Η παρουσία του Ολυμπιακού στο Final Four του Βελιγραδίου έχει κάνει -δικαιολογημένα- τα ελληνικά media να ασχολούνται κυρίως με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα και τη σπουδαία επιτυχία της μετά τη σειρά κόντρα στην Μονακό του Μάικ Τζέιμς.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Την ώρα που η Ελλάδα κινείται κατά βάση σε... ερυθρόλευκους ρυθμούς ενόψει του ημιτελικού με την Εφές και η υπόλοιπη Ευρώπη είναι «μοιρασμένη», στην Ισπανία ζουν και αναπνέουν για τον αποκλειστικά δικό τους δεύτερο ημιτελικό. Η Μπαρτσελόνα αντιμετωπίζει τη Ρεάλ Μαδρίτης σε ένα ματς δίχως αύριο.

Προφανώς, κάθε κλάσικο έχει υψηλή απήχηση και μεγάλο ενδιαφέρον. Όμως, αν προσθέσουμε τον χαρακτήρα του do or die αγώνα, τους φίλους και των δύο ομάδων στις εξέδρες, το ρεκόρ νικών του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους απέναντι στη «βασίλισσα» και την... αναγέννηση της ομάδας του Πάμπλο Λάσο, τότε ο συνδυασμός είναι εκρηκτικός.

Το SDNA έδωσε το βήμα στον «ειδικό»: ο Ζεράρ Σολέ του «DAZN» παρακολουθεί από κοντά τις προσπάθειες των δύο ομάδων στη φετινή Euroleague και γνωρίζει καλά τόσο την αγωνιστική τους κατάσταση, όσο και την ατμόσφαιρα που επικρατεί πίσω από τις κλειστές πόρτες των αποδυτηρίων. Ο Ισπανός δημοσιογράφος ανέλυσε το κλάσικο της Πέμπτης (19/5), τονίζοντας πως είναι το πιο σημαντικό των τελευταίων οκτώ ετών.

 

Αναλυτικά το blog του στο sdna.gr:

Το κλάσικο. Ένα παιχνίδι που ξεφεύγει από τη λογική και δεν παίζουν ρόλο η φόρμα ή το μομέντουμ της κάθε ομάδας. Το Βελιγράδι θα αποτελέσει τη σκηνή για μία από τις μεγαλύτερες αθλητικές κόντρες του πλανήτη. Η Μπάρτσα και η Ρεάλ Μαδρίτης θα αναμετρηθούν σε έναν ημιτελικό γεμάτο λεπτομέρειες, ένταση και πάνω από όλα, μεγάλες προσδοκίες.

Παρά το γεγονός πως τερμάτισε στην 1η θέση της regular season, η Μπάρτσα προσέφερε... αμφιβολίες απέναντι στην Μπάγερν. Ο Γιασικεβίτσιους παραπονέθηκε για έλλειψη έντασης, ανταγωνισμού και πνευματικής ετοιμότητας μετά τη σκληρή ήττα στο Game 4. Ο Λιθουανός προπονητής νιώθει πως κάτι δεν πηγαίνει όπως θα έπρεπε, σε μια ομάδα γεμάτη αστέρια. Τα περισσότερα φώτα στρέφονται στον Νικ Καλάθη, του οποίου οι εμφανίσεις στα πλέι οφ ήταν σημαντικά κατώτερες του αναμενομένου. Και πάλι, όμως, η Μπάρτσα πρέπει να είναι σε θέση οδηγού στο Βελιγράδι.

 

Με την επιστροφή του Κόρι Χίγκινς και την αποθεραπεία του Ντάντε Έξουμ, που αγωνίστηκε στο τελευταίο παιχνίδι του πρωταθλήματος, η ομάδα θα φτάσει στο παιχνίδι με όλους τους παίκτες στη διάθεσή της και πλήρη σύνθεση. Ο Σανλί και ο Ντέιβις ήταν ο εφιάλτης των παικτών του Λάσο στα προηγούμενα ντέρμπι, αναγκάζοντας τον Ταβάρες και τον Πουαριέ να μείνουν μακριά από τη ρακέτα. Ωστόσο, το μπάσκετ ορίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τους γκαρντ. Η Μπαρτσελόνα χρειάζεται μεγάλη συγκομιδή από τον Λαπροβίτολα, τον Γιοκουμπάιτις και τους δύο που αναφέραμε νωρίτερα, τον Χίγκινς και τον Έξουμ. Και εδώ έρχονται οι μεγαλύτερες αμφιβολίες του Γιασικεβίτσιους, μετά τη... φτωχή επίδοση των αθλητών του πίσω από τη γραμμή του τριπόντου στα πλέι οφ με την Μπάγερν. Ποια είναι η φυσική κατάσταση του Κόρι και του Ντάντε; Θα καταφέρει να λάμψει ξανά ο Λαπροβίτολα; Ποια «εκδοχή» του Καλάθη θα πρέπει να περιμένουμε;

Μια αβεβαιότητα που νιώθει και η Ρεάλ Μαδρίτης αναπόφευκτα. Η περίμετρος αποτέλεσε το μεγαλύτερο πρόβλημά της όλη τη χρονιά, καθώς δεν βρέθηκε ο αντικαταστάτης του θρυλικού Τζέισι Κάρολ. Υπάρχουν δεύτερες σκέψεις για τη γραμμή των γκαρντ της και η ομάδα βασίζεται πάρα πολύ στις εμπνεύσεις του Σέρχιο Γιουλ. Ο Λάσο μεταμόρφωσε το προφίλ του κλαμπ του από έναν σύλλογο με τα πιο... τρομακτικά γκαρντ σε κάτι εντελώς διαφορετικό, σε ένα σύνολο που κυριαρχεί και συγκεντρώνεται στην άμυνα και τον έλεγχο του αγώνα. Αυτή είναι η Ρεάλ του Αμπάλδε και του Ουίλιαμς - Γκος, αλλά και του Γιαμπουσέλε και των δίδυμων πύργων της: του Ταβάρες και του Πουαριέ.

Ποια Ρεάλ Μαδρίτης θα πρέπει να περιμένουμε στο Βελιγράδι; Την ίδια που είδαμε στο πρόσφατο Copa del Rey; Στη Γρανάδα ο Λάσο προετοιμάστηκε δίνοντας έμφαση στην επιθετική άμυνα και το παιχνίδι με επαφές και έφτασε κοντά στον τίτλο. Τώρα που έχει ξεχαστεί το ιστορικό ρεκόρ ηττών και με τους Ερτέλ - Τόμπκινς εκτός, η ομάδα βρήκε τα πατήματά της «διαλύοντας» την Μακάμπι στα πλέι οφ. Ήταν κυρίαρχη σε κάθε παιχνίδι και σε κάθε λεπτό αυτής της σειράς. Αυτό θα είναι και το σενάριό της για το Final Four. Θα ξεχάσει με ποιον παίζει αντίπαλο, θα σκεφτεί τον εαυτό της και θα προσπαθήσει να νικήσει την... Νέμεσις.

Μίροτιτς και Γιαμπουσέλε. Ταβάρες και Ντέιβις. Σανλί και Πουαριέ. Καλάθης και Ουίλιαμς - Γκος. Αμπάλδε και Λαπροβίτολα. Ντεκ και Χίγκινς ή Έξουμ. Πολλοί ξεχωρίζουν τα παραπάνω δίδυμα, όμως ένα βρίσκεται πάνω από όλα. Θα καταφέρει ο Γιασικεβίτσιους να διατηρήσει την αδιαφιλονίκητη ανωτερότητά του απέναντι στον Λάσο; Θα προσπαθήσει να εκπλήξει ο Ισπανός τον Λιθουανό; Υπάρχουν πολλά ερωτήματα που περιμένουν απάντηση.

Ωστόσο, για να είμαστε ξεκάθαροι, βρισκόμαστε μόλις λίγες ώρες μακριά από ένα ματς με γιγαντιαία σημασία. Πρόκειται ίσως για το πιο σημαντικό κλάσικο των τελευταίων οκτώ ετών, μετά την αξέχαστη μάχη (με διαφορετικούς τρόπους) στο "Mediolanum Forum", στο Μιλάνο.
 
 

 

sdna.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μάγκας Ολυμπιακός, πάτησε τη Μπαρτσελόνα και έκανε μπρέικ με το «καλησπέρα» στο καυτό Παλάου Μπλαουγκράνα-ThemaSports
25/04 @ 00:11

Μάγκας Ολυμπιακός, πάτησε τη Μπαρτσελόνα και έκανε μπρέικ με το «καλησπέρα» στο καυτό Παλάου Μπλαουγκράνα

Εκπληκτικό σαραντάλεπτο από τον Ολυμπιακό, που νίκησε με 77-73 τη Μπαρτσελόνα στο Παλάου Μπλαουγκράνα και πήρε το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs της EuroLeague. Γουίλιαμς-Γκος και Κάναν οι κορυφαίοι για τους Πειραιώτες.

Μπέριλ ΜακΚίσικ: «Κάποιοι οπαδοί της Μπαρτσελόνα προσπάθησαν να μου επιτεθούν όταν πανηγύριζα για τον Ολυμπιακό»-ThemaSports
24/04 @ 23:36

Μπέριλ ΜακΚίσικ: «Κάποιοι οπαδοί της Μπαρτσελόνα προσπάθησαν να μου επιτεθούν όταν πανηγύριζα για τον Ολυμπιακό»

Μία άσχημη εμπειρία που είχε στο γήπεδο της Μπαρτσελόνα στη διάρκεια του Game 1 του Ολυμπιακού με τους Μπλαουγκράνα κατήγγειλε μέσω Twitter η σύζυγος του Σακίλ ΜακΚίσικ, Μπέριλ.

EuroLeague: Για πρώτη φορά από το 2005 "έσπασαν" τρεις έδρες στα πρώτα παιχνίδια των playoffs-ThemaSports
25/04 @ 10:51

EuroLeague: Για πρώτη φορά από το 2005 "έσπασαν" τρεις έδρες στα πρώτα παιχνίδια των playoffs

Ρεκόρ έσπασαν οι Ολυμπιακός, Φενέρμπαχτσε και Μακάμπι Τελ Αβίβ που έκαναν το break στις έδρες των αντιπάλων τους στα πρώτες τους αναμετρήσεις στα playoffs, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της EuroLeaue.

Σβηστά η Ρεάλ το 1-0 κόντρα στην Μπασκόνια! -ThemaSports
23/04 @ 23:47

Σβηστά η Ρεάλ το 1-0 κόντρα στην Μπασκόνια!

Εντυπωσιακή πρεμιέρα για τη Ρεάλ Μαδρίτης στα Playoffs, καθώς συνέτριψε 90-74 την Μπασκόνια, με τον Σέρχιο Γιουλ να γίνεται ο κορυφαίος σουτέρ τριών πόντων στην ιστορία της Ευρωλίγκας!

Έγκλημα και τιμωρία για τον Παναθηναϊκό από τη Μακάμπι!-ThemaSports
23/04 @ 22:35

Έγκλημα και τιμωρία για τον Παναθηναϊκό από τη Μακάμπι!

Ο Παναθηναϊκός AKTOR έχασε αρίθμητα ριμπάουντ και βολές, έκανε πολλά αβίαστα λάθη στο φινάλε και ηττήθηκε 91-87 από τη Μακάμπι, η οποία πήρε προβάδισμα 1-0 στη σειρά και το πλεονέκτημα έδρας!

Συναγερμός στον Ολυμπιακό: Εκτός προπόνησης Γουόκαπ και Παπανικολάου-ThemaSports
22/04 @ 15:41

Συναγερμός στον Ολυμπιακό: Εκτός προπόνησης Γουόκαπ και Παπανικολάου

Ο Γουόκαπ αποχώρησε με ενοχλήσεις στη μέση από την προπόνηση, ενώ ο Παπανικολάου δεν προπονήθηκε λόγω ίωσης, πονοκεφαλιάζοντας τον Ολυμπιακό εν όψει Μπαρτσελόνα.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ