Ακολουθήστε μας στο Google news

Εκδικάστηκαν χθές τη Δευτέρα 16.05.2022 από τη Δικαστική Επιτροπή της ΣΤΟΚ, οι παραπομπές από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΣΤΟΚ:

 

1. Κ.Ν. Κοφίνου F.C.

  • Παραπομπή του Σωματείου Κ.Ν. Κοφίνου F.C., γιατί στον Τελικό αγώνα του Κυπέλλου Κυπελλούχων της ΣΤΟΚ, μεταξύ ΔΥΝΑΜΟ Περβολιών – Κ.Ν. Κοφίνου F.C., ημερομηνίας 07.05.2022, ποδοσφαιριστές, αλλά και οπαδοί του Σωματείου, οι οποίοι εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο, επιτέθηκαν με χειρονομίες στη διαιτητική ομάδα, χρησιμοποιώντας επιθετική, υβριστική και προσβλητική γλώσσα, που είχαν ως αποτέλεσμα τη διακοπή του αγώνα στο 79΄ λεπτό, κατά παράβαση των Γενικών Κανονισμών και των Κανονισμών της Προκήρυξης Κυπέλλου Κυπελλούχων της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2021 – 2022.
  • Παραπομπή του Σωματείου Κ.Ν. Κοφίνου F.C., γιατί μετά τον Τελικό αγώνα του Κυπέλλου Κυπελλούχων της ΣΤΟΚ, μεταξύ ΔΥΝΑΜΟ Περβολιών – Κ.Ν. Κοφίνου F.C., ημερομηνίας 07.05.2022, προχώρησε στη δημοσίευση ανακοίνωσης και μηνυμάτων στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, με προσβλητικό ή/και υβριστικό περιεχόμενο, που είχε ως αποτέλεσμα τη δημόσια προσβολή, τόσον του Προέδρου και του Διοικητικού Συμβουλίου της ΣΤΟΚ, όσον και της ίδιας της εικόνας της Συνομοσπονδίας στον Αγροτικόν Ποδοσφαιρικό κόσμο.

 

Το Σωματείο παραπέμπεται για:

 

α) Τη διακοπή του συγκεκριμένου αγώνα (Τελικός Κυπέλλου).

β) Τη δημοσίευση προσβλητικών μηνυμάτων όπως αναφέρονται στην παραπομπή.       

 

Ήδη η Δικαστική Επιτροπή με προηγούμενη απόφασή της κατακύρωσε τον διακοπέντα αγώνα υπέρ της αντίπαλης ομάδας με ευθύνη του καταγγελλόμενου Σωματείου.

 

Οι 2 καταγγελίες εναντίον του Σωματείου είναι πολύ σοβαρές και οι προβλεπόμενες ποινές βαρύτατες. Η συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών και των οπαδών του Σωματείου, ιδιαίτερα μετά την επίτευξη του 3ου τέρματος της αντίπαλης ομάδας, ήταν απαράδεκτη και καταδικαστέα. Και δεν έφτανε αυτό. Το Σωματείο συνέχισε με δημοσιεύσεις προσβλητικών μηνυμάτων να προσπαθεί, αδικαιολόγητα, να επιρρίπτει τις δικές του ευθύνες σε άλλους.

 

Ετέθησαν ενώπιον της Δικαστικής Επιτροπής 6 παρόμοια σοβαρότατα προηγούμενα του Σωματείου κατά τη φετινή ποδοσφαιρική περίοδο ως εξής:

 

α) Αγώνας 15/10/2021. Οπαδοί άναψαν και έριξαν βεγγαλικά μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Πρόστιμο €100,00.

β) Αγώνας 22/10/2021. Οπαδοί άναψαν πυρσούς και έριξαν βεγγαλικά μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Πρόστιμο €150,00.

γ) Αγώνας 29/10/2021. Οπαδοί άναψαν πυρσούς με αποτέλεσμα να εισέλθει ο καπνός μέσα στον αγωνιστικό χώρο και να διακοπεί ο αγώνας. Πρόστιμο €250,00.

δ) Αγώνας 07/11/2021. Οπαδοί προξένησαν ζημιές στο γήπεδο Πραστειού (έριξαν κροτίδα με αποτέλεσμα να εκσφενδονιστούν πέτρες στο  γήπεδο και χάλασαν μέρος της περίφραξης του γηπέδου). Πρόστιμο €300,00.

ε)  Αγώνας 16/02/2022. Οπαδοί στο 72’ έριξαν στον αγωνιστικό χώρο πέτρα με αποτέλεσμα να διακοπεί ο αγώνας για 2 λεπτά και στο 83’ και 84’ έριξαν συσκευασία αναψυκτικού και μπουκάλα νερού. Πρόστιμο €150,00.

στ)  Αγώνας 29/03/2022. Οπαδοί έβαλαν κροτίδες και διακόπηκε ο αγώνας για 2 λεπτά και στο 25’ κροτίδα κατέστρεψε το ψυγείο που  βρισκόταν στην κερκίδα. Πρόστιμο €300,00.

 

Προκαλούν εντύπωση στη Δικαστική Επιτροπή οι θωπευτικές ποινές που επιβλήθηκαν από την Δικαστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας που ανήκει το καταγγελλόμενο Σωματείο, οι οποίες ποινές δεν συνάδουν με τους Κανονισμούς, τις Προκηρύξεις και την ακολουθούμενη και καθιερωθείσα ενιαία αθλητική νομολογία μας.

 

Το Σωματείο με επιστολές του ημερομηνίας 10/05/2022, 11/05/2022 και 12/05/2022 απολογείται για τις 2 καταγγελίες που αντιμετωπίζει και ζητά την επιείκεια της Δικαστικής Επιτροπής.

 

Η Δικαστική Επιτροπή συμφωνεί απόλυτα με τις αναφορές του Σωματείου στις επιστολές του ότι:

α)  «Όλα όσα έγιναν είναι κατακριτέα και δεν αρμόζουν στο ποδόσφαιρο…»

β)  «Οι συμπεριφορές των οπαδών του είναι καταδικαστέες…»

γ)  «Τέτοια περιστατικά πρέπει να τιμωρούνται παραδειγματικά…»

δ)  «Τέτοια δημοσιεύματα δίνουν τροφή σε αυτούς τους λίγους που θέλουμε να απομονώσουμε…»

 

Οι αναφορές αυτές του Σωματείου είναι σωστές και η Δικαστική Επιτροπή τις επικροτεί. Όμως η «κατακριτέα» και «καταδικαστέα» συμπεριφορά των οπαδών του, όπως αναφέρει και το ίδιο το Σωματείο, είναι διαρκής και πολλαπλή και διαψεύδει τις θέσεις αυτές του Σωματείου.

 

Εν πάση περιπτώσει η Δικαστική ενθαρρύνει το Σωματείο να συνεχίσει τις προσπάθειες του για απομόνωση των οπαδών αυτών που του προξενούν ζημιά, αλλά οι προσπάθειες αυτές πρέπει να είναι πιο αποτελεσματικές για να προλάβουν τα χειρότερα.

 

Η Δικαστική Επιτροπή αποφάσισε να συνεκδικάσει τις 2 καταγγελίες και να επιβάλει μία ποινή και για τις 2 καταγγελίες.

 

Επιβάλλεται ποινή:

α)  Διεξαγωγής των επόμενων 4 αγωνιστικών στην έδρα του Σωματείου κεκλεισμένων των θυρών (χωρίς θεατές).

β)  €1.500,00 πρόστιμο.

 

2. Παραπομπές Ποδοσφαιριστών

Τα άρθρα 22, 23 και 24 του ΚΕΦ. XV Πειθαρχικά και άλλα Παραπτώματα της Ενιαίας Προκήρυξης προβλέπουν: 

                «Παρεκτροπή κατά διαιτητή κ.λ.π.

22.          Πέραν του αυτόματου αποκλεισμού που προβλέπεται από τους Κανονισμούς του παιγνιδιού, ο αποκλεισμός ατόμου που λαμβάνει απευθείας κόκκινη κάρτα θα είναι:

22.1        Τουλάχιστον 4 αγώνες για αντιαθλητική συμπεριφορά προς τον διαιτητή.       

22.2        Τουλάχιστον 6 μήνες για επίθεση (κλοτσιά, σπρώξιμο, αγκωνιά, γροθιά, σκόπιμο τράβηγμα κ.τ.λ.) εναντίον διαιτητή.

23.          Για όλες τις περιπτώσεις θα επιβάλλεται και πρόστιμο.

24.          Επιφυλάσσεται το δικαίωμα στη Δικαστική Επιτροπή να επιβάλει περαιτέρω ποινή.»

Με βάση το άρθρο αυτό και λαμβάνοντας υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε υπόθεσης ξεχωριστά, η Δικαστική Επιτροπή επέβαλε τις πιο κάτω ποινές σε αποβληθέντες ποδοσφαιριστές του Σωματείου Κ.Ν. Κοφίνου F.C.:

 

  • Παραπομπή του ποδοσφαιριστή, Αντρέα Κυριάκου με Α.Μ.ΚΟΠ 38684, για αποβολή του στο 79΄ λεπτό στον αγώνα ΔΥΝΑΜΟ Περβολιών – Κ.Ν. Κοφίνου F.C., ημερομηνίας 07.05.2022, λόγω βίαιης συμπεριφοράς, κινήθηκε με απειλητικές διαθέσεις προς το μέρος του 1ου διαιτητή σπρώχνοντας τον βίαια στο στήθος και όταν πήγε να του έδειξε την κόκκινη κάρτα για να τον αποβάλει τον έπιασε από τα χέρια και τον απείλησε ότι θα τον σκοτώσει αν το κάνει, κατά παράβαση των Κανονισμών ποδοσφαίρου της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2021 – 2022.

Δεν αναφέρθηκαν προηγούμενα του ποδοσφαιριστή.

Ο ποδοσφαιριστής δεν απέστειλε οποιαδήποτε επεξηγηματική ή απολογητική επιστολή.

 

Επιβάλλεται επιπλέον του αυτόματου αποκλεισμού, ποινή αποκλεισμού 7 ενεργών ποδοσφαιρικά μηνών και €250,00 πρόστιμο.

 

 

  • Παραπομπή του ποδοσφαιριστή, Roberto Bagio Girdianu με Α.Μ.ΚΟΠ 217371, για αποβολή του στο 79΄ λεπτό στον αγώνα ΔΥΝΑΜΟ Περβολιών – Κ.Ν. Κοφίνου F.C., ημερομηνίας 07.05.2022, για χρησιμοποίηση επιθετικής, υβριστικής ή προσβλητικής γλώσσας και ή χειρονομίες (κινήθηκε με απειλητικές διαθέσεις προς τον 1ο διαιτητή χρησιμοποιώντας χυδαίο λεξιλόγιο όπως «άχρηστος» «βλάκας»), κατά παράβαση των Κανονισμών ποδοσφαίρου της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2021 – 2022.

Αναφέρθηκαν 3 σοβαρά παρόμοια προηγούμενα του ποδοσφαιριστή κατά τη φετινή ποδοσφαιρική περίοδο ως εξής:

(i)           08/11/2021.   Επιπλέον αποκλεισμός 2 αγωνιστικών και €25,00  πρόστιμο, για εξύβριση του διαιτητή.

(ii)          18/11/2021.   Επιπλέον αποκλεισμός 1 αγωνιστικής και €25,00  πρόστιμο, για συμπλοκή με αντίπαλο ποδοσφαιριστή.

(iii)         21/12/2021.   Επιπλέον αποκλεισμός 2 αγωνιστικών για εξύβριση του διαιτητή.

(Σημείωση: Και πάλιν οι αναφερόμενες αυτές ποινές είναι θωπευτικές και κατά παράβαση των προνοιών της Ενιαίας Προκήρυξης).

Ο ποδοσφαιριστής δεν απέστειλε οποιαδήποτε επεξηγηματική ή απολογητική επιστολή.

 

Επιβάλλεται επιπλέον του αυτόματου αποκλεισμού, ποινή αποκλεισμού 8 αγωνιστικών και €350,00 πρόστιμο.

 

 

  • Παραπομπή του ποδοσφαιριστή, Μιχαλάκης Μιχαήλ με Α.Μ.ΚΟΠ 204387, για αποβολή του στο 79΄ λεπτό στον αγώνα ΔΥΝΑΜΟ Περβολιών – Κ.Ν. Κοφίνου F.C., ημερομηνίας 07.05.2022, λόγω βίαιης συμπεριφοράς (έσπρωξε βίαια τον 4ο διαιτητή και όταν ο 4ος διαιτητής προσπάθησε να δει το νούμερο της φανέλας του, έπιασε τα γεννητικά του όργανα και φώναξε «είμαι το 3» υποδεικνύοντας τα γεννητικά του όργανα), κατά παράβαση των Κανονισμών ποδοσφαίρου της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2021 – 2022.

Δεν αναφέρθηκαν προηγούμενα του ποδοσφαιριστή.

Ο ποδοσφαιριστής δεν απέστειλε οποιαδήποτε επεξηγηματική ή απολογητική επιστολή.

Ο ποδοσφαιριστής αυτός ήταν αναπληρωματικός.

 

Επιβάλλεται επιπλέον του αυτόματου αποκλεισμού, ποινή αποκλεισμού 6 ενεργών ποδοσφαιρικών μηνών και €300,00 πρόστιμο.

 

 

  • Παραπομπή του ποδοσφαιριστή, Δημήτρη Βαττή με Α.Μ.ΚΟΠ 41141, για αποβολή του στο 79΄ λεπτό στον αγώνα ΔΥΝΑΜΟ Περβολιών – Κ.Ν. Κοφίνου F.C., ημερομηνίας 07.05.2022, για χρησιμοποίηση επιθετικής, υβριστικής ή προσβλητικής γλώσσας και ή χειρονομίες (Ενώ οι διαιτητές ήταν έτοιμοι να μπούν στα αποδυτήρια τους, ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής, αφού είχε γίνει ήδη αλλαγή στον αγώνα ήταν ντυμένος με πολιτική περιβολή κρατώντας και ένα μικρό παιδάκι, άρχισε να βρίζει αποκαλώντας τον 1ο διαιτητή «αχάπαρο», «καραγκιόζη» και στη συνέχεια απευθυνόμενος σε όλους τους διαιτητές ανέφερε ότι «φταίτε για ότι έχει συμβεί»), κατά παράβαση των Κανονισμών ποδοσφαίρου της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2021 – 2022.

Δεν αναφέρθηκαν προηγούμενα του ποδοσφαιριστή.

Ο ποδοσφαιριστής δεν απέστειλε οποιαδήποτε επεξηγηματική ή απολογητική επιστολή.

Ο ποδοσφαιριστής αυτός ενώ είχε ήδη γίνει αλλαγή, ντυμένος με πολιτική περιβολή και κρατώντας ένα μικρό παιδάκι, βρέθηκε έξω από τα αποδυτήρια των διαιτητών για να προβεί στις πράξεις για τις οποίες αποβλήθηκε. Η συμπεριφορά του αυτή έχοντας ένα παιδάκι στα χέρια του είναι επιβαρυντική για τον ίδιο.

 

Επιβάλλεται επιπλέον του αυτόματου αποκλεισμού, ποινή αποκλεισμού 6 αγωνιστικών και €350,00 πρόστιμο.

 

 

  • Παραπομπή του ποδοσφαιριστή, Μάριου Αδάμου με Α.Μ.ΚΟΠ 204390, για αποβολή του στο 79΄ λεπτό στον αγώνα ΔΥΝΑΜΟ Περβολιών – Κ.Ν. Κοφίνου F.C., ημερομηνίας 07.05.2022, για χρησιμοποίηση επιθετικής, υβριστικής ή προσβλητικής γλώσσας και ή χειρονομίες (έβρίζε τον 1ο διαιτητή με χυδαίες αναφορές στην οικογένεια του και όταν ο 4ος διαιτητής προσπάθησε να τον απομακρύνει και να τον ηρεμήσει, τον απείλησε «να μην ξαναπάει δουλειά στο Βασιλικό / ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ, γιατί θα τον σκότωνε), κατά παράβαση των Κανονισμών ποδοσφαίρου της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2021 – 2022.

Δεν αναφέρθηκαν προηγούμενα του ποδοσφαιριστή.

Ο ποδοσφαιριστής δεν απέστειλε οποιαδήποτε επεξηγηματική ή απολογητική επιστολή.

Ο ποδοσφαιριστής αυτός ήταν αναπληρωματικός.

 

Επιβάλλεται επιπλέον του αυτόματου αποκλεισμού, ποινή αποκλεισμού 8 αγωνιστικών και €250,00 πρόστιμο.

 Πηγή: www.stok.org.cy

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΒΙΝΤΕΟ: Στη Βόρεια η Θύρα 9 - Φτιάχνουν ατμόσφαιρα μια ώρα πριν το ματς!-ThemaSports
20/04 @ 15:34

ΒΙΝΤΕΟ: Στη Βόρεια η Θύρα 9 - Φτιάχνουν ατμόσφαιρα μια ώρα πριν το ματς!

Η Θύρα 9 ετοιμάζεται για το ματς με την Ομόνοια Αραδίππου και μία ώρα πριν την έναρξη της αναμέτρησης άρχισαν την... προθέρμανση.

Γιορτινό κλίμα στο ΓΣΠ για τον... τίτλο (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)-ThemaSports
20/04 @ 14:50

Γιορτινό κλίμα στο ΓΣΠ για τον... τίτλο (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Η Ομόνοια 29ης Μαΐου υποδέχεται την Ομόνοια Αραδίππου στο ΓΣΠ και δύο ώρες πριν την έναρξη (16:30) του ματς οι οπαδοί των πρασίνων δημιούργησαν γιορτινό κλίμα.

LIVE / Β' Κατηγορία: Οκτώ αναμετρήσεις για την 13η αγωνιστική-ThemaSports
20/04 @ 16:30

LIVE / Β' Κατηγορία: Οκτώ αναμετρήσεις για την 13η αγωνιστική

Οκτώ αναμετρήσεις σε Α' και Β' όμιλο περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα στην Β' Κατηγορία.

Την ερχόμενη Τρίτη η κλήρωση του Πρωταθλήματος Ένταξης ΣΤΟΚ-ThemaSports
19/04 @ 13:57

Την ερχόμενη Τρίτη η κλήρωση του Πρωταθλήματος Ένταξης ΣΤΟΚ

Την ερχόμενη Τρίτη 23 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση του Πρωταθλήματος Ένταξης ΣΤΟΚ περιόδου 2023 - 2024.

Διαιτητές Πρωταθλήματος Β' Κατηγορίας (13η αγωνιστική)-ThemaSports
18/04 @ 13:45

Διαιτητές Πρωταθλήματος Β' Κατηγορίας (13η αγωνιστική)

Η ΚΟΠ ανακοινώνει τους διαιτητές Β΄ κατηγορίας

Παρελθόν ο Κανέδα - Η ανακοίνωση-ThemaSports
16/04 @ 16:02

Παρελθόν ο Κανέδα - Η ανακοίνωση

Παρελθόν από την ομάδα της ΕΝΠ αποτελεί ο προπονητής της ομάδας Νταβίντ Κανέδα.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ