Φιορεντίνα 4-1: Ξέσπασε στις καθυστερήσεις και πέρασε στον τελικό του Coppa Italia

Η Αταλάντα επιβλήθηκε με 4-1 της Φιορεντίνα των δέκα παικτών και προκρίθηκε στον τελικό του Coppa Italia χάρη σε δύο γκολ στις καθυστερήσεις.

Απίθανη Έβερτον, τσάκισε τις ελπίδες της Λίβερπουλ για τίτλο και ανάσανε βαθιά!-ThemaSports
25/04 @ 00:03

Απίθανη Έβερτον, τσάκισε τις ελπίδες της Λίβερπουλ για τίτλο και ανάσανε βαθιά!

Η Έβερτον θριάμβευσε με 2-0 στο ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ, παίρνοντας βαθιά βαθμολογική ανάσα στη μάχη της παραμονής και βάζοντας… ταφόπλακα στα όνειρα της Λίβερπουλ για κατάκτηση του τίτλου!

Λύγισε τη Λιλ και έγινε αφεντικό για Champions League η Μονακό - Χάνει το... τρένο της Ευρώπης η Μαρσέιγ-ThemaSports
25/04 @ 00:00

Λύγισε τη Λιλ και έγινε αφεντικό για Champions League η Μονακό - Χάνει το... τρένο της Ευρώπης η Μαρσέιγ

Η Μονακό πήρε σπουδαία νίκη με σκορ 1-0 επί της Λιλ και πάτησε γερά στις θέσεις που οδηγούν στο Champions League, ενώ η Μαρσέιγ ήρθε ισόπαλη 2-2 με τη Νις και έχασε έδαφος.

Ανατροπή δεδομένων και... Τσάβι ως το 2025!-ThemaSports
24/04 @ 22:13

Ανατροπή δεδομένων και... Τσάβι ως το 2025!

Τσάβι και Ζοάν Λαπόρτα έφτασαν σε συμφωνία και ο Καταλανός τεχνικός θα παραμείνει στην Μπαρτσελόνα και τη νέα σεζόν.

Αμφίβολο το μέλλον του Ποτσετίνο στην τεχνική ηγεσία της Τσέλσι-ThemaSports
24/04 @ 18:41

Αμφίβολο το μέλλον του Ποτσετίνο στην τεχνική ηγεσία της Τσέλσι

Ολοένα και περισσότερο μεγαλώνει η αμφισβήτηση προς το πρόσωπο του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, μετά και την ντροπιαστική ήττα της Τσέλσι με το πολύ βαρύ 5-0 στο λονδρέζικο ντέρμπι με την Άρσεναλ.

Ξεκίνησε συζητήσεις με τον Λοπετέγκι ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ!-ThemaSports
24/04 @ 18:27

Ξεκίνησε συζητήσεις με τον Λοπετέγκι ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ!

Έρχεται αλλαγή προπονητή στη Γουέστ Χαμ!

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ