Πριν ένα χρόνο ακριβώς, όταν ο Απόλλωνα «αυτοκτονούσε» στο εντός έδρας ματς με τον Ολυμπιακό, χάνοντας την ευκαιρία να διεκδικήσει σε «τελικό» με την Ομόνοια στο ΓΣΠ τον τίτλο του πρωταθλήματος, θεωρούσαμε όλοι δεδομένο ότι θα… έφευγε ο «Δάσκαλος» (βλέπε Γιάννης Πετράκης).

Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο Νίκος Κίρζης, βρισκόταν σε διαδικασία… διαλογισμού, για να αποφασίσει σε ποια «σχολή» θα κινηθεί, για να βρει έναν προπονητή, που όχι μόνο θα έκανε «γκελ» στον κόσμο, αλλά θα κατάφερνε να… δώσει τέλος στην «κατάρα» των συνεχόμενων αποτυχημένων προσπαθειών να έλθει το «γ%*%##» στην Λεμεσό.

Κάποιες εισηγήσεις δέχεται από τον στενό του συνεργάτη Πέτρο Κονναφή, ωστόσο όπως ομολόγησε σε μια συνέντευξη τύπου πέρσι, ο εκάστοτε προπονητής που αναλαμβάνει την ομάδα, αποτελεί καθαρά προσωπική του επιλογή.

Είναι γνωστό, ότι πέρσι το Καλοκαίρι ο Κίρζης, είχε αποφασίσει να… γίνει σχετική οικονομική υπέρβαση για τον άνθρωπο που έχει τα τεχνικά γκέμια στο Κολόσσι.  

Στα 9 χρόνια που ήταν (μέχρι πέρσι) το διοικητικό αφεντικό της εταιρίας, οι συνταγές που του βγήκαν παραπάνω, ήταν αρχικά ο «Χρι-Χρι» και στην συνέχεια ο «Κάττος». Κι οι δυο αυτές… αναβαθμίσεις εκ των έσω, αποδείχθηκαν «λίρα εκατόν» για τον πρόεδρο της Λεμεσιανής ομάδας.

Μόνο που απέτυχαν κι οι δυο, να οδηγήσουν την ομάδα στην… κορυφή του κυπριακού φουτμπόλ. Είχαν μάλιστα την ίδια… συγκομιδή σε τρόπαια (από ένα κύπελλο) και προκρίσεις στους ομίλους του Γιουρόπα Ληγκ (από δυο φορές). Με τον Αυγουστή, η ομάδα έπαιζε σούπερ ποδόσφαιρο, ιδιαίτερα την σεζόν 2017-18.

Βασικά ο Κίρζης έψαχνε τον επαγγελματία εκείνο που θα έβαζε λίγο παραπάνω «χρυσόσκονη» και θα ήταν πιο… ζυμωμένος σε κατακτήσεις τίτλων.

Όντας γεννημένος μέσα στην οικογένεια του Απόλλωνα, ήξερε ότι με Γερμανό προπονητή η ομάδα είχε κατακτήσει τους τρεις προηγούμενους τίτλους πρωταθλήματος. Τους δυο πρώτους με τον Φέρνερ και τον τρίτο με τον Μπέρντ Στάγκε.

Ενδεχομένως να το σχολιάσει, όταν θα προβεί σε δημόσιες τοποθετήσεις προσεχώς, αλλά πιθανότατα να τον επηρέασε στην λήψη της τελικής απόφασης πέρσι, η χώρα καταγωγής του Τσόρνιγκερ, για τον φέρει αυτόν ως διάδοχο του Πετράκη.

Οι καλοκαιρινές ιστορίες, η μουρμούρα και η έλλειψη εμπιστοσύνης προς την ομάδα από σημαντική μερίδα του κόσμου, ύστερα από τον… γρήγορο αποκλεισμό από το Κόνφερενς Ληγκ, έχουν αναλυθεί πολλές φορές.

Ο Γερμανός κόουτς δεν… δίστασε να αναδιπλωθεί, μερικές μέρες πριν αρχίσει το πρωτάθλημα, εγκαταλείποντας τον αγαπημένο του ρόμβο στο κέντρο, επιλέγοντας την… παραλλαγή του 4-4-2, με τους παίχτες του κέντρου στην ευθεία.

Σε μερικά παιχνίδια, όπως και στα τρία τελευταία, που του έδωσαν 7 βαθμούς και τον τίτλο, το πήγε με… τριάδα πίσω στην άμυνα.

Για να μην ξεχνιόμαστε, ο Τσόρνιγκερ πέρασε από χίλια μύρια κύματα, ειδικά κατά το διάστημα που ομάδα ήταν «τσακωμένη» με το τρίποντο της νίκης.

Το αποκορύφωμα ήταν μια εβδομάδα πριν το Πάσχα, όταν η ομάδα ηττήθηκε από την Πάφο στο Τσίρειο, με μερίδα οπαδών να προτρέπει τον Κίρζη να στείλει τον «Τσόρνι» πίσω στην Γερμανία να… πίνει μπύρες.

Βλέπετε ένιωσε κι αυτός την πίεση του κόσμου, αποκαλύπτοντας χθες ότι οι δυο οπαδοί (μετά το ματς με την Πάφο) του έδειξαν το μεσαίο τους δάχτυλο.

Όσο κι αν ήθελε να το βγάλει από μέσα του, πόσο πικράθηκε απ’ αυτή την χειρονομία, ίσως θα ήταν καλύτερα να… έκανε την καρδιά του πέτρα και να μην το δημοσιοποιήσει.

Η ουσία είναι μια: Ο Απόλλωνας σήκωσε το τέταρτο του πρωτάθλημα, με Γερμανό προπονητή!

Λίγη σημασία έχει, αν κάποιοι οπαδοί που του… φώναζαν εν χορώ «είναι τρελός ο γερμανός» στην πορεία ξενέρωσαν μαζί του.

Την προσεχή Κυριακή όταν θα γίνει η επίσημη φιέστα και θα… πιάσει στα χέρια του το βαρύτιμο τρόπαιο ο Γερμανός κόουτς, οι ίδιοι οπαδοί ενδεχομένως να τον αποθεώνουν και να… πίνουν (ξανά) νερό (ή μπύρα) στο όνομα του!

Πόλυς Χαραλάμπους 

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λωρίδα της Γάζας: Η αποθέωση της ήττας της πολιτισμένης ανθρωπότητας-ThemaSports
04/04 @ 17:05

Λωρίδα της Γάζας: Η αποθέωση της ήττας της πολιτισμένης ανθρωπότητας

Βλέποντας καθημερινά τις δραματικές εικόνες από την τηλεόραση στη γειτονική μας Γάζα και στις άλλες πόλεις των Παλαιστινίων  νιώθουμε ντροπή και αποτροπιασμό, πόνο και απογοήτευση για την κατάντια της σύγχρονης ανθρωπότητας.

To πόρισμα-φωτιά για «σημαδεμένη τράπουλα», τα συρτάρια και η κανονική Τετάρτη… -ThemaSports
20/03 @ 08:18

To πόρισμα-φωτιά για «σημαδεμένη τράπουλα», τα συρτάρια και η κανονική Τετάρτη…

Δημοσιογραφικά, χαρακτηρίζεται πόρισμα – φωτιά, τα όσα εντόπισε η επιτροπή δεοντολογίας και προστασίας του αθλητισμού, για χειραγωγημένους αγώνες στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της πρώτης κατηγορίας.

Καλή περίπτωση ο Αναστασίου, υπο τις περιστάσεις… -ThemaSports
21/02 @ 12:27

Καλή περίπτωση ο Αναστασίου, υπο τις περιστάσεις…

Λίγο μπερδεμένο είναι το σκηνικό για την ώρα, αν οριστικά επιστρέψει ο Γιάννης Αναστασίου στην Λευκωσία, για το ποια καθήκοντα θα έχει…

Η ανισότητα  στον κόσμο και η πάλη μεταξύ πλουσίων και φτωχών. Η έκκληση  των πλουσίων για περιορισμό της ανισότητας.-ThemaSports
24/01 @ 11:30

Η ανισότητα  στον κόσμο και η πάλη μεταξύ πλουσίων και φτωχών. Η έκκληση  των πλουσίων για περιορισμό της ανισότητας.

« Η ανισότητα έχει φτάσει σε σημείο καμπής και  χρειαζόμαστε δράση τώρα» αναφέρουν σε ανοικτή επιστολή τους προς τους πολιτικούς στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ 250 εκατομμυριούχοι από 17 χώρες.

Το τράβηξε απίστευτα το σχοινί ο Σάντης – Πως θα απαντήσει ο Πουλλαίδης… -ThemaSports
15/12 @ 09:06

Το τράβηξε απίστευτα το σχοινί ο Σάντης – Πως θα απαντήσει ο Πουλλαίδης…

Συζητιέται από χθες στα στέκια των οπαδών της Ανόρθωσης και όχι μόνο, η τρομερή αυτοπεποίθηση που «έβγαλε» ο πρόεδρος της εταιρίας Αντρέας Σάντης στη διάρκεια της εκδήλωσης για τους χορηγούς.

Ούτε οι «δικοί» του, δεν αναγνωρίζουν πλέον τον Τιμούρ της Εθνικής… -ThemaSports
16/10 @ 08:20

Ούτε οι «δικοί» του, δεν αναγνωρίζουν πλέον τον Τιμούρ της Εθνικής…

Έγινε σάκος του μποξ, από ένα σημείο και μετά, η Εθνική και απέναντι στην Γεωργία στην Τυφλίδα. Το επιχείρημα που προέταξε, μετά από προηγούμενες ήττες ο Τιμούρ Κετσπάγια, δεν μπορεί να σταθεί…

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ