Υπαρκτό είναι πλέον το ενδεχόμενο για ανατροπή σκηνικού στις θέσεις της Ευρώπης. Μετά το εξώδικό του Βόλου, ο προϊστάμενος του αρμόδιου τμήματος της ΕΠΟ κατέθεσε έφεση για την αδειοδότηση του Άρη.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Σε κίνδυνο βρίσκεται και επισήμως πλέον η ευρωπαϊκή συμμετοχή του Άρη. Παρόλο που οι «κίτρινοι» συμπεριλήφθηκαν στις 10 ομάδες που έλαβαν άδεια συμμετοχής στις διοργανώσεις της UEFA, αυτή τίθεται υπό αμφισβήτηση.

Μετά το εξώδικο που απέστειλε λοιπόν ο Βόλος (καταγγέλλοντας παράτυπη αδειοδότηση ΠΑΕ και απειλώντας να φτάσει στις διεθνείς ομοσπονδίες), ο προϊστάμενος της αρμόδιας επιτροπής της ΕΠΟ, Βασίλης Σαράκης κατέθεσε έφεση.

Ο Σαράκης είχε μειοψηφήσει στη σχετική ψηφοφορία και είχε κάνει αρνητική εισήγηση, επικαλούμενος οφειλές του Άρη σε πρώην ποδοσφαιριστή που δεν έχουν ρυθμιστεί.

 


Μπορεί λοιπόν η ΑΕΚ να μην άσκησε το δικαίωμα έφεσης που επίσης διέθετε ως έχουσα έννομο συμφέρον, ωστόσο το έπραξε εκείνος εντός του διαστήματος τριών ημερολογιακών ημερών που προβλέπεται.

 

Έτσι, η υπόθεση μεταφέρεται πλέον στο δευτεροβάθμιο δικαιοδοτικό όργανο αδειοδότησης της ΕΠΟ και σε περίπτωση που αυτό κάνει δεκτή την έφεση, θ’ ανακληθεί η άδεια συμμετοχής του Άρη στην Ευρώπη.

Ακόμα και σ’ ένα τέτοιο ενδεχόμενο βέβαια, οι «κίτρινοι» θα έχουν το δικαίωμα να προσφύγουν στην UEFA, η οποία προ πενταετίας είχε κληθεί να κρίνει την τύχη μιας παρόμοιας υπόθεσης.

Τότε που το δευτεροβάθμιο όργανο της ΕΠΟ είχε δώσει άδεια ευρωπαϊκής συμμετοχής στον Πανιώνιο (παρόλο που σε πρώτο βαθμό αυτή είχε απορριφθεί), αλλά η ευρωπαϊκή ομοσπονδία του άναψε κόκκινο, δικαιώνοντας σχετική προσφυγή του ΠΑΣ Γιάννινα και δίνοντας σ’ εκείνον τη θέση.

sport-fm.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στις 12 Μαΐου το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, αλλαγές στο πρόγραμμα - Αλλάζει ημερομηνία και ο τελικός κυπέλλου-ThemaSports
24/04 @ 14:50

Στις 12 Μαΐου το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, αλλαγές στο πρόγραμμα - Αλλάζει ημερομηνία και ο τελικός κυπέλλου

Δείτε πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα μετά την πρόκριση του Ολυμπιακού στους «4» του Conference League.

Αποχώρησε από το Survivor ο Γκέντσογλου, αυτό είναι το τεράστιο ποσό που συγκέντρωσε-ThemaSports
24/04 @ 12:42

Αποχώρησε από το Survivor ο Γκέντσογλου, αυτό είναι το τεράστιο ποσό που συγκέντρωσε

Ο Σάββας Γκέντσογλου αποχώρησε από Survivor, λόγω ενός τραυματισμού στο χέρι που τον ταλαιπωρούσε. Τα χρήματα που συγκέντρωσε ο πρώην ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ Αθηνών και του ΑΠΟΕΛ.

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός: Ντερμπάρα ΚΟΡΥΦΗΣ στην OPAP Arena! (Πιθανές ενδεκάδες)-ThemaSports
24/04 @ 08:39

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός: Ντερμπάρα ΚΟΡΥΦΗΣ στην OPAP Arena! (Πιθανές ενδεκάδες)

Η ΑΕΚ για να γίνει το γκράντε φαβορί, ο Παναθηναϊκός για να περάσει πρώτος! Μεγάλο ντέρμπι κορυφής διεξάγεται την Τετάρτη (24/4, 20:30) στην κατάμεστη OPAP Arena.

ΑΕΚ: Προπονήθηκαν Γκατσίνοβιτς και Στάνκοβιτς ενόψει Παναθηναϊκού - Εκτός ο Μουκουντί-ThemaSports
23/04 @ 19:58

ΑΕΚ: Προπονήθηκαν Γκατσίνοβιτς και Στάνκοβιτς ενόψει Παναθηναϊκού - Εκτός ο Μουκουντί

Σημαντικές επιστροφές για την ΑΕΚ ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, καθώς οι Γκατσίνοβιτς και Στάνκοβιτς προπονήθηκαν με την υπόλοιπη ομάδα.

«Χρυσάφι» το πριμ στους Νέους του Ολυμπιακού-ThemaSports
23/04 @ 19:38

«Χρυσάφι» το πριμ στους Νέους του Ολυμπιακού

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός "ξετρελάθηκε" από το έπος της Κ19 και δίνει απίστευτο ποσό ως πριμ για την ιστορική επιτυχία.

Ολυμπιακός: Με Φορτούνη, Κάρμο και Ροντινέι κόντρα στον Άρη - Εκτός οι Ρέτσος-Όρτα-ThemaSports
23/04 @ 18:55

Ολυμπιακός: Με Φορτούνη, Κάρμο και Ροντινέι κόντρα στον Άρη - Εκτός οι Ρέτσος-Όρτα

Στην αποστολή του Ολυμπιακού ενόψει της αναμέτρησης με τον Άρη επιστρέφουν οι Φορτούνης, Κάρμο και Ροντινέι.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ