Η σεζόν έκλεισε για τον ΠΑΟΚ στη θέση που άξιζε βάσει απόδοσης: Καθαρά 2ος με το άνετο 2-0 επί του Παναθηναϊκού που τερματίζει 4ος αλλά έπαθε ζημιά περισσότερο από την ήττα με την αποβολή του Μακέντα.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Θεωρητικά λίγες μόνο ημέρες πριν το μεγάλο «ραντεβού» στο ΟΑΚΑ, θα μπορούσε κανείς να υποστηρίξει πως ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός έκαναν... πρόβα τελικού στο γήπεδο της Τούμπας στην τελευταία αγωνιστική των playoffs.

Επί της ουσίας όμως μόνο έτσι δεν ήταν καθώς ο μεν Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε διαχείριση του γκρουπ του, θέλοντας να δώσει ρυθμό σε ποδοσφαιριστές που ήταν μέχρι πρότινος στα... πιτς και να κλειδώσει τη δεύτερη θέση και ο δε Ιβάν Γιοβάνοβιτς να «προστατέψει» τους παίκτες του, κινούμενος με ένα 3-4-3 και πληθώρα αλλαγών στη σύνθεσή του.

Το α΄ημίχρονο της Τούμπας εξελίχθηκε σε παράσταση για έναν ρόλο. Για τον ΠΑΟΚ. Έχοντας on fire τη δεξιά του πλευρά με Λύρατζη και Αντρίγια, ο Δικέφαλος δημιούργησε πολλούς πονοκεφάλους στους φιλοξενούμενους ενώ έδειξε... δόντια στις στατικές φάσεις, προειδοποιώντας από νωρίς με την κεφαλιά του Άκπομ στο 12΄που δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Διούδη.

Αντανακλαστικά που δεν επέδειξαν η άμυνα και ο πορτιέρε του Παναθηναϊκού δύο λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα όταν ο Αντρίγια εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά, ο Ίνγκασον έκανε κεφαλιά - πάσα και ο Στέφαν Σβαμπ «τσίμπησε» τη μπάλα και με κοντινή προβολή έκανε το 1-0 για τους Θεσσαλονικείς.

Από την εξέλιξη του ματς αλλά και της παθητικότητας που είχαν στο παιχνίδι τους οι «πράσινοι», ήταν σαφές πως ένα γκολ δεν ήταν αρκετό για τους «ασπρόμαυρους», εξαργυρώνοντας την υπεροχή τους στο 21' με τον Άκπομ, κατόπιν σέντρας του Λύρατζη από τα δεξιά, κεφαλιά του Σίντκλεϊ, με τον Διούδη να μην μπορεί να διώξει με το ένα χέρι και στην εξέλιξη της φάσης, ο φορ του ΠΑΟΚ με προβολή να την στέλνει στα δίχτυα για το 2-0.

Το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ σήμανε τον συναγερμό στον πάγκο του Παναθηναϊκού, «αναγκάζοντας» τον Γιοβάνοβιτς σε επαναπροσέγγιση του ματς, κινούμενος σε ένα 4-3-3 προκειμένου να κρατήσει περισσότερο μπάλα στα πόδια του, να πάρει μέτρα στο γήπεδο και εν τέλει να βρει την πρώτη τελική στο 40' από ένα σουτ του Γκατσίνοβιτς εκτός εστίας που επί της ουσίας αποτύπωσε την «φτωχή» συγκομιδή των φιλοξενούμενων σε τελικές προσπάθειες. Απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ που έκλεισε το α΄ημίχρονο με εφτά τελικές και οι εφτά εντός στόχου, με πέντε αποκρούσεις, και με το δείκτη του σκορ στο 2-0!

Με τον ΠΑΟΚ να έχει το προβάδισμα δύο τερμάτων, ήταν ξεκάθαρο από πλευράς γηπεδούχων πως θα... ρίξουν ταχύτητα στο β΄ημίχρονο, κάνοντας περισσότερο διαχείριση του ματς, με τον Παναθηναϊκό να έχει -από την πλευρά του- σαφώς πιο βελτιωμένη επιθετικά εικόνα.

Από νωρίς όμως, Λουτσέσκου και Γιοβάνοβιτς, φάνηκε να έχουν στο μυαλό τους τον τελικό του Κυπέλλου, με τον Ρουμάνο να προχωρά σε τριπλή αλλαγή, ρίχνοντας στο ματς τους Μιχάι, Ολιβέιρα και Μιτρίτσα αντί των Ίνγκασον, Άκπομ και Μπίσεσβαρ και τον Γιοβάνοβιτς να αποσύρει -στο πλαίσιο της διαχείρισης- Σένκεφελντ και Γκατσίνοβιτς, επιστρατεύοντας Πούγγουρα και Βαγιαννίδη.

Αλλαγών συνέχεια για τις δύο ομάδες, με τον Μαουρίσιο να γνωρίζει την αποθέωση στο γήπεδο της Τούμπας, χαρίζοντας μία υπέροχη στιγμή στο ματς. Μέχρι το φινάλε του αγώνα, ο ΠΑΟΚ πήρε μία... ένεση επιθετικά από τις αλλαγές του, δημιούργησε ευκαιρίες που έκαναν αίσθηση με σπουδαιότερη αυτή του Στέφαν Σβαμπ στο 75', όταν βρέθηκε μόνος του σε καλή θέση αλλά αστόχησε. Ο Παναθηναϊκός απάντησε με ένα πλασέ του Μακέντα και μια ωραία μπαλιά του Αλεξανδρόπουλου προς τον Βαγιαννίδη που βγήκε στην πλάτη της άμυνας, έκανε την κεφαλιά αλλά δεν βρήκε στόχο, βγάζοντας διάθεση στο φινάλε...

Στις καθυστερήσεις του αγώνα, ο Μακέντα είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε από το ματς, κάτι που επί της ουσίας δεν έπαιξε ρόλο στο παιχνίδι καθώς το 2-0 σφράγισε τις προσπάθειες των δύο ομάδων που έλυσαν τις διαφορές τους πρακτικά σε ένα ημίχρονο και στη συνέχεια έστρεψαν το βλέμμα τους στον τελικό του ΟΑΚΑ. Θα του στερήσει ωστόσο τη συμμετοχή του στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος κόντρα στον ΠΑΟΚ!

Με τη νίκη στο φινάλε των playoffs, ο ΠΑΟΚ κλείδωσε τη δεύτερη θέση ενώ ο Παναθηναϊκός τερματίζει τέταρτος.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης (71' Βιεϊρίνια), Βαρέλα, Ίνγκασον (61' Μιχάι), Σίντκλεϊ, Τσιγγάρας, Σβαμπ, Σοάρες (71' Ελ Καντουρί), Μπίσεσβαρ (61' Μιτρίτσα), Α. Ζίβκοβιτς, Άκπομ (61' Ολιβέιρα).

Παναθηναϊκός (Ι. Γιοβάνοβιτς): Διούδης, Κουρμπέλης (86' Πέρεθ), Σάρλια, Σένκεφελντ (61' Πούγγουρας), Γκατσίνοβιτς (61' Βαγιαννίδης), Αλεξανδρόπουλος, Μαουρίσιο (75' Μακέντα), Βιτάλ, Χατζηγιοβάνης (75' Κώτσιρας), Καρλίτος.

Πηγή: sdna.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έδωσε τα χέρια με Μαρινάκη και ανοίγει ΑΚΑΔΗΜΙΑ στου Ρέντη ο Βαλμπουενά!-ThemaSports
26/04 @ 21:10

Έδωσε τα χέρια με Μαρινάκη και ανοίγει ΑΚΑΔΗΜΙΑ στου Ρέντη ο Βαλμπουενά!

Με ανάρτηση του στα social media ο Ματιέ Βαλμπουενά, ενημερώνει για τη συμφωνία του με τον Ολυμπιακό για να ανοίξει ακαδημία στου Ρέντη από τη νέα σεζόν (2024-2025), η οποία θα ανήκει στο δίκτυο των Πειραιωτών!

Απίστευτο: Ο Μεντιλίμπαρ έχει δοκιμάσει ΠΕΝΤΕ διαφορετικά δίδυμα στόπερ στην ενδεκάδα!-ThemaSports
25/04 @ 18:47

Απίστευτο: Ο Μεντιλίμπαρ έχει δοκιμάσει ΠΕΝΤΕ διαφορετικά δίδυμα στόπερ στην ενδεκάδα!

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ προσπαθεί να βρει το ιδανικό δίδυμο στο κέντρο της άμυνας του Ολυμπιακού, έχοντας δοκιμάσει πέντε διαφορετικά «ζευγάρια». Ποια είναι τα... αποτελέσματα τους.

«Να 'τοι, να 'τοι οι πρωταθλητές» και αποθέωση διαρκείας σε παίκτες-Αλμέιδα! Η παρακάμερα της ΑΕΚ για το ματς με ΠΑΟ (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
25/04 @ 18:22

«Να 'τοι, να 'τοι οι πρωταθλητές» και αποθέωση διαρκείας σε παίκτες-Αλμέιδα! Η παρακάμερα της ΑΕΚ για το ματς με ΠΑΟ (ΒΙΝΤΕΟ)

Το Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ, η απίστευτη στήριξη του κόσμου, οι ιστορικές φανέλες και, βέβαιως, οι πανηγυρισμοί και τα… ντεσιμπέλ! Η «κιτρινόμαυρη» παρακάμερα από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Τρέλα από τους οπαδούς του Ολυμπιακού: Εξαντλήθηκαν άμεσα τα εισιτήρια με Άστον Βίλα!-ThemaSports
25/04 @ 16:06

Τρέλα από τους οπαδούς του Ολυμπιακού: Εξαντλήθηκαν άμεσα τα εισιτήρια με Άστον Βίλα!

Sold-out σε κάτι παραπάνω από δύο ώρες από τους οπαδούς του Ολυμπιακού, αφού εξαντλήθηκαν όλα τα εισιτήρια της ρεβάνς με την Άστον Βίλα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Βαθμολογία: «Χάθηκε» στην κορυφή η ΑΕΚ!-ThemaSports
24/04 @ 22:42

Βαθμολογία: «Χάθηκε» στην κορυφή η ΑΕΚ!

Δείτε πώς διαμορφώνεται η βαθμολογία της Σούπερ Λίγκας μετά τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής των playoffs, με τη μεγάλη νίκη της ΑΕΚ επί του Παναθηναϊκού και τις ισοπαλίες σε Λαμία και Χαριλάου!

Παράσταση τίτλου και +4 για την τρομερή ΑΕΚ!-ThemaSports
24/04 @ 22:28

Παράσταση τίτλου και +4 για την τρομερή ΑΕΚ!

Απόλυτη κυρίαρχος στο ντέρμπι της OPAP Arena η ΑΕΚ, νίκησε 3-0 τον Παναθηναϊκό και ξέφυγε στο +4, κάνοντας μεγάλο βήμα τίτλου.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ