Τον 3ο τίτλο του σε Masters διοργάνωση θα έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος επέστρεψε από σετ πίσω και απέκλεισε τον Alexander Zverev στα ημιτελικά του Internazionali BNL d' Italia.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε ένα μεγάλο παιχνίδι στα ημιτελικά της Ρώμης, επιστρέφοντας από σετ πίσω για να επικρατήσει του Alexander Zverev με 4-6, 6-3, 6-3, σε 2 ώρες και 28 λεπτά.

Ο καλύτερος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών, ο οποίος θα ανεβεί στο Νο.4 της παγκόσμιας κατάταξης τη Δευτέρα, προκρίθηκε για 5η φορά σε έναν τελικό Masters διοργάνωσης - 1η στη Ρώμη - και θα διεκδικήσει αύριο τον 3ο τίτλο του σε Masters και 1ο μακριά από το Monte-Carlo, όπου αναδείχθηκε πρωταθλητής το 2021 και το 2022.

Ο τελευταίος αντίπαλος του Στεφ θα προκύψει από τον δεύτερο ημιτελικό, στον οποίο θα αναμετρηθούν οι Novak Djokovic και Casper Ruud.

 

Αυτός ήταν ο 3ος συνεχόμενος ημιτελικός Masters 1000 διοργάνωσης που συναντήθηκαν Τσιτσιπάς και Zverev, αφού ο Στέφανος είχε επιβληθεί του Zverev με 6-4, 6-2 στα ημιτελικά του Monte-Carlo και ο Γερμανός πήρε τη νίκη με 2-1 σετ στα ημιτελικά της Μαδρίτης. 

Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Στέφανου να πανηγυρίσει τη νίκη, που ήταν η 8η σε 12 αναμετρήσεις με αντίπαλο τον Zverev (8-4).

 

 

 

Ήταν μια σκληρή μάχη, κάτι που φάνηκε από τα πρώτα λεπτά, με πολλά κλειστά και γεμάτα games. Το πρώτο break point και το πρώτο break ήρθαν στο 7ο game για τον Zverev, που πέρασε μπροστά με 4-3 και κατάφερε χάρη στο σερβίς του να κατακτήσει το 1ο σετ με 6-4.

Ο Στέφανος ωστόσο ανταποκρίθηκε με ένα ιδανικό ξεκίνημα στο 2ο σετ, για να προηγηθεί με 2-0 και σβήνοντας 2 break points στη συνέχεια έκανε και το 3-0. Ο Έλληνας παίκτης είχε ευκαιρίες για να φτάσει και στο double break, κάτι που μπορεί να μην έγινε, όμως διατήρησε τον έλεγχο με το σερβίς του και έκλεισε το σετ στο 6-3.

 

 

 

 

Στο αποφασιστικό σετ και οι δυο παίκτες έβαλαν όλα τους τα δυνατά, ο Στέφανος όμως συνέχισε να παίζει σε πιο υψηλό επίπεδο και το πιστοποίησε αυτό και με ένα break στο 5ο game, για να αποκτήσει το προβάδισμα με 3-2.

Ούτε σ' αυτό το σετ επέτρεψε break points στον αντίπαλό του ο Στεφ, ο οποίος ήταν ακαταμάχητος από τη γραμμή του σερβίς και με νέο break στο 9ο game "σφράγισε" τη μεγάλη πρόκριση, λίγο πριν συμπληρωθούν 2,5 ώρες παιχνιδιού.

 

 

Ο Τσιτσιπάς έφτασε τις 31 νίκες (31-9) στη φετινή σεζόν, έχοντας τις περισσότερες από κάθε άλλον παίκτη.

Προκρίθηκε στον 20ό τελικό της καριέρας του και θα διεκδικήσει τον 9ο τίτλο του (8-11), κάτι που αν καταφέρει θα περάσει και στο Νο.1 του Race για το Τορίνο, αφήνοντάς πίσω του τους Rafael Nadal και Carlos Alcaraz, που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στις δυο πρώτες θέσεις.

 

 

 

 

 

 

Πηγή: www.tennisnews.gr 

 

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άντεξε την πίεση στου μαχητικού Μπαένα ο Τσιτσιπάς και πέρασε στους «8» του Barcelona Open!-ThemaSports
18/04 @ 21:12

Άντεξε την πίεση στου μαχητικού Μπαένα ο Τσιτσιπάς και πέρασε στους «8» του Barcelona Open!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς συνεχίζει με το πόδι στο γκάζι, άντεξε την πίεση του Ρομπέρτο Καρμπάγιες Μπαένα και πήρε την πρόκριση στους "8" του Barcelona Open με 2-0 σετ (5-7, 3-6).

Τσιτσιπάς: «Μου δίνει κίνητρο για μεγάλα πράγματα η χωμάτινη σεζόν»-ThemaSports
17/04 @ 15:39

Τσιτσιπάς: «Μου δίνει κίνητρο για μεγάλα πράγματα η χωμάτινη σεζόν»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θεωρεί ότι μπορεί να κάνει... κάτι καλό και στη Βαρκελώνη, ωστόσο δεν υποτιμάει τον Ράφα Ναδάλ.

ΑΛΜΑ πέντε θέσεων για τον Τσιτσιπά, επέστρεψε στο Νο7 της παγκόσμιας κατάταξης-ThemaSports
15/04 @ 12:48

ΑΛΜΑ πέντε θέσεων για τον Τσιτσιπά, επέστρεψε στο Νο7 της παγκόσμιας κατάταξης

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά την κατάκτηση του Monte Carlo Masters έκανε άλμα πέντε θέσεων στην παγκόσμια κατάταξη, επέστρεψε στην πρώτη δεκάδα και πλέον είναι στο Νο7 του κόσμου.

Έτσι το σήκωσε: Τα highlights από τον θρίαμβο του Τσιτσιπά στον τελικό του Μόντε Κάρλο-ThemaSports
14/04 @ 18:42

Έτσι το σήκωσε: Τα highlights από τον θρίαμβο του Τσιτσιπά στον τελικό του Μόντε Κάρλο

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θριάμβευσε στον τελικό του Μόντε Κάρλο, επικρατώντας με 2-0 σετ του Κάσπερ Ρουντ και κατακτώντας τον τρίτο του τίτλο στη διοργάνωση (2021-2022-2024).

Πρίγκιπας ξανά στο Μόντε Κάρλο ο απίθανος και επιβλητικός Τσιτσιπάς!-ThemaSports
14/04 @ 18:17

Πρίγκιπας ξανά στο Μόντε Κάρλο ο απίθανος και επιβλητικός Τσιτσιπάς!

Πρίγκιπας στο Μόντε Κάρλο για ακόμα μία φορά ο Στέφανος Τσιτσιπάς!

Τελικός και επιστροφή στο Top 10 για Τσιτσιπά!-ThemaSports
13/04 @ 17:54

Τελικός και επιστροφή στο Top 10 για Τσιτσιπά!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κοντά στον... γκρεμό, όμως γύρισε στο τέλος το ματς με τον Γιάνικ Σίνερ και θα διεκδικήσει αύριο (14/4) τον τρίτο του τίτλο στο Μόντε Κάρλο!

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ